Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slicznusia ta Twoja corunia! Cudo<3

No dziewczyny, porod...to bylo cosXD
    O 2 w nocy zaczely sie male skurcze to zaczelam liczyc, byl sluz podbarwiony krwia i tak sobie spokojnie liczylam ale bylo nieregularnie, do 15 byly znosne te skurcze, czyli 12 h takich srednich, a potem moc, ale te co rodzily to wiedza ze to nic w porownaniu z kolejnymi skurczami :D o 19 jakos poszlam do toalety i patrze a tam pelno krwi wiec szybko na IP, a tam sie okazuje, ze 8 cm rozwarciaXD przetrwalam to w domu! No to chop siup papiery ktorych wypelnienie zajelo mi 45 minut ze skurczami co 3 minuty...o 20.30 kladlam sie na lozko porodowe i zaczelam przec. O losie. Nie chce straszyc ale bole parte to dopiero kosmos...o 21:15 Lidka byla na swiecie, a ja zeszlam z lozka tortur o 22.30...lyzeczkowanie, nacieli mnie, popekalam w srodku. Pelen zestaw co kto lubi to ja na pewno dostalam. Plusem tego zamieszania byl fakt ze nie bylo czasu na zastanowieniem sie nad znieczuleniem a personel przewspanialy, polozna caly czas zagadywala, a lekarz zartowal z moich gupich odzywek:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie poszło szybko ale boleśnie. W końcu to porod. Parte jak trwajs dłużej niż 20 minut to horror jakiś jak dla mnie. Super i najważniejsze ze wszystko ok. Krocze do zagoi szybko.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega że tak długo dalas radę być jeszcze w domu :D ja pewnie spanikowana pojadę od razu bo będę się bała że za chwilę mi dziecko wyskoczy :P super, ja też już chcę:) :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Jej paola śliczna jest!! A jakie ma długie włoski. Cudo <3 super ze zrobiliście sesje noworodkowa mega pamiatka. My robimy sesje w październiku taka już niemowlęcą

Niuniusia to potem pochwalcie się efektami :) takie zdjęcia bardzo fajnie wychodzą :)
    zastanawiam się jeszcze czy na roczek znowu jej takiej mini sesji nei zrobic :)

Niuniusia lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, największy plus z tego bólu że długo się nie męczyłas :) ja nawet nie chce wiedzieć ile moje by jeszcze mogły trwać a tak jak piszesz ból nieziemski.

Ważne że już masz to za sobą a przy sobie córcie :)

Tami spokojnie doczekasz sie :) ciesz się teraz brzuszkiem :)

• Gazelka Nowa

Wysłany: 5 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Gazelka witaj u nas :) cześć z nas już ma maluszki na świecie.moja córka najstarsza z gromadki już ponad 2 msce. Ale służymy pomocą bo my już doświadczone. Moze pochwal się jeszcze jakiej części polski jesteś bo mamy już slask, morze, i stolicę :)
    Co do wyprawki my kompletowaliśmy na spokojnie ok 35 tygodnia. Oprócz wózka można jednego dnia wszystko kupić w dobrym sklepie gdzie maja wszystko.
    Asa i jeszcze pochwal się imieniem i plcia.:P

Kochana :)
    Jestem z Warszawy, Mokotów :) Bedzie dziewczynka, imiona przez nas wybrane Julia bądź Oliwia. Miała być Aurelia ale jakoś nie możemy sie przekonać co do tego imiona i nie wpadają nam do głowy żadne fajne zdrobnienia. Zreszta tez nie chcemy skrzywdzić naszej niuni. Mam pytanko. Czy jest cos, co kupiliście i okazało sie totalnie niepotrzebne bądź nie kupiliście i musieliście wysyłać po to męża? Termin mam na okres miedzy swiąteczny i boje sie (znając moje szczęście) ze jak urodzę to wszystko bedzie pozamykane

Gazi❤️
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm w moim przypadku był to laktator i wyparzacz do butelek. Do czasem trochę się dokarmiamy mm. Niby córcia tyje dobrze na piersi ale wciąż domaga się więcej wiec co mam słuchać płaczu to daje butle. I stad ten zakup. A tak to później dokupiliśmy leżaczek bujaczek u nas bardzo się sprawdza ale dopiero po 2 mscu. No i smoczek doszedł a tak to chyba wszystko co kupiliśmy było potrzebne.
    No to witaj ja tez Warszawa :)

• kasza Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, śliczna córcia! I piękna pamiątka :)
    Ailla, współczuję męczarni ale najważniejsze że jesteście razem :) a krocze goi się szybko :) po zdjęciu szwów jest naprawdę ulga :)

Gazelka, witaj :) u mnie na szybko kupowany był laktator (mam canpol ręczny, polecam), bo mala tak rozwalila mi sutka że tylko laktator mnie ratował :) teraz jest ok, ale czasem sciagam mleko jak np. idę na długi prysznic :D wtedy mąż ma mleko w razie awarii :D
    Poza tym w domku ciepło mimo wietrzenia i mamy nie za wiele bodziaków na krótki rękaw , więcej na długi. .. niestety bardziej potrzebne są na krótki :)
    Ze zbędnych rzeczy to otulacz (nie uzylismy ani razu) i szumiś (szum nie pomaga :D ) hm... to chyba tyle :)
    A gdzie rodzisz? Pytam bo ja tez Wawa :)

Ps. Jeśli chodzi o wyprawkę to polecam sklep w Babicach, mama tata i ja (czy jakos tak), bo tam są trzy piętra wszystkiego i mają dobre ceny :) my w 3.5h kupiliśmy prawie wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 03:09

Gazelka lubi tę wiadomość

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza dobrze ci doradza Gazelko, ja tez przypomniałam sobie ze dokupowałam bodziakow na krótki rękaw. I jeszcze dokupiliśmy nawilżacz powietrza. Suche powietrze to masakra dla maluszka. Świszczy w nosku jak go nie było.

Ja polecam tez zakupy na Marywilskiej. Sa 3 stoiska chyba polakow od wózka po staniki do karmienia maja wszystko. Ubranka tez są polskie nie jakieś chińskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 05:47

• kasza Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo małej trochę świszczy, może też powinniśmy zainwestować w nawilżacz :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Gazelka Nowa

Wysłany: 6 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza,
    Rodzę na karowej, mam tam zarezerwowana położną Agnieszkę Muchę, zajebista babka - prowadzi teraz szkole rodzenia także na Karowej. A o sklepie w Babicach słyszę juz któryś raz :) chyba koniecznie bede musiała sie tam przejechać :D

Gazi❤️
  • kasza Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaklepana położna to dobra rzecz :) też miałam, tyle że w Instytucie :)

Koniecznie bo jest to naprawdę duży sklep i mają dobre ceny :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie! Zapakujcie jedzenie!!!!:D haha, po porodzie jest sie totalnie glodnym jak wilk, masakra.

Dziewczyny, co na bol sutkow?! Mala jest cudownym ssakiem ale moje piersi cierpia:/

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziaja lano-maść, to lanolina 100% :) i Maltan. Stosowałam jedno i drugie zamiennie. Nie trzeba zmywać przed karmieniem :)
    Ja mialam rozwalonego sutka aż strupy mi się robiły :( więc tego leczyłam i sciagalam laktatorem mleko. Jak mała nauczyła się dobrze chwytać to jest ok :) a mowili Ci jak ma wyglądać dobre przystawienie? :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Moja ginka mnie uprzedzała ze w okresie karmienia ma się mega apetyt. Ale pomyliła się lekko, u mnie to giga apetyt :D muszę się mocno hamować! :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, szumiś to u nas też się nie przydał zbytnio, a otulacz.. dzisiaj młodą zapakowałam bo tak to wiecznie się odkopuje, więc musiałam chociaż raz sprawdzić czy się wyciszy w nim :P

Na ból sutków .. Ailla najlepszy czas :P też tak miałam, strupy i krew... przeklinałam z bólu ;) dzisiaj boli już tylko jak źle złapie albo się bawi sutkiem :P

jest taki krem maltan, albo swoim mlekiem obsmaruj sutki ;)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowili cos o bepanthenie i jest ok ale szalu nie ma. A tu jeszcze dupa boli, szycie boli. MasakraXD ale macierzynstwo to cos pieknego. Ja jestem zakochana w swojej krolewnie. A tak chcialam chlopca. Nie ma opcji, tylko dziewczynki!

Niuniusia lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla to podobnie jak ja :) marzyłam o pierwszym chłopcu a kruszyna jest taka cudowna :)
    O kremie Maltan pisalam :) stosowałam, ten Ziaja tez dobry :) no i niestety potrzeba czau. Powodzenia! :)

Ps. Po ściągnięciu szwow jest naprawdę ok! A na pierwsze wypróżnienie polecają czopki glicerynowe :)

Ailla lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bol sutkow nic nie doradze bo takiego nie przeżyłam na szczęście. Moja znów marudzi od paru dni mocno i daje w kość chyba przechodzi skok rozwojowy. Ale to jak się do nas śmieje i mówi agugu wynagradza wszystko a wszystko :) dobrej nocy dziewczyny. Ailla oby cyculki się szybko goiły.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki to ja zniose ale szwy juz chce zdjac. Bo zabieraja mi radosc z opieki;/

A jak tam ciazowki nasze?:) z maluszkami okey?

1usavcqgvf430wyj.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ