Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dość tych nocy, budzi mnie pies, wypuszczam ja , wiec jak juz wstalam to tez ide siku, potem sie kłade i po spaniu... wierce sie przez 2h , albo boli mnie biodro, albo oddychac nie moge, nos mi sie zatyka, refluks, i jeszcze pare innych atrakcji.. ale tylko 4 tygodnie (może mniej ;P) i bedzie po wszystkim :)

ja ochraniacz na łóżeczko mam, nawet moskitiere, jak sie cos nie sprawdzi to ściagne . A co do kocyków, to sama nie wiem. kiedys nie było śpiworków , dzieci spały pod kołdrami/kocami i tez było ok :). Ja nie chciałam spiworka no ale oczywiście moja nadgorliwa mama kupiła ;) zobaczymy jak bedzie jej sie spało pod kocykiem i w spiworku

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiworek to ponoc calkiem pozyteczna sprawa.
    Biedna ze spac nie mozesz, jak teraz sie powinnas wyspac i idpoczac bo potem czasu nie bedzie:/

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i śpiworek to niegłupi pomysł :)

Dziewczyny, moja ginka mówiła żebym spakowała torbę do szpitala. Zaczęłam to dziś robić i mimo, że mam listę to wydaje mi się to mega trudne :D trochę tego jest. ..

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już będę wolała żeby młoda mnie budziła , niż wiercenie się w nocy z bólami i innymi atrakcjami ;/ ehh .. dobrze że śpicie w nocy i nie jesteście takie marudne ;p

jak ja się spakowałam do torby to mój T się pyta coś tam nawciskała że to tyle miejsca zajmuje :)
    a wzięłam to co na stronie szpitala napisali, no i dorzuciłam jeszcze swoje pieluchy tetrowe , potem dojdzie woda i kosmetyczka..

• paola89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, kiedy masz wizytę :) ? nie wiem czy pisałaś a tak na szybko jak sprawdzałam to nie widze :)

• kasza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam właśnie we wtorek :) wszystko ok, dostałam skierowania na pozostałe badania potrzebne do porodu no i 27.07 mam usg które będzie szacunkiem wagi porodowej córki :) jeju. ... ostatnia prosta :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam wizytę 27 :) i mam przyjść razem z ostatnimi wynikami badań :) właśnie- ostatnia prosta a mnie nerwy zaczynają zjadać ;p w czwartek mamy jeszcze wizytę z położną i będziemy porodówke oglądać, obgadamy co i jak ma wyglądać no i pozostaje nam czekać ;)

• kasza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra co? :D my porodówkę oglądaliśmy podczas szkoły rodzenia, ale na dniach właśnie mam mieć pierwsze spotkanie z położną :)
    Ja 27.07 mam usg ale wizytę 02.08 :) w Medicover nie robią usg na wizycie tylko dają skierowania :)

Ja się mega cieszę i nie mogę się doczekać ale z drugiej strony jestem mocno zestresowana :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i jeszcze mąż dwa dni temu stwierdził że obniżył mi się brzuch... :P

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to gratuluje męża bo mój to nic a nic by nie zauważył ;p

Właśnie z jednej strony ogromna radość i ciekawość a z drugiej ten paraliżujący strach ... brzuch mnie momentami z nerwów boli ;p
    ostatnio mi się śniło że serio rodziłam , to było tak realne że aż się obudziłam z bólu i nerwów , mam nadzieje jednak że wszystko pójdzie szybko i sprawnie :D ehh ..

• kasza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój, on był 1 dzień poza domem (kawalerski), pewnie nie zdążył wytrzeźwieć i miał zwidy :D no chyba, że urodzę za 2-3 tygodnie to wtedy będę mogła powiedzieć że ma czuja :D

Te sny są najgorsze! Człowieka tylko stresują niepotrzebnie :D mi też się śnią takie głupoty że aż wstyd się przyznać :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha może właśnie dopiero teraz coś zauważył bo na co dzień nie zwracał uwagi :D

a idź z tymi snami ;p niech się już dzieje co ma sie dziać ;p

dzisiaj wyprałam młodej pościel , tak się namachałam z prasowaniem w ten upał że wszystko mnie już boli ;p

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozgadalyscie:D moze poczekajcie na mnie z rodzeniem, bo bede sie czuc samotnie:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wystarczająco długo czekamy :D ale jeszcze troszke ;p
    Potem będziemy razem z dzieciakami Ci dopingować :D

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie macie tak ze raz chcecie rodzic a innym razem ze sie panicznie boicie?:D ja mam takie jazdy czasem ze szkoda gadac

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się okropnie boję , ale jak już będe w szpitalu z położną to mi pewnie przejdzie ;p najgorszy dla mnei będzie dojazd i ten stres .. mam takiego cykora że jak sobie pomyślę jak ten poród będzie wyglądał to aż mi słabo , już nie mówiąc o bólu brzucha i lataniu do toalety ;p

krótko mówiąc boję się jak cholera :D ale staram się skupić na tym co będzie po , jak już będę tulić moją córcię :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze na koncu czeka nas ta nagroda!!:D kobiety ktore rodza i decyduja sie oddac maja przekichane, ogladalam wczoraj program o adopcjach po porodzie i to dramat jest. Czlowiek sie zdarzy zakochac a juz Ci zabieraja...nie wyobrazam sobie.

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, ale temat wprowadziłas ;p ja w ogóle nie oglądam takich rzeczy , nawet jak moja mama ostatnio chciała mi psa pokazać którego jakiś głupek zagłodził, że jest poraniony i sama skóra i kości ... to jej powiedziałam że ma mnie nawet nie wołać na takie okropności bo serce mi pęka i wyć mi się chce ;)

ejj u nas na forum dziewczyny tak lecą z porodami , że jak tak dalej pójdzie to ja sama na sierpien zostane :D a gdzie tam wizyta ... :D jeszcze 2 tygodnie...

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha:D jak liczysz ze sie cos ruszy to pewnie nic z tego:D a jak chcialoby sie poczekac bo maz daleko to sa afery ze skrocona szyjka:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, nie zostaniesz sama bo przecież i ja mam tp na sierpień :D
    Mi dziś bbf pokazuje info żeby znaleźć najkrótszą drogę do szpitala :D

Ailla lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ