X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez czytałam ten post 10 razy i sie zastanawiałam czyżby faktycznie? :D

Niuniusia lubi tę wiadomość

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kasza Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dawno nie zaglądałam a tu taki news :D dobrze Niuniusia że zdementowalas plotkę którą zasiałaś :D

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale by bylo!

Dziewczyny...seks i schody nie pomagaja...siedzi i ani mysli wyjsc. Mam tylko bardzo czeste twardnienia, robia mi sie takie gorki na brzuchu i to nie przez ruchy malej. To pewnie te skurcze przygotowujace, ale ilez mozna.

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety ale współczuję że musisz się tak męczyć :( na kiedy dokładnie masz termin?

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla znam to doskonale nic nie ponagalo u mnie żeby przyspieszyc. Ale tego wieczoru co rozpoczął się mój poród była burza i na porodówce polozne mówiły ze nie wiedza jaki to ma związek ale po burzy zawsze jest dużo porodów :) ja jeszcze dużo spacerowałam nawet po mieszkaniu w to i z powrotem tak przez pól godziny. Ale pewnie malutka u ciebie zechce wyjść kiedy to będzie jej pasować <3

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly, Paola czekamy na foto maluszkow musimy się poznać

• kasza Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to :) forumowe ciocie czekają na fotki :)

Ooo dobre to z tą burzą :D może to ma jakiś wpływ ale jeszcze medycznie nieuzasadniony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 16:23

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam termin na 4.09, ale jak wywolac burze?:D tance nago przy ognisku ?;D huehue, pewnie by te tance w koncu mloda ruszyly. Nie ma tak zle do konca, zawsze moge mowic mezowi ze im wiecej seksu tym szybciej:D potem sobie nie pochulamy:p

Gazelka lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fote wrzucę jak otworzę kompa bo tak to tylko na chwilkę tel wl i koniec :/. A co do tej burzy to podobno ma to wpływ na pęcherz plodowy ;) tzn pęka .

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ja bede na wylocie to poproszę soczysta burze z piorunami :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze sie pożalić :( tak patrzę na siebie w lustro i jakaś taka wielka sie zrobiłam. Poszło mi w nogi, w biodra, ręce, No kuzwa wszędzie.... Czuje sie wielka jak szafa :( dzisiaj wieczorem moj facet przyjeżdża po 3 miesiącach rozłąki i boje sie ze sie wystraszy ;( od poczatku ciazy przytyłam juz ponad 14 kg a gdzie tam jeszcze do końca..... A cholerka tak duzo nie jem, zwracam duża uwagę na to co jem, jem zdrowo, chlebuś tylko graham, szyneczki bez tego dziadostwa co zeby od tego cierpią, warzywa, owoce, i raz na 2 dni zjem sobie loda na patyku- albo 2 jak jest teraz tak ciepło.... I kuzwa zeby tak tyć?! Mam nadzieje ze większość to woda.... Łudzę sie tak przynajmniej :(

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj to się zgadza mi przecież najpierw odeszły wody wiec po burzy pękł pęcherz.
    Tami myślę ze dla swojego faceta jesteś i tak najpiękniejsza.
    W końcu dasz mu synka wiec to i tak większe szczęście niż dodatkowych parę kg. Po porodzie szybko waga spada..ja już dawno mam wagę z przed ciąża

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami, w ostatnich tygodniach juz sie nie tyje, lekarz mowil ze czasem nawet sie chudnie, a 14kg to jeszcze nie tak strasznie. Moja tesciowa przytyla w pierwszej ciazy 36 kg, a urodzila mojego meza w 34 tyg...to juz nawet niebezpieczne dla zdrowia

1usavcqgvf430wyj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 tc...ja nie moge

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :) ja bym chciała byc juz na takim etapie ze to juz za chwile :) :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam, ze mnie nie bedzie dotyczyc zniecierpliwienie, ale tego nie da sie uniknac!

A jak Wasze maluszki? Jak ciaze? Wszystko dobrze?

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ailla mój maluszek coraz lepiej z usypianiem studiuje właśnie książkę Tracy Hogg ktora tez ci polecam nawet w ciąży. Dużo można się dowiedzieć i na moja corcie jej metoda planu dnia działa ;)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój skarbek już ma tylo parę dni do wyjścia na świat i do spotkania z tobą!:)
    Nikt inny jak my matki już tulace swoje dzieci rozumiemy twoje zniecierpliwienie kochana.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kazdy dzwoni i pytaXD "kiedy w koncu urodzisz", "nie mozemy sie doczekac". Jak bym wiedziala to bym kurde powiedziala!!!

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami nie przejmuj się waga bo wszystko poleci zaraz po porodzie . Przymierzalam spodnie sprzed ciąży i to kilka dni przed porodem - nawet na lydke nie ubralam tak woda mi się zbierała. Teraz mam nogi jak patyki :P. Szkoda bo mogło mi coś zostać :). Bardziej brzuch mnie stresuje bo taka piłeczka malusia mi jeszcze została :/.

Ailla spokojnie czekaj :) ja też się doczekalam :P już nam dwa tygodnie mina w niedzielę :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ