X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj skarżyłam Wam na mojego Robaka, że nie ma czkawki i co? dzisiaj dwa razy juz miał :D taki grzeczny z niego Chłopaczek :P

kasza lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz mamuśka , nie denerwuj się na zapas ;)

Molly lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodziak nie chcial Cie dluzej denerwowac, juz Cie kocha! <3
    Mialam dzisiaj o laktacji na szkole rodzenia i byly lale do nauki pozycji do karmienia i wszystko zrobilo sie takie realne!!!! O masakra!

Molly lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, nic nie mów... niedawno skończyliśmy szkołę a te ostatnie zajęcia właśnie były praktyczne i szok jak się czuło juz to wszystko. ...i jeszcze te ćwiczenia z oddychania podczas porodu... :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslisz ze dasz rade oddychac jak kazali?ja prawdopodobnie spanikuje i zapomne:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie, ale liczę na to że mi mąż przypomni :D

Mam pytanko z innej beczki...
    Całą ciążę zmagam się z infekcjami :( jutro mam wizytę gin na której mam mieć cytologię. Myślicie że mi zrobi? Za kazdym razem to odkładała na później właśnie z powodu infekcji..

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam dzisiaj wizytę ;p
    ja nie miałam infekcji, ale kupiłam sobie żel provag, smaruje nim codziennie po kąpieli, a i unikam bliższych kontaktów z moim ;p niestety , bo też przed ciążą często coś łapałam ...

• paola89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, w ogóle dziwny gin .. właśnie powinna Ci zrobić jakieś badania, dać antybiotyk i sprawdzić czy jest ok .. upomnij się o to dzisiaj

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologie powinnas zrobic, bo to ze sa infekcje to nie ma znaczenia dla tego badania, a nawet moze znajdzie przyczyne czemu sa tak czesto. Tak mowi moj gin. A ja mu wierze:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze jak na cytologii wyjdzie jakaś infekcja to po leczeniu każą powtarzać ta cytologię. Wiec moze posiew lepiej zrobić najpierw, wyleczyć i potem cytologię.
    (Mojej koleżance na cytologii wyszła chlamydia i miała biopsje z szyjki pobierana :| ale na szcżescie nie była w ciąży.....)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:04

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh dziewczyny... Czy wy tez miałyście takie spadki formy psychicznej w ciąży? Ja przed ciąża byłam dość temperamentna osoba, ale teraz to jestem jak tornado :( nie ma dnia żebym sie czymś nie zdenerwowała, dodatkowo czesto zdarza mi sie wpadać w jakaś taka panikę ze czymś zaszkodzilam dziecku, wszyscy w koło maja juz chyba dosyć moich humorów a ja przez to czuje sie jeszcze gorzej bo czuje ze nie mam wsparcia. Partner jakoś tak specjalnie mi nie pomaga, mało tego, mowi mi ze myślał ze w ciąży będę po prostu promieniała a ja sie tak zachowuje ze ma mnie juz serdecznie dość. Nie jesteśmy po ślubie wiec Boje sie tego co mowi bo mam świadomość ze moze po prostu sobie pojsc :(. Ostatnio mi powiedział, ze dziecko na pewno urodzi sie nerwowe przeze mnie :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:12

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kasza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie :) zrobila mi cytologię i infekcji brak :)
    Ja po prostu przez całą ciążę jak tylko się rozkładałam na fotelu to mi po upławach i zaczerwienieniu stawiala diagnozę i dostawałam globulki... przed ciążą nie miałam takich problemów :)
    Zrobiła też mi posiew na paciorkowca, dała skierowanie na badania potrzebne do szpiala i mówiła żeby spakować już torbę :)

Co do humorów... raczej mam dobry i jestem wyluzowana bo nie spinam się pracą :)
    Tami, musisz po prostu sama z siebie próbować odpuścić :) stres nie pomaga dziecku na pewno! Każda z nas coś czasem zje małozdrowego, za długo albo za krotko pospaceruje czy przesunie zgrzewkę wody :) nie popadajmy w paranoję :) cieszmy się z ciąży! <3

Ailla lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kasza, że infekcji brak!:D głupie to takie i nie da sie do konca zapobiec w ciazy.

Tami...nie musisz byc taka jak oczekuje od Ciebie otoczenie, Twoj partner. To, ze nie promieniejesz i nie skaczesz jak motylek nie oznacza, ze na sile masz sprostać jakims tam wytycznym, naogladal sie filmow hollywoodzkich jakie to wszystko cudowne i teraz chce idealu w domu. Jak mnie chlopy denerwuja. ja tez myslalam ze hormony to mit, zmeczenie mnie nie dopadnie i bede inna niz wszystkie w ciazy! o jakie bylo moje zdziwienie kiedy sie wydarlam na meza, ze zle odlozyl kubek:D Podszedl do mnie i mowi: Dowód A- ciaza przebiega prawidlowo i dostalam buziaka w nos. Wtedy zrozumialam ze beda sobie ta ciaza wszystko tlumaczyc:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam tutaj nadrabiania :) u nas nieprzespane noce :)ale da sie przeżyć. Faktycznie wszystko się zmienia bo na nic nie mam czasu. Mala nie raz nie chce spać w łóżeczku tylko wisi na cycu to ok. Pokarm mi sie pojawił ale dokarmiamy mm bo malutka jest glodomorkiem. Dziewczyny to ktora ma teraz najbliżej termin?? Czekam na Was w gronie mamusiek wtedy przerobimy wątek na po narodzinach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 17:13

Molly lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla- ale masz fajnego faceta. Moj by w życiu tak nie zrobił. Mało tego, mowi mi ze wszystko zrzucam na ciąże a prawda taka ze dopiero teraz widzi jaka jestem na prawdę :(
    Niuniusia- super, zazdroszczę ci juz małego różowego bobaska w domu :*

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ailla, jestem szczęśliwa z tego pwoodu :D

Niuniusia, teraz chyba paola i ja - w sierpniu :) czy się mylę? :)

Tami, głowa do góry! Nikt nie jest idealny a hormony w ciąży nie pomagają. . A zaczeliscie może szkołę rodzenia? Bo my na szkole mieliśmy takie zajecia psychologiczne aspekty (czy jakos tak) i bardzo fajnie wyjaśniano co się dzieje w głowie kobiety i jak powinien reagować partner :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami , daj spokój z tym Twoim chłopem, niech sobie pogada, a zapytaj się czy nie chce się zamienić, mój dzielnie znosi moje humory i krzyki, ale też mu się zdarza niby w żartach powiedzieć że jestem maruda bla bla bla .. to wtedy mu mówię że ja się chętnie zamienię , niech ponosi trochę tego brzucha, zobaczy że są też inne dolegliwości o których być może nawet nie wiedział.. a i też nie jestem po ślubie więc wybacz ale to akurat nie ma znaczenia :) jak się kogoś kocha, szanuje i podejmuje wspólne decyzje ( np. dot. dziecka) to papier nie jest ważny ;) .
    Zła jestem tylko na siebie że wszystko mnie teraz bardzo łatwo wyprowadza z równowagi, jakaś taka poddenerwowana chodzę ...

A teraz krótko co na wizycie ;p : pyza waży ok.2500 , szyjka twarda ale się skraca więc gin powiedział że wiecznie w ciąży chodzić nie będę :D ale do końca miesiąca wytrzymam ;p więc następna wizyta za 3 tyg :)

Niuniusia, widać że jesteś zadowolona :) czekamy w dalszym ciągu na fote !! :)
    Taaa Kasza my następne w kolejce :D :D :D ale jeszcze trochę mamy czasu :D mam nadzieję że do miesiąca będzie po sprawie i też będziemy tulić nasze słodkości :D

• paola89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do hormonów , to mojemu T wszyscy tłuką do głowy że takie zachowanie to właśnie wina hormonów i potem przejdzie <hahaha> więc być może im uwierzył :D .. mało istotne, ważne że działa i stara się zrozumieć :D co nie zmienia faktu że są dni kiedy sama siebie mam dość i o tym też mojemu mówie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 18:47

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Niuniusia! Zazdroscimy Ci strasznie. Ale opowiedz jak tam po porodzie wrazenia z braku ciazowych dolegliwosci? Wielka ulga? Czekam zeby wziac gleboki oddech i nie chodzic do lazienki co 4 minuty.

Tami, przetrwac, moze to jeden z tych typow co to dostaja olsnienia jak widza bobasa! Tak mi sie wydaje ze to taki typ, ja wierze bardzo w ludzi!:)

Czyli teraz Kasza i paola? A potem Tami i ja?! No way, cos za szybko. Musze policzyc te tygodnie:p

Niuniusia lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Moze sie ogarnie. Teraz wyjechał do pracy na drugi koniec Polski i wraca dopiero za 2 miesiące. Po ostatniej rozmowie przez telefon mamy teraz ciche dni. Ciekawie kiedy łaskawie sie odezwie.
    Ailla- ja na szarym końcu :D koniec października początek listopada ;) wszystkie jesteście przede mną ;)

atdcclb1ukdkpfkx.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ