Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza maleństwo przeslodkie i prześliczne! ;) paola czekamy tez na focie i szczegoly porodu;)

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Kinga ur 0.15 21.08.2016 3500 g szczęścia i 55 cm dl. Nie dałam rady sn ;( tak się darlam o cc . Myślałam że dupe mi rezerwie w drobny mak .. wszyscy mnie słyszeli :(

Gratuluje :)
    Boziuuuu, moze masz niski próg bólu ze tak bardzo cię bolało.....

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kasza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

Paola gratuluję! !! :) a to bez znieczulenia probowalas?! :D

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dużo jestem w stanie znieść , bo miałam okropne miesiączki . Nie dostałam zzo bo młoda nie była w kanale :/ rozwarcie za to poszło migiem .

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kasza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze! To mega współczuję :( ale najważniejsze, że malutka ma się dobrze i już po wszystkim :)
    Szczęśliwa? :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to nawet nie planuje zzo... Mam nadzieje ze mnie to Aż tak bardzo nie bedzie bolało....

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że szczęśliwa :) młoda grzeczna , nie marudzi póki co .
    Jak mnie znieczulili do cc to od razu taka ulga ... także Tami jeśli masz możliwość to korzystaj

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kasza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami nawet nie żartuj! Gwarantuję Ci że nawet ze znieczuleniem będzie nie za kolorowo :P

Paola bardzo się cieszę :) !!!

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 juz rozpakowane, niedlugo trzeba bedzie zmienic nazwe watku:p no i dziewuchy kroluja ja widze:)

Moj maz wraca pod koniec tygodnia z rejsu, tak sie ciesze! Normalnie jak na wszystko sie spoznia tak teraz chyba zdarzy na narodziny pierwszej cory:D a z mniej przyjemnych spraw, swedza mnie brodawki okropnie! I sa przesuszone bardzo. Mialyscie tak pod koniec ciazy albo macie te ktore jeszcze w dwupaku?

1usavcqgvf430wyj.png
  • michalinka87 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, jam rocznik 89:D Ailla - ja 25 tydzień i brodawki strasznie suche, aż mi skóra schodzi w dodatku są takie twarde i popękane... nie wiem czy to tak ma być...

• Tami Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    3 juz rozpakowane, niedlugo trzeba bedzie zmienic nazwe watku:p no i dziewuchy kroluja ja widze:)

Moj maz wraca pod koniec tygodnia z rejsu, tak sie ciesze! Normalnie jak na wszystko sie spoznia tak teraz chyba zdarzy na narodziny pierwszej cory:D a z mniej przyjemnych spraw, swedza mnie brodawki okropnie! I sa przesuszone bardzo. Mialyscie tak pod koniec ciazy albo macie te ktore jeszcze w dwupaku?
    Ja mam :) tylko że to wygląda jak przesusz a tak naprawdę to mam siare która tak zasycha w taką skorupkę na brodawkach

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Michalinka :) wychodzi na to, że póki co zamykasz kolejkę porodow :) synek czy córcia? :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, cieszę się że będziesz miała męża przy sobie w ten czas :)

Same dziewczynki się rodzą w naszym roczniku hehe :) w szpitalu w sali poporodowej Julka była jedyna dziewczynką :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Michalinka, wlasnie, co tam nosisz w brzuszku:D? 25 tydzien! Kiedy to bylo. Jak sie czujesz? Pewnie jeszcze calkiem lekko:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • michalinka87 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka :D Czuję się całkiem dobrze tylko tętno mi wzrosło do 100 (ponoć w ciąży norma ? tylko nie wiem jak wtedy z porodem)... Brzuszek już dobrze widoczny ale jeszcze mi tak nie przeszkadza:) Jej.. zazdroszczę Wam... ja już się nie mogę doczekać narodzin:)

A Wy dawno po porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 14:54

• Tami Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    Ailla, cieszę się że będziesz miała męża przy sobie w ten czas :)

Same dziewczynki się rodzą w naszym roczniku hehe :) w szpitalu w sali poporodowej Julka była jedyna dziewczynką :D
    U mnie sie szykuje chłopczyk :) No chyba za sie zdziwię przy porodzie :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest rodzynek!!! Ale bedzie mial dziewczyn dookola :D

Michalinka,tutaj maluszki swiezynki sa, a Tami, Molly i ja ciagle czekamyXD takze czekaj z nami cierpliwie!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalinka a na kiedy masz termin ? :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalinka87 wrote:
    Dziewczynka :D Czuję się całkiem dobrze tylko tętno mi wzrosło do 100 (ponoć w ciąży norma ? tylko nie wiem jak wtedy z porodem)... Brzuszek już dobrze widoczny ale jeszcze mi tak nie przeszkadza:) Jej.. zazdroszczę Wam... ja już się nie mogę doczekać narodzin:)

A Wy dawno po porodzie?

Witamy kolejna mamusie:) ja 2 msce po porodzie mam córeczkę :) i caly czas czekam na Was żebyśmy mogly zmienić watek na dzieciowy :)

Ja cala ciąże i cale życie puls mialam podniesiony w spoczynku 100 w ciazy jeszcze wiecej. Podobno jak ciśnienie ok to na puls nie patrzą bo moze w ciazy wzrosnąć.
    Za to teraz jak reka odjal po ciazy wszystko przeszlo mam puka 70 wiec mysle ze nie musisz sie martwic. A i przy porodzie tez mialam wysoki ale tylko na ciśnienie patrzą no ono najważniejsze.ja je akurat miałam w normie

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puls musi byc wiekszy bo serce ma ciezsza prace do wykonania, wiecej krwi sie przez nie przelewa. Grunt zeby cosnienie nie bylo za wysokie, wtedy juz nie jest wesolo

1usavcqgvf430wyj.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ