X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    Hej, to extra :) pierwsza dzidzia? Jest stres? :)

Pierwsza :) Stresik wiadomo, że jest, ale chyba bardziej się już nie mogę doczekać aż mój skarb przyjdzie na świat <3

• kasza Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo trochę nas tu jest :) wątek co prawda założony daaaawno bo nasze maluchy to roczne dzieciaki :) ale miło że jesteście :)
    Pracujące czy na zwolnieniu?

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziecie zawsze mogły nam, młodym mamom podpowiedzieć coś przy opiece nad maluszkiem :)

Ja jestem na zwolnieniu praktycznie od poczatku ze względu na hałas w pracy. No i teraz jeszcze dodatkowo jestem od ponad miesiąca leżąca ze względu na skracającą się szyjkę. Ale jestem dobrej myśli :)

• d.orota Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo chętnie dołączyłabym do forum. Rocznik 89, moja pierwsza ciąża, rodzę pod koniec grudnia. Od września jestem na zwolnieniu, bo pracuje z dziećmi i gdy wszystkie na raz przyszły zakatarzone i kaszlące postanowiłam nie ryzykować, poza tym, z co raz większym brzuszkiem mam co raz mniej siły, a praca jakby nie było prawie fizyczna (świetlica środowiskowa).

p19uqqmz9qpwb8k1.png
  • Kropeczka89 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze pracuje, ale dopiero zaczynam 4 miesiąc. Planuje pochodzić do pracy do końca grudnia oczywiście jeśli zdrowie dopisze i maleństwo pozwoli :)

Mam pytanie mieszkam na 4 piętrze i jak wyjdę jestem tak wykończona dyszę okropnie ;) pierwsze co robię to muszę usiąść... macie podobne zmęczenie?
    Nie mam dużego brzucha ani nie przytyłam drastycznie, moje nogi są strasznie słabe a przed ciążą chodziłam na siłownie i miałam nogi bardzo silne.

8599yx8da3geqsn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka89 wrote:
    Ja jeszcze pracuje, ale dopiero zaczynam 4 miesiąc. Planuje pochodzić do pracy do końca grudnia oczywiście jeśli zdrowie dopisze i maleństwo pozwoli :)

Mam pytanie mieszkam na 4 piętrze i jak wyjdę jestem tak wykończona dyszę okropnie ;) pierwsze co robię to muszę usiąść... macie podobne zmęczenie?
    Nie mam dużego brzucha ani nie przytyłam drastycznie, moje nogi są strasznie słabe a przed ciążą chodziłam na siłownie i miałam nogi bardzo silne.

Organizm mimo wszystko jest obciążony, więc to normalne, że jesteś zmęczona. Ja mieszkam na 3 piętrze i dla mnie chodzenie po schodach to katorga, ale mój brzuszek jest już pokaźny i 13kg na plusie :)

• kasza Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne :) masz w ciele więcej krwi, więc serducho ma więcej pracy :)

Witajcie dziewczyny :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć "nowe dziewczyny" i nasza kochana Kaszo w dwupaku:) Ale miło czytać o waszych dolegliwościach...mmm miód na moje uszy, mam nadzieję że za jakiś czas do Was dołączę z drugą ciąża :))
    Słuchajcie a propo dolegliwości i różności w ciąży i po ciąży obserwujecie mamaginekolog na fb i insta? super babks i dużo informacji ciekawych publikuje.

Ps. Kasza moja przyjaciółka najlepsza jest w 2 ciąży termin 29 marca, wczoraj poznała już płeć. Ma córeczkę teraz będzie synek. Lekarz był pewien bo małypodobnosuper się ułożył do badania. A u was cos wiadomo?

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kasza Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, mamaginekolog to podstawa :) śledzę od początku niemalże! :) bardzo lubię Nicole i jej posty :)

Mam nadzieję że zaraz do nas dołączysz, mocno trzymam kciuki :)

Byłam we wtorek na usg genetycznym ale lekarz nie chciał strzelać z płcią :) moja mama twierdzi że wg jej księżycowego kalendarza (to chyba ten sam co chiński) będzie syn :D zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:38

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo co by nie było zdrowie najważniejsze ale jednak ciekawość robi swoje. Ja sądząc po ilości slicznych ubranek Kornelci, chętnie bym je jeszcze raz ubrała dziewczynce :) Narazie odkładam zobaczymy. Daj znać koniecznie jak będziesz znała płeć. Ja tu zaglądam co jakiś czas sprawdzić co u was :))

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam mameginekolog :)

Co do dziecka to wiadomo, że najważniejsze żeby było zdrowe. Mnie się jednak zawsze marzyła córeczka i jak się dowiedziałam, że noszę pod sercem dziewczynkę to miałam łzy w oczach <3

• d.orota Koleżanka

Wysłany: 22 września 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaglądam do mamyginekolog :)

A płci swojego dzieciatka chyba nie poznam do porodu. Mam łożysko na tylnej ścianie i dzieciaczek jest cały czas odwrócony plecami i ciężko jest cokolwiek zobaczyć ;]

Także jeśli na następnym USG nadal nie uda się zobaczyć, zacznę kupować wyprawkę w szarościach i bezach ;)

p19uqqmz9qpwb8k1.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    Hej kinia, to między nami jest tydzień różnicy :) już po usg genetycznym? To pierwsza ciąża? :)

Tak, pierwsza :) Więc emocji co nie miara :) Genetyczne tez już za mną, w 12 tygodniu robiłam :)

thgfflw1afo8ui8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie, że dopiero co robiłam usg genetyczne w 1 trymestrze a już piorę ubranka dla dziecka. Czas leci jak szalony :)

• d.orota Koleżanka

Wysłany: 27 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    A ja mam wrażenie, że dopiero co robiłam usg genetyczne w 1 trymestrze a już piorę ubranka dla dziecka. Czas leci jak szalony :)

Ja natomiast mam warzenie, ze jeszcze wieki tej ciąży przede mną i ostatnio strasznie mi się dłuży ;]

p19uqqmz9qpwb8k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d.orota wrote:
    Ja natomiast mam warzenie, ze jeszcze wieki tej ciąży przede mną i ostatnio strasznie mi się dłuży ;]

No zobacz a idziemy niemal łeb w łeb :) Ja to się zaczynam powoli bać, że nie zdążę ze wszystkim. Choć u mnie też ze względu na problemy z szyjką i boję się, że moja córcia pojawi się na świecie wcześniej.

• Molly Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny;-)
    Ja mam na koncie Roczniaka płci męskiej i aktualnie jestem w 17t.c.;-)

Zawsze marzyłam o parce ale teraz gdy patrzę na kolekcje ciuszkow po synku to chętnie zalozylabym je jeszcze jednemu przedstawicielowi płci męskiej:-D

salenne lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza u Ciebie też brzuszek jakoś szybciej wyskakuje niż przy 1 ciąży? Bo u mnie już powoli robi się nie do ukrycia przed światem ;-)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i to podobno normalne że w kolejnych ciazach wychodzi szybciej :)

Ja jestem w 15tc :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
‹‹ 87 88 89 90 91
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ