Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • kasza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dziewczyny, co za temat! :D :D :D :D Niuniusia czekamy na zdjęcie córci :)

Ailla, paola89 lubią tę wiadomość

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo zyciowy temat :D w sumie wlosy tam to naturalna ochrona ale ja bym chyba zwariowala jeszcze z klakami.
    Nie moge spac standardowo, po urodzeniu tez sie nie wyspie. Moze za pare lat....

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj przecież to normalny temat jak każdy inny , to wręcz ogromny problem w ciązy ;p
    Ailla, wyśpisz spokojnie , dzieci szybko zaczynają przesypiać większość nocy więc nie będzie tak źle ;p
    Znam taką babkę , która miała dziecko przystawiane do piersi i nawet nie wiedziała że karmiła bo tak mocno spała xD mąż w nocy wstawał do dziecka(albo w dzień jak zasypiała) i dziecko kładł przy cycku :D mamuśka się potem budziła i panikowała bo przecież dziecko musi nakarmić a młoda już zdążyła dostać jedzonko kilka razy hihi

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde!;D musze mojego tak wyszkolic zeby mi do cyca przynosil, hahaha :D

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe zawsze to jakieś wyjście i można sobie poleżeć skoro nei mamy takiego twardego snu :D ja już mojemu zapowiedziałam że skoro będzie miał wolne to ma ruszać dupe w nocy i mi pomagać :D łóżeczko mamy w tym samym pokoju więc nie jest źle ;p

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam wczoraj jak sie dziewczyna zalila ze jej partner ma gdzies to ze jest w ciazy. Nie wspiera jej, nie zalezy mu na malym. Od razu dostala wyklad, ze gdyby byli po slubie to byloby inaczej...zal mi jej bylo. Nie sadze zeby slub go naprawil. Znam mnostwo par bez slubu, ktore sie wspieraja bardziej niz te po slubie.
    A propo! Moj kuzyn bedzie ojcem trojaczkow :D tez bez slubu! I cieszy sie jak szalony :D

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, skąd się takie pomysły biorą ;/ ślub to tylko papierek i co więcej ? albo się kogoś kocha albo nie , biedną dziewczyne stresują ;/

Wow ale miał strzał xD super że on się cieszy ale co ta biedna dziewczyna ma teraz zrobic ;p mnie jest cięzko z jednym dzieckiem a co dopiero z trójką ;p jeszcze jak każde zacznie swoje harce w brzuchu to będzie armagedon :D

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To beda jej robic cesarke okolo 32 tyg ciazy, oby wszystko bylo w porzadku bo to dla lekarzy tez trudna pacjentka i mega odpowiedzialnosc...

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słyszałam, że ciężko jest znaleźć lekarza, który odważy się poprowadzić bliźniaki, a co dopiero trojaczki! Ale czad! Życie się zmienia nie do poznania :) ale ile szczęścia! :)

Dajcie spokój z takimi facetami lamusami ... dziecko to odpowiedzialność nie tylko matki ale przecież i ojca. W ogóle nie kumam tych nieangażujących się. Ale z drugiej strony jakby mój nade mną ciągle skakał to chyba by mnie zagłaskał tym na śmierć :D
    Myślę że zdrowa relacja jest potrzebna :)
    U nas nie wiem jak będzie, bo mąż bierze tylko tydzień wolnego po urodzeniu. W tym czasie jestem pewna że będzie mi/nam pomagał, ale później jak będzie chodzić do pracy to nie będę miała sumienia prosić go w nocy o przynoszenie dziecka (chyba :D ) :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj po rejsie bedzie akurat wiec jakies 3 miesiace w domu i maksymalnie go wykorzystam:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak dla lekarzy to wyzwanie , niektórzy z nich mają problem prowadzić pojedynczą ciąże ...

Szkoda dziewczyny , pozostaje mieć nadzieję że coś się zmieni w dobrym kierunku ...

my już w tamtym roku braliśmy urlop sierpień/wrzesień , teraz mój też sobie zaplanował na drugą połowę sierpnia. Zobaczymy kiedy mała się urodzi to albo weźmie ten ojcowski albo l4 na mnie , chyba że będę taka zajebiście zaradną matką z instynktem że sama ogarne siebie i młoda :D i nie będe potrzebowała pomocy niczyjej heheheh

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Foto wstawię jak będziemy w domu bo nie umiem w Tel tego zrobic :) ale ostrzegam sama slodycz z niej :) mam nadzieje ze dzis wyjdziemy bo w szpitalu jest nie do wytrzymania gorąco duszno i głośno praktycznie nie śpię marze żeby isc do domu. Szew po cc ladnie się goi praktycznie juz śmigam. Ale walczymy caly czas o pokarm mala ssie cyca jaki to piękny widok ale na sucho i dostaje mm. Dzis rano nacisnelam a tam siara w piersi wiec chyba sie pojawił.

Dziewczyny wczesniej bylam nastawiona ze bedzie pokarm to będzie nie to nie. A teraz aż lży mi plyna do oczu tak marze żeby ja karmic piersią. Dziecko tak pięknie ssie takie spokojne przy cycu i takie emocje to tworzy. Mi każą caly czas ja przystawiać a mleko na pewno sie pojawi. Bo po cc zazwyczaj jest pozniej. Wiec dzis będziemy praktykować

paola89, Molly lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, spokojnie wszystko w swoim czasie :) ważne że córcia działa przy piersi :)

To wracajcie szybko do domciu :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest siara to jest nadzieja Kochana! Jestes bardzo wytrwala i dzielna! Zazdroszcze ze mozesz juz swoja tulic. A co na nia tatus? Juz zakochany?:D

Dziewczyny!! Kupilam wyprawke! Nananana trafilam na super promocje i wydalam mniej niz zakladalam. Jeszcze zamowie wozek przez neta i bede mogla czekac spokojnie! Ale sie zmeczylam:/ dobrze ze byla ze mna siostra, bo juz mialam kryzys przy kolderkach:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, no to pięknie! Gratulacje :D

A co do wózków. .. podobno lepiej kupić w sklepie stacjonarnym bo w razie reklamacji nie trzeba bawić się w odsyłanie :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale mam daleko do jedynego sklepu gdzie byl model, ktory mi sie podoba jako jedyny :D taaaa, jestem wybredna i marudze, bede odsylac najwyzej, zaden mi sie nie podobal, no nie moglam juz wytrzymac tego samego gadania w sklepach, ze tylko 3w1 da mi szczescie;D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Może któraś z was miała takie normy w badaniu na toxo. Robilam wczoraj badanie w innym laboratorium i nie wiem czy dobrze rozumiem wynik. Mój wynik igm to 0,27 gdzie ujemny to do 0,9. Wątpliwy to od 0,9-0,99 a dodatnie to od 1. Czy 0,9 mam rozumieć tak jak 0,90 i jestem poniżej czy mój wynik to wątpliwy?

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam 0.90 i to jest ujemny u mnie. Nie napisali obok? mi napisali ze ujemny. Nie boj sie, tylko lec do lekarza pokazac zebys sie nie denerwowala Kochana;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 16:21

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ujemny, po matematycznemu 0.27 jest mniejsze niz 0.9 przecież :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez miałam takie wyniki że nie wiedziałam jak je interpretować, zamiast napisać : ujemny/ dodatni itp. to nie bo po co .. :) a potem się denerwujemy

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ