X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • kasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia a jaki macie smoczek? Bo nasza się na to nie nabiera, może to właśnie kwestia smoczka? :)
    Paola, tak! Jadłabym cały czas ale tego nie robię :D ciężko jest w nocy jak karmię to odczuwam mega głód :D

Właśnie, co u Molly?!

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wasze pociechy szybko przybieraly? Moje malenstwo je kiedy chce, a polozna kazala dostawiac co 2,5h a jak ona spi to ja mam budzic. Ale moje malenstwo nie chce i nic nie jest w stanie jej zmusic do otworzenia oczek kiedy jest w trakcie drzemki. Dla mnie to mexzenie dzieciatka takie zmuszanie

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie budzisz to kiedy chce jeść? Mi mówili o 3h, ale też inna położna mowila ze sen jest rownie wazny jak jedzenie i zeby nie przeszkadzac. Moja w dzien je co 2-3 h a czasem wola co godzinę ale w nocy potrafi 4 do 5 godzin przespac.
    A przybiera prawidłowo na wadze? :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest na granicy, w pon kolejne wazenie i teraz sie stresuje i patrze czy juz karmic nie trzeba, jak polyka, czy piersi sa pelne i maja mleko, bardzo sie przejelam ze nie dojada, ze tylko pije to mniej sycace pierwsze mleko

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    Niuniusia a jaki macie smoczek? Bo nasza się na to nie nabiera, może to właśnie kwestia smoczka? :)
    Paola, tak! Jadłabym cały czas ale tego nie robię :D ciężko jest w nocy jak karmię to odczuwam mega głód :D

Właśnie, co u Molly?!
    Kasza nim wybraliśmy dobry smoczek to kupiliśmy chyba z 9 różnych żaden jej nie pasował. Az w końcu teściowa kupiła jej smoczek w kształcie sutka matki taki z wypustkami na tym smoczku i ten idealnie jej podpasowal o spełnił bardzo swoja role.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla ja na początku tez ustawiałam budzik nawet w nocy na karmienie co 3 godziny i ja budziłam. A położna jak zobaczyła wagę to mówiła tez tak dobrze przybiera ze nie musze jej budzić i sama da znać jak będzie głodna. Pediatra tez potwierdziła i tak robię. W dzień je co 2-3 godziny a w nocy jak zaśnie to za 4-5 godzin wstaje a nad ranem to już budzi się częściej i kreci się nie może usnąć i często biorę ja wtedy właśnie do nas do lozka

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja wstala o 1 i zjadla z 3 razy. Usnela o 3, a teraz wstala przed 6, jadla 10 min i usnela:/ troche malo

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :) Molly i Leoś mają się dobrze, Mały właśnie słodko śpi <3 jutro kończymy 3 tygodnie, tyjemy prawidłowo.. też należę do szczęściar, które słyszą tylko kwilenie dziecka (przynajmniej narazie):P

Karmię piersią - w dzień tak co 2 godzinki - czasem częściej, bo pewnie chce mu się pić w te upały - od czasu do czasu w dzień podaję wodę, ale średnio smakuje mojemu Pyszczkowi :) W nocy wstajemy co 3-4 godzinki na jedzonko :)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak kładziecie swoje Dzieciątka w ciągu dnia i na noc?? na boczkach czy raczej na pleckach? W internecie piszą, że najkorzystniej na pleckach, ale wtedy nie mogę kontrolować ułożenia główki i sam sobie przekręca z boku na bok..

I jeszcze jedno - czy pieluszkujecie/pieluszkowałyście Maluchy na noc w profilaktyce dysplazji stawu biodrowego? Mi położna mówiła żeby pieluszkować, ale jak szukałam wiadomości na ten temat, to nigdzie nie znalazłam takich zaleceń.. hmmmm..

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, może jej wystarcza :) najlepiej podpytaj pediatry. Może te 10 min to niewiele ale intensywnie ssie? Taki maluszek ma malutki żołądeczek :)

Molly, witaj :D ciężko znaleźć czas na forum co? :)
    Ja po karmieniu kładę na bok a później przekręcam na plecki. Jak dłuższa przerwa po jedzeniu to na brzuszek (ale wtedy nie spuszczam z niej oka) :)
    Czasem jak lezy na boku to między nóżki wkładamy zwinieta tetrowa pieluchę, tak nam mowili na szkole rodzenia, wlasnie ze lepiej tak dla bioderek. Ale ona to wykopuje :P a położna powiedziala że nie trzeba robic takich rzeczy. Bądź tu czlowieku madry :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kasza tak jak mówisz - i bądź tu mądry :P a czas przy dziecku rzeczywiście pędzi jak szalony i cieżko znalezc chwilę zeby ogarnąc newsy na forum :)

Ailla mój Mały na początku też ssał po ok. 10 min, a teraz czasem pół godziny siedzimy i pijemy mleczko :)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja układam zazwyczaj na plecki i główkę sama sobie zmienia raz prawo raz lewo. Teraz daje tez jej pod policzek poduszkę tetrowa i trzyma na prosto główkę czasem. Pieluchy miedzy nóżkami nie układałam nawet nie wiedziałam ze tak trzeba ale my już po badaniu bioderek i wszystko dobrze.

Moja roznie ssie raz 20 minut a raz 10 minut i spi. Ale często mam wrażenie wieczorem ze jestem tak wyssana ze brakuje mleka bo wije mi się i prezy przy cycu. Ale podobno to tez mogą być gazy. Sama nie wiem. Liczę ze po 3 mscu wszystko się u nas unormuje bo nadal nie mamy rytmu dnia :/

• kasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia u nas wieczorami jest dokładnie to samo.... mniej mleka chyba i się prężyvi denerwuje. Staram się przez dzień odciagać żeby na wieczor jej dać :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajecie odciagniete strzykawka czy butelka? Bo w szpitalu dawali strzykawka, a ja boje sie butelki zeby jej sie nie zaburzyl odruch ssania

1usavcqgvf430wyj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mleko wieczorem i w nocy ponoc jest tresciwsze i moze trudniej jest ssac i dlatego sie preza? Moja np nie lubi pic z prawego cycka, nie chce zlapac i placze i w koncu sie poddaje i daje drugi. A z prawego odciagam:/

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z butelki :) mamy philips avent ze smoczkiem "0". Trochę musi się naciągać, tak łatwo nie leci :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treściwsze jest dopiero w nocy :) i w nocy ona rzeczywiście je max 15 min a śpi pięknie :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle zapominam ze macie starsze skarby. Moja jest jeszcze taka malenka!
    Jak tu sie zdjecia wstawia? To Wam ja pokaze!

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja ma miesiąc :D
    Ładujesz na jakiś portal i wrzucasz nam linka, ja korzystałam z "naforum"
    https://naforum.zapodaj.net

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 21:12

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla czekamy na Lidunię <3
    Ja tez podaje butelka ta sama co kasza. Czasem daje odciągnięte ale podaje tez mm. Ogólnie jak dam mleko butelka to przynajmniej wiem ze najedzona a jak płacze to pewnie z innego powodu. My od urodzenia dawaliśmy czasem butelkę ale młoda kocha tez cyca cały czas. Ale my karmimy się już prawie 3 msce. Ja chce jarnic pol roku i jeśli polubi butelkę bo będzie coraz starsza to będę jej ściągać i dawać moje w butelce przez kolejne 3 msce.

Jedynie w nocy super piersią karmić wyciągasz i już je. Ale wtedy budzi się ze 2 razy w nocy i nad ranem a jak da się porządna porcje w butelce to na dłużej spokój.

Moja ma cały czas tak nieuregulowany dzień ze marze kiedy będzie jadla zupki choć uważam kp za cos pięknego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 00:53

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ