Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz mniej brzuszkow, coraz wiecej slodziakow!

Niuniusia lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zadam pewnie pytanie- hicior.... Chciałam sobie dzisiaj dokładnie umyć stopki w brodziku a ze mało miejsca i brzuszek tez juz duży to pochylając sie troche dociskałam ten brzuch do uda aby dostać sie do tych stop... Jakoś nie wpadlam na to zeby noge podniesc tylko cala sie schyliłam to tych nieszczęsnych nog :/ I teraz pytanie- czy moge w taki sposób zrobić dziecku krzywdę? Nie śmiejecie sie, plissss.... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 22:23

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da sie Kochana, bo macica to chroni je koncertowo, sa jeszcze wody, powloki brzuszne. Musialabys sie uderzyc albo tak wcisnac zeby splaszczyc brzuch. Nic sie nie martw, w 30 tygodniu jest jeszcze sporo miejsca:*

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :) a z czasem przywzyczaisz się że trzeba nogi podnosić do boku :P

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :* dzięki dziewczyny

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy już prawie przedszkole jest: Kornelia, Julka, Kinga, Leoś
    Czekamy jeszcze na Lidię i synka Tami <3

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wam mogę powiedzieć - mój Bobas jest przesłodki! <3
    Po 5 godzinach od odejścia wód pojechałam do szpitala, skurcze miałam regularne, ale niezbyt silne - po przyjęcia na porodówce miałam 2-3 cm rozwarcia, a poźniej jakoś się potoczyło.. urodziłam bez ZZO, straciłam dośc dużo krwi i zemdlałam kilka godzin po porodzie.. na drugi dzień podali mi 2 jednostki krwi i doszłam do siebie..

Było ciężko, ale jestem najszczęsliwsza na świecie !! :)

Mam trochę problemów z karmieniem - musiałam się zaopatrzyć w laktator i mleko modyfikowane, bo mały raz ładnie ssie pierś, a innym razem wypluwa - nie weim czemu - w każdym razie był głodny bo po odciągnieciu laktatorem wypił wszystko..

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na bobasa Michalinki!
    Tak bardzo Ci zazdroszcze Molly:* nie było tak najgorzej, szkoda, że się źle poczułaś:/. A z tym karmieniem to moze jemu sie zle lapie piers? Nakladki probowalas? Jeszcze sie nie znam na tym ale cos tam ze szkoly rodzenia pamietam.

Moj mąż w domu, a Lidka i skurcze się uspokoily, tatus w domu, nie bedzie sie rodzic uparciuszka!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    No i na bobasa Michalinki!
    Tak bardzo Ci zazdroszcze Molly:* nie było tak najgorzej, szkoda, że się źle poczułaś:/. A z tym karmieniem to moze jemu sie zle lapie piers? Nakladki probowalas? Jeszcze sie nie znam na tym ale cos tam ze szkoly rodzenia pamietam.

Moj mąż w domu, a Lidka i skurcze się uspokoily, tatus w domu, nie bedzie sie rodzic uparciuszka!
    Ona czekała na tatusia to teraz tatuś niech czeka na nia :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wlasnie wyznaje zasade ze zrobi co zechce i kiedy zechce:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej niedzieli z bobasami:* tymi w brzuszkach i po za :) <3

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy i rownież tego samego życzymy :* <3

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero dzisiaj mam trochę luzu żeby w ogóle tu zajrzeć ... Kinga pochłania dużo czasu , ale z dnia na dzień jest coraz lepiej :) wróciliśmy ze szpitala 24 :) . Cycki już ogarnelam ale wspomagam się jeszcze mm . Młoda rośnie bo czuję już przy noszeniu :). Jest taka kochana :* :) pomimo tego że w nocy buszuje a w dzień śpi ;) gratuluję kolejnej mamusi :) i czekamy na resztę maluszków :)
    Niuniusia a co do hormonów to mogłyby się uspokoić bo sama siebie nie poznaje i czasami ciężko mi znieść sama siebie .

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Niuniusia a co do hormonów to mogłyby się uspokoić bo sama siebie nie poznaje i czasami ciężko mi znieść sama siebie .
    Tzn? Ja teraz w ciazy mam straszne jazdy, cyklicznie co 3 dni wpadam w taka deprechę ze szok, wszystko i wszyscy mnie przeszkadzają, czasem to aż mam ochotę rzucać tym co akurat mam w rękach.... wszyscy maja mnie dość a ja im mowie ze po ciazy mi minie.... A co jak nie minie? :( :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 18:50

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rozumiem te ataki! To taki brak kontroli nad wlasnymi emocjami ze szok normalnie. A ja teraz tak jak wy niedawno probuje wygonic mloda, ale mam wrazenie ze bede w ciazy do konca zycia:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla może będzie chciala siedzieć w brzuszku do ostatnich dni jak moja wyskoczyła tylko 3 dni wcześniej. Z tego co slysze te pierwsze ciaze często sa przenoszone Molly tylko miala to szczęście ze się przyspieszylo ;) ja tez jestem w ciąży i teraz chodzaca burza hormonów

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia jestes w ciazy?!?! Bedzie drugi bobas? Dobrzr zrozumialam?!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahaha co ja napisalam?!;) nie narazie mi starczy jeden bobas.
    Mialo brzmieć - jestem w ciazy- mam burze hormonów
    Jestem po ciazy- i tez jestem chodzaca burza hormonów :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ja juz myslalam ze cos zaszlo ale to by byl ekspres:D

1usavcqgvf430wyj.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ