Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dołączam do Was w II trymestrze, rocznik 89 z Poznania, po długim poczekiwaniu w końcu jesteśmy w 1/3 drogi do upragnionego maleństwa!

Lekarz coś ostatnio wspomniał, że zanosi się na... dziewczynkę :) Ktoś jeszcze może mieszka w okolicy i rodzi na przełomie lutego/marca? :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie, ale witaj! Jak milo ze swiezutka ciaza, sluzymy doswiadczeniem:D opowiadaj, jak sie czujesz i czy juz wyprawke szykujesz?:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 2 tygodnie po wielkiej wiadomości miałam łóżeczko kupione i ustawione i nakupowałam pierwszych ciuszków w uniwersalnych kolorach :D Teraz bardziej wrzuciłam na luz :) Na razie wszystko idzie książkowo, tylko odrzuca mnie od wszystkiego co do jedzenia, z wyjątkiem takich 'kruchych' owoców, jak jabłko arbuz :) Powoli wraca mi energia, bo pierwszy trymestr przespałam, ale za to teraz obojętnie czy piję czy nie piję, to 3x w nocy wstaję do łazienki... ale! takie uroki :) Tyle się naczekałam, że nie będę narzekać :)

Ailla lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech wspomnienia pierwszego trymestru :D jakze piekny to byl czas mdlosci i niemocy:D w drugim znowu bedziesz miala szalenstwo wyprawkowe bo i wiecej energii!

Dziewczyny, to chyba dzis. Skurcze bolesne co 20 minut, struzka zabarwiona krwia ale tak lekko rozowo. Siedze z timerem i licze! Ale nie panikuje i nie jade do szpitala, bo i tak mnie odesla, wiec ogladam film:D

Molly lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla oby już to!!trzymam kciuki za częstsze skurcze i szczęśliwy finał <3

Ailla lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 minut....strasznie dlugo to sie rozkreca, od 2...ale powiem Wam, ze z tym bolem to mialyscie kurna racje! Nosilam 9 miesiecy i teraz wisienka na torcie:D porod w meczarniach;p

1usavcqgvf430wyj.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super! Daj znać jak poszło! :)

Swoją drogą, dziewczyny, lekarz mi powiedział, że będę miała ciężki poród, bo mam niskie spojenie łonowe. Nic na ten temat nie znalazłam w sieci - ktoś może coś więcej powiedzieć z doświadczenia?

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Ci sie rozejsc niestety pod wplywem hormonow, tez to mialam i wtedy robia CC,ale u mnie na szczescie nic sie takiego nie wydarzylo. Mi lekarz kazal obserwowac. Jak bol bedzie sie nasilal przy chodzeniu to trzeba o tym mowic! Nic sie nie martw, natura jest sprytniejsza od nasXD

A ja wciaz w domu, w sumie to mam opory przed szpitalem teraz :D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, i jak? Prosimy o relacje :D mojej koleżance co ma termin na 4 października wczoraj ginekolog powiedziała, ze ma sie nastawić na poród za 2-3 tyg :) ja tez juz chce :P

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    Moze Ci sie rozejsc niestety pod wplywem hormonow, tez to mialam i wtedy robia CC,ale u mnie na szczescie nic sie takiego nie wydarzylo. Mi lekarz kazal obserwowac. Jak bol bedzie sie nasilal przy chodzeniu to trzeba o tym mowic! Nic sie nie martw, natura jest sprytniejsza od nasXD

A ja wciaz w domu, w sumie to mam opory przed szpitalem teraz :D

Hmm, ale jak się trochę 'rozejdzie' to chyba dobrze, bo na razie jest za wąsko? Mówisz, że to może natura wyregulować i jednak urodzę naturalnie? Bardzo bym chciała, a mama straszy mnie cesarką... :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natura mi uregulowala;)

Lidka na swiecie:) 3380 gr, 52 cm, 3.09.2015 o 21:15:) relacja z porodu jak wrocimy do domku i ofkors zdjecie;)

paola89, Molly lubią tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Gazelka Nowa

Wysłany: 4 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja juz jestem w 25 tyg, koniec 2 trymestru. Ciąże znoszę nawet całkiem dobrze - jak jestem zmęczona, to odpoczywam a jak mam sile to zapierdzielam jak mały osiołek. My z mężem przekładaliśmy na jak najpóźniejsze przygotowania wyprawki. Macie moze juz coś? Jak wam idą te przygotowania? Jak ja skompletować żeby nie zbankrutować?

Gazi❤️
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    Natura mi uregulowala;)

Lidka na swiecie:) 3380 gr, 52 cm, 3.09.2015 o 21:15:) relacja z porodu jak wrocimy do domku i ofkors zdjecie;)
    Jejjj super! Gratulacje! Ale fajnie ze mamy kolejna dzidzie na swiecie. Na pewno jest śliczna. Czekamy na relacje porodowa o foto <3 jakoś mam przeczucie ze szybko ci poszło mam nadzieje ze taki był porod

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazelka witaj u nas :) cześć z nas już ma maluszki na świecie.moja córka najstarsza z gromadki już ponad 2 msce. Ale służymy pomocą bo my już doświadczone. Moze pochwal się jeszcze jakiej części polski jesteś bo mamy już slask, morze, i stolicę :)
    Co do wyprawki my kompletowaliśmy na spokojnie ok 35 tygodnia. Oprócz wózka można jednego dnia wszystko kupić w dobrym sklepie gdzie maja wszystko.
    Asa i jeszcze pochwal się imieniem i plcia.:P

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla gratuluje :D super że już się tulicie :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko prosze nie klikać LUBIĘ :P bo chce potem fotę usunąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 12:33

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj Kinga miała sesję :) mój T szybko uchwycił kilka fot ;)

• Tami Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ona jest śliczna :) piękna pamiątka :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej paola śliczna jest!! A jakie ma długie włoski. Cudo <3 super ze zrobiliście sesje noworodkowa mega pamiatka. My robimy sesje w październiku taka już niemowlęcą

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ