Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też prawie nic nie urosły.. naczytałam się ze potrafią o nawet 2-3 rozmiary się powiększyć, wyobrażałam sobie ze w koncu bede mogła się pochwalić pięknym dekoltem - a tu klapa :D

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly wrote:
    Mi też prawie nic nie urosły.. naczytałam się ze potrafią o nawet 2-3 rozmiary się powiększyć, wyobrażałam sobie ze w koncu bede mogła się pochwalić pięknym dekoltem - a tu klapa :D

Molly u mnie to samo czyli piersi niestety bez znian

Molly lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co , z drugiej strony może i dobrze bo lepiej mneijsze i bez zwisów ;p .. jak będziemy KP to będą większe na pewno ;)

Niuniusia, Molly lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 co racja to racja... cyce po sam pępek też do mnie nie przemawiają :P

paola89 lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia łączę się z Tobą w bólu :D koniecznie daj znać czy po porodzie wystrzeliły :)

paola89 lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe właśnie , Niuniusia będziesz tą pierwszą która opowie nam jak to jest ;p

• paola89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly wrote:
    paola89 co racja to racja... cyce po sam pępek też do mnie nie przemawiają :P

hahah xD no widzisz zawsze jakieś plusy się znajdą :D

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe sama jestem ciekawa czy faktycznie wystrzela a w moim przypadku to by bylo mile :) sluchajcie kupiłam nowa torbe do szpitala dla małej. Jest juz spakowana ale co prawda mnie jest to jakas filmówka tylko zwykla z allegro i niestety śmierdzi chinszczyzna. Ubranka wlozylam do niej luzem żeby sobie oddychaly a nie kisily sie w reklamówkach ale zastanawiam się czy ich nie poprzekladac do toreb...myslakyscie juz o tym? Albo moze macie jakies pomysły?

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze szampon do włosów brw wogole? Nie wiem czy będę w stanie myc tam włosy moze juz w domu to zrobię a tam zwiążą w kucyka..dziewczyny piszą na innym wątku o suchym szamponie do włosów żeby jakos wyglądać. Bo wiadomo lepiej wyglądamy to i lepsze samopoczucie

• paola89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, a spróbuj wyprać tą torbę, może coś pomoże. Ja raczej będę do reklamówek wkładać bo wiadomo że w szpitalu to może coś wypaść, a nie chce takiego z podłogi noworodkowi niczego zakładać . To się jeszcze potem wala po tej torbie a tak to w jednym miejscu ubranka, w innym pieluchy czy co tam np ręczniki i już :).

Ja wezmę bo muszę myć w sumie codziennie a jeszcze mam problem ze skórą to tym bardziej. Najwyżej poproszę mojego T albo pod prysznicem umyje tak na szybko :/. Miałam ten suchy szampon , musiałam go wcierać we włosy bo taki biały proszek zostawał . Jakoś nie miałam cierpliwości potem do tego i jeszcze śmierdział że się oddychać nie dało.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kiedys mialam go i robił sie lupiez ale może jednorazowo pomoże. Torby juz nie będę prac bo wole żeby stala gotowa ale popakowalam ubranka z woreczki foliowe. Wogole moja koleżanka mnie uswiadomila ze w taka pogodę jak zaloze samego pajaca na dlugi rękaw to bedzie ok bo ja chciałam pod spod jeszcze jej zakladac body na krótki lub dlugi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 16:58

• paola89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe w taką pogodę to nei wiadomo jak sie samemu ubrać bo jak słońce świeci to spoko a jak zawieje ten chłodny wiatr to zimno ;p
    no ale też nie wiesz kiedy malutka będzie chciała wyskoczyć ;p

Niuniusia lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cyckow to mi urosly o rozmiar i zle mi z tym bo sa ciezkie takze cieszcie sie ze wasze czekaja do porodow:D kupujecie osobne torby dla siebie i malucha? Myslalam ze zmieszcze sie do jednej!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez pół życia marze o tym zeby poczuć czym są ciężkie cycuchy :P

rzeczywiście z rosnącym brzuchem może to nie być najlepsze zestawienie - zwłaszcza dla kręgosłupa :)

o pakowaniu tak dogłębnie jeszcze nie myślałam, ale obstawiam że raczej spakuje się w dwie mniejsze bo takie akurat mam w domu :)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam najpierw jedna wieksza ale jak wlozylam do niej pampersy chusteczki wkladki laktacyjne wody do picia to starczyło miejsca tylko na moje ubrania tak wiec dokupilam druga mniejsza i spakowalam do niej ubranka ii kosmetyki malutkiej.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostalam 2 komentarze ze mam maly brzuch ehh jak ja tego nie lubię. Nie można go nie zauważyć ale nie wystaje do przodu pól metra jak u niektórych to fakt. I zaczely sie wrozenia taki maly brzuch to pewnie mniej wazy niż mowil lekarz itp. Juz teraz sama zglupialam i w środę mam USG kolejne wiec obstawiam ze lekarz znów potwierdzi ze spory dzidziuś. I slysze tylko ja to mialam taki wielki itp. Moj przynajmniej w niczym mi nie przeszkadza i do mnie i męża i tak jest najpiękniejszy na świecie.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze byc wyjscie dwie mniejsze torby, a w razie czego to zawszw mozna wczesniej zabrac do domu jak rzeczy za duzo.

Niuniusia, ja tez slysze ze mam maly brzuch. Zawsze bylam szczupla i wtedy mi to wypominali, teraz kazda kobieta w mojej rodzinie czeka az sie roztyje i z pogarda na mnie patrzy. to troche boli bo co mozemy poradzic. Ale jakbys miala duzy to by mowili ze sie roztylas i jestes wielka. Szkoda zycia zeby kazdemu dogodzic. Ja uwazam ze kazdy brzusio jest piekny bo w koncu nosi zycie!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie to powiedzialas kochana! <3 masz racje wiec zlewam te komentarze wróżbitek :)
    Podobno 2 mniejsze torby lepsze bo łatwiej znalezc rzeczy dla dziecka szczególnie pomocne dla mężów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 08:20

Ailla lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze sa te ktore juz maja dzieci i ich nieproszone rady :D uwielbiam jak sie zaczyna zdanie:jak ja bylam w ciazy...
    Bleh!

Mam ochote na kakao. Ale taka jak nigdy! Macie jakies zachcianki czy w ogole sie nie pojawily:D?

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem dlaczego te nasze brzuchy wciąż są obiektem komentarzy - ja słyszę od jednych ze mam mały, od innych że spiczasty :P jeszcze od innych ze nisko opuszczony :P i bądź tu mądra :D brzuch jak brzuch.. dla mnie mój brzuch jest w porządku - ani ekstremalnie mały ani duży:)

mnie raz tak naszło na pieczareczki marynowane, że prawie cały słoik w markecie pomiędzy regałami wrąbałam i do kasy prawie opróżniony dostarczyłam :)

atdcpx9i1fej5hn5.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ