Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasza u Cb coraz blizej mi te dni tak lecą ze nie ogarniam który dzis jest. No a moja niunia nie chce jeszcze wyjść. Zobaczycie dziewczyny juz niedługo ze te czekanie to masakra jakaś, chcesz juz tulić dzieciaczka a tu porodu nie widac...Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Niedawno rodziła moja koleżanka i tez wyszlo lekko ponad tydzień po tym terminie wyznaczonym na podstawie OM w sumie to dziwne bo mi z OM wychodzi 13.08 a z usg 17.08... bardziej skłaniam się ku usg bo wiem że miałam owu 17dc na 28 dniowe cykle ciekawe jak to będzie, kiedy małej zachce się wyjść. ..
Niuniusia a masz jakieś objawy? Wiesz, podobno dużo wcześniej obniża się brzuch, łatwiej się oddycha, ten cały czop? Hm?Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Wiesz Kasza moje objawy to bóle całej miednicy. Czuje jakby ktoś w krok włożył mi kamień co utrudnia chodzenie i wstawanie z łóżka sądzę że to główka Kornelii tak naciska a i lekarz też mówił że główka jest niziutko. Poza tym objawów brak Aaaa jeszcze brzuch się opuścił to fakt nie czuje go tak wysoko już pod żebrami ale to od jakiegoś tygodnia. Mąż się też wziął za wygonienie Małej ale cieżko nam z tym brzuchem a i nie skutkuje jakoś jak widać Co do czopu tonie wiem jak on miałby wyglądać-od 2 tygodni mam bardo dużo śluzu ale takiego zwykłego nie jakiś krwisty czy coś. Moja szyjka ma jeszcze 1 cm i podobno przepuszcza 1 palec ale to jeszcze podobno słabo. Mam nadzieję, że na dniach się to wszystko rozkręci. Chciałabym urodzić jeszcze w czerwcu. Choć panienka i tak ma być duża. Ale na siłę jej nie wyciągniemy jak jej tam dobrze
Tak czy inaczej jak będzie po wszystkim oczywiście dam Wam znać. Nawet już zakupiłam pakiet internetu w tel żeby mieć kontakt ze światem w razie czego
Powiem Ci jeszcze że lekarze kierują się najbardziej terminem z OM. Zazdroszczę tym już po porodzie, ale mam nadzieję że niedługo do nich dołączę.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
kasza wrote:Niedawno rodziła moja koleżanka i tez wyszlo lekko ponad tydzień po tym terminie wyznaczonym na podstawie OM w sumie to dziwne bo mi z OM wychodzi 13.08 a z usg 17.08... bardziej skłaniam się ku usg bo wiem że miałam owu 17dc na 28 dniowe cykle ciekawe jak to będzie, kiedy małej zachce się wyjść. ..
Niuniusia a masz jakieś objawy? Wiesz, podobno dużo wcześniej obniża się brzuch, łatwiej się oddycha, ten cały czop? Hm?
mi też wstępnie wyliczyli na 13 sierpnia ;p ale ja zakładam że córcia jednak szybciej wyskoczy , jeszcze gin na ostatniej wizycie powiedział że koniec lipca też wchodzi w grę;pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Kasza, ja będę stawać na rzęsach żeby młoda wcześniej wyszła, chyba że sama zdecyduje bez mojego wysiłku ;p no ale jesteśmy na tym samym etapie więc będziemy zdawać relację na bieżąco ;p hehe
Niuniusia, Ty porozmawiaj z tym swoim brzdącem zeby wychodziła , i jej w tym brzuszku za ciepło i tobie ciężko , musisz ją przekonaćNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Codziennie jej powtarzam ze tyle atrakcji w domu na nią czeka żeby wychodzila:) dzis jeszcze dokupiliśmy parasolkę do wózka więc moze się skusi na wyjście na dniachKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Cześć dziewczyny i ja sie dopisuje do wątku Boże, współczuje dziewczynom na finiszu w te upały. Ja ledwo zipie a co dopiero wy :* dzisiaj juz zjadłam cały sorbet truskawkowy ktory był w zamrażalniku... Wieczorem jak sie ochłodzi to pójdę do sklepu uzupełnić zapas na kolejne dni : D
Ailla, Niuniusia, paola89, Molly lubią tę wiadomość
-
Hej Tami! Jak fajnie ze swiezynki sie dopisuja:D pochwal sie co tam w srodku rosnie?
Moja dzis szalala w czasie burzy, a po wcale nie bylo czym oddychac...wszystko sie klei do mnie, nawet powietrze....nie mam juz pomyslu na ochladzanie, pojechalabym na zakupy ale klima mi padla! Jak na zlosc grrrr -
U mnie na 100 % chłopak ja to tylko osiedlowe sklepy teraz bo autko bez klimatyzacji co = smierć przy próbie wyruszenie w trasę u mnie gdzieś burza od południa ciągnie ale patrzyłam na gdziejestburza i chyba mnie ominie ;( a tak liczyłam....
-
a my jutro na urodziny mamy iść które będą na 100% na dworze ;/ więc albo nie pojadę albo pojedziemy późno, bo nie dam rady wytrzymać w te upały i to jeszcze w pełnym słoncu ...
dziewczyny jeszcze podobno jutro ma być tak gorąco a od pon już będzie tem optymalna wiec byle do poniedziałku.Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Tami wrote:U mnie na 100 % chłopak ja to tylko osiedlowe sklepy teraz bo autko bez klimatyzacji co = smierć przy próbie wyruszenie w trasę u mnie gdzieś burza od południa ciągnie ale patrzyłam na gdziejestburza i chyba mnie ominie ;( a tak liczyłam....
na kiedy masz termin ?Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Na 6 listopada wiec juz lekko ponad połowa ciąży za mną ja juz odliczam do poniedziałku tylko boje sie ze całe lato będzie tak upalnie. Wiem, ze od kilku lat tak jest, ale ja te wszystkie lata przepracowałam w klimatyzowanym pomieszczeniu i czuje sie totalnie nie przygotowana na TAKIE upały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 19:40