Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahah samo podanie było najlepsze
Dziewczyny, jak tam Wasze @? Bo ja właśnie dziś dostałam... może mój organizm ze mną współpracuje, skoro tęskni mi się do ciąży to już daje mi szanse na kolejnąKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
No kasza moze cos w tym jest. U mnie nadal cisza. Ciekawe kiedy mnie zaskoczy @ licze na to ze tam w srodku wszystko sie poszerzylo i nie beda juz tak bolesne. Bo zwykle umieralam z bólu...
Tez jak przypomne to uczucie zakochania sie to az mam motyle w brzuchu. Ciekawe kiedy ktora pierwsza z nas zaskoczy druga ciąża moze zaplanujmy razem znow i watek ciazowy odrodzimy na nowo ja przed 30 chce druga dzidzie tylko niech ta troche sie odchowa.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Kasza znalazlam taką strone http://meteo-smog.pl/warszawa.php
To chyba wiarygodne źródło zanieczyszczenia powietrza i czy wychodzic na spacer czy nie. Wczoraj np. Byla umiarkowana i info o pozostaniu w domu przez dzieci i osoby starszeKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
mi gin kazał brać anty ze względu na cc , ale po 10 miesiącach od cc możemy robić co chcemy ... a że drugą ciąże planujemy na przyszły rok to fajnie by było jakby jednak ten okres się pojawił
ja byłam tak zmęczona po porodzie że nic nie pamiętałam, nawet jak mi małą dali do cyca ... potem sobie przypomniałam oglądając zdjęcia za to tuż po wyjęciu z brzuchola córci bardzo się wzruszyłam i to pamiętam !Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Kasza u nas to samo. Ciezko ja ubrać bo tak sie wierci ze z golym tylkiem na brzuch daje. A co tam ze matka nie moze pampersa zmienic no cudowne sa te dzieciaczki nasze. My jutro wyjeżdżamy do rodzicow i wracamy po 6 stycznia. Tatulek bedzie nam troche remontow robił w mieszknaiu no i na weekendy i przerwe swiateczna obowiazkowo wraca. Nie lubie takich rozlak. Ale siedzimy cale dnie same to az mi sie z drugiej strony chce do todziny pokazac moja slicznotke wszystkim.
Kasza kiedy u was przeprowadzka? Co u reszty??
Ps. Dodam tylko ze jestem baardzi dumna bo 5 miesiąc juz ponad jak dalej karmimy sie piersia. A wiecie jakie byly moje przygody. Od tygodnia rozszerzamy diete. Mala kocha dynie a marchewke srednio
Aaa i kąpiele to jest dopiero tsunami. Mala tak sie trzepie az piszczy w wodzie a my cali mokrzy i podloga heheWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:11
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Dopiero od stycznia wchodzi ekipa żeby wykończyć
Ooo a to wcześnie rozszerzacie dietę ale oczywiście gratuluję że jeszcze karmisz piersią ja też bardzo się z tego cieszę, zero dokarmiania
Oj ja tez lubię pochwalić się naszą kruszyną! Właśnie wczoraj byla impreza, 80 dziadka i bylo sympatycznie chociaż wszyscy ją wytargali
U nas kąpiele też są dość mokre hehe trzepie nogami i rękami woda poza wanienkąNiuniusia lubi tę wiadomość
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
-
Kasza super ze nie dokarmiacie. My niestety tak i to czasem mi siedzi z tylu głowy ze wolalabym bez ale tlumacze sobie ze chyba lepiej z dokarmianiem niz wcale.
U nas ostatnio na imprezie rodzinnej tak malutka wytargaly ciociunie ze hej. Malo jej do góry nie podrzucaly a ja mowilam im ze my jeszcze jej tak nie nosimy bo.za wcześnie ale to jakby grochem o sciane. Dzis moja tesciowa ja nosila i podnosila trzymając tylko pod paszki...kurde my tak nie robimy wiem ze to za wcześnie. Do tego sadzala ja na sztywno u siebie na kolanach. Nie moglam przepatrzec zabralam mala do siebie i skomentowałam ze lekarz nam nie kazal jej tak brac ani podnosic bo jest jeszcze za malutka i jaka odpowiedź dostalam???ze ona swoich tak brala i jakos zyja...ehhh bez komentarza. Wkurzona caly wieczor jestem to moje dziecko i chyba kazdy powinien ja nosic jak ja sobie życzę...Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia, najważniejsze że karmisz piersią czasem jak dokarmisz mm to nic złego się nie stanie!
StrasznieCi współczuję teściowej moja też czasem odwala, np. Jak malą chcę od niej wziąć bo chcę nakarmic to teściowa odpowiada "ale ona nie jest głodna" myślę że lepiej wiem kiedy moje dziecko jest głodne no ale sadzanie malucha który jeszcze nie siada jest przegięciem najgorsze jest to że mimo że zwracasz jej na to uwagę to ma to w dupie masakra... aż się nie chce odwiedzać rodzinyKto nie boi się wierzyć, że się uda?
-
Dziewczyny, ile razy karmicie w ciągu dnia? I czy piersią czy mm?
Ja każde karmienie zaznaczam w aplikacji i jest to ok 10-12 razy na dobę (z czego 1-2 razy w nocy). Jedziemy tylko na piersi. Zastanawiam się kto pisał w poradnikach że na początku jest to 8 razy a później 6 u mnie na początku było po 25. Jadła po pół godziny a za 20 min wołała znów...Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
-
Kasza moja ma ponad 5 miesiecy i w dzien z 6 karmien i 3, w nocy. Teraz troche inaczej bo zupki zaczela jeść od tygodnia.
Te 8 razy ma dobe to malutko mysle ze chodzilo im minimum ze 8.najmniej.
No tesciowe to temat rzeka...i.zgadza sie szybko jej nie odwiedzeKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Kasza od 2 tygodni rozszerzamy to mala ma 5,5 msca no dobrze nam idzie nie wypycha jedzenia już językiem jest bardzo zainteresowana do tego ciągnie sie do siadania mega ostatnio i zaczela podnosic bardzo dobrze główkę przy ciagnieciu za raczki do siadu. Wiec uznalismy ze najwyzsza pora. Wiem o nowych wytycznych ale 2 tygodnie to juz bez przesady roznicy nie zrobia. Z reszta ciagle zmieniaja te wytyczne...co z mamami dzieci ktore kilka lat temu zaufaly spacjalistom i rozszerzaly diete po 4 mscu...to chybaw duzej mierze indywidualna kwestia dla każdego dziecka.
Co do świat, oj przygotowania pelna parą i pierwsze z naszymi skarbkamiKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Dzięki Kasza, wesołych świąt życzę także Tobie, Julci i Twojej rodzince i wszystkim naszym pozostałym, zapracowanym mamuskom
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 12:36
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda!