Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie! Ale bedziesz miala grono doswiadczonych kumpelek :D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    Hej Niuniusia! Zazdroscimy Ci strasznie. Ale opowiedz jak tam po porodzie wrazenia z braku ciazowych dolegliwosci? Wielka ulga? Czekam zeby wziac gleboki oddech i nie chodzic do lazienki co 4 minuty.

Tami, przetrwac, moze to jeden z tych typow co to dostaja olsnienia jak widza bobasa! Tak mi sie wydaje ze to taki typ, ja wierze bardzo w ludzi!:)

Czyli teraz Kasza i paola? A potem Tami i ja?! No way, cos za szybko. Musze policzyc te tygodnie:p

Ailla dobrze mi z tym ze dzidziuś juz leży obok mnie a nie w brzuszku. Ja po cieciu jestem juz super sprawna. Maz mowi ze jestem mega twarda tak szybko doszlam do siebie. Brzuszka prawie juz nie mam. Niektórzy mówią ze jestem chudsza niż przed ciąża. Mega wygoda ze mogę spać na wznak. Jedynie wkurza jeszcze saczacy sie okres poporodowy ale to norma trzeba przetrwać.
    My walczymy z mlekiem, kupkami itp. Zobaczycie juz niedługo :)

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zazdroszcze jeszcze bardziej:)!! Widac ze jestes szczesliwa:)

Niuniusia lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia super inf :) fajnie że tak szybko doszłaś do siebie i możesz spokojnie poznawać sie z córcią :)
    Jeszcze trochę i my zaczniemy przeżywać podobne emocje :D

Ailla, Niuniusia lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super informacje Niuniusia - mleczko leci, Mała daje choć troszkę pospać, Ty w dobrej formie :) Zazdroszczę że jestes juz Mamusią w pełnym tego słowa znaczeniu, ale z drugiej strony sama boję się, że nie ogarnę.. Ogólnie jestem typem, który lubi radzić sobie ze wszystkim sam, ale jakoś tak ostatnio nachodzą mnie mysli, że nie weim czy dam radę.. a z drugiej strony wszyscy jakoś dają radę, więc czemu ja miałabym nie ogarnąc... tak czy inaczej , chyba zaczynam momentami panikować :( a z natury panikarą nie jestem.. taka sytuacja widzicie:P

Niuniusia lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie mowie ze 7 mld ludzi funkcjonuje na swiecie i jedni mieli bardziej lub mniej ogarniete matki to i my dolaczymy do tego zacnego grona. Studiowalam archeologie i mowie Wam, ze my to o warunkach do wychowania mozemy powiedziec same dobroci :D

paola89 lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, potrzebuję Twojej rady :D
    Sprawdzilam w necie ten provag i że wskazane w ciąży i w ogóle takie super. Właśnie wróciłam z apteki, czytam ulotkę a ram że należy skonsultować się z lekarzem bo nie ma badań dot. stosowania żelu podczas ciąży :D to są jakieś dwa różne żele? :D

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza - nie znajdziesz leku/suplementu (poza niektórymi witaminkami prenatalnymi i kwasem foliowym), na ktorym w ulotce nie ma zdania, że stosowanie trzeba skonsultować z lekarzem.. nie ma badań klinicznych prowadzonych na kobietach w ciąży przed wprowadzeniem leku do obrotu, więc producent w ulotce nie może napisać ze stosowanie jest bezpieczne u ciężarnych..

provag jest to użytku zewnętrznego, więc większość lekarzy nie widzi przeciwskazań do jego stosowania..

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Molly :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko, jako farmaceutka służę pomocą :)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa to extra że mamy tu farmaceutkę :) tym bardziej dziękuję :)

Molly lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na wizycie:) mala 1800 gr i juz lezy glowa w dol, czeka na swoj wielki dzien!:)

Molly, paola89 lubią tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molly dobrze wiedzieć że się znasz ;p
    Kasza , dokładnie jak Molly piszę, spokojnie możesz stosować :) ja smaruje codziennie od kilku miesięcy i nic się nie dzieje ( mam nadzieje ;p) a wydaje mi się że pomaga bo nie mam żadnych infekcji itp. :)

Ailla, no to już waga ładna :) niech rośnie :)

nasza pyza po wczorajszej wizycie waży ok. 2500 :) szyjka się skróciła i powoli otwiera , ale jeszcze twarda , jak to gin podsumował: wiecznie pani w ciąży chodzić nie będzie :D ale do końca lipca pani wytrzyma więc widzimy się za 3 tyg ;p ehh .. mam nadzieję że na początku sierpnia już coś ruszy :)

Wyjęłam z tej okazji piłkę i będę sobie ćwiczyć już do porodu, a od przyszłego tygodnia biorę się za mojego :D

• paola89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakiś dzień dzisiaj mam wzruszeń i wrażliwości, tak gapię się w ten skaczący brzuchol , podziwiam jak moja pyza się wypina, i się wzruszyłam że jeszcze trochę i te wygibaski będziemy oglądać na żywo , nie przez skórę, tylko tak namacalnie :) a dzięki dziewczynom które już się przede mną rozpakowują to dopiero takie realne :D najpierw przeżywałam z nimi ten czas kiedy oczekiwały , szukały TYCH oznak zbliżającego się porodu a teraz sama jestem w tym miejscu :)

Kasza masz podobnie ? :) :D

• kasza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, dzięki za odpowiedź, będę stosować :)
    Mam dokładnie to samo! Czasem jak pomyślę że to już niedługo to płakać aż się chce :) wzrusza mnie mąż który mówi do brzuszka, wzrusza mnie wypinanie dupki i nóżek... bo czuję te maleńkie wszystko :) ahh <3

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, właśnie to uczucie jest wyjątkowe :) dopóki samej się nie jest w ciąży to tego nie da się zrozumieć :)
    Staram się być cierpliwa bo już bliżej niż dalej ale coraz ciężej mi to przychodzi ;p

• kasza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo :D chociaż mam jeszcze pewien strach w sobie... wiesz, boję się jakichś komplikacji czy coś. .. i trochę boję się "obsługi" maleństwa :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tak w żartach powiedziałam mojemu gdzie co jest w domu dla młodej żeby wiedział jakby jednak coś sie ze mną stało ;p ehh różne myśli człowiekowi przychodzą w takich sytuacjach.
    A obsługi też się trochę boję , ale z drugiej strony tyle ludzi wychowało swoje dzieci, więc damy radę i my :D

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zrobiło milusio!:) te nasze dzieciaki to maja szczescie, bedziemy najlepszymi mamami na swiecie:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, na początku wszystkie pewnie takie mamuśki są , a potem różne historie już słyszałam :D jak tak dziewczyny czasami opowiadają co by tym swoim dzieciakom zrobiły to brzuch mnie boli ze śmiechu :D

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ