Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
Molly wrote:paola89 skoro czekacie na Dziewczynkę, to jest jedna rzecz którą na 100% będzie miała po Tobie a nie po Tatusiu
No tu akurat jej współczuję bo biedna z czasem będzie cierpieć np w czasie okresu, ciąży itd
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Hehe to fakt biedne kobitki.
Paola my mieliśmy 4d i wzięliśmy filmik z USG połówkowego to byl 20 tydzień. Mala tez leżała tak ze pól buzi byla przytulona do lozyska i wtedy widzieliśmy pól buźki. resztę USG bylo juz zwykłych.
Podobno sa tez monitory oddechu ale ja chyba nie chciałabym aż tak wariować i wolałabym obyc sie bez tego.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Myslalam ze moja tylko taka uparta, ze sie nie daje podgladac, chowa glowke jak tylko pan doktor usg przyklada:)
A o monitorze oddechu tez nie myslalam bo chyba bym nie spala ani minuty wsluchujac sie czy cos nie alarmuje:/
Poczekam z tym nawilzaczem jak Wy, do narodzin. A jeszcze jedno pytanie, macie wanienki juz? Duze? Male? Moze specjalne wiaderko do kapania? -
dzieci chyba wyczuwają jak się głowicę przykłada stąd ich chowanie się
No właśnie dzisiaj jedziemy kupić stojak i wanienkę , ale ja już chce taką większą na 102 cm . Zobaczymy co nam będzie pasowało jak pooglądamy. A najpierw zastanawiałam się jeszcze nad tą wanienką z przewijakiem, ale stwierdziłam że ta wanienka w tym zestawie jest za mała i odpuszczam. Z chicco wydają się być większe a to zaś kupe kasy kosztuję więc szkoda mi troche ;pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Niuniusia wrote:Hehe to fakt biedne kobitki.
Paola my mieliśmy 4d i wzięliśmy filmik z USG połówkowego to byl 20 tydzień. Mala tez leżała tak ze pól buzi byla przytulona do lozyska i wtedy widzieliśmy pól buźki. resztę USG bylo juz zwykłych.
Podobno sa tez monitory oddechu ale ja chyba nie chciałabym aż tak wariować i wolałabym obyc sie bez tego.
Fajnie że coś tam wam się udało złapać nam nic kompletnie, raz miała nogi zarzucone na głowę i to było na połówkowych właśnie, a ostatnie usg to wyglądają tak że obie rączki przykłada do buzi i koniec oglądania . Nawet jak gin ją tam troszkę chciał poruszać to nic nie dawało ;p ehh za to dupkę bardzo chętnie pokazywała ;p już w 12/13 tc wiedzieliśmy że będzie córciaNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Modelki z nich nie beda:) ja pamiętam ze nam pokazala bardzo wyraźnie ucho na tym polowkowym i to tyle:) ale ważniejsze sprawdzenie narządów a zobaczyć je zobaczymy juz niedługo.
My wanienke dostaliśmy taka z Ikei ona jest mala tylko na pare miesięcy a potem musimy kupic i tak wieksza. Te wiaderka to dla mnie masakra ogladalam filmik ale noworodka w zyciu bym nie umiała w nim wykąpać.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiecie jak wczesniej bałam sie żeby nie urodzić za wcześnie tak teraz marze żeby poród sie juz zaczął. W środę mam wizytę u gin prowadzącego zobaczę co mi zaleci, bo liczę na to ze skieruje mnie do szpitala na wywołanie porodu skoro dzidziuś jest juz duży i dojrzaly. Ta końcówka i te czekanie bo nie wiadomo kiedy sie zacznie to najgorsze niedługo same zobaczycie:) moj termin z om to 1 lipca wiec juz najwyzsza pora. A teraz nic się nie zapowiada nawet twardnienia brzucha mi przeszly, zero boli itp.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
te wiaderka to dla mnie też nabijanie kasy, a jak będzie miała 2-3 miesiące to nei wyobrażam sobie jej w tym kąpać , w ogóle nei wyobrażam sobie .. jakoś wydaje mi sie to mało praktyczne i mało wygodne dla dziecka ...
Kupiliśmy dzisiaj własnie wanienke , stojak i przewijak hihi ...
Spokojnie Niuniusia, może akcja z dnia na dzień Ci się rozwinie daj nam oczywiście znać po wizycie
I wiem co czujesz , bo ja bym chciała już pod koniec lipca / początek sierpnia urodzić i nie myśleć już o porodzie no ale zobaczymy
Trzymam kciuki żebyś się doczekała w najbiższym czasie i mogła się cieszyć dzidziolkiem ciekawe do kogo córcia będzie podobnaNiuniusia, Ailla lubią tę wiadomość
Moja kol rodzila ostatnio po terminie podali jej oksytocynę bo nic się u niej nie dzialo obawiam sie ze u mnie tez tak będzie bo nie czuje sie porodowo ani troche.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
cii nei siejmy paniki , różnie to bywa ;p jak tak czytam to forum to niektóre dziewczyny z dnia na dzień przestały się odzywać albo pisały że jadą do szpitala bo się zaczęło ;p
jak młoda nie wyskoczy do TP to sama ją przegonie ;pNiuniusia lubi tę wiadomość
wow jaka cisza
więc pozwolę sobie rozkręcić nowy temat ;p dziewczyny które mają genetycznie "zagwarantowane" rozstępy albo te które może się orientują, czy myślicie że pas ciążowy albo coś podobnego jest w stanie zapobiec rozstępom , tzn . chodzi mi o te rozstępy w okolicach brzucha i ew. jak brzusio się obniżaq do porodu to wtedy też skóra "pęka" w sumie z dnia na dzień ;/ . Jak uważacie ?Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
No cisza wyjątkowo ja co prawda nie doświadczyłam (na szczęście) rozstępów ale słyszałam gdzies o tym pasie moze być pomocny bo podtrzymuje troche skore brzucha ale ja jakos wierze bardziej w porządne nawilżanie skory brzucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 21:01
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia, tylko pozazdrościć a brzuszek Ci się obniżył? czytałam że nie każdej dziewczynie się obniża
Ja też uważam że lepiej się smarować niż nic nie robić , wydaje mi się że jednak ta skóra jest inna , miekką i bardziej elastyczna, ale boję się że właśnie nagle mi ten brzusio opadnie i skóra tego nie udźwignie ;/Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Ostatnio wydaje mi sie ze delikatnie sie obnizyl nie czuje go juz tak wysoko pod zebrami. I moj maz to zauważył to może faktycznie. No rozstępy niestety brzydkie sa ale co poradzić. Ja ostatnio mam bole kości lonowych ten caly jakby "mechanizm" w środku mnie boli. I rano jak wstane to ledwi ide potem sie rozchodzi i jest ok, zastanawiałam sie czy to nie jakiś objaw ze główka sie wstawia czy cosKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia, może rzeczywiście córcia szykuje sie do wyjścia termin się zbliża więc kto wie kiedy masz wizytę ?
No niestety moja mama miała rozstępy, nawet mój tata na biodrach ma i ja też już mam z lat dorastania więc domyślam się że będę miała i chciałabym tego albo uniknąć albo chociaż zminimalizować ;/ dlatego się zastanawiałam nad podtrzymaniem tego brzuszka jak zacznie opadać.
A co do tych pasów poporodowych to podobno one właśnie rozleniwiają mięśnie i lepiej tego nie zakładać więc zostają ćwiczenia ;pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.