Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • kasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia a jaki macie smoczek? Bo nasza się na to nie nabiera, może to właśnie kwestia smoczka? :)
    Paola, tak! Jadłabym cały czas ale tego nie robię :D ciężko jest w nocy jak karmię to odczuwam mega głód :D

Właśnie, co u Molly?!

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wasze pociechy szybko przybieraly? Moje malenstwo je kiedy chce, a polozna kazala dostawiac co 2,5h a jak ona spi to ja mam budzic. Ale moje malenstwo nie chce i nic nie jest w stanie jej zmusic do otworzenia oczek kiedy jest w trakcie drzemki. Dla mnie to mexzenie dzieciatka takie zmuszanie

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie budzisz to kiedy chce jeść? Mi mówili o 3h, ale też inna położna mowila ze sen jest rownie wazny jak jedzenie i zeby nie przeszkadzac. Moja w dzien je co 2-3 h a czasem wola co godzinę ale w nocy potrafi 4 do 5 godzin przespac.
    A przybiera prawidłowo na wadze? :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest na granicy, w pon kolejne wazenie i teraz sie stresuje i patrze czy juz karmic nie trzeba, jak polyka, czy piersi sa pelne i maja mleko, bardzo sie przejelam ze nie dojada, ze tylko pije to mniej sycace pierwsze mleko

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    Niuniusia a jaki macie smoczek? Bo nasza się na to nie nabiera, może to właśnie kwestia smoczka? :)
    Paola, tak! Jadłabym cały czas ale tego nie robię :D ciężko jest w nocy jak karmię to odczuwam mega głód :D

Właśnie, co u Molly?!
    Kasza nim wybraliśmy dobry smoczek to kupiliśmy chyba z 9 różnych żaden jej nie pasował. Az w końcu teściowa kupiła jej smoczek w kształcie sutka matki taki z wypustkami na tym smoczku i ten idealnie jej podpasowal o spełnił bardzo swoja role.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla ja na początku tez ustawiałam budzik nawet w nocy na karmienie co 3 godziny i ja budziłam. A położna jak zobaczyła wagę to mówiła tez tak dobrze przybiera ze nie musze jej budzić i sama da znać jak będzie głodna. Pediatra tez potwierdziła i tak robię. W dzień je co 2-3 godziny a w nocy jak zaśnie to za 4-5 godzin wstaje a nad ranem to już budzi się częściej i kreci się nie może usnąć i często biorę ja wtedy właśnie do nas do lozka

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja wstala o 1 i zjadla z 3 razy. Usnela o 3, a teraz wstala przed 6, jadla 10 min i usnela:/ troche malo

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :) Molly i Leoś mają się dobrze, Mały właśnie słodko śpi <3 jutro kończymy 3 tygodnie, tyjemy prawidłowo.. też należę do szczęściar, które słyszą tylko kwilenie dziecka (przynajmniej narazie):P

Karmię piersią - w dzień tak co 2 godzinki - czasem częściej, bo pewnie chce mu się pić w te upały - od czasu do czasu w dzień podaję wodę, ale średnio smakuje mojemu Pyszczkowi :) W nocy wstajemy co 3-4 godzinki na jedzonko :)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak kładziecie swoje Dzieciątka w ciągu dnia i na noc?? na boczkach czy raczej na pleckach? W internecie piszą, że najkorzystniej na pleckach, ale wtedy nie mogę kontrolować ułożenia główki i sam sobie przekręca z boku na bok..

I jeszcze jedno - czy pieluszkujecie/pieluszkowałyście Maluchy na noc w profilaktyce dysplazji stawu biodrowego? Mi położna mówiła żeby pieluszkować, ale jak szukałam wiadomości na ten temat, to nigdzie nie znalazłam takich zaleceń.. hmmmm..

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, może jej wystarcza :) najlepiej podpytaj pediatry. Może te 10 min to niewiele ale intensywnie ssie? Taki maluszek ma malutki żołądeczek :)

Molly, witaj :D ciężko znaleźć czas na forum co? :)
    Ja po karmieniu kładę na bok a później przekręcam na plecki. Jak dłuższa przerwa po jedzeniu to na brzuszek (ale wtedy nie spuszczam z niej oka) :)
    Czasem jak lezy na boku to między nóżki wkładamy zwinieta tetrowa pieluchę, tak nam mowili na szkole rodzenia, wlasnie ze lepiej tak dla bioderek. Ale ona to wykopuje :P a położna powiedziala że nie trzeba robic takich rzeczy. Bądź tu czlowieku madry :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kasza tak jak mówisz - i bądź tu mądry :P a czas przy dziecku rzeczywiście pędzi jak szalony i cieżko znalezc chwilę zeby ogarnąc newsy na forum :)

Ailla mój Mały na początku też ssał po ok. 10 min, a teraz czasem pół godziny siedzimy i pijemy mleczko :)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja układam zazwyczaj na plecki i główkę sama sobie zmienia raz prawo raz lewo. Teraz daje tez jej pod policzek poduszkę tetrowa i trzyma na prosto główkę czasem. Pieluchy miedzy nóżkami nie układałam nawet nie wiedziałam ze tak trzeba ale my już po badaniu bioderek i wszystko dobrze.

Moja roznie ssie raz 20 minut a raz 10 minut i spi. Ale często mam wrażenie wieczorem ze jestem tak wyssana ze brakuje mleka bo wije mi się i prezy przy cycu. Ale podobno to tez mogą być gazy. Sama nie wiem. Liczę ze po 3 mscu wszystko się u nas unormuje bo nadal nie mamy rytmu dnia :/

• kasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia u nas wieczorami jest dokładnie to samo.... mniej mleka chyba i się prężyvi denerwuje. Staram się przez dzień odciagać żeby na wieczor jej dać :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajecie odciagniete strzykawka czy butelka? Bo w szpitalu dawali strzykawka, a ja boje sie butelki zeby jej sie nie zaburzyl odruch ssania

1usavcqgvf430wyj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mleko wieczorem i w nocy ponoc jest tresciwsze i moze trudniej jest ssac i dlatego sie preza? Moja np nie lubi pic z prawego cycka, nie chce zlapac i placze i w koncu sie poddaje i daje drugi. A z prawego odciagam:/

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z butelki :) mamy philips avent ze smoczkiem "0". Trochę musi się naciągać, tak łatwo nie leci :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treściwsze jest dopiero w nocy :) i w nocy ona rzeczywiście je max 15 min a śpi pięknie :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle zapominam ze macie starsze skarby. Moja jest jeszcze taka malenka!
    Jak tu sie zdjecia wstawia? To Wam ja pokaze!

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja ma miesiąc :D
    Ładujesz na jakiś portal i wrzucasz nam linka, ja korzystałam z "naforum"
    https://naforum.zapodaj.net

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 21:12

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla czekamy na Lidunię <3
    Ja tez podaje butelka ta sama co kasza. Czasem daje odciągnięte ale podaje tez mm. Ogólnie jak dam mleko butelka to przynajmniej wiem ze najedzona a jak płacze to pewnie z innego powodu. My od urodzenia dawaliśmy czasem butelkę ale młoda kocha tez cyca cały czas. Ale my karmimy się już prawie 3 msce. Ja chce jarnic pol roku i jeśli polubi butelkę bo będzie coraz starsza to będę jej ściągać i dawać moje w butelce przez kolejne 3 msce.

Jedynie w nocy super piersią karmić wyciągasz i już je. Ale wtedy budzi się ze 2 razy w nocy i nad ranem a jak da się porządna porcje w butelce to na dłużej spokój.

Moja ma cały czas tak nieuregulowany dzień ze marze kiedy będzie jadla zupki choć uważam kp za cos pięknego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 00:53

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ