Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, ja bym nie odpuściła lekarzowi, nawet bym mu powiedziała że w końcu płacę za wizytę i chce mieć wszystko sprawdzone, przecież to ważne na każdym etapie ciąży.. a jak nie to jedź na IP powiedz że Cię nagle wszystko zaczęło boleć i tabsy nie pomagają a jeszcze dzieć się mniej rusza ...

Nawet mnie nie dobijajcie bo moje dziecko ani myśli wychodzić... jeszcze wczoraj położna mówiła że mają babkę po terminie, bez rozwarcia, i nic nie pomaga ani baloniki ani oxy .. kobita sie namęczyła i skończyła wczoraj wieczorem na stole :/ ... mam wrażenie że to organizm się blokuje a nie dziecko :/ bo przecież tym dzieciom też tam jest niewygodnie ..

jeszcze jak pomyślę że mam takiego pulpeta urodzić to mi się płakać chce ..

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ile twoja Kinia juz wazy? Ailla wlasnie moze jedz na IP tam za darmo maja prawo sprawdzić czy wszystko ok. Troche doloz objawów od siebie jeszcze.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kasza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, dobrze dziewczyny mówią :) jak pojedziesz na ip to muszą Ci zrobić ktg oraz badanie :) przecież to pierwsza ciąża i wiele rzeczy ma prawo Cię martwić!

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dalas jej czas do niedzieli Paola z tego co pamietam?:D moze sie mloda na ostatnia chwile szykuje. To cale wyganianie to chyba tylko stresuje jeszcze bardziej...niektore to rodza w 36 tc po kilku godzinach bez komplikacji...natura jest kurde niesprawiedliwa

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam skurcze w 35 tc to było za wcześnie , kazali leżeć , teraz jak jest po TP to znowu marudzą że do 9 doby trzeba czekać a i tak najpierw podają test oxy :/ .. no masakra ..

we wtorek ważyła ok. 3600 i na pewno nie ma mniej :/ długa też pewnie będzie, a jak położna mnie zmierzyła to mieszcze się w tych minimalnych granicach ...

Ailla, Ty sobie sprawdź to spojenie bo jak rzeczywiście to Cie boli to masz prawo do CC

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola zawzięta ta twoja córcia :) ale juz bliżej jak dalej. Choc dla mnie to bez sensu ze maja te swoje wytyczne i każą czekać do 9 doby. Moja tez byla duza. Dobrze ze położna cie zmierzyla. W moim szpitalu mnie nie mierzyli nawet i na oko stwierdzili ze jestem wysoka to dam rade urodzić duże dziecko a na usg w dniu porodu przeciez szacowali wagę 4400 g ehh ci lekarze nieraz dobijają człowieka.

Ja mam dzis dzien noszenia na rękach od 5 rano. Dopiero padla. Dobrze ze jutro jedziemy do rodziców na mazury i ja z mala zostajemy na caly tydzien. Troche sie ogarne bo jak jestesmy same to nieraz naprawde jest ciężko. Nie mam czasu zjeść. Jak macie dziewczyny jeszcze czas to polecam pogotowanie i pomrozenie obiadów. Mi na szczęście mama słoiki przywozi z jedzeniem bo ugotowac obiad to sztuka przy mojej córce :)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, no właśnie też nie rozumiem czemu tak długo czekają :/ niby wolą żeby się samo rozkręciło niż podawać oxy no ale ja już czekać nie chce ... Próbuje się dodzwonić do mojego gina ale cisza póki co ...

To sobie odpoczniesz trochę bo rodzice na pewno będą chcieli się wnuczką nacieszyć :)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to właśnie moja mama tak oszalala na jej punkcie ze ja przyzwyczaila do noszenia na rękach. Mala jak zobaczyla jaki to rarytas to teraz chce ciągle na ręce. A mój kręgosłup wysiada wazy juz 5 kg.

Po oxy podobno skurcze sa mocniejsze moje byly po niej okropnie bolesne ale nie wiem jak silne sa gdy same sie zaczną.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile rodzacych tyle histori porodowych ja widze :D trzeba przyjac co nam da los:p chociaz juz sama zaczynam sie niecierpliwic jak slysze ze ktos urodzil, mam wrazenie ze jestem ostatnia ciezarna na swiecie!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    Ile rodzacych tyle histori porodowych ja widze :D trzeba przyjac co nam da los:p chociaz juz sama zaczynam sie niecierpliwic jak slysze ze ktos urodzil, mam wrazenie ze jestem ostatnia ciezarna na swiecie!
    Nie nie, Moja Droga :) jeszcze ja jestem do odstrzału :P

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no tak, troche wspoczuje :D bo jak sie wypakujemy to bedziesz siedziec i sie niecierpliwic podwojnie:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje usłyszeć od każdej z was pełne sprawozdanie z porodu :D żebym sie mogła przygotować :P

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć do tego się nie da przygotować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 12:32

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się, nie da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 10:40

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg! Omg! Omg! Omg! Jakie slodkie cudo! Bąbelek maleńki! Piękna <3 teraz jeszcze bardziej chce rodzic!
    Cudna <3 <3 <3

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :D jak dla mnie jest najpiękniejsza ale to wiadomo :D

Już niedługo!

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodka mała księżniczka <3
    A ciekawe co tam u Paoli? :D moze to dziś....? :P

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ur 0.15 21.08.2016 3500 g szczęścia i 55 cm dl. Nie dałam rady sn ;( tak się darlam o cc . Myślałam że dupe mi rezerwie w drobny mak .. wszyscy mnie słyszeli :(

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola super! Najważniejsze ze wszystko ok. Gratulacje!!

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny Bąbel na świecie! Gratuluje!:)
    To teraz Molly nasza kolej!:D

1usavcqgvf430wyj.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ