Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo będziecie zawsze mogły nam, młodym mamom podpowiedzieć coś przy opiece nad maluszkiem
Ja jestem na zwolnieniu praktycznie od poczatku ze względu na hałas w pracy. No i teraz jeszcze dodatkowo jestem od ponad miesiąca leżąca ze względu na skracającą się szyjkę. Ale jestem dobrej myśli -
Ja tez bardzo chętnie dołączyłabym do forum. Rocznik 89, moja pierwsza ciąża, rodzę pod koniec grudnia. Od września jestem na zwolnieniu, bo pracuje z dziećmi i gdy wszystkie na raz przyszły zakatarzone i kaszlące postanowiłam nie ryzykować, poza tym, z co raz większym brzuszkiem mam co raz mniej siły, a praca jakby nie było prawie fizyczna (świetlica środowiskowa).
-
Ja jeszcze pracuje, ale dopiero zaczynam 4 miesiąc. Planuje pochodzić do pracy do końca grudnia oczywiście jeśli zdrowie dopisze i maleństwo pozwoli
Mam pytanie mieszkam na 4 piętrze i jak wyjdę jestem tak wykończona dyszę okropnie pierwsze co robię to muszę usiąść... macie podobne zmęczenie?
Nie mam dużego brzucha ani nie przytyłam drastycznie, moje nogi są strasznie słabe a przed ciążą chodziłam na siłownie i miałam nogi bardzo silne. -
nick nieaktualnyKropeczka89 wrote:Ja jeszcze pracuje, ale dopiero zaczynam 4 miesiąc. Planuje pochodzić do pracy do końca grudnia oczywiście jeśli zdrowie dopisze i maleństwo pozwoli
Mam pytanie mieszkam na 4 piętrze i jak wyjdę jestem tak wykończona dyszę okropnie pierwsze co robię to muszę usiąść... macie podobne zmęczenie?
Nie mam dużego brzucha ani nie przytyłam drastycznie, moje nogi są strasznie słabe a przed ciążą chodziłam na siłownie i miałam nogi bardzo silne.
Organizm mimo wszystko jest obciążony, więc to normalne, że jesteś zmęczona. Ja mieszkam na 3 piętrze i dla mnie chodzenie po schodach to katorga, ale mój brzuszek jest już pokaźny i 13kg na plusie -
Cześć "nowe dziewczyny" i nasza kochana Kaszo w dwupaku:) Ale miło czytać o waszych dolegliwościach...mmm miód na moje uszy, mam nadzieję że za jakiś czas do Was dołączę z drugą ciąża )
Słuchajcie a propo dolegliwości i różności w ciąży i po ciąży obserwujecie mamaginekolog na fb i insta? super babks i dużo informacji ciekawych publikuje.
Ps. Kasza moja przyjaciółka najlepsza jest w 2 ciąży termin 29 marca, wczoraj poznała już płeć. Ma córeczkę teraz będzie synek. Lekarz był pewien bo małypodobnosuper się ułożył do badania. A u was cos wiadomo?Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Niuniusia, mamaginekolog to podstawa śledzę od początku niemalże! bardzo lubię Nicole i jej posty
Mam nadzieję że zaraz do nas dołączysz, mocno trzymam kciuki
Byłam we wtorek na usg genetycznym ale lekarz nie chciał strzelać z płcią moja mama twierdzi że wg jej księżycowego kalendarza (to chyba ten sam co chiński) będzie syn zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:38
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
No wiadomo co by nie było zdrowie najważniejsze ale jednak ciekawość robi swoje. Ja sądząc po ilości slicznych ubranek Kornelci, chętnie bym je jeszcze raz ubrała dziewczynce Narazie odkładam zobaczymy. Daj znać koniecznie jak będziesz znała płeć. Ja tu zaglądam co jakiś czas sprawdzić co u was )Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
nick nieaktualny
-
Ja tez zaglądam do mamyginekolog
A płci swojego dzieciatka chyba nie poznam do porodu. Mam łożysko na tylnej ścianie i dzieciaczek jest cały czas odwrócony plecami i ciężko jest cokolwiek zobaczyć ;]
Także jeśli na następnym USG nadal nie uda się zobaczyć, zacznę kupować wyprawkę w szarościach i bezach
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyd.orota wrote:Ja natomiast mam warzenie, ze jeszcze wieki tej ciąży przede mną i ostatnio strasznie mi się dłuży ;]
No zobacz a idziemy niemal łeb w łeb Ja to się zaczynam powoli bać, że nie zdążę ze wszystkim. Choć u mnie też ze względu na problemy z szyjką i boję się, że moja córcia pojawi się na świecie wcześniej. -
Cześć Dziewczyny;-)
Ja mam na koncie Roczniaka płci męskiej i aktualnie jestem w 17t.c.
Zawsze marzyłam o parce ale teraz gdy patrzę na kolekcje ciuszkow po synku to chętnie zalozylabym je jeszcze jednemu przedstawicielowi płci męskiej:-Dsalenne lubi tę wiadomość