Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też jestem ciekawa co Ci gin jutro powie
ale ten ból na okres to mnie zmartwiłaś bo mnie jakoś wczoraj w nocy i nad ranem własnie tak brzuch bolał ;/
w południe zrobiłam pranko ubranek córci , i teraz jak patrze ile jest do prasowania to mi się już nie chce ;p hehe chyba to rozłoże na dwa dni
Po następnej wizycie u gina popiorę ręczniki, pościel i resztę
Pozostaje potem kupić pampersy , spakować się do szpitala i będzie już wszystkoNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
To super ze wszystko gotowe. Pociesze cie ze te maleńkie ubranka prasuje sie migiem. Sa tak Male ze dwa pociągnięcia żelazka i juz uprasowane:) ja akurat z prac domowych lubię prasować wiec jej rzeczy z mila chęcią prasowalam.
Paula jak bol sie trafil raz nie powtarza sie to mysle ze nic strasznego. Każdą przez tyle mscy cos zaboli. U mnie inaczej bo to mogą być juz symptomy
Jak pisałam wam ze tak dobrze znoszę ciążę to odkąd pojawił mi sie ten bol miednicy przy wstaniu to ledwie chodzę po mieszkaniuKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Wyglada na to ze sie cos dzieje! Ale my trzymamy kciuki i bedzie na bank dobrze!
Ogladalysmy meczyk ale byl dosyc marny mimo wygranej.
Jak nie zdarzysz nam Niuniusia napisac ze to juz to zrozumiemy ale postaraj sie zebysmy wiedzialy kiedy wysylac Ci pozytywne wibracje!Molly, Niuniusia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny trochę ostatnio rzadko tu zaglądałam, chyba z powodu braku czasu nadrobiłam właśnie lekturę - widzę że się rozkręciłyście
Niuniusia, u Ciebie już niedługo! Bardzo się cieszę! Niedawno urodziła moja koleżanka i jest przeszczęśliwa, że może już tulic swoją małą
U mnie wszystko w porządku! Brzuchol rośnie, Julka fika, czasami mam wrażenie że moje narządy czy ściany brzucha wewnątrz to jeden wielki siniak
W weekend robimy przemeblowanie w sypialni, żeby miesiąc przed terminem wszystko było gotowe zacznę pranie i prasowanie, pakowanie torby do szpitala i w sumie jestem tym podekscytowana
Jutro konczymy szkołę rodzenia. Cieszę się że z takiej opcji skorzystaliśmy bo sporo się dowiedzieliśmy
A co do tych bóli na okres, to czasem też mnie poboli ale nie jakoś mocno więc chyba się tym nie przejmuję ale każdą niepokojącą rzecz trzeba zgłosić lekarzowi!Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
No witaj!! Dobrze ze wszystko ok u Ciebie, jeszcze 7 tygodni z tego co widze:) jak ten czas szybko leci! Niedawno sie dowiadywalysmy ze jestesmy w ciazy! Dlugo sie staralyscie? Ja 1,5 roku ale wydawalo mi sie ze wiecznosc...
Apropo torby do szpitala, jakie macie? Walizki czy takie w reke? I ile ich macie? Jedna duza i jedna mala? -
Moje torby do szpitala to dwie sztuki. Jedna wieksza taka podrozna druga taka jak na fitness dla Kornelci.
Kasza to super ze wszystko ok. Ja tu jestem najstarsza ciazowo i poród mam na dniach bylam na wizycie i mam skierowanie do szpitala na ktg i powiedzą czy zostajemy czy za kilka dni znów na ktg. Szyjka nadal skrócona ale lekko główka nisko ale 2 tyg temu tez tak bylo. Wiec jutro szpital i zobaczymy co powiedzą. A cieszę sie bo szpital mam blisko a lekarza daleko wiec wole tutaj juz jeździć.
Pisalam wam ostatnio ze moja nadal tak kopie to od jakiegoś tygodnia czuje ruchy ale faktycznie mniejsze nie urządza sobie juz placu zabaw w środku tylko czuje wiercenie sie jej i lekkie kolysanie na brzuchu widac. Wiec na końcówkę chyba maleństwa maja juz Malo miejsca.
paola89 lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia, to jutro też proszę zdać relację mam nadzieję że jeszcze kilka dni i się doczekacie
Ja też będę pakować w dwie torby, jedną mniejszą drugą dla mnie większą, ale to po następnej wizycie ;p
Teraz tylko mam nadzieję i tak jak piszesz Niuniusia, że szybko pójdzie z tym prasowaniem
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Jesteśmy po KTG w szpitalu i muszę się Wam wyżalić. Miałam skierowanie od lekarza prowadzacego na ktg i opiekę okołoporodową. Przy czym poszłam na Izbę Przyjęć dziś do szpitala a położna podłącza mi ktg i mówi że szpitale prowadzą opiekę okołoporodową tylko w ciążach po terminie a ja powinnam być jeszcze pod opieką lekarza prowadzącego. Po czym poszła sobie ja 20 minut leżałam słuchając tętna córci. Nie wiem czemu le tak mnie wkurzyła że miałam łzy w oczach..bo do prowadzącego mogę się umówić ale najwcześniej wizyty dostępne po 15 lipca ehhh i z drugiej strony po kiego od dał mi już skierowanie skoro szpital odmawia. Ale koniec końców poszłam na badanie ginekologiczne do bardzo miłego doktora omówił ze mną wszystko. Szyjka przepuszcza 1 palec czyli rozwarcie na ok 1,5 cm jest, na ktg żadnych silnych skurczów, dzidziuś ma się dobrze w brzuchu więc kazał mi iść do domu i za 7 dni przyjść (wtedy mija termin porodu z OM bo z USG ich nie interesuje). No chyba że coś zadzieje się wcześniej. I nie ma zagrożenia życia dla nas żeby wywoływać już poród. A waga z USG jest wg nich szacowana czyli dziecko może ważyć między 3300-4000 g więc prawidłowo. Ehhh może za dużo wymagam ale nie lubię jak traktują mnie jakbym była spanikowaną nastolatką...bo takie miała wrażenie a robię wszystko jak kazał mi lekarz prowdzący bo on chyba już też nic nie pomoże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 14:50
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia, po pierwsze cieszę się że wszystko ok z malutką , spora kobitka będzie ,a po drugie w ogóle się nie przejmuj tym gadaniem !! gdzie jest napisane że wcześniej nikt nie może przyjść ? u nas na sierpniówkach dziewczyny też się skarżą że jadą na IP a tam traktowane są jak kosmitki więc olej tego babsztyla , po co masz stresować siebie i córcię. Co położnej do tego w którym tc jesteś? przyszłaś i już , ma zrobić to co lekarz kazał a jak się nei podoba to niech idzie do swoich przełożonych ... mogłaś poprosić o odmowę zrobienia ktg i na jakiej podstawie ciekawe czy by była wtedy taka mądra ... wrr jak mnie takie coś denerwuje ..Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.
-
Dokładnie mnie to samo, oni od tego są a my płacimy na to składki. Ale takie gadanie mnie wkurza a nie jestem osobą pyskatą i nie potrafię w twarz powiedzieć jej co myślę tylko dusiłam w sobie aż mi łzy podchodziły z myślą "to co ja mam teraz zrobić" ... "gdzie mam chodzić na badania skoro u prowadzącego też nie ma terminów za tydzień". No ale nic tak więc pozostało czekanie. Mam nadzieję że do tego kolejnego KTG urodzę.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia, nie musisz być pyskata , teraz dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka , więc nie duś takich rzeczy i jak masz coś powiedzieć to powiedz bo położna nie jest od tego żeby komentować tylko Ci pomóc. A jak pozwolisz im na takie traktowanie to skąd wiesz że np. badanie zrobią dokładnie, albo będzie się coś działo a szpital Cię do domu wypuści .. Już nie jesteś sama bo masz tą kruszynkę i dla niej musisz walczyć o to co się i jej i tobie należy .
Teraz się zrelaksuj , włącz jakąś luźną fajną komedię i odpocznijNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Masz święta rację kochana. Tym bardziej że nie wymyślam nic ponad standard tylko to moje prawo. Staram się nie nakręcać teraz na szybki poród to może sam się zacznie jak sobie dam trochę spokoju i wytchnienia bo od 2 tygodni ciągle jeden temat.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Pewnie będzie tak , że zajmiesz głowę czymś innym a tu dzidziuś nagle akcje rozkręci hihi
Póki co to spokojnie ciesz się jeszcze czasem tylko dla siebie i korzystaj z tych kopniaczków w brzuszkuNiuniusia lubi tę wiadomość
Niektórzy piszą ze od 38 tygodnia a niektórzy ze w ciazach po terminie wiec mysle ze to zalezy od lekarza. No mojej zostal tydzień moze sie juz wygramoli z brzusiaKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
aaa to spoko, jedno badanie mniej. przez konflikt serologiczny musze tych badan i tak za duzo robic. Jak radzicie sobie w upały? ja siedze przed wentylatorem i sie nie ruszam na dwor az do wieczora, mozna sie roztopic normalnie! moze w niedziele nad morze pojade, mam chyba z was najblizej, bo jakies 40 km:D zapraszam na plaze:D
Molly lubi tę wiadomość
-
Ale zazdroszcze Ci Ailla uwielbiam morze. Nawet planujemy tak po cichu wybrac sie w pazdzierniku gdzies na weekend jak mala bedzie miala juz ze 3 msce.
Ja mam o tyle dobrze ze nasze mieszkanie jest w części północno -wschodniej i bez wiatraków mamy w miare chlodno. Tak ze idzie wytrzymać. Gorzej jak gdzies musze się wybrac jak wczoraj do szpitala komunikacja miejska katorga po prostu.
Wiecie najgorsze jeszcze jest to ze w szpitalach jest bardzo gorąco. Wczoraj na tej IP bylo mega ciepło w gabinetach tak samo. I podejrzewam ze na salach gdzie leżą 3 mamy 3 noworodki nie otwierają okien wiec idzie sie roztopić. Ale musimy to przetrwać. Oby tylko 2 doby i do domu.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Siemanko
Ja również przed wentylatorem a i tak ledwo zipie
U mojego pierwszego lekarza prowadzącego KTG robili bezpośrednio przed wizytą już od około 34-36 tc.. jak kto uważa tak robi moja siostra z kolei pierwsze KTG miała jak pojechała ze skurczami na porodówkę nie ma na to reguły -
Niuniusia, podziwiam że byłaś w stanie dojechać w te upały busem. Ja do piekarni dojdę , wrócę do domu i muszę usiąść bo taka zmęczona jestem ;/...
Przez te upały czuje się jak słonica ;pNiuniusia lubi tę wiadomość
Ailla, nic mi nie mów moja lekarka też do mnie ostatnio tekst: "niedawno Pani przyszła z betą, a tu zaraz czas na porodówkę" szok!
My staraliśmy się od kwietnia, a udało się pod koniec listopada. Z perspektywy czasu myślę że to niewiele, bo pary próbują naprawdę latami ... Ale wspominam tamten czas raczej niemiło - z kolejnym miesiącem coraz większy stres. Ja w wieku 16 lat miałam torbiel wycinaną (11 cm), później kilka mniejszych i miałam schizy że coś może być ze mną nie tak.
Torba do szpitala? Jeszcze niespakowana ale pewnie będą to dwie mniejsze.
Niuniusia, jest stres? Jak emocje? Nastawienie? Trochę siedzisz na bombie może się zadziać w każdej chwili! Ale czad! Lada dzień będziesz tulić swoją kruszynkę
My skończyliśmy szkołę rodzenia, fajna sprawa, cieszę się że skorzystaliśmy
Oj nad morze, na plażę chętnie bym się wybrała
Pogoda nas nie oszczędza ja w dzień jakoś daję sobie radę, ale najgorzej mi spać... nie wiem jak się ułożyć, mam wrażenie że się topię a jeszcze Julka mi wywija fikoły że przez tę żartownisię nie mogę wypocząćKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..