X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też prawie nic nie urosły.. naczytałam się ze potrafią o nawet 2-3 rozmiary się powiększyć, wyobrażałam sobie ze w koncu bede mogła się pochwalić pięknym dekoltem - a tu klapa :D

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly wrote:
    Mi też prawie nic nie urosły.. naczytałam się ze potrafią o nawet 2-3 rozmiary się powiększyć, wyobrażałam sobie ze w koncu bede mogła się pochwalić pięknym dekoltem - a tu klapa :D

Molly u mnie to samo czyli piersi niestety bez znian

Molly lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co , z drugiej strony może i dobrze bo lepiej mneijsze i bez zwisów ;p .. jak będziemy KP to będą większe na pewno ;)

Niuniusia, Molly lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 co racja to racja... cyce po sam pępek też do mnie nie przemawiają :P

paola89 lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia łączę się z Tobą w bólu :D koniecznie daj znać czy po porodzie wystrzeliły :)

paola89 lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe właśnie , Niuniusia będziesz tą pierwszą która opowie nam jak to jest ;p

• paola89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly wrote:
    paola89 co racja to racja... cyce po sam pępek też do mnie nie przemawiają :P

hahah xD no widzisz zawsze jakieś plusy się znajdą :D

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe sama jestem ciekawa czy faktycznie wystrzela a w moim przypadku to by bylo mile :) sluchajcie kupiłam nowa torbe do szpitala dla małej. Jest juz spakowana ale co prawda mnie jest to jakas filmówka tylko zwykla z allegro i niestety śmierdzi chinszczyzna. Ubranka wlozylam do niej luzem żeby sobie oddychaly a nie kisily sie w reklamówkach ale zastanawiam się czy ich nie poprzekladac do toreb...myslakyscie juz o tym? Albo moze macie jakies pomysły?

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze szampon do włosów brw wogole? Nie wiem czy będę w stanie myc tam włosy moze juz w domu to zrobię a tam zwiążą w kucyka..dziewczyny piszą na innym wątku o suchym szamponie do włosów żeby jakos wyglądać. Bo wiadomo lepiej wyglądamy to i lepsze samopoczucie

• paola89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, a spróbuj wyprać tą torbę, może coś pomoże. Ja raczej będę do reklamówek wkładać bo wiadomo że w szpitalu to może coś wypaść, a nie chce takiego z podłogi noworodkowi niczego zakładać . To się jeszcze potem wala po tej torbie a tak to w jednym miejscu ubranka, w innym pieluchy czy co tam np ręczniki i już :).

Ja wezmę bo muszę myć w sumie codziennie a jeszcze mam problem ze skórą to tym bardziej. Najwyżej poproszę mojego T albo pod prysznicem umyje tak na szybko :/. Miałam ten suchy szampon , musiałam go wcierać we włosy bo taki biały proszek zostawał . Jakoś nie miałam cierpliwości potem do tego i jeszcze śmierdział że się oddychać nie dało.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kiedys mialam go i robił sie lupiez ale może jednorazowo pomoże. Torby juz nie będę prac bo wole żeby stala gotowa ale popakowalam ubranka z woreczki foliowe. Wogole moja koleżanka mnie uswiadomila ze w taka pogodę jak zaloze samego pajaca na dlugi rękaw to bedzie ok bo ja chciałam pod spod jeszcze jej zakladac body na krótki lub dlugi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 16:58

• paola89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe w taką pogodę to nei wiadomo jak sie samemu ubrać bo jak słońce świeci to spoko a jak zawieje ten chłodny wiatr to zimno ;p
    no ale też nie wiesz kiedy malutka będzie chciała wyskoczyć ;p

Niuniusia lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cyckow to mi urosly o rozmiar i zle mi z tym bo sa ciezkie takze cieszcie sie ze wasze czekaja do porodow:D kupujecie osobne torby dla siebie i malucha? Myslalam ze zmieszcze sie do jednej!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez pół życia marze o tym zeby poczuć czym są ciężkie cycuchy :P

rzeczywiście z rosnącym brzuchem może to nie być najlepsze zestawienie - zwłaszcza dla kręgosłupa :)

o pakowaniu tak dogłębnie jeszcze nie myślałam, ale obstawiam że raczej spakuje się w dwie mniejsze bo takie akurat mam w domu :)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam najpierw jedna wieksza ale jak wlozylam do niej pampersy chusteczki wkladki laktacyjne wody do picia to starczyło miejsca tylko na moje ubrania tak wiec dokupilam druga mniejsza i spakowalam do niej ubranka ii kosmetyki malutkiej.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostalam 2 komentarze ze mam maly brzuch ehh jak ja tego nie lubię. Nie można go nie zauważyć ale nie wystaje do przodu pól metra jak u niektórych to fakt. I zaczely sie wrozenia taki maly brzuch to pewnie mniej wazy niż mowil lekarz itp. Juz teraz sama zglupialam i w środę mam USG kolejne wiec obstawiam ze lekarz znów potwierdzi ze spory dzidziuś. I slysze tylko ja to mialam taki wielki itp. Moj przynajmniej w niczym mi nie przeszkadza i do mnie i męża i tak jest najpiękniejszy na świecie.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze byc wyjscie dwie mniejsze torby, a w razie czego to zawszw mozna wczesniej zabrac do domu jak rzeczy za duzo.

Niuniusia, ja tez slysze ze mam maly brzuch. Zawsze bylam szczupla i wtedy mi to wypominali, teraz kazda kobieta w mojej rodzinie czeka az sie roztyje i z pogarda na mnie patrzy. to troche boli bo co mozemy poradzic. Ale jakbys miala duzy to by mowili ze sie roztylas i jestes wielka. Szkoda zycia zeby kazdemu dogodzic. Ja uwazam ze kazdy brzusio jest piekny bo w koncu nosi zycie!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie to powiedzialas kochana! <3 masz racje wiec zlewam te komentarze wróżbitek :)
    Podobno 2 mniejsze torby lepsze bo łatwiej znalezc rzeczy dla dziecka szczególnie pomocne dla mężów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 08:20

Ailla lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze sa te ktore juz maja dzieci i ich nieproszone rady :D uwielbiam jak sie zaczyna zdanie:jak ja bylam w ciazy...
    Bleh!

Mam ochote na kakao. Ale taka jak nigdy! Macie jakies zachcianki czy w ogole sie nie pojawily:D?

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem dlaczego te nasze brzuchy wciąż są obiektem komentarzy - ja słyszę od jednych ze mam mały, od innych że spiczasty :P jeszcze od innych ze nisko opuszczony :P i bądź tu mądra :D brzuch jak brzuch.. dla mnie mój brzuch jest w porządku - ani ekstremalnie mały ani duży:)

mnie raz tak naszło na pieczareczki marynowane, że prawie cały słoik w markecie pomiędzy regałami wrąbałam i do kasy prawie opróżniony dostarczyłam :)

atdcpx9i1fej5hn5.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ