X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dość tych nocy, budzi mnie pies, wypuszczam ja , wiec jak juz wstalam to tez ide siku, potem sie kłade i po spaniu... wierce sie przez 2h , albo boli mnie biodro, albo oddychac nie moge, nos mi sie zatyka, refluks, i jeszcze pare innych atrakcji.. ale tylko 4 tygodnie (może mniej ;P) i bedzie po wszystkim :)

ja ochraniacz na łóżeczko mam, nawet moskitiere, jak sie cos nie sprawdzi to ściagne . A co do kocyków, to sama nie wiem. kiedys nie było śpiworków , dzieci spały pod kołdrami/kocami i tez było ok :). Ja nie chciałam spiworka no ale oczywiście moja nadgorliwa mama kupiła ;) zobaczymy jak bedzie jej sie spało pod kocykiem i w spiworku

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiworek to ponoc calkiem pozyteczna sprawa.
    Biedna ze spac nie mozesz, jak teraz sie powinnas wyspac i idpoczac bo potem czasu nie bedzie:/

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i śpiworek to niegłupi pomysł :)

Dziewczyny, moja ginka mówiła żebym spakowała torbę do szpitala. Zaczęłam to dziś robić i mimo, że mam listę to wydaje mi się to mega trudne :D trochę tego jest. ..

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już będę wolała żeby młoda mnie budziła , niż wiercenie się w nocy z bólami i innymi atrakcjami ;/ ehh .. dobrze że śpicie w nocy i nie jesteście takie marudne ;p

jak ja się spakowałam do torby to mój T się pyta coś tam nawciskała że to tyle miejsca zajmuje :)
    a wzięłam to co na stronie szpitala napisali, no i dorzuciłam jeszcze swoje pieluchy tetrowe , potem dojdzie woda i kosmetyczka..

• paola89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, kiedy masz wizytę :) ? nie wiem czy pisałaś a tak na szybko jak sprawdzałam to nie widze :)

• kasza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam właśnie we wtorek :) wszystko ok, dostałam skierowania na pozostałe badania potrzebne do porodu no i 27.07 mam usg które będzie szacunkiem wagi porodowej córki :) jeju. ... ostatnia prosta :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam wizytę 27 :) i mam przyjść razem z ostatnimi wynikami badań :) właśnie- ostatnia prosta a mnie nerwy zaczynają zjadać ;p w czwartek mamy jeszcze wizytę z położną i będziemy porodówke oglądać, obgadamy co i jak ma wyglądać no i pozostaje nam czekać ;)

• kasza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra co? :D my porodówkę oglądaliśmy podczas szkoły rodzenia, ale na dniach właśnie mam mieć pierwsze spotkanie z położną :)
    Ja 27.07 mam usg ale wizytę 02.08 :) w Medicover nie robią usg na wizycie tylko dają skierowania :)

Ja się mega cieszę i nie mogę się doczekać ale z drugiej strony jestem mocno zestresowana :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i jeszcze mąż dwa dni temu stwierdził że obniżył mi się brzuch... :P

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to gratuluje męża bo mój to nic a nic by nie zauważył ;p

Właśnie z jednej strony ogromna radość i ciekawość a z drugiej ten paraliżujący strach ... brzuch mnie momentami z nerwów boli ;p
    ostatnio mi się śniło że serio rodziłam , to było tak realne że aż się obudziłam z bólu i nerwów , mam nadzieje jednak że wszystko pójdzie szybko i sprawnie :D ehh ..

• kasza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój, on był 1 dzień poza domem (kawalerski), pewnie nie zdążył wytrzeźwieć i miał zwidy :D no chyba, że urodzę za 2-3 tygodnie to wtedy będę mogła powiedzieć że ma czuja :D

Te sny są najgorsze! Człowieka tylko stresują niepotrzebnie :D mi też się śnią takie głupoty że aż wstyd się przyznać :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha może właśnie dopiero teraz coś zauważył bo na co dzień nie zwracał uwagi :D

a idź z tymi snami ;p niech się już dzieje co ma sie dziać ;p

dzisiaj wyprałam młodej pościel , tak się namachałam z prasowaniem w ten upał że wszystko mnie już boli ;p

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozgadalyscie:D moze poczekajcie na mnie z rodzeniem, bo bede sie czuc samotnie:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wystarczająco długo czekamy :D ale jeszcze troszke ;p
    Potem będziemy razem z dzieciakami Ci dopingować :D

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie macie tak ze raz chcecie rodzic a innym razem ze sie panicznie boicie?:D ja mam takie jazdy czasem ze szkoda gadac

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się okropnie boję , ale jak już będe w szpitalu z położną to mi pewnie przejdzie ;p najgorszy dla mnei będzie dojazd i ten stres .. mam takiego cykora że jak sobie pomyślę jak ten poród będzie wyglądał to aż mi słabo , już nie mówiąc o bólu brzucha i lataniu do toalety ;p

krótko mówiąc boję się jak cholera :D ale staram się skupić na tym co będzie po , jak już będę tulić moją córcię :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze na koncu czeka nas ta nagroda!!:D kobiety ktore rodza i decyduja sie oddac maja przekichane, ogladalam wczoraj program o adopcjach po porodzie i to dramat jest. Czlowiek sie zdarzy zakochac a juz Ci zabieraja...nie wyobrazam sobie.

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, ale temat wprowadziłas ;p ja w ogóle nie oglądam takich rzeczy , nawet jak moja mama ostatnio chciała mi psa pokazać którego jakiś głupek zagłodził, że jest poraniony i sama skóra i kości ... to jej powiedziałam że ma mnie nawet nie wołać na takie okropności bo serce mi pęka i wyć mi się chce ;)

ejj u nas na forum dziewczyny tak lecą z porodami , że jak tak dalej pójdzie to ja sama na sierpien zostane :D a gdzie tam wizyta ... :D jeszcze 2 tygodnie...

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha:D jak liczysz ze sie cos ruszy to pewnie nic z tego:D a jak chcialoby sie poczekac bo maz daleko to sa afery ze skrocona szyjka:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, nie zostaniesz sama bo przecież i ja mam tp na sierpień :D
    Mi dziś bbf pokazuje info żeby znaleźć najkrótszą drogę do szpitala :D

Ailla lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ