Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • kasza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nawaliłam emotikon :D to chyba świadczy o tym, że mam dobry humor :D

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza u Cb coraz blizej :) mi te dni tak lecą ze nie ogarniam który dzis jest. No a moja niunia nie chce jeszcze wyjść. Zobaczycie dziewczyny juz niedługo ze te czekanie to masakra jakaś, chcesz juz tulić dzieciaczka a tu porodu nie widac...

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kasza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno rodziła moja koleżanka i tez wyszlo lekko ponad tydzień po tym terminie wyznaczonym na podstawie OM :) w sumie to dziwne bo mi z OM wychodzi 13.08 a z usg 17.08... bardziej skłaniam się ku usg bo wiem że miałam owu 17dc na 28 dniowe cykle :) ciekawe jak to będzie, kiedy małej zachce się wyjść. ..

Niuniusia a masz jakieś objawy? Wiesz, podobno dużo wcześniej obniża się brzuch, łatwiej się oddycha, ten cały czop? Hm?

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Kasza moje objawy to bóle całej miednicy. Czuje jakby ktoś w krok włożył mi kamień co utrudnia chodzenie i wstawanie z łóżka sądzę że to główka Kornelii tak naciska a i lekarz też mówił że główka jest niziutko. Poza tym objawów brak :/ Aaaa jeszcze brzuch się opuścił to fakt nie czuje go tak wysoko już pod żebrami ale to od jakiegoś tygodnia. Mąż się też wziął za wygonienie Małej ale cieżko nam z tym brzuchem a i nie skutkuje jakoś jak widać :) Co do czopu tonie wiem jak on miałby wyglądać-od 2 tygodni mam bardo dużo śluzu ale takiego zwykłego nie jakiś krwisty czy coś. Moja szyjka ma jeszcze 1 cm i podobno przepuszcza 1 palec ale to jeszcze podobno słabo. Mam nadzieję, że na dniach się to wszystko rozkręci. Chciałabym urodzić jeszcze w czerwcu. Choć panienka i tak ma być duża. Ale na siłę jej nie wyciągniemy jak jej tam dobrze :)

Tak czy inaczej jak będzie po wszystkim oczywiście dam Wam znać. Nawet już zakupiłam pakiet internetu w tel żeby mieć kontakt ze światem w razie czego :)

Powiem Ci jeszcze że lekarze kierują się najbardziej terminem z OM. Zazdroszczę tym już po porodzie, ale mam nadzieję że niedługo do nich dołączę.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    Niedawno rodziła moja koleżanka i tez wyszlo lekko ponad tydzień po tym terminie wyznaczonym na podstawie OM :) w sumie to dziwne bo mi z OM wychodzi 13.08 a z usg 17.08... bardziej skłaniam się ku usg bo wiem że miałam owu 17dc na 28 dniowe cykle :) ciekawe jak to będzie, kiedy małej zachce się wyjść. ..

Niuniusia a masz jakieś objawy? Wiesz, podobno dużo wcześniej obniża się brzuch, łatwiej się oddycha, ten cały czop? Hm?

mi też wstępnie wyliczyli na 13 sierpnia ;p ale ja zakładam że córcia jednak szybciej wyskoczy , jeszcze gin na ostatniej wizycie powiedział że koniec lipca też wchodzi w grę;p

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIuniusia, już jesteś tak blisko więc pewnie to kwestia czasu ;) a próbowałaś na piłce poskakac ? :)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam :| a juz nie będę kupowac

• kasza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo paola no to piona! :D może uda nam się w tym samym dniu :D :D :D

Niuniusia zatem mocno trzymam kciuki żeby małej zachciało się już wyjść :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, ja będę stawać na rzęsach żeby młoda wcześniej wyszła, chyba że sama zdecyduje bez mojego wysiłku ;p no ale jesteśmy na tym samym etapie więc będziemy zdawać relację na bieżąco ;p hehe

Niuniusia, Ty porozmawiaj z tym swoim brzdącem zeby wychodziła , i jej w tym brzuszku za ciepło i tobie ciężko , musisz ją przekonać ;)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie jej powtarzam ze tyle atrakcji w domu na nią czeka żeby wychodzila:) dzis jeszcze dokupiliśmy parasolkę do wózka więc moze się skusi na wyjście na dniach :)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jej tam dobrze u mamusi :) ja myśle że do końca czerwca urodzisz ;p

Niuniusia lubi tę wiadomość

• Tami Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) i ja sie dopisuje do wątku :) Boże, współczuje dziewczynom na finiszu w te upały. Ja ledwo zipie a co dopiero wy :* dzisiaj juz zjadłam cały sorbet truskawkowy ktory był w zamrażalniku... Wieczorem jak sie ochłodzi to pójdę do sklepu uzupełnić zapas na kolejne dni : D

Ailla, Niuniusia, paola89, Molly lubią tę wiadomość

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tami! Jak fajnie ze swiezynki sie dopisuja:D pochwal sie co tam w srodku rosnie?:D

Moja dzis szalala w czasie burzy, a po wcale nie bylo czym oddychac...wszystko sie klei do mnie, nawet powietrze....nie mam juz pomyslu na ochladzanie, pojechalabym na zakupy ale klima mi padla! Jak na zlosc grrrr

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tami :) ciężko jest w te upały ale co zrobić. U mnie dopiero zbiera sie na burzę. Ja wcinam arbuza na ochłodę uwielbiam :)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla nam tez dzis padla klima! Nie miała kiedy a kolejki do nabycia ogromne.

• Tami Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 100 % chłopak :) ja to tylko osiedlowe sklepy teraz bo autko bez klimatyzacji co = smierć przy próbie wyruszenie w trasę :D u mnie gdzieś burza od południa ciągnie ale patrzyłam na gdziejestburza i chyba mnie ominie ;( a tak liczyłam.... :(

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jutro na urodziny mamy iść które będą na 100% na dworze ;/ więc albo nie pojadę albo pojedziemy późno, bo nie dam rady wytrzymać w te upały i to jeszcze w pełnym słoncu ...

dziewczyny jeszcze podobno jutro ma być tak gorąco a od pon już będzie tem optymalna :) wiec byle do poniedziałku.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami wrote:
    U mnie na 100 % chłopak :) ja to tylko osiedlowe sklepy teraz bo autko bez klimatyzacji co = smierć przy próbie wyruszenie w trasę :D u mnie gdzieś burza od południa ciągnie ale patrzyłam na gdziejestburza i chyba mnie ominie ;( a tak liczyłam.... :(

na kiedy masz termin :) ?

• Tami Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 6 listopada :) wiec juz lekko ponad połowa ciąży za mną ;) ja juz odliczam do poniedziałku :P tylko boje sie ze całe lato będzie tak upalnie. Wiem, ze od kilku lat tak jest, ale ja te wszystkie lata przepracowałam w klimatyzowanym pomieszczeniu i czuje sie totalnie nie przygotowana na TAKIE upały :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 19:40

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy trymestr teraz masz! Ciesz sie i bierz z niego jak najwiecej!!! Bo 3 jest znow troche ciezkawy...

Dziewczyny a co myslicie na temat poboru krwi pepowinowej? Decydujecie sie? To troche drogie

1usavcqgvf430wyj.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ