Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj skarżyłam Wam na mojego Robaka, że nie ma czkawki i co? dzisiaj dwa razy juz miał :D taki grzeczny z niego Chłopaczek :P

kasza lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz mamuśka , nie denerwuj się na zapas ;)

Molly lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodziak nie chcial Cie dluzej denerwowac, juz Cie kocha! <3
    Mialam dzisiaj o laktacji na szkole rodzenia i byly lale do nauki pozycji do karmienia i wszystko zrobilo sie takie realne!!!! O masakra!

Molly lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, nic nie mów... niedawno skończyliśmy szkołę a te ostatnie zajęcia właśnie były praktyczne i szok jak się czuło juz to wszystko. ...i jeszcze te ćwiczenia z oddychania podczas porodu... :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslisz ze dasz rade oddychac jak kazali?ja prawdopodobnie spanikuje i zapomne:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie, ale liczę na to że mi mąż przypomni :D

Mam pytanko z innej beczki...
    Całą ciążę zmagam się z infekcjami :( jutro mam wizytę gin na której mam mieć cytologię. Myślicie że mi zrobi? Za kazdym razem to odkładała na później właśnie z powodu infekcji..

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam dzisiaj wizytę ;p
    ja nie miałam infekcji, ale kupiłam sobie żel provag, smaruje nim codziennie po kąpieli, a i unikam bliższych kontaktów z moim ;p niestety , bo też przed ciążą często coś łapałam ...

• paola89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, w ogóle dziwny gin .. właśnie powinna Ci zrobić jakieś badania, dać antybiotyk i sprawdzić czy jest ok .. upomnij się o to dzisiaj

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologie powinnas zrobic, bo to ze sa infekcje to nie ma znaczenia dla tego badania, a nawet moze znajdzie przyczyne czemu sa tak czesto. Tak mowi moj gin. A ja mu wierze:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze jak na cytologii wyjdzie jakaś infekcja to po leczeniu każą powtarzać ta cytologię. Wiec moze posiew lepiej zrobić najpierw, wyleczyć i potem cytologię.
    (Mojej koleżance na cytologii wyszła chlamydia i miała biopsje z szyjki pobierana :| ale na szcżescie nie była w ciąży.....)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:04

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh dziewczyny... Czy wy tez miałyście takie spadki formy psychicznej w ciąży? Ja przed ciąża byłam dość temperamentna osoba, ale teraz to jestem jak tornado :( nie ma dnia żebym sie czymś nie zdenerwowała, dodatkowo czesto zdarza mi sie wpadać w jakaś taka panikę ze czymś zaszkodzilam dziecku, wszyscy w koło maja juz chyba dosyć moich humorów a ja przez to czuje sie jeszcze gorzej bo czuje ze nie mam wsparcia. Partner jakoś tak specjalnie mi nie pomaga, mało tego, mowi mi ze myślał ze w ciąży będę po prostu promieniała a ja sie tak zachowuje ze ma mnie juz serdecznie dość. Nie jesteśmy po ślubie wiec Boje sie tego co mowi bo mam świadomość ze moze po prostu sobie pojsc :(. Ostatnio mi powiedział, ze dziecko na pewno urodzi sie nerwowe przeze mnie :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:12

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kasza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie :) zrobila mi cytologię i infekcji brak :)
    Ja po prostu przez całą ciążę jak tylko się rozkładałam na fotelu to mi po upławach i zaczerwienieniu stawiala diagnozę i dostawałam globulki... przed ciążą nie miałam takich problemów :)
    Zrobiła też mi posiew na paciorkowca, dała skierowanie na badania potrzebne do szpiala i mówiła żeby spakować już torbę :)

Co do humorów... raczej mam dobry i jestem wyluzowana bo nie spinam się pracą :)
    Tami, musisz po prostu sama z siebie próbować odpuścić :) stres nie pomaga dziecku na pewno! Każda z nas coś czasem zje małozdrowego, za długo albo za krotko pospaceruje czy przesunie zgrzewkę wody :) nie popadajmy w paranoję :) cieszmy się z ciąży! <3

Ailla lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kasza, że infekcji brak!:D głupie to takie i nie da sie do konca zapobiec w ciazy.

Tami...nie musisz byc taka jak oczekuje od Ciebie otoczenie, Twoj partner. To, ze nie promieniejesz i nie skaczesz jak motylek nie oznacza, ze na sile masz sprostać jakims tam wytycznym, naogladal sie filmow hollywoodzkich jakie to wszystko cudowne i teraz chce idealu w domu. Jak mnie chlopy denerwuja. ja tez myslalam ze hormony to mit, zmeczenie mnie nie dopadnie i bede inna niz wszystkie w ciazy! o jakie bylo moje zdziwienie kiedy sie wydarlam na meza, ze zle odlozyl kubek:D Podszedl do mnie i mowi: Dowód A- ciaza przebiega prawidlowo i dostalam buziaka w nos. Wtedy zrozumialam ze beda sobie ta ciaza wszystko tlumaczyc:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam tutaj nadrabiania :) u nas nieprzespane noce :)ale da sie przeżyć. Faktycznie wszystko się zmienia bo na nic nie mam czasu. Mala nie raz nie chce spać w łóżeczku tylko wisi na cycu to ok. Pokarm mi sie pojawił ale dokarmiamy mm bo malutka jest glodomorkiem. Dziewczyny to ktora ma teraz najbliżej termin?? Czekam na Was w gronie mamusiek wtedy przerobimy wątek na po narodzinach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 17:13

Molly lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla- ale masz fajnego faceta. Moj by w życiu tak nie zrobił. Mało tego, mowi mi ze wszystko zrzucam na ciąże a prawda taka ze dopiero teraz widzi jaka jestem na prawdę :(
    Niuniusia- super, zazdroszczę ci juz małego różowego bobaska w domu :*

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ailla, jestem szczęśliwa z tego pwoodu :D

Niuniusia, teraz chyba paola i ja - w sierpniu :) czy się mylę? :)

Tami, głowa do góry! Nikt nie jest idealny a hormony w ciąży nie pomagają. . A zaczeliscie może szkołę rodzenia? Bo my na szkole mieliśmy takie zajecia psychologiczne aspekty (czy jakos tak) i bardzo fajnie wyjaśniano co się dzieje w głowie kobiety i jak powinien reagować partner :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami , daj spokój z tym Twoim chłopem, niech sobie pogada, a zapytaj się czy nie chce się zamienić, mój dzielnie znosi moje humory i krzyki, ale też mu się zdarza niby w żartach powiedzieć że jestem maruda bla bla bla .. to wtedy mu mówię że ja się chętnie zamienię , niech ponosi trochę tego brzucha, zobaczy że są też inne dolegliwości o których być może nawet nie wiedział.. a i też nie jestem po ślubie więc wybacz ale to akurat nie ma znaczenia :) jak się kogoś kocha, szanuje i podejmuje wspólne decyzje ( np. dot. dziecka) to papier nie jest ważny ;) .
    Zła jestem tylko na siebie że wszystko mnie teraz bardzo łatwo wyprowadza z równowagi, jakaś taka poddenerwowana chodzę ...

A teraz krótko co na wizycie ;p : pyza waży ok.2500 , szyjka twarda ale się skraca więc gin powiedział że wiecznie w ciąży chodzić nie będę :D ale do końca miesiąca wytrzymam ;p więc następna wizyta za 3 tyg :)

Niuniusia, widać że jesteś zadowolona :) czekamy w dalszym ciągu na fote !! :)
    Taaa Kasza my następne w kolejce :D :D :D ale jeszcze trochę mamy czasu :D mam nadzieję że do miesiąca będzie po sprawie i też będziemy tulić nasze słodkości :D

• paola89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do hormonów , to mojemu T wszyscy tłuką do głowy że takie zachowanie to właśnie wina hormonów i potem przejdzie <hahaha> więc być może im uwierzył :D .. mało istotne, ważne że działa i stara się zrozumieć :D co nie zmienia faktu że są dni kiedy sama siebie mam dość i o tym też mojemu mówie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 18:47

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Niuniusia! Zazdroscimy Ci strasznie. Ale opowiedz jak tam po porodzie wrazenia z braku ciazowych dolegliwosci? Wielka ulga? Czekam zeby wziac gleboki oddech i nie chodzic do lazienki co 4 minuty.

Tami, przetrwac, moze to jeden z tych typow co to dostaja olsnienia jak widza bobasa! Tak mi sie wydaje ze to taki typ, ja wierze bardzo w ludzi!:)

Czyli teraz Kasza i paola? A potem Tami i ja?! No way, cos za szybko. Musze policzyc te tygodnie:p

Niuniusia lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Moze sie ogarnie. Teraz wyjechał do pracy na drugi koniec Polski i wraca dopiero za 2 miesiące. Po ostatniej rozmowie przez telefon mamy teraz ciche dni. Ciekawie kiedy łaskawie sie odezwie.
    Ailla- ja na szarym końcu :D koniec października początek listopada ;) wszystkie jesteście przede mną ;)

atdcclb1ukdkpfkx.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ