X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A palmers to chyba średnio dobry jest bo zawiera chyba szkodliwe substancje

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle Molly to jesteśmy w identycznych terminach! :) ciekawe, która się pierwsza rozpakuje:)
    Wróciłam z badań i już siedze i zastanawiam się co zjeść, to teraz głowny temat moich rozwazan, boje się ze pojdzie mi takie podjadanie w wage, a od liceum zawsze wazylam rowno 52 kg, teraz waze 55,40 ale to akurat uzasadnione w sumie:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    A palmers to chyba średnio dobry jest bo zawiera chyba szkodliwe substancje

mnie polecila go polozna:) jest taki przeznaczony dla kobiet w ciazy od 3 miesiaca:)

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem Ailla - również pierwsza ciąża tak jak u mnie?? :)

W podobnym czasie bedziemy się skręcać z bólu :D:D będzie raźniej !

Ailla nic się nie martw - jesteś tylo 3 kg na plusie, a śniadanie to w końcu najważniejszy posiłek dnia :D

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się, że każdy jeden kremik przeciw rozstępom zawiera szkodliwe substancje - jeden mniej, drugi więcej - gdyby nie dodatek konserwantów po 20-30 dniach stosowania każdy z nich trzeba by było wyrzucić ze względu na rozwój bakterii.

Na szczęście szkodliwe substancje (i te dobre subst niestety też) z kremów nie przenikają do głębokich warstw skóry i krwioobiegu wieć nie ma się czego bać.
    Najważniejsze żeby nawilżać brzuszki :)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłe mamusie a tak zbaczając z tematu, czy Wy też macie przez całą ciążę dużo śluzu? Ja bez wkładki nie ruszam się z domu bo czuję zaraz wilgotną bieliznę. Nie mam żadnych infekcji miałam robiony już posiew ale śluzu jest u mnie sporo. Ciekawa jestem czy jestem wyjątkiem czy też tak macie.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie może nie śluz, ale taka biaława wydzielina - bez wkładki tez się nie ruszam..:P

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze to nazwałaś. To widzę ze to objaw jak najbardziej ciążowy :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tego paskudnie duzo! czyli jednak nie jestem sama, uff jak dobrze. moj maz mnie zostawia i jedzie w rejs. Mam nadzieje, ze podolam, bede z siebie wtedy baardzo dumna! dobrze, ze mam gdzie sie wygadac i zapytac o watpliwosci, bede was zameczac:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapraszamy, wiem ze to wygadanie pomaga. Moj mąż na szczęście ma taka prace ze od narodzin bierze urlop tydzien lub dwa i razem będziemy się zajmować dzidzia. Ale wiadomo nie kazdy tak może i nie ma co rozpaczać tylko wlasnie trzymać się.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obawian ze inni stwierdza ze nie podolam i rusza na odsiecz, a tego to nie zniose bo nie lubie byc wyreczana, no moze sie opanuja troche.

Moze to samolubne ale ciesze sie ze rejsy juz kolejne bede spedzac z malutka, nie bede samotna:)

Jak tam dzisiaj? Mnie bola wiezadla tak ze wyprostowac nog nie moglam po wstaniu:/

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana musisz być twarda. Ja tez siedzę na L4 ciągle sama i sadze ze dlatego tak wymyślam. Dzis byłam po kolejne zwolnienie i od wczoraj czuje duzy ucisk na pęcherz ze az mnie cos tam w środku piecze. Mam nadzieje ze to malutka naciska. Pytalam jeszcze raz o twardnienie brzucha lekarz mowi ze to normalne, ze brw magnez nospe, duzo odpoczywać i tyle. Mam nadzieje ze on tego nie bagatelizuje. Mąż mowi ze przesadzam lekarz drugi raz mowi ze wszystko jest dobrze a ja szukam chorób ehh ale mile to ze niedługo będziemy juz zajmowac się dzidziusiami, chodzić na spacerki i mam nadzieje ze skoncza sie nam te histerie :)

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nieroztropnie poczytałam o porodach. Tak jak się bałam nieznanego tak teraz sie boje , ze to wszystko mnie spotka;/ i jeszcze ciagle slysze, ze teraz to juz z górki, ze zaraz rodzisz, a wtedy panikuje jeszcze wiecej. ciagle powtarzam sobie, ze jeszcze cale lato i wtedy, ale wiecznie w ciazy byc nie mozna:D moja tesciowa na dodatek to mowi, ze porody zniosla bardzo dobrze, a miala ich 7 i ma hormon szczescia po urodzeniu i zaraz zapominala i teraz pewnie oczekuje ze ja bede czekac na to jak na wizyte w wesolym miasteczku. nie doczekanie jej! Jak trzeba bedzie to poprosze o wszelkie mozliwe srodki wspomagajace :D po cos place to ubezpieczenie!

wybralam wozek <3 teraz tylko czekac na wyplate i mozna kupowac:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie weszłam żeby zapytać czy macie już może wózki wybrane??

Ja co jakiś czas przeglądam najrózniejsze strony i jak dotąd jeszcze nic nie wybrałam :P trudna decyzja :)

Pochwal się Ailla :D

Ja jak narazie nie myślę o porodzie:P poźniej się będę martwić.. jakoś to będzie:)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to ja jestem zdecydowana ze biorę ZZO
    Wózek wybrany adamex barletta.tylko czekamy na wyplaty i odpowiedni moment żeby zaczac kupować.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też barlette kupiliśmy :). Łóżeczko jeszcze trzeba kupić z tych większych rzeczy.
    A porodu to też się boję , jak o tym pomyślę to mnie strach oblatuje. .

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola89 a barlette jaki kolor wzięliście? Bo widzę u Was tez dziewczynka:) ja po zajęciach w szkole rodzenia na temat porodu wyszłam blada i przestraszona. Ale trzeba jakos to przeżyć dla przytulenia swojego maluszka zrobimy wszystko. Z reszta porodu są od stuleci nie jestem z tym sama a każdy kiedys sie skonczy- tak sobie to tlumacze. W necie filmików staram sie nie oglądać bo panika mnie bierze.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, kolor PIK 4 taki granat chociaż wygląda jak jeans :) doszyje młodej do wózka kokarde i będzie ok . Z kolorem był problem bo większość pasowała dla chłopca. Średnio byłam przekonana ale teraz to nawet mi się podoba i już widzę moja corcie w tej bryce :P.
    to ja też tak myślę :) jakoś trzeba przeżyć ten poród a potem już do przodu. Na tlc leca porody i tam jedna babka urodziła dosłownie po dwóch pchnieciach, 15 min i było po wszystkim :P nawet nie zdążyła się spocic hehe, też bym tak chciała

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ale pewnie to jej nie pierwszy poród. U mnie położne w szkole powtarzają ze u pierworódek nie ma szybkich porodów jak na filmach i trzeba sie przygotować na jakies 20 godzin minimum.
    No kolory sa talie bardzo uniwersalne. Ja mysle nad szarym lub bezowym. I nie wiem jaki wybrac. A potem moze jeszcze trafi sie braciszek wiec te uniwersalne nie sa takie źle.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cooo! ! Min 20h..?! Ale to chyba liczą od momentu pierwszych lekkich skurczy. . Mam nadzieję ze nie będzie tak fatalnie :D .
    szary też był ładny ale mojemu T się nie podobał. No ja też myślę przyszlosciowo więc już kupujemy takie rzeczy żeby pasowały też dla chłopca :).
    Jak wózek Ci się podoba to bierz bo fajne są i wygodne ;) szary też się bardzo dobrze prezentował.

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ