Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla , śliczna malutka istotka , ale chyba średnio zadowolona z fotek :D

Molly, kolejny słodziak :) a jakie włoski :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 19:12

Niuniusia lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sie wkurzyla bo ja obudzili, ale mam ladniejsze!
    https://zapodaj.net/13e58630530ee.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 11:01

1usavcqgvf430wyj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami, nie denerwuj sie tak bardzo! Tez mialam problem czy malej nie dusze przypadkiem poducha ale gin powiedzial, ze dzieci sa sprytne i przesuwaja glowke, a potem jak zwalniasz miejsce to sid ukladaja tam gdzir lubia i wtedy czujesz, ze sie rusza. Dodawal ze musialabym miec wyciek wod, albo splaszczyc brzuch do zera na godzine zeby dziecko udusic. Nie stresuj sir rak wdzystkim! To szkodzi najbardziej. Mowili tez wszyscy ze nie spac na prawym boku,a a ja spalam bo biodra nie dawaly rady, a malenstwo jest okazem zdrowia. Co prawda ma teraz swoja ulubiona strone do spania, ale konsekwentnie ja zamieniamy;)

W piatek ide wazyc! Trzymajcie kciuki. Pokarmu mam coraz wiecej bo cycki sie szybciej napelniaja i mrowia. A mala przelyka szybko i glosno, nie wiem czy nie za lapczywie. Potrafi sie najesc po 7 minutach jednej piersi i 3 minutach drugiej po takim odbiciu jakby to rolnik po wielkim obiedzie zrobil.

A co u reszty ciezarnych naszych kochanych? Jak se czujecie?

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami, dokładnie tak jak mówi Ailla! Nie stresuj się, dziecko jest otoczone wodami i musiałabys bardzo mocno się uderzyć żeby zrobić mu krzywdę. Nie denerwuj się bo to gorsze dla dziecka. Wiem, że człowiek wszystkim się martwi i to naturalne ale staraj się tak nie zamartwiać :)

Ailla,sliczna kruszynka :) ciesz się że tak sprytnie je i jeszcze zdrowo beka :) moja tak łapczywie je tylko w nocy (i tez max 10 min), ale wtedy mam mega pełne piersi. Za dnia musi bardziej się naciągać :)
    Powodzenia u lekarza!

My dziś do położnej (korzystamy z tych 8 qizyt, upominajcie się bo się nam należy!) :) zobaczymy ile kluska waży :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Gazelka Nowa

Wysłany: 15 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, o czym mówisz odnośnie tych 8 wizyt?

Gazi❤️
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg napisałam dlugi post i skasowalam ehhhh

Kasza u mnie była w czasie pologu położna środowiskowa a sa jeszcze jakieś dodatkowe??

Mamusie karmiace czy podczas wyplywu mleka wszystkie czujecie mrowienie /szczypanie? Bo ja nic nie czuje a moja mama mówi ze ona czula dosłownie jak mleko jej przybiera. I cały czas martwię się o ta moja laktacje. Ominal mnie bol brodawek to co innego jest.. Nie miałam nawalu pokarmu, nie leci mi ciurkiem, ani nie czuje przybierania. Ale do cholery mala tyje i łyka to może i jest wystarczająco mleko. To mój od dwumiesięczny dylemat.

Nie mogę się doczekać aż skończy 4 msce i dam zupkę z marchewki <3

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wiecie mojej od czasu do czasu daje trochę mm w butli i myślałam ze beka głośno i dobrze jak dużo zje. A okazuje się ze wypuje z butli 20 ml i już potrafi po takiej porcji odbić jak stary chłop. Wiem ze to mało pocieszające ale chyba tak jest. Ja dopóki nie będę podawać mleka w butli czy zupek nigdy nie będę pewna ze jest najedzona. Czasem ssie ze 20 minut oba cyce a czasem possie 5 minut i wydaje się najedzona i zadowolona. Nie mogę zapanować nad tym stanem jej najedzenia

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla malutka jest prześliczna.
    To ja tez Wam się pochwale jak moje agugu rośnie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47c36d979c7e.jpg

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka pannica! Piekna<3
    Ja mam dokladnie to samo z cycami, zadnego mrowienia,ale przestalam sie o to stresowac. Nasze malenstwa lepiej wiedza niz my :D sa bardziej ogarniete niz matki !:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia mam te same dylematy co Ty jeśli chodzi o LAKTACJĘ :P ale Pyszczek dobrze przybiera więc chyba jest OK :D raz je 5 minut, raz 25 minut, czasem szarpie cyca jakby mleczka nie było, a widzę że kropelki się pojawiają - nie do ogarnięcia temat..

Ja mrowienie w piersiach czuje od czasu do czasu w ciągu dnia gdy nie karmie, a w trakcie karmienia czuje w tej piersi, z ktorej nie karmie i wtedy mleczko mi samo z niej wycieka..

A Wasze Małe Kobietki prześliczne :P

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szkole rodzenia nam mówili że mamy prawo do 8 wizyt położnej środowiskowej :) a w praktyce wygląda to tak że przychodzi na początku. Jest ich podobno za mało żeby tak chodzić po domach co tydzień, więc z naszą wybraną z przychodni poszliśmy na kompromis. Tzn. Pierwsza wizyta była rzeczywiście w domu, ale kolejne w przychodni u niej. No i skorzystaliśmy z 5 wizyt :) ważenie, ogólnie jakieś oględziny i rozmowa.

Niuniusia sliczna niunia :) <3 rośnie jak na drożdżach! :)

Co do laktacji. ... nie wiem o jakim mrowieniu mowicie :D ja tylko jak mam pełne to czuję, że są cięższe i zaczynają boleć... ale mala wyciagnie mleko i jest ok :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przez polog 6 tygodni była co tydzień położna w tym raz ja u niej. U mojej koleżanki która mieszka na wsi przyszla raz dziecko spało to mówiła ze nie będziemy budzić jak spi, i spytała czy karmi piersia i to było tyle. Nawet małej nie obejrzała.
    A uważam ze w tych pierwszych tygodnich obowiązkowo powinna być co tydzień i to z waga przychodzić bo wiele mam ma dylemat czy dziecko przybiera. I wtedy te porady i pomoc jest bardzo potrzebna.

• kasza Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, ja też tak uważam. A zwłaszcza przy pierwszym dziecku :)

Niuniusia, Ailla lubią tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 6 wizyt patronazowych z polozna ze szkoly rodzenia, na nfz. Ale wkurza mnie moja bo zle mala zwazyla. Bylysmy na wadze w przychodni i tam pokazuje ze mala zdrowo przybiera. Zreszta czuje ze jest ciezsza. Dziewczyny a jak bylo z cycuszkami waszych malenstw? Bo moja ma jeszcze jedno opuchniete i czerwone i lekarka kazala robic oklady z sody. Dlugo wasze to mialy, czy w ogole nic?

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla moja też miała parę tygodni opuchnięte i kazała położna robić też okłady z sody. Ale jakoś zapomniałam o tym, okładów nie robiłam i same nagle zrobiły się już malutkie. To samo z obrzękiem warg sromowych malutkiej po paru tygodniach samo zeszło.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, bo juz mnie te jej dolegliwosci mecza...a to skora sucha, a to opuchlizna, a to oczko. Biedaczka sie nameczy

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na suchą skórę położna poleciła parafinę i rzeczywiście pomogło :) teraz nie smarujemy jej niczym bo ma normalną skórkę :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam robioną w aptece maść z wit A i też już skórka jest ok. A powiedzcie mi do kiedy się daje te witaminy D i K? bo mój pediatra oszczędny w słowach, a sama dopiero w domu sobie przypomniałam, że chciałam zapytać

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile wiem to D cały czas a K do końca 3 miesiąca :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie na piersi jak jest to tak jak kasza wspomniała. Kurczę walczymy z kolkami masakra to jest.wczoraj cały dzien poplakiwala chciałam iść dzis do lekarza ale nasz nfz jest cudowny. O 8 rano jak udalo się dodzwonić to brak numerków.

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ