Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no wlasnie mozna poszalec w koncu z takim piwkiem :)

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kasza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale nasz wątek spadł w dół :P

Rzeczywiście, Femaltiker z mlekiem jest całkiem smaczny :)

A na kolki polecam Bobotic :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co na wzdęcia? Moja się pręży i płacze. Żal mi jej. Już myślałam, że może jednak to moja dieta ale nie, ma nawet jak nie jem nic zakazanego. Bidulka moja. Ja pilam laktosan na mlesio ale przestalam bo mi zaczelo aż strzelać normalnie, nie mialyscie tak ze lalo sie bez opamietania? Jak tylko wspomne nawet o karmieniu to czuje jak leci. A mala sie wkurza bo nie nadaza polknac

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobotic, bąki po tym piękne :)

Ooo to zazdroszczę tyle mleka :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups tylko bobotic można po 28 dniu życia :(

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla tez zazdroszczę ze masz tyle mleka. Podziel sie kochana ze mną :)
    No Kasza z mlekiem jest pycha :)daj znać czy po wypiciu opakowania tez ci sie zwiekszyla produkcja. Ja przestalam go pic i nie mam już tak ze karmie prawa a z lewej same krople lecą. Musze znów zakupić ale drogi jest cholerka i tylko na 2 tygodnie.

My chyba przechodzimy skok rozwojowy.bawimy sie gugamy śmiejemy a nagle płacz i tylko na rękach jej dobrze.

My wzdec tez niczym nie umiemy zwalczyć. Jak puszcza bąki to placze i denerwuje sie przy tym. Nawet herbatkę koperkowa chciałam dać ale tak sie przy niej krzywi bo jej nie smakuje. Liczę ze samo przejdzie niedługo jak układ pokarmowy dojrzeje.

My we wtorek szczepienie buuuu drugie juz. Dobrze ze mamy jedno klucie chociaż.
    Zdecydowalyscie juz jak i czy w ogóle szczepicie?

• Tami Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów sie naczytałam ze te kilka w 1 powodują wiecej skutków ubocznych. Chyba bede szczepić tymi na NFZ i to nie ze względów finansowych bo mogłabym kupić te 5 i 6 w 1 ale tak na moja logikę to organizm dziecka wtedy musi sie zmagać z większa ilością chorób w jednym czasie. Tak to organizm ma czas aby sie skupić na wytworzeniu przeciwciał tylko przeciw tej jednej chorobie.

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami ja tez sie naczytalam aż mi włosy dęba stanely. My szczepiny 6w1 lekarka nas przekonala. I póki co sie cieszę bo dziecko a raczej ja patrzac na jej krzyk nie cierpię. A do tego sanepidowskie sa w większości krajów w Europie dawno wycofane i zastąpione skojarzonymi. Wcześniaki szczepi sie skojarzonymi podobno tez nie bez powodu. Nie wiem na ile prawda jest ze nie maja lub maja mniej rtęci i tylko antygen krztuscca a nie pelne komórki. Ja juz więcej nie czytam bo idzie zwariować a tymi zaletami sie kieruje tylko.

Tami i jak szczepisz sanepidowskimi to tak samo jednego dnia kilka wirusów wszczepiaja tylko w 3 zastrzykach. Najlepiej byloby podobno co pól roku jednego wirusa szczepić. Ale wtedy nie wiadomo może by sie miedzy czasie czymś zarazilo...nie wiadomo co gorsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 20:10

• Tami Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde.... :( masakra jakaś z tymi szczepieniami.... Moze lekarka mi cos podpowie pozniej. Bo ja juz sama nie wiem co lepsze. Tez chciałam wczesniej tymi 6 w1 bo nie chciałam dziecka tyle razy kłuć.... A pozniej zapytałam wujka Google o szczepionki i sprawa sie skomplikowała..... Ten temat chyba długo bedzie u mnie otwarty bo nie jestem przekonana na 100% ani na te ani na te.

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami doskonale cie rozumiem. Ja wybrałam 6w1 i teraz jedyna strona ktora czytam to szczepienia.pl a żadnych forów na ten temat gdzie pełno mam które są antyszczepieniowe i tylko można sie mega wystraszyć.

A jak ty sie czujesz ??? Jak maluszek? Wierci sie jeszcze czy ma coraz mniej miejsca? Brzuszek duży? Moja pamiętam byla mega aktywna do samego końca. Az tęsknię za tym stanem :)odchowam Kornelke ze 3 lata i chcemy braciszka :) piekna sprawa to macierzyństwo!

Moja śpi od 20. Ja leze i mam troche czasu dla siebie teraz. Bo w dzień to nic w mieszkaniu nie ogarniam nawet bo caly czas sie mala zajmuje. A w dzien siedzimy tylko we dwie. A ty masz Tami po porodzie kogoś do pomocy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 23:13

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale.mialam strszana noc. Mloda wstawala co 2 h, jadla, godzine zasypiala a po kolejnej godzinie sie budzila glodna. Masakra jakas.

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia czuje sie dobrze, tylko strasznie boli jak mały mi sie wciska w pęcherz albo jelito. Chyba to jelito nawet boli bardziej od pęcherza ;) ale tez jest bardzo ruchliwy cały czas. Niby czytałam ze dzieci robią sie spokojniejsze pod koniec ale to chyba nie jest reguła. Cieszę sie bo póki co od 24:00 do 6:00 rano ładnie śpi w brzuszku :) moze po porodzie tez bedzie wiedział kiedy dzien a kiedy noc :P Od 33 tc zaczął mi sie brzuch obniżać i tak zaczelam sie zastanawiać czy wczesniej nie urodzę. Musze zamknąć koszyk w aptece i zamowic rzeczy bo boje sie ze porod mnie pewnego dnia zaskoczy :D w poniedziałek zrobię pranie i wstępnie przygotuje rzeczy do torby do szpitala. W czwartek lekarz to moze wiecej sie dowiem czy jest opcja ze wczesniej urodzę czy to tylko taka moja uroda z tym wczesniej opuszczającym sie brzuchem.
    Po porodzie moj M bedzie ze mną do Bożego Narodzenia bo wtedy zaczyna prace. Pozniej bede juz sama przez cały dzien bo bedzie dojeżdżać do pracy z Katowic do Szczyrku (pracuje jako instruktor narciarstwa). Pewnie i nie raz zostanie tam na noc bo jak bedzie trzeba śnieżyc to tylko on jest do tego. Ale rodzice sa blisko bo dosłownie kilka bloków dalej wiec jakby co to mam pomoc :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami z ruchami nie ma reguły. Jak ci pisałam nawet w dniu porodu moja mnie nawalala.najgorzej jak tak nisko mnie aż laskotala a ja nie wiedziałam czy to dobrze czy zle. No pewnie juz coraz mniej czasu wiec zbieraj wyprawke. Pomoc jest potrzebna baardzo według mnie. Nawet choćby obiad zrobić a ty wtedy możesz zajmować sie dzieckiem. Fajnie ze rodzice blisko. Moi 100 km na mazurach ale przyjeżdżają często bo zwariowali na punkcie pierwszej wnuczki. :)

Ailla wspolczuje ale musisz być twarda malutka niedługo podrośnie i zapomnisz o nieprzespanych nocach.

Moja dzis cud padla o 20 i wstała 9.30 w tym karmienia 1,4,7 i od 7 z nami w łóżku oczywiście. Ale nie zawsze jest tak pieknie

Miłego weekendu mamusie i prawie mamusie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 10:20

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsadzilam swoja w chuste i spi jak aniolek:)
    Tami, moja sie rzucala kilka dni przed porodem i w dniu porodu jak opetana. Jak mialam skurcze od 2 w nocy tak od tego czasu do urodzenia bez ustanku sie przemieszczala. No podxzas skurczu to nie, ale tak to wila sie jak wegorz! Takze ciaze i porody nalezy odciac od regul:p

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze chusta pomaga. Ja nie mam i nie umiem wiązać a teraz wiem ze w tych pierwszych tygodniach zdalaby super egzamin.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mozesz nabyc! Polecam Kochana!

Niuniusia lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore urodziły : jakie miałyście objawy przed porodem? Miałyście te skurcze braxtona takie mocne? Bo o ile to sa one to mnie kruca fiks tak boli, ze sie wyprostować nie da :/ o ile na siedząco sie przechyle do przodu to przechodzi, to stojąc nic nie jestem w stanie z tym zrobić. A jak chce sie położyć na tym skurczu to ciągnie mnie az do spojenia łonowego. I tak mam od 3 dni. I dodatkowo zaczelam mieć wzdecia co jest dla mnie nowością bo ja przez cała ciąże puściłam moze ze 3 baki :D zaczelam sie bać ze to juz za chwile a ja kompletnie nie jestem przygotowana. Dopiero w poniedziałek kupie rzeczy w aptece i torbę zacznę pakować.

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami ja akurat nie miała żadnych bolesnych skurczy tylko twardnienis brzuszka. Robił sie bardzo często twardy jak skala bylo to nieprzyjemne ale niebolesne. może masz właśnie te skurcze braxtona tzw. Przepowiadajace. Przed samym porodem to tylko spojenie lonowe mnie bolalo przy chodzeniu a tak to zero objawów.

• Molly Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami ja ostatni tydzień przed porodem codziennie w nocy miałam bóle podbrzusza - takie jak na okres, ale niezbyt uciązliwe.. poza tym żadnych innych objawów przepowiadających..

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepowiadajace i braxtona to dwa rozne skurcze!!! Na porodowce sie dowiedzialam! Braxtona higsa nie sa bolesne tylko nieprzyjemne i to cwiczenia dla macicy, a z kolei przepowiadajace to inne skurcze, te zwiastujace porod. Mijaja po zmianie pozycji. Ale bola i trwaja do 2 tyg przed porodem. Tez je mialam ale od 37 tyg dopiero

Niuniusia, Tami lubią tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ