ruchy maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyteraz maluszek jest jeszcze na tyle mały i ma na tyle dużo wolnego miejsca, że nie wyczuwamy wszystkich jego ruchów, może być i tak , że nawet i tydzień nie poczujesz maleństwa mimo tego, że w brzuchu wykonuje dużo ćwiczeń i fika fikołki
Zazwyczaj bardziej odczuwa się ruchy maleństwa wieczorem jak się położymy lub kiedy będziemy w pozycji półleżącej i dodatkowo zjemy coś słodkiego.
Jeżeli się niepokoisz zawsze możesz iść do ginekologa prywatnie . Ja osobiście bym poczekała -
Ja ruchy dziecka czuję od początku 17 tygodnia. Jest to moja pierwsza ciąża i nie ukrywam, że z niecierpliwością na to czekałam:-) Mój Maluszek uaktywnia się najczęściej w momencie, kiedy czuję lekki głodek i zaraz po jedzeniu, a także wieczorem i przed zaśnięciem. Moim zdaniem ruchy dziecka są na tyle wyraźne, że nie można pomylić ich z czymś innym. Cudowne uczucie
Evelineq lubi tę wiadomość
-
14 tydzień i 2 dzień! Z tym, że druga ciąża. Najpierw poczułam ja, w dole, nad kością łonową, potem pierworodny z ręką na skórze i szczęką do ziemi. P nie zdążył. NIESAMOWITE!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 20:38
Czarna11 lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
A ja nadal czekam i czekam, jedyne co się zmieniło, to to że wyczuwam pojedyncze (1 do 2x dziennie), delikatne ruchy i to nie codziennie. Smutno mi z tego powodu, bo wolałabym żeby szalała niż się ukrywała. No ale lekarz mnie troszkę uspokoił, ponieważ stwierdził u mnie łożysko przodujące więc i ruchy będą mniej wyczuwalne dłuższy czas. Pozostaje mi nadal czekać, aż się rozbryka.
-
Agi- pocieszyłaś mnie, bo myślałam, że tylko ja tak długo już czekam. Ale wiem, że mogę czekać jeszcze trochę i nic złego się nie dzieje.
Łożysko mam na przedniej ścianie, plus na brzuchu dużo tłuszczyku sprzed ciąży, więc po prostu cierpiliwości trzeba mi. -
Czesc dziewczyny ja jestem w ciazy mnogiej to jest juz 3 ciaza ale blizniacza dzis ide na usg sprawdzic plec dzieci i jak sie rozwijaja i ruchy czuje od 18 tygodnia takie niezawyrazne bardziej je wyczuwam jak leze i poloze sie na lewym boku to dla tego ze mam nadwage tluszczyk na brzuchu musimy byc cierpliwe i spokojne bedzie dobrze pozdrawiam cieplutko
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wiec ja naleze do ''szczesliwych'' mam, ktore juz czuja swoje malenstwo. Pierwszy raz poczulam na poczatku 17tyg, niby szybko, ale lekarz powiedzial, ze jestem chuda, nie mam tluszczyku, wiec jakos ta faza szybciej przybyla. na poczatku tez myslalam, ze to jelita, ale rowniez na USG podczas kiedy Groszek kopnal poczulam ''smyrniecie'' teraz zauwazylam, ze jak zjem cos slodkiego to po jakims czasie moj dzidzius sie odzywa