Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie w innym laboratorium zawsze pisali ze ujemne. A tutaj nic. Dla mnie tez wydaje sie byc ujemny. Ze tez człowiek musi sie tak stresować ;)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj sie! Szkoda zlego humoru dla dzieciatka. Wszystko jest na sto procent dobrze!! :) robilas kilka razy toxo? Mi kazal tylko raz

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam raz na początku, we wtorek idę na wizytę z morfo, moczem i odczynem coombsa .. może teraz powie że mam coś jeszcze zrobić bo przynajmniej będą już to wyniki do szpitala

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Dziwne pytanie. Czy wasze dzieci maja czesto czkawke? Bo moja ma kilka razy dziennie, zaczynam sie martwic czy to czkawka na pewno, ciagle mi cos puka na spojeniem lonowym. Jakby tam glowka lezala i ciagle drgala. Dziwne to

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ma często , czasami czuje lżej , a dzisiaj rano to bardzo mocno ją czułam, pewnie zależy jak główkę ma ułożoną.
    Ailla , to dobrze że dzidzie ćwiczą , dla nich to jest nauka oddychania i krzywda im się żadna nie dzieje , więc niech sobie czkaja ;)

• kasza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też miewa często :) też swego czasu się martwiłam ale doczytałam że to dobry objaw, że maluch ćwiczy płuca i oddychanie, więc przestałam się martwić :)
    Teraz bardziej zartujemy z mężem do brzucha "i na co Ci było łykanie wód?" :) bo to właśnie od łykania wód maluch ma czkawkę :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czylo łakoma bestia po prostu mi rosnie:D dzieki ze mnie uspokoilyscie!:*

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie, że mój Mały ma wyjątkowo rzadko czkawkę.. chyba że jej nie czuje..

w zasadzie to czułam tylko raz :( martwi mnie to że nie trenuje w brzuszku..

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może mu nie smakuje co zjadasz! czytam właśnie, że im lepszy smak wód płodowych tym dzieci wiecej ich pija. Nie wiem czy to prawda, ale moja rzeczywiscie jest nadaktywna jak zjem swieze warzywko albo owoc. Nawet jesli w posilku nie ma strasznie duzo cukru, a jak zjem kanapke z byle jaka wedlina to zero reakcji. Moze sprobuj poprobowac cos nowego.
    A pozwalacie sobie dziewczyny na grzeszki mcdonaldowe? ja bylam pare razy ale wyrzuty sumienia mialam....

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly, a jak jest dzidziuś ułożony ? ja moją czuję na dole , jest ułożona główką ale tak jak wcześniej pisałam czasami cały brzuch mi rytmicznie skacze a czasami muszę przyłożyć rękę i się upewnić że to czkawka, zdarza się że nawet już nie zwracam uwagi czy czka ;)

Ja na maka miałam ochote raz w 1 trym , i po zjedzenie cheesburgera tak mnie brzuch bolał że od tamtej pory poza frytkami , lodami i jakimiś napojami nie jem nic :) nawet mnie nie ciągnie ...
    Do końca 1 trym to nie mogłam nic przełknąć poza warzywami, kaszami i owocami, wszystko co słodkie, czekolady, chipsy, cukierki od razu mnie odrzucało ;p
    teraz prawie wszystko wciągne ;p

• paola89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak juz mam ochotę na coś podobnego to wolę zamówić pizzę ;) i też jest ok

• kasza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam może ze dwa czizburgery :D Staram się jeść zdrowo, ale nie powiem, czasem słodycze się zje, lody, czy inne grzeszki :) ale przecież wszystko jest dla ludzi :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 mój Mały leży sobie w pozycji główkowej, łożysko mam na tylnej ścianie - ogólnie czuje go bardzo często i intensywnie :P ale tej czkawki jakoś nie wyczuwam..:( zapytam lekarza w piątek na wziycie czy to powód do niepokoju..

Ailla wydaje mi się, że mam w miarę różnorodną dietę - mam nadzieję że nie jest tak wybredny, że nie smakuje mu kompletnie nic z tego, co jem :D

Mnie do fastfoodów nigdy nie ciągnęło i teraz też ich nie jem. Na pizzę z 3 razy sobie powoliłam. Jak mnie najdzie ochota na coś słodniego, to się nie ograniczam (lodzika prawie codziennie wciągnę w te upały:)
    Największą słabość czuje do coli :( niestety.. szkoda ze jest tak niezdrowa, bo mogłabym hektolitry wypijać ...

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja codziennie jem lody :D czasami po dwa, ale to wtedy staram się nie jeść już więcej nic słodkiego ..
    teraz te jedzenie nie jest super zdrowe, więc jakoś specjalnie już się tym nie przejmuje bo co ja mogę ... ograniczam tylko słodkie napoje do min. w ciągu dnia to tylko woda niegazowana a rano i wieczorkiem herbatka :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze po duzej ilosci cukru rodza sie duze dzieci! Takze ja ograniczam cukier bo jestem mala i skromnie "tam" zbudowana:D hehe a mazy mi sie porod sn:p

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj nie wierzę w to :D prędzej to od genów zalezy niż tego co jemy, tzn. to co jemy pewnie też ale nie w takim stopniu jednak jak geny :D

mnie tam żaden poród się nie marzy, chyba że będę miała pewność że po dwóch parciach max 10 min i urodze ;p

• kasza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też to słyszałam od położnej. Bo wody plodowe są słodkie jak się je słodycze, dziecko łyka i tyje... niby to nie reguła ale zwiększa prawdopodobieństwo większej masy u malucha :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale też na pewno nie chodzi tu o wzrost masy noworodka o np kilogram - raczej są to wielkości rzędu do 200 g różnicy.. mam kilka znajomych które w ciąży opychały się słodyczami jak wściekłe - codziennie batoniki, drożdźóweczki itp Same przytyły w ciąży po 20-22 kg, a dzieci urodziły w przedziale od 3100 do 3400g czyli standard (nie były to wcześniaki)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w sumie to my sobie mozemy chciec a natura zrobi swoje:D w Anglii nastolatki pala papierosy zeby miec male dzieci bo sie boja rodzic...wiec moj batonik dziennie to wiecie:D

W ogole naczytalam sie dzisiaj strasznych opowiesci o ciazach, nie moglam przestac tak sie wciagnelam i przyznam ze mamy duzo szczeacia, ze te nasze Skarby rozwijaja sie odpowiednio, ze serduszka im bija i ze nas bija jak oszalale, kopniaki jakos nabraly dla.mnie innego znaczenia. Niech kopie! Niech wiem ze ma sie dobrze mala bestyjka:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio prawie na każdej wizycie gin mi mówi że córcia będzie spora bo tatuś jest duży więc ja się trzymam tego , a tego jednego loda czy nawet dwa to sobie nie odmówie ;p mam to gdzieś

Ailla, ja to już nei czytam o tych wszystkich problemach co mają inne dziewczyny bo zaraz mnie czarne myśli nachodzą i sobie wymyślam że coś mi dolega... ostatnio czytałam o skutkach SN i CC .. i najchętniej to bym chciała obudzić isę już tuląc mała , tak się boje ! a to wszystko coraz bliżej ..

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ