Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
Ailla trafił ci się maly śpioszek bo moja to znów głodomorek może ssać i ssać i butle podam jeszcze wypije. Czuje ze moja laktacja za nią nie nadąża. W twoim przypadku to pomoże tylko częste przystawianie zje malo ale często.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Molly wrote:Dziewczyny a w którym momencie odciągacie pokarm żeby mieć "na zapas" ? Ja się boję ze jak odciągne to nie zdąże wyprodukować na kolejny posiłek i popadę w błędne koło
Molly tez zawsze miałam taki dylemat. Nieraz zdarzało mi się ze nakarmiłam młoda zasnęła wiec myślę posciagam bo nim wstanie to nie nowe naprodukuje a tu niespodzianka wstała po chwili ledwo po skonczeniu sciągania. I tez miałam myśli ze nie mam dziecku co dać jeść przez to ściągniecie.i czasem ściągnęłam i id razu dalam jej
Dla mnie najlepszy moment na ściąganie na zapas to tak godzinkę po wieczornym uśpieniu. Bo moja jak już zaśnie to po 4-5 godzinach się budzi wiec mam pewność ze nowe mleko się wyprodukujeKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Ja ściągam po porannym karmieniu, ok 6-7. Nam najwięcej mleka wtedy ona zje z jednej piersi i wtedy drugą zeruję do butelki. Czasem w ciagu dnia po każdym karmieniu trochę pociągnę laktatorem bo podobno w ten sposób można rozhulać laktację
Ailla, trzymam kciuki żeby pediatra nie zlecił dokarmiania! Mam nadzieję że lada dzień apetyt sam wzrośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 01:25
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Dziewczyny a w nocy wstajecie dopiero jak maluszek zaplacze czy ustawiacie budzik co parę godzin? Ja zawsze wstaje jak ja uslysze i tak co 3-4 godziny wstaje a nad ranem to i co godzina. A dziś jak padła wieczorem po 22 to wstała o 4.30 aż mam wyrzuty sumienia ze taka długa przerwa ale może nie była głodna. Ale wyspałam się mega. Dziś byłam zważyć i mamy 5700 g to cos tam je tego mojego mleczka. Jutro idziemy do logopedy na konsultacje bo pediatra mówi ze ma krótkie wędzidełko pod języczkiemKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Ailla wrote:Apetyt jest tylko zasypia skubana. Pediatra kazal przyjsc za tydzien i wtedy zdecyduje. Martwie sie tym.
-
Dziewczyny, ja chyba juz popadam w jakaś końcowociązową paranoje mam taka poduszkę do spania Cebuszka duo i śpię z nia zawsze mając ja podłożona z przodu. Ale ostatnio moj partner jakoś tak sie wpycha we mnie w nocy i mi ja przesuwa w moja stronę i budzę sie z taka na maxa dociśnięta ta poducha do brzucha a jak leżę na boku to dodatkowo ten brzuch tak dociskam w ta poduchę. I martwie sie czy czasem małego nie podduszam tym albo ze go za mocno przyciskam. On sie jakoś tak nie rusza wtedy dopiero jak zluzuje ta poduchę to czuje ze sie ruszać zaczyna