X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly wrote:
    paola89 skoro czekacie na Dziewczynkę, to jest jedna rzecz którą na 100% będzie miała po Tobie a nie po Tatusiu :D

No tu akurat jej współczuję bo biedna z czasem będzie cierpieć np w czasie okresu, ciąży itd ;)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) to fakt biedne kobitki.
    Paola my mieliśmy 4d i wzięliśmy filmik z USG połówkowego to byl 20 tydzień. Mala tez leżała tak ze pól buzi byla przytulona do lozyska i wtedy widzieliśmy pól buźki. <3 resztę USG bylo juz zwykłych.

Podobno sa tez monitory oddechu ale ja chyba nie chciałabym aż tak wariować i wolałabym obyc sie bez tego.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze moja tylko taka uparta, ze sie nie daje podgladac, chowa glowke jak tylko pan doktor usg przyklada:)
    A o monitorze oddechu tez nie myslalam bo chyba bym nie spala ani minuty wsluchujac sie czy cos nie alarmuje:/
    Poczekam z tym nawilzaczem jak Wy, do narodzin. A jeszcze jedno pytanie, macie wanienki juz? Duze? Male? Moze specjalne wiaderko do kapania?

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci chyba wyczuwają jak się głowicę przykłada stąd ich chowanie się ;)

No właśnie dzisiaj jedziemy kupić stojak i wanienkę , ale ja już chce taką większą na 102 cm . Zobaczymy co nam będzie pasowało jak pooglądamy. A najpierw zastanawiałam się jeszcze nad tą wanienką z przewijakiem, ale stwierdziłam że ta wanienka w tym zestawie jest za mała i odpuszczam. Z chicco wydają się być większe a to zaś kupe kasy kosztuję więc szkoda mi troche ;p

• paola89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Hehe :) to fakt biedne kobitki.
    Paola my mieliśmy 4d i wzięliśmy filmik z USG połówkowego to byl 20 tydzień. Mala tez leżała tak ze pól buzi byla przytulona do lozyska i wtedy widzieliśmy pól buźki. <3 resztę USG bylo juz zwykłych.

Podobno sa tez monitory oddechu ale ja chyba nie chciałabym aż tak wariować i wolałabym obyc sie bez tego.

Fajnie że coś tam wam się udało złapać :) nam nic kompletnie, raz miała nogi zarzucone na głowę i to było na połówkowych właśnie, a ostatnie usg to wyglądają tak że obie rączki przykłada do buzi i koniec oglądania . Nawet jak gin ją tam troszkę chciał poruszać to nic nie dawało ;p ehh za to dupkę bardzo chętnie pokazywała ;p już w 12/13 tc wiedzieliśmy że będzie córcia

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelki z nich nie beda:) ja pamiętam ze nam pokazala bardzo wyraźnie ucho na tym polowkowym i to tyle:) ale ważniejsze sprawdzenie narządów a zobaczyć je zobaczymy juz niedługo.
    My wanienke dostaliśmy taka z Ikei ona jest mala tylko na pare miesięcy a potem musimy kupic i tak wieksza. Te wiaderka to dla mnie masakra ogladalam filmik ale noworodka w zyciu bym nie umiała w nim wykąpać.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak wczesniej bałam sie żeby nie urodzić za wcześnie tak teraz marze żeby poród sie juz zaczął. W środę mam wizytę u gin prowadzącego zobaczę co mi zaleci, bo liczę na to ze skieruje mnie do szpitala na wywołanie porodu skoro dzidziuś jest juz duży i dojrzaly. Ta końcówka i te czekanie bo nie wiadomo kiedy sie zacznie to najgorsze niedługo same zobaczycie:) moj termin z om to 1 lipca wiec juz najwyzsza pora. A teraz nic się nie zapowiada nawet twardnienia brzucha mi przeszly, zero boli itp.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwisz sie kochana widze, a jak taki spokoj to moze zastosuj domowe metody :D chlopa zaangazuj! niech pracuje nad wygonieniem corki z brzuszka:D

Niuniusia lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba musze:) chociaż narazie stosuje aktywność w domu sprzątam piorę gotuje prasuje...moze pomoze:)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te wiaderka to dla mnie też nabijanie kasy, a jak będzie miała 2-3 miesiące to nei wyobrażam sobie jej w tym kąpać , w ogóle nei wyobrażam sobie .. jakoś wydaje mi sie to mało praktyczne i mało wygodne dla dziecka ...
    Kupiliśmy dzisiaj własnie wanienke , stojak i przewijak hihi ...

Spokojnie Niuniusia, może akcja z dnia na dzień Ci się rozwinie ;) daj nam oczywiście znać po wizycie :)
    I wiem co czujesz , bo ja bym chciała już pod koniec lipca / początek sierpnia urodzić i nie myśleć już o porodzie :) no ale zobaczymy

Trzymam kciuki żebyś się doczekała w najbiższym czasie i mogła się cieszyć dzidziolkiem :) ciekawe do kogo córcia będzie podobna :)

Niuniusia, Ailla lubią tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala w srodku sierpnia rodzic, ale jak to mowi moj lekarz "moze pani chciec ale po co sie łudzić;D"
    Pierworodki wg jego statystyk rodza raczej pozniej niz duzo niz powinny:/

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kol rodzila ostatnio po terminie podali jej oksytocynę bo nic się u niej nie dzialo obawiam sie ze u mnie tez tak będzie bo nie czuje sie porodowo ani troche.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cii nei siejmy paniki , różnie to bywa ;p jak tak czytam to forum to niektóre dziewczyny z dnia na dzień przestały się odzywać albo pisały że jadą do szpitala bo się zaczęło ;p
    jak młoda nie wyskoczy do TP to sama ją przegonie ;p

Niuniusia lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow jaka cisza :)

więc pozwolę sobie rozkręcić nowy temat ;p dziewczyny które mają genetycznie "zagwarantowane" rozstępy albo te które może się orientują, czy myślicie że pas ciążowy albo coś podobnego jest w stanie zapobiec rozstępom , tzn . chodzi mi o te rozstępy w okolicach brzucha i ew. jak brzusio się obniżaq do porodu to wtedy też skóra "pęka" w sumie z dnia na dzień ;/ . Jak uważacie ? :)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cisza wyjątkowo :) ja co prawda nie doświadczyłam (na szczęście) rozstępów ale słyszałam gdzies o tym pasie moze być pomocny bo podtrzymuje troche skore brzucha ale ja jakos wierze bardziej w porządne nawilżanie skory brzucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 21:01

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, tylko pozazdrościć :) a brzuszek Ci się obniżył? czytałam że nie każdej dziewczynie się obniża :)

Ja też uważam że lepiej się smarować niż nic nie robić , wydaje mi się że jednak ta skóra jest inna , miekką i bardziej elastyczna, ale boję się że właśnie nagle mi ten brzusio opadnie i skóra tego nie udźwignie ;/

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wydaje mi sie ze delikatnie sie obnizyl nie czuje go juz tak wysoko pod zebrami. I moj maz to zauważył to może faktycznie. No rozstępy niestety brzydkie sa ale co poradzić. Ja ostatnio mam bole kości lonowych ten caly jakby "mechanizm" w środku mnie boli. I rano jak wstane to ledwi ide potem sie rozchodzi i jest ok, zastanawiałam sie czy to nie jakiś objaw ze główka sie wstawia czy cos

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola te rozstępy to tez podobno genetyczne. Jak twoja mama nie miała moze tez nie będziesz miec. U mnie to się akurat sprawdzilo.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie slyszslam o pasie ale za to czytalam o gorsecie po porodzie, ze niby pomaga miesniom wrocic do poprzedniego stanu. Jakos to mi sie drastyczne i niewygodne wydaje troche:p

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, może rzeczywiście córcia szykuje sie do wyjścia :) termin się zbliża więc kto wie :) kiedy masz wizytę ?
    No niestety moja mama miała rozstępy, nawet mój tata na biodrach ma i ja też już mam z lat dorastania więc domyślam się że będę miała i chciałabym tego albo uniknąć albo chociaż zminimalizować ;/ dlatego się zastanawiałam nad podtrzymaniem tego brzuszka jak zacznie opadać.

A co do tych pasów poporodowych to podobno one właśnie rozleniwiają mięśnie i lepiej tego nie zakładać więc zostają ćwiczenia ;p

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ