Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
A w ogóle Molly to jesteśmy w identycznych terminach! ciekawe, która się pierwsza rozpakuje:)
Wróciłam z badań i już siedze i zastanawiam się co zjeść, to teraz głowny temat moich rozwazan, boje się ze pojdzie mi takie podjadanie w wage, a od liceum zawsze wazylam rowno 52 kg, teraz waze 55,40 ale to akurat uzasadnione w sumie:D -
Obawiam się, że każdy jeden kremik przeciw rozstępom zawiera szkodliwe substancje - jeden mniej, drugi więcej - gdyby nie dodatek konserwantów po 20-30 dniach stosowania każdy z nich trzeba by było wyrzucić ze względu na rozwój bakterii.
Na szczęście szkodliwe substancje (i te dobre subst niestety też) z kremów nie przenikają do głębokich warstw skóry i krwioobiegu wieć nie ma się czego bać.
Najważniejsze żeby nawilżać brzuszki -
Przyszłe mamusie a tak zbaczając z tematu, czy Wy też macie przez całą ciążę dużo śluzu? Ja bez wkładki nie ruszam się z domu bo czuję zaraz wilgotną bieliznę. Nie mam żadnych infekcji miałam robiony już posiew ale śluzu jest u mnie sporo. Ciekawa jestem czy jestem wyjątkiem czy też tak macie.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Jest tego paskudnie duzo! czyli jednak nie jestem sama, uff jak dobrze. moj maz mnie zostawia i jedzie w rejs. Mam nadzieje, ze podolam, bede z siebie wtedy baardzo dumna! dobrze, ze mam gdzie sie wygadac i zapytac o watpliwosci, bede was zameczac:D
-
A zapraszamy, wiem ze to wygadanie pomaga. Moj mąż na szczęście ma taka prace ze od narodzin bierze urlop tydzien lub dwa i razem będziemy się zajmować dzidzia. Ale wiadomo nie kazdy tak może i nie ma co rozpaczać tylko wlasnie trzymać się.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Ja sie obawian ze inni stwierdza ze nie podolam i rusza na odsiecz, a tego to nie zniose bo nie lubie byc wyreczana, no moze sie opanuja troche.
Moze to samolubne ale ciesze sie ze rejsy juz kolejne bede spedzac z malutka, nie bede samotna:)
Jak tam dzisiaj? Mnie bola wiezadla tak ze wyprostowac nog nie moglam po wstaniu:/ -
No kochana musisz być twarda. Ja tez siedzę na L4 ciągle sama i sadze ze dlatego tak wymyślam. Dzis byłam po kolejne zwolnienie i od wczoraj czuje duzy ucisk na pęcherz ze az mnie cos tam w środku piecze. Mam nadzieje ze to malutka naciska. Pytalam jeszcze raz o twardnienie brzucha lekarz mowi ze to normalne, ze brw magnez nospe, duzo odpoczywać i tyle. Mam nadzieje ze on tego nie bagatelizuje. Mąż mowi ze przesadzam lekarz drugi raz mowi ze wszystko jest dobrze a ja szukam chorób ehh ale mile to ze niedługo będziemy juz zajmowac się dzidziusiami, chodzić na spacerki i mam nadzieje ze skoncza sie nam te histerieKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
ja nieroztropnie poczytałam o porodach. Tak jak się bałam nieznanego tak teraz sie boje , ze to wszystko mnie spotka;/ i jeszcze ciagle slysze, ze teraz to juz z górki, ze zaraz rodzisz, a wtedy panikuje jeszcze wiecej. ciagle powtarzam sobie, ze jeszcze cale lato i wtedy, ale wiecznie w ciazy byc nie mozna:D moja tesciowa na dodatek to mowi, ze porody zniosla bardzo dobrze, a miala ich 7 i ma hormon szczescia po urodzeniu i zaraz zapominala i teraz pewnie oczekuje ze ja bede czekac na to jak na wizyte w wesolym miasteczku. nie doczekanie jej! Jak trzeba bedzie to poprosze o wszelkie mozliwe srodki wspomagajace po cos place to ubezpieczenie!
wybralam wozek teraz tylko czekac na wyplate i mozna kupowac:D -
Wlaśnie weszłam żeby zapytać czy macie już może wózki wybrane??
Ja co jakiś czas przeglądam najrózniejsze strony i jak dotąd jeszcze nic nie wybrałam trudna decyzja
Pochwal się Ailla
Ja jak narazie nie myślę o porodzie:P poźniej się będę martwić.. jakoś to będzie:) -
Paola89 a barlette jaki kolor wzięliście? Bo widzę u Was tez dziewczynka:) ja po zajęciach w szkole rodzenia na temat porodu wyszłam blada i przestraszona. Ale trzeba jakos to przeżyć dla przytulenia swojego maluszka zrobimy wszystko. Z reszta porodu są od stuleci nie jestem z tym sama a każdy kiedys sie skonczy- tak sobie to tlumacze. W necie filmików staram sie nie oglądać bo panika mnie bierze.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia, kolor PIK 4 taki granat chociaż wygląda jak jeans doszyje młodej do wózka kokarde i będzie ok . Z kolorem był problem bo większość pasowała dla chłopca. Średnio byłam przekonana ale teraz to nawet mi się podoba i już widzę moja corcie w tej bryce .
to ja też tak myślę jakoś trzeba przeżyć ten poród a potem już do przodu. Na tlc leca porody i tam jedna babka urodziła dosłownie po dwóch pchnieciach, 15 min i było po wszystkim nawet nie zdążyła się spocic hehe, też bym tak chciałaNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Hehe ale pewnie to jej nie pierwszy poród. U mnie położne w szkole powtarzają ze u pierworódek nie ma szybkich porodów jak na filmach i trzeba sie przygotować na jakies 20 godzin minimum.
No kolory sa talie bardzo uniwersalne. Ja mysle nad szarym lub bezowym. I nie wiem jaki wybrac. A potem moze jeszcze trafi sie braciszek wiec te uniwersalne nie sa takie źle.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Cooo! ! Min 20h..?! Ale to chyba liczą od momentu pierwszych lekkich skurczy. . Mam nadzieję ze nie będzie tak fatalnie .
szary też był ładny ale mojemu T się nie podobał. No ja też myślę przyszlosciowo więc już kupujemy takie rzeczy żeby pasowały też dla chłopca .
Jak wózek Ci się podoba to bierz bo fajne są i wygodne szary też się bardzo dobrze prezentował.Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.