Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dołączam do Was w II trymestrze, rocznik 89 z Poznania, po długim poczekiwaniu w końcu jesteśmy w 1/3 drogi do upragnionego maleństwa!

Lekarz coś ostatnio wspomniał, że zanosi się na... dziewczynkę :) Ktoś jeszcze może mieszka w okolicy i rodzi na przełomie lutego/marca? :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie, ale witaj! Jak milo ze swiezutka ciaza, sluzymy doswiadczeniem:D opowiadaj, jak sie czujesz i czy juz wyprawke szykujesz?:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 2 tygodnie po wielkiej wiadomości miałam łóżeczko kupione i ustawione i nakupowałam pierwszych ciuszków w uniwersalnych kolorach :D Teraz bardziej wrzuciłam na luz :) Na razie wszystko idzie książkowo, tylko odrzuca mnie od wszystkiego co do jedzenia, z wyjątkiem takich 'kruchych' owoców, jak jabłko arbuz :) Powoli wraca mi energia, bo pierwszy trymestr przespałam, ale za to teraz obojętnie czy piję czy nie piję, to 3x w nocy wstaję do łazienki... ale! takie uroki :) Tyle się naczekałam, że nie będę narzekać :)

Ailla lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech wspomnienia pierwszego trymestru :D jakze piekny to byl czas mdlosci i niemocy:D w drugim znowu bedziesz miala szalenstwo wyprawkowe bo i wiecej energii!

Dziewczyny, to chyba dzis. Skurcze bolesne co 20 minut, struzka zabarwiona krwia ale tak lekko rozowo. Siedze z timerem i licze! Ale nie panikuje i nie jade do szpitala, bo i tak mnie odesla, wiec ogladam film:D

Molly lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla oby już to!!trzymam kciuki za częstsze skurcze i szczęśliwy finał <3

Ailla lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 minut....strasznie dlugo to sie rozkreca, od 2...ale powiem Wam, ze z tym bolem to mialyscie kurna racje! Nosilam 9 miesiecy i teraz wisienka na torcie:D porod w meczarniach;p

1usavcqgvf430wyj.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super! Daj znać jak poszło! :)

Swoją drogą, dziewczyny, lekarz mi powiedział, że będę miała ciężki poród, bo mam niskie spojenie łonowe. Nic na ten temat nie znalazłam w sieci - ktoś może coś więcej powiedzieć z doświadczenia?

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Ci sie rozejsc niestety pod wplywem hormonow, tez to mialam i wtedy robia CC,ale u mnie na szczescie nic sie takiego nie wydarzylo. Mi lekarz kazal obserwowac. Jak bol bedzie sie nasilal przy chodzeniu to trzeba o tym mowic! Nic sie nie martw, natura jest sprytniejsza od nasXD

A ja wciaz w domu, w sumie to mam opory przed szpitalem teraz :D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, i jak? Prosimy o relacje :D mojej koleżance co ma termin na 4 października wczoraj ginekolog powiedziała, ze ma sie nastawić na poród za 2-3 tyg :) ja tez juz chce :P

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    Moze Ci sie rozejsc niestety pod wplywem hormonow, tez to mialam i wtedy robia CC,ale u mnie na szczescie nic sie takiego nie wydarzylo. Mi lekarz kazal obserwowac. Jak bol bedzie sie nasilal przy chodzeniu to trzeba o tym mowic! Nic sie nie martw, natura jest sprytniejsza od nasXD

A ja wciaz w domu, w sumie to mam opory przed szpitalem teraz :D

Hmm, ale jak się trochę 'rozejdzie' to chyba dobrze, bo na razie jest za wąsko? Mówisz, że to może natura wyregulować i jednak urodzę naturalnie? Bardzo bym chciała, a mama straszy mnie cesarką... :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natura mi uregulowala;)

Lidka na swiecie:) 3380 gr, 52 cm, 3.09.2015 o 21:15:) relacja z porodu jak wrocimy do domku i ofkors zdjecie;)

paola89, Molly lubią tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Gazelka Nowa

Wysłany: 4 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja juz jestem w 25 tyg, koniec 2 trymestru. Ciąże znoszę nawet całkiem dobrze - jak jestem zmęczona, to odpoczywam a jak mam sile to zapierdzielam jak mały osiołek. My z mężem przekładaliśmy na jak najpóźniejsze przygotowania wyprawki. Macie moze juz coś? Jak wam idą te przygotowania? Jak ja skompletować żeby nie zbankrutować?

Gazi❤️
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    Natura mi uregulowala;)

Lidka na swiecie:) 3380 gr, 52 cm, 3.09.2015 o 21:15:) relacja z porodu jak wrocimy do domku i ofkors zdjecie;)
    Jejjj super! Gratulacje! Ale fajnie ze mamy kolejna dzidzie na swiecie. Na pewno jest śliczna. Czekamy na relacje porodowa o foto <3 jakoś mam przeczucie ze szybko ci poszło mam nadzieje ze taki był porod

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazelka witaj u nas :) cześć z nas już ma maluszki na świecie.moja córka najstarsza z gromadki już ponad 2 msce. Ale służymy pomocą bo my już doświadczone. Moze pochwal się jeszcze jakiej części polski jesteś bo mamy już slask, morze, i stolicę :)
    Co do wyprawki my kompletowaliśmy na spokojnie ok 35 tygodnia. Oprócz wózka można jednego dnia wszystko kupić w dobrym sklepie gdzie maja wszystko.
    Asa i jeszcze pochwal się imieniem i plcia.:P

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla gratuluje :D super że już się tulicie :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko prosze nie klikać LUBIĘ :P bo chce potem fotę usunąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 12:33

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj Kinga miała sesję :) mój T szybko uchwycił kilka fot ;)

• Tami Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ona jest śliczna :) piękna pamiątka :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej paola śliczna jest!! A jakie ma długie włoski. Cudo <3 super ze zrobiliście sesje noworodkowa mega pamiatka. My robimy sesje w październiku taka już niemowlęcą

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ