Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly wrote:
    paola89 skoro czekacie na Dziewczynkę, to jest jedna rzecz którą na 100% będzie miała po Tobie a nie po Tatusiu :D

No tu akurat jej współczuję bo biedna z czasem będzie cierpieć np w czasie okresu, ciąży itd ;)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) to fakt biedne kobitki.
    Paola my mieliśmy 4d i wzięliśmy filmik z USG połówkowego to byl 20 tydzień. Mala tez leżała tak ze pól buzi byla przytulona do lozyska i wtedy widzieliśmy pól buźki. <3 resztę USG bylo juz zwykłych.

Podobno sa tez monitory oddechu ale ja chyba nie chciałabym aż tak wariować i wolałabym obyc sie bez tego.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze moja tylko taka uparta, ze sie nie daje podgladac, chowa glowke jak tylko pan doktor usg przyklada:)
    A o monitorze oddechu tez nie myslalam bo chyba bym nie spala ani minuty wsluchujac sie czy cos nie alarmuje:/
    Poczekam z tym nawilzaczem jak Wy, do narodzin. A jeszcze jedno pytanie, macie wanienki juz? Duze? Male? Moze specjalne wiaderko do kapania?

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci chyba wyczuwają jak się głowicę przykłada stąd ich chowanie się ;)

No właśnie dzisiaj jedziemy kupić stojak i wanienkę , ale ja już chce taką większą na 102 cm . Zobaczymy co nam będzie pasowało jak pooglądamy. A najpierw zastanawiałam się jeszcze nad tą wanienką z przewijakiem, ale stwierdziłam że ta wanienka w tym zestawie jest za mała i odpuszczam. Z chicco wydają się być większe a to zaś kupe kasy kosztuję więc szkoda mi troche ;p

• paola89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Hehe :) to fakt biedne kobitki.
    Paola my mieliśmy 4d i wzięliśmy filmik z USG połówkowego to byl 20 tydzień. Mala tez leżała tak ze pól buzi byla przytulona do lozyska i wtedy widzieliśmy pól buźki. <3 resztę USG bylo juz zwykłych.

Podobno sa tez monitory oddechu ale ja chyba nie chciałabym aż tak wariować i wolałabym obyc sie bez tego.

Fajnie że coś tam wam się udało złapać :) nam nic kompletnie, raz miała nogi zarzucone na głowę i to było na połówkowych właśnie, a ostatnie usg to wyglądają tak że obie rączki przykłada do buzi i koniec oglądania . Nawet jak gin ją tam troszkę chciał poruszać to nic nie dawało ;p ehh za to dupkę bardzo chętnie pokazywała ;p już w 12/13 tc wiedzieliśmy że będzie córcia

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelki z nich nie beda:) ja pamiętam ze nam pokazala bardzo wyraźnie ucho na tym polowkowym i to tyle:) ale ważniejsze sprawdzenie narządów a zobaczyć je zobaczymy juz niedługo.
    My wanienke dostaliśmy taka z Ikei ona jest mala tylko na pare miesięcy a potem musimy kupic i tak wieksza. Te wiaderka to dla mnie masakra ogladalam filmik ale noworodka w zyciu bym nie umiała w nim wykąpać.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak wczesniej bałam sie żeby nie urodzić za wcześnie tak teraz marze żeby poród sie juz zaczął. W środę mam wizytę u gin prowadzącego zobaczę co mi zaleci, bo liczę na to ze skieruje mnie do szpitala na wywołanie porodu skoro dzidziuś jest juz duży i dojrzaly. Ta końcówka i te czekanie bo nie wiadomo kiedy sie zacznie to najgorsze niedługo same zobaczycie:) moj termin z om to 1 lipca wiec juz najwyzsza pora. A teraz nic się nie zapowiada nawet twardnienia brzucha mi przeszly, zero boli itp.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwisz sie kochana widze, a jak taki spokoj to moze zastosuj domowe metody :D chlopa zaangazuj! niech pracuje nad wygonieniem corki z brzuszka:D

Niuniusia lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba musze:) chociaż narazie stosuje aktywność w domu sprzątam piorę gotuje prasuje...moze pomoze:)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te wiaderka to dla mnie też nabijanie kasy, a jak będzie miała 2-3 miesiące to nei wyobrażam sobie jej w tym kąpać , w ogóle nei wyobrażam sobie .. jakoś wydaje mi sie to mało praktyczne i mało wygodne dla dziecka ...
    Kupiliśmy dzisiaj własnie wanienke , stojak i przewijak hihi ...

Spokojnie Niuniusia, może akcja z dnia na dzień Ci się rozwinie ;) daj nam oczywiście znać po wizycie :)
    I wiem co czujesz , bo ja bym chciała już pod koniec lipca / początek sierpnia urodzić i nie myśleć już o porodzie :) no ale zobaczymy

Trzymam kciuki żebyś się doczekała w najbiższym czasie i mogła się cieszyć dzidziolkiem :) ciekawe do kogo córcia będzie podobna :)

Niuniusia, Ailla lubią tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala w srodku sierpnia rodzic, ale jak to mowi moj lekarz "moze pani chciec ale po co sie łudzić;D"
    Pierworodki wg jego statystyk rodza raczej pozniej niz duzo niz powinny:/

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kol rodzila ostatnio po terminie podali jej oksytocynę bo nic się u niej nie dzialo obawiam sie ze u mnie tez tak będzie bo nie czuje sie porodowo ani troche.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cii nei siejmy paniki , różnie to bywa ;p jak tak czytam to forum to niektóre dziewczyny z dnia na dzień przestały się odzywać albo pisały że jadą do szpitala bo się zaczęło ;p
    jak młoda nie wyskoczy do TP to sama ją przegonie ;p

Niuniusia lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow jaka cisza :)

więc pozwolę sobie rozkręcić nowy temat ;p dziewczyny które mają genetycznie "zagwarantowane" rozstępy albo te które może się orientują, czy myślicie że pas ciążowy albo coś podobnego jest w stanie zapobiec rozstępom , tzn . chodzi mi o te rozstępy w okolicach brzucha i ew. jak brzusio się obniżaq do porodu to wtedy też skóra "pęka" w sumie z dnia na dzień ;/ . Jak uważacie ? :)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cisza wyjątkowo :) ja co prawda nie doświadczyłam (na szczęście) rozstępów ale słyszałam gdzies o tym pasie moze być pomocny bo podtrzymuje troche skore brzucha ale ja jakos wierze bardziej w porządne nawilżanie skory brzucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 21:01

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, tylko pozazdrościć :) a brzuszek Ci się obniżył? czytałam że nie każdej dziewczynie się obniża :)

Ja też uważam że lepiej się smarować niż nic nie robić , wydaje mi się że jednak ta skóra jest inna , miekką i bardziej elastyczna, ale boję się że właśnie nagle mi ten brzusio opadnie i skóra tego nie udźwignie ;/

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wydaje mi sie ze delikatnie sie obnizyl nie czuje go juz tak wysoko pod zebrami. I moj maz to zauważył to może faktycznie. No rozstępy niestety brzydkie sa ale co poradzić. Ja ostatnio mam bole kości lonowych ten caly jakby "mechanizm" w środku mnie boli. I rano jak wstane to ledwi ide potem sie rozchodzi i jest ok, zastanawiałam sie czy to nie jakiś objaw ze główka sie wstawia czy cos

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola te rozstępy to tez podobno genetyczne. Jak twoja mama nie miała moze tez nie będziesz miec. U mnie to się akurat sprawdzilo.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie slyszslam o pasie ale za to czytalam o gorsecie po porodzie, ze niby pomaga miesniom wrocic do poprzedniego stanu. Jakos to mi sie drastyczne i niewygodne wydaje troche:p

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, może rzeczywiście córcia szykuje sie do wyjścia :) termin się zbliża więc kto wie :) kiedy masz wizytę ?
    No niestety moja mama miała rozstępy, nawet mój tata na biodrach ma i ja też już mam z lat dorastania więc domyślam się że będę miała i chciałabym tego albo uniknąć albo chociaż zminimalizować ;/ dlatego się zastanawiałam nad podtrzymaniem tego brzuszka jak zacznie opadać.

A co do tych pasów poporodowych to podobno one właśnie rozleniwiają mięśnie i lepiej tego nie zakładać więc zostają ćwiczenia ;p

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ