Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teraz nawilżanie a po porodzie ćwiczenia i na pewno nie będą aż takie wielkie. Moja znajoma tez miała kilka rozstępów teraz pól roku po porodzie karmi jeszcze i jest chuda jak palec. A te rozstępy jej nie wiem czy to możliwe ale zniknęły. Dobrze mię elastyczna skore chyba.

Ja wizytę mam w środę zobaczę co lekarz powie jak to tam w środku wygląda. Juz niech wychodzi bo nudzi mi sie :) wszystko mamy gotowe wysprzątane wyprane i zostalo tylko czekanie.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zarówno siostra, jaki i mama mają rozstępy -
    z tym że moja mama w czasie całej ciąży przytyła 30 kg, a to też robi swoje - w kolejnej ciąży gdzie przytyła 13 kg ani jej się nie pogłębiły stare ani nie utworzyły nowe.

Siostra w 21 tc miała +12kg (przy czym w 1 trym nie przytyła w ogóle)i już wtedy zaczęła się zasypywać rozstępami (uda, posladki, brzuch)..

Ja rozbię wszytsko żeby uniknąć :D zpbaczymy co z tego wyjdzie..

na pewno jakieś tam predyspozycje mam, bo niektore dziewczyny tyją po 30 kg a po rozstępach ani śladu..

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra z tymi rozstępami, żeby to jeszcze tylko kilka wyskoczyło ale nie , jak już wyjdą to wszędzie ;/ jak my się poświęcamy dla tych naszych kochanych szkrabów :)

Niuniusia, najgorsze teraz czekanie, ale dobrze że masz wizytę :) moze coś tam się rusza już powoli , oczywiście daj znać bo ciekawska jestem bardzo ;p
    U mnie za miesiąc w sumie młoda też już może się zbierać do wyjścia ale kto ją tam wie ;p

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sie dzieje z Kasza? jestes tam Kochana? nic sie nie dzieje?

mnie rozstepy omijaja, ale niestety wszelkie wewnetrzne dolegliwosci nie, zoladek jest w rozpaczy :(

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kasza mamy nadzieje ze wszystko w porządku.
    To ja mam jak Ailla rozstępy ominely ale za to zgaga nadrabia. Choc od kilku dni jej nie mam może faktycznie brzuszek troche opadl. Wiecie ja naprawde cala ciążę dobrze znosilam teraz juz koncowka dziewczyny narzekają a ja czasem zapominam ze mam ten brzuszek dobrze ze Mloda tak sie wierci to sobie o nim przypominam. Ale wcale mi nie ciazy. Planujemy tez kiedys drugie dzidzi to pewnie bedzie odwrotnie bo słyszę ze często tak bywa.
    A Wam bardzo ciężko z brzuszkami?
    Paola to ty juz tez tylko msc to tak szybko leci ten ostatni

• Molly Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z moim dość ciężko, ale to pewnie wynika głownie z tego, ze ostatnimi czasy mój tryb życia jest wybitnie siedzący. Piszę pracę mgr i były takie momenty gdzie przed komputerem siedziałam po 12 godzin dziennie - ze łzami w oczach ze zmęczenia i bólem kręgosłupa..

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, może Ty jesteś stworzona do rodzenia dzieci ;) fajnie że tak to wszystko przechodzisz :)
    Ja to najlepiej czuje się rano, po przebudzeniu , brzuch mnie nie boli, nic mnei nei gniecie , witam się tylko z córcią ;p chociaż zdarzają się jeszcze momenty w ciągu dnia że czuję się na tyle dobrze jakbym w ciązy nie była.
    No właśnie obawiam się że ten miesiąc będzie najgorszy :) te czekanie... jeszcze kilka dni i lipiec już .. najpierw się wszystko ciągło na l4, dziwnie się czułam siedząc w domu i nie pracując. A po świętach wielkanocnych wszystko poleciało jak z procy ;p

A myślicie że pierworódki rzeczywiście rodza po terminie albo w terminie ? ;p
    ciągle czytam że ktoś tam się na forum wypakował już wcześniej po czym okazuje się że to mamuśka z drugim dzieckiem a nie pierworódka, oczywiście mam na myśli zdrowe ciąże, bez komplikacji.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola zobaczę jak mi poród minie wtedy ocenie czy faktycznie jestem stworzona :) mam jakieś male dolegliwości ale nie jakieś drastyczne :) w nocy np. Ciezko przekrecic sie z boku na bok, nie mozna szybko chodzic, troche nogi bola ale nie jest zle:) ja słyszałam ze pierworodki często rodzą po terminie. Najlepiej urodzić tak po skończonym 38 tyg wg mnie jesli waga dziecka jest prawidłowa ale niestety o tym nie decydujemy.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam będę trzymać kciuki żeby szybko wam poszło hehe ;)

jak się u mnie okaże że mała wcale nie jest taka mała to będę cisła gina żeby coś zadziałał bo nie wyobrażam sobie nosić takiego klocka w te upały dłużej niż do TP ;/ mam nadzieję że córcia troszkę zwolni z tą waga eh ..

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosną porządnie te nasze dzieciaczki. Ja ze swoim tez pogadam w środę co dalej choc ja czuje sie dobrze tylko duże dziecko to ciezki poród. Ale z tego co się naczytałam to dobrze ze rosną gorzej jest jak jest odwrotnie ze dzidziuś za wolno rośnie itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 17:35

• paola89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się cieszę że moja pyza tak rośnie <3 ale z drugiej strony ja nie jestem jakaś baba herod i jakoś ciężko mi sobie wyobrazić pchanie jej jak ona będzie takich gabarytów ;p jakby nie patrzeć z gumy nie jestem heh :)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mąż mnie pociesza ze nie rodzimy w średniowieczu tylko w szpitalu i zawsze jak nasze dziewczyny będą duże a nasze kanaly rodne Male to zrobią nam cesarki i tez przeżyjemy. :) ja chciałabym miec cesarkę nawet.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ci faceci... jak dobrze im się mówi bo to nie oni rodzą :)
    tylko ile trzeba się nacierpieć żeby "zasłużyć" na CC ;)
    Ok, nei nastawiajmy się negatywnie, bo jeszcze się okaże że tyle marudziłyśmy a urodzimy szybko ;p a połóg nie będzie taki koszmarny

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierza chyba jeszcze miednice z tego co polozna nam mowila, jesli glowka za duza albo cale dzieciatko to nie katuja i jedzie sie na CC, ja bym chciala natutalnie ale bez pekniec i innych przykrosci okolokrocznych:p

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem zazdroszczę mojej znajomej gdzie dziecko ułożylo sie poprzecznie. Opowiadała ze miała wyznaczony termin dzien sama wybrała i pojechala w dany dzien "rodzic". Wszystko ustalone. A te czekanie ehhh i do tego nie wiemy czego sie spodziewać. I najgorsza cesarka po 20h męczarni jak mówisz Paola. Ale trzeba sie wziasc w garść i jakos przetrwać. Żeby sie jeszcze zaczęło o czasie to będzie dobrze.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu gdzie bede rodzic prowadza statystyki i 51% porodów konczy sie cc reszta to naturalne. Wiec w moim przekonaniu nie mecza tak długo kobiet i w miare szybko podejmują decyzje o cc skoro jest ich tak dużo. Nie wiem ile w tym prawdy ale niedługo sie przekonam.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie tak boimy bo nie wiemy co nas czeka. Najgorsza jest niewiedza w sumie. A CC wydaje sie lzejsza bo zaplanowana i wiadomo co i kiedy.
    Trzeba po prostu pojechac do szpitala odwaznie!:) pewnie jak juz urodzimy sn to bedziemy z siebie strasznie dumne!

Niuniusia lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, masz rację po SN będziemy dumne ale jeszcze te rozjechane krocze mnie martwi ;p no nic , trzeba myśleć pozytywnie ;p

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez te nacięcie krocza wrrr ale co zrobić. Słuchajcie wczoraj mąż sie wziak za wygonienie naszej Niuni z brzuszka i wieczorem zaczął mnie bolec brzuch jak na okres juz myślałam ze to to. Ale przeszlo a juz wpadłam w panikę jednak nigdy nie jest sie do końca gotowym na ten moment. Bo niby chce juz urodzić ale pomyślałam ze to może juz to wiecie co poczułam...stres i myśli niech juz lepiej jeszcze siedzi w tym brzuchu :P

Coraz mocniej bola mnie kości miednicy nie mogę przez 1 minutę isc jak wstane z lóżka...jej to chyba objaw zbliżającego sie porodu. Jutro wizyta zobaczymy co powie lekarz:)

Rozpisalam sie a co u Was? Meczyk czy inne zajecia:)

• Molly Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Niuniusia już coraz niebezpieczniej się robi..:D Daj znać co stwierdzi lekarz :)

Ja i mój Brzuszek oglądamy meczyk :D

Niuniusia lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ