Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
podejrzewam, ze mysli sie glownie o bezpieczenstwie dziecka, a potem o bolu. Ja tam poprosze o zoo i tyle:D nie bede udawac dzielnej do oporu:D Niuniusia bylas bardzo dzielna! Malutka na pewno jest przepiekna! tylko szkoda ze cc jak bylo tak daleko.
wlasnie dlatego nie chce sie nastawiac na porod naturalny, bo nie chce sie rozczarowac. co ma byc to bedzie! prawda drogie mamusie?
-
Tami jesteś na połówce a to jeszcze najlepszy czas, bo dzidzia się rozwija i ma dużo miejsca, brzuszek też pewnie jeszcze jest fajny zgrabny.
Ja dzisiaj mam 33+4 i jest mi już cięzko ;p ani nie pojem bo czuje się jakby mi do żołądka ktoś balon wsadził, cieżko się obracać w nocy , dupa i biodra też już bolą.. , więc odliczam dni do porodu ;p a może bardziej do dnia w którym mi położą córcię na klacie bo na sam poród ( czyli ból , krew itd) to jakoś nie czekam ;p to takie marudzenie przez radość ..
a co do porodu to ja też się nie nastawiam, znajoma naciskała na gina że ona sobie nie wyobraża żeby rodziła SN i na końcu wręcz wymusiła na gościu żeby dał jej skierowanie do cc no ale ona tak chciała i była zadowolona.
Tak jak Ailla mówi, co ma być to będzie, ważne żeby rodzić w szpitalu w którym ma się pewność że będą działać w razie W a nie zostawią i męcz się baboNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Ja wlasnie myśle o bezpieczeństwie dziecka w pierwszej kolejności i dlatego mam taki problem z wyborem szpitala do porodu kurcze nie bałam sie bólu do momentu aż nie zobaczyłam serialu Położne. Tam te kobiety błagają wręcz o znieczulenie... Ale moze okaże sie akurat ze mnie nie będzie aż tak bolało
A co do bólu dupy to mnie juz boli w nocy jakby ta dupa tonę ważyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 22:47
-
Dziewczyny co moge doradzić to brak znieczulenie. Ta I faza po oksy prawie nic nie bolała i bez większych boli doszliśmy do 10 cm. Potem dla mnie najgorsze byly parte krzyżowe niby chciałam sluchac poloznej ale moje ciało bylo juz tak slabe ze nie miała siły przeć.to trwalo ze 2h łącznie. Na opiekę lekarzy i poloznych nie mogę nic a nic powiedziec. Mówili ze główka w kanal rodny nie chce się wstawić to raz, malej spadalo tętno, bylysmy 18 h po odpłynięciu wód wiec dlugo do 24h zazwyczaj trzeba urodzić. I wtedy od razu decyzja o cc jej jak ja sie ucieszylam. Sama operacja to 15 minut.
Dzis juz po próbowałam ja przystawiac do piersi bo ssie swoje raczki, pielęgniarki mówią ze ma odruch ssania. Wczoraj z godzinę mi ssala nic nie bolalo tylko ze mleko jeszcze mi sie nie pojawilo. Po cc podobno pojawia sie nawet do 5 doby i jestem zawzieta przystawiam ja i czekam. Musi sie pojawić jedzonko.
Dobrze mamy tez bo mąż moze być do 19 i jak sie nie czuje na silach to piekegniarki cala noc sie nią zajmują aż wydobrzeję bo ciężko na nogach ustać po tym cieciu.kasza lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Teraz nie śpię bo plączą inne dzieci z sali. O 6 rano mi przynieść córcię. Od 10 jest juz ze mną mąż. Mowie wam laski to jest milosc od pierwszego wejrzenia tych boli juz się nie pamięta. Mala jest tak ładna. Jak dla każde matki jej dziecko. W pt podobno idziemy do domu tylko oby nie dostala żółtaczki. W końcu moge poleżeć na wznak :)od 2 dni nic nie jadłam tylko kroplówki dzis bede mogla zjeść kleik to zacznę odzyskiwać siły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 04:02
paola89 lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Podziwiam, ze tak szybko wracasz do siebie!! Chcemy ja oczywiscie zobaczyc, wiec wykombinuj jak wkleic zdjecie!
Wymeczylas sie biedactwo ale grunt ze sie dobrze skonczylo. A jak rana po cc? Bardzo dokucza? Wiecie czego sie boje najbardziej w cc? Cewnikowania! Wiem, to glupie ale tak mam. Wizyty u gina tez sa dla mnie meka, bo jak mnie bada to nienawidze tych wziernikow, to okropne. -
Niuniusia, najważniejsze że córcia przy Tobie i jesteś zadowolona z opieki w szpitalu , bo to też potrafi nerwów napsuć .
Wracajcie szybko do domciu i się poznawajcie , własnie jak będziesz miała możliwość, chęci i czas to pochwal się córcią
Ailla, skąd ja to znam .. też tego nei lubie, a wizyty mnie tak denerwują jak bym była przed jakimś egzaminem ;p ... wiem że dla lekarzy to jest normalne, ale mnie to stresujeNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Laski zadam bardzo głupie pytanie.... Postanowiłam sie dzisiaj ogolić Tam i troche sie nameczylam bo kurcze długo sie nie goliłam i zajechalam chyba cała paczkę maszynek, ale nie w tym rzecz. Chodzi o to ze jak juz sie wyprostowalam to bolał mnie brzuch i zastanawiam sie czy mogłam małemu cos zrobić? jak tak zapuszczalam żurawia na stojąco zeby sie ogolić? wiem ze to głupie pytanie, ale troche sie martwie teraz
-
Myślę tak jak paola
Ps. Ja ostatnio TAM się skaleczyłam bo już średnio widzę przez brzuch i przez to mam postanowienie, że odpuszczam golenie na pewien czaspaola89 lubi tę wiadomość
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Ailla, ja miałam cewnik 2 x w życiu. Za pierwszym razem było ok, to była operacja na jajniku. Najpierw pielęgniarka smaruje lekko żelem chłodzącym ujście a później sprytnie wsadza rurkę. Ale za drugim razem mnie mega piekło, zwłaszcza wyciąganie ALE myślę że to dlatego, że miałam wyciągany kamień z moczowodu (bez rozcinania brzucha, więc myślę że "przejście" zostało podraznione).
Nie ma co się bać
Ja najbardziej się boję o zdrowie maluszka i swojeKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
kasza wrote:Myślę tak jak paola
Ps. Ja ostatnio TAM się skaleczyłam bo już średnio widzę przez brzuch i przez to mam postanowienie, że odpuszczam golenie na pewien czas
ejj ja już tyle razy mojego prosiłam żeby mnie TAM ogolił bo nic nie widzę, a jak trochę nacisnę na brzuch to młoda zaraz się wierci , to do mojego jak do słupa, tzn. odpowiada no dobrze to powiedz kiedy itd, ale żeby tak sam od siebie powiedział że mnie ogoli to nie , a informuje go że IDE SIĘ GOLIĆ i cisza .. ;p ehhh i tak będzie musiał to już zrobić bo wizyta mnie czeka ;p a nie mogę iść wygolona na irokeza ;pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
hehhe xD ja nie umiem z lusterkiem .. będę golić się po omacku a potem powiem mojemu żeby poprawił jak coś będzie źle ;p ogólnie też się boje mu dać maszynkę, ale on ma taką fajną elektryczną do golenia twarzy .. zastanawiam się tylko czy się nadaje na golenie TAM xD krzywdy mi nią nie zrobi no ale jak się zepsuje to mnie chyba zabije bo kupe kasy za nią dał ;p
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.