Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
Oo ja w sumie jadlam ciasto truskawkowe ale z mrozonymi nic mi nie było, ale pojęcia nie mam co z sytuacją gdy uczulają...
Reklamy mnie też wzruszają, te z dziećmi... "jestem przy Tobie, gdy dobrze czy źle. Tulę nad ranem, Twój brzuszek łaskoczę...."
Mnie rozczulają maluchy na osiedlu mnóstwo mam z pociechami w różnym wiekuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 15:17
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Oj bidulka, rozumiem, moj w morzu do sierpnia:/ a o truskawki pytalam. Jak uczulaja to bezwzglednie odstawic.taka opinia mego gina.
Moja Lidka ma nogi dlugie jak na 28 tydzien a reszte cialka na 26:D wazy juz 936 gram i termin mi sie skrocil do 31 sierpnia!!! Szalenstwopaola89 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Ja wlasnie wkroczylam w drugi trymestr i wpadlam do Was zajrzec ale widze ze tutaj juz prawie same mamusie przygotowujace sie do porodu a ja tak jakby na samym poczatku .Ale dobrze Was poczytac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 08:19
-
Ailla wrote:Oj bidulka, rozumiem, moj w morzu do sierpnia:/ a o truskawki pytalam. Jak uczulaja to bezwzglednie odstawic.taka opinia mego gina.
Moja Lidka ma nogi dlugie jak na 28 tydzien a reszte cialka na 26:D wazy juz 936 gram i termin mi sie skrocil do 31 sierpnia!!! Szalenstwo
ło matko Ty to dopiero biedna jesteś , dobrze że maluszka teraz będziesz mieć ze sobą.. podziwiam dziewczyny które tyle czekaja
Dzieci teraz rosną jak chcą ważne że wewnątrz organy ma okNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
anna123 wrote:Czesc dziewczyny. Ja wlasnie wkroczylam w drugi trymestr i wpadlam do Was zajrzec ale widze ze tutaj juz prawie same mamusie przygotowujace sie do porodu a ja tak jakby na samym poczatku .Ale dobrze Was poczytac.
W ogóle kiedyś z dystansem podchodziłam do tematu dzieci, jak koleżanki opowiadały to nie rozumiałam o czym mówią , a teraz instynkt sam się włączył i jestem w szoku że tak się zachowuję ;pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
To ja wczoraj sie troche przerazilam czy sobie poradze z wychowaniem bo mamy w domu juz 2-latke no i nie powiem jest kochana ale troche za bardzo jej rodzina popuszcza i wymusza wszystko placzem i potem dostaje to co chce zeby nie plakala. Nie wiem czy wczoraj mialam ciezszy dzien czy co ale mialam straszne nerwy na nia ze jest taka rozpuszczona i chyba bym nakrzyczala na nia gdyby byla moim dzieckiem i klapsa dala. Mam nadzieje ze pozniej po urodzeniu bede miala wiecej cierpliwosci i nie bede wychowywac krzykiem
-
Aila gratulacje! Kilogram to juz naprawde sporo. My dzis wieczorem idziemy sie zważyć. Mi tez co usg wychodzi wcześniejszy termin ale lekarz mówi ze trzymamy sie terminu z @ bo z ust oznacza tylko ze dziecko jest większe a my obydwoje z mężem szczupli ale wysocy wiec stad długie nozki:) moze u was podobnie.
Jak to mile ze czas tak leci, nim sie obejrzycie a będziecie na moim etapie:)Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
hej anna123! ech drugi trymestr to coś pięknego:D ciesz się nim póki możesz, bo nim się obejrzysz to wkroczysz w trzeci tak jak ja a w kwestii wychowania i rozpuszczenia 2 latków to jest przegrana sprawa...obawiam się, że jeśli pojawi się też bobas to się sprawa pogorszy bo bedzie zazdrosna i mocno poirytowana ze nie jest w centrum uwagi.
Niuniusia, czyli nasze cory zostana kiedys supermodelkami
Molly, zapytaj jeszcze swojego gina jak pojdziesz, bo co lekarz to zapewne opinia, a zal bez truskawek latem jak dopiero sie sezon zaczął i beda coraz lepsze.
Paola wiem co masz na myśli:) niby narzekamy na te nasze ciaze i meczymy sie z dolegliwosciami, ale jak mi na usg pokazal jak Lidka pije wody to wygladala jakby cos mowila i tak mi sie cieplo na sercu zrobilo. Ach mam nadzieje, ze za szybko te nasze dzieci nie dorosna!
Mam dziś zakwasy po wczorajszych cwiczeniach na szkole rodzenia, pani dała nam niezły wycisk i dziś mnie prawa strona tak boli, że szok.
Ale, dziewczyny, postanowiłąm zorganizowac sobie zakupy wyprawkowe w przyszłym tygodniu. juz się nie moge doczekac na te wszystkie wozki i kolderki, bede jak cukrzyk w sklepie ze slodyczamipaola89 lubi tę wiadomość
-
My wszystko mamy tydzien wystarczyl żeby wszystko skompletować. Bo jakiś tydzien temu zaczęliśmy kupować tylko wózek wczesniej. Najlepsze jest to ze dla dziewczynek wszystko jest sliczno-różowe i choćbym nie chciała kupowac różowych rzeczy to i tak te najbardziej mi sie podobaly i w końcu nawet pościel jest pudrowo rozowaKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Anna, Twoje zachowanie pewnie tłumaczy to że nie możesz chyba wpływać na dwulatkę ( zrozumiałam że to nie Twoja córcia) i chciałabyś dobrze ale nie chcesz/ nie możesz się wtrącać . Swoje dziecko pewnie inaczej będziesz wychowywać.
Nie wiem z czego to wynika ale ja mam duży dystans do obcych dzieci, próbowałam się przełamać ale nie potrafię i nie będę się zmuszać. A moją kruszynkę już tak kocham chociaż wiem że łatwo też nie będzie ;p
Jeju a ja znowu wchodze do sklepu i same chłopięce ubranka mi się podobają , a dla córci nic mi sie nie podoba ;p albo zbyt dużo falban w tych kieckach, albo za szerokie, albo kolor nie taki, coś brzydki krój , itd hehe
A jak coś znajde to szkoda mi dać tyle pieniędzy bo nie pochodzi w tym i nie chce jej w te upały męczyć takimi ciuchamiNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
poaola89 ja spodziewm się chłopca i znowu w drugą stronę - gdy przeglądam ubranka w sklepach, to dla dziewczynek jest mnóstwo ciekawych, a dla chłopców jakieś takie nijakie i wychodzę bez niczego
myślę, że to jest kwestia tego typu, że gdy NIE potrzebujesz butów, to wszędzie są taaaaakie śliczne buciki, a gdy szukasz czegoś nowego, to wszystkie słabe ja tak mam zawszepaola89 lubi tę wiadomość
-
To chyba tylko mi te dziewczęce ubranka baardzo sie podobają i wpadam w szal różu byliśmy dzis na usg jestem w szoku bo szacowana waga to 3400 g...Zawsze martwiłam sie żeby nie ważyła za Malo a teraz ze za dużo. Lekarz powiedzial ze wszystko jest prawidłowo. I ze usg często się myli moze wazy w rzeczywistości ok 3000 g ale na pewno nie będzie kruszynką. Ciekawe jaki porod mnie czeka ehh lekarz szacuje wagę max 3900 na koniec. Ale z drugiej strony wiem ze jest donoszona i juz nawet przedwczesny poród jej nie grozi. A za tydz zaczynamy 37 tydzien same wiecie co to znaczy:) i najlepsze ze ja mam maly brzuszek jak ona się tam mieści heh
paola89 lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia wrote:To chyba tylko mi te dziewczęce ubranka baardzo sie podobają i wpadam w szal różu byliśmy dzis na usg jestem w szoku bo szacowana waga to 3400 g...Zawsze martwiłam sie żeby nie ważyła za Malo a teraz ze za dużo. Lekarz powiedzial ze wszystko jest prawidłowo. I ze usg często się myli moze wazy w rzeczywistości ok 3000 g ale na pewno nie będzie kruszynką. Ciekawe jaki porod mnie czeka ehh lekarz szacuje wagę max 3900 na koniec. Ale z drugiej strony wiem ze jest donoszona i juz nawet przedwczesny poród jej nie grozi. A za tydz zaczynamy 37 tydzien same wiecie co to znaczy:) i najlepsze ze ja mam maly brzuszek jak ona się tam mieści heh
No to mamuśka możesz być dumna z córci dobrze że wszystko jest ok korzystaj że jeszcze siedzi w domku ;p torba pewnie spakowana ?
ja też się zastanawiam gdzie te dzieci się mieszczą bo ciągle się gapie w mój brzuszek i tak czytam tutaj was na forum i wierzyć się nie chce , nie ogarniam tego ;pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.