ruchy maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny zastanawiam czy wszystko jest ok. Otóż jestem już w 20t4d i nadal nie wyczuwam ruchów dzidzi. Raz wydaje mi się dała o sobie znać w sylwestra, ale od tamtego czasu czasu nic się nie dzieje. Dodam że jest to moja pierwsza ciąża i mam troszkę tuszy. Czy może to mieć wpływ na odczuwanie ruchów dzidzi???
-
Tak, to ma wpływ. Dodatkowo np. łożysko na przedniej ścianie macicy również. Jesteś jeszcze w okresie kiedy te ruchy powinny sę pojawić, więc spokojnie na nie czekaj. Na pewno lekarz na nastepnej wyzycie zapyta cię o to czy już czujesz. Więc mu powiesz. Ale na usg będzie widać czy wszystko jest ok:) A na pewno jest;)
Ja też mam te wszystkie czynniki co ty plus łóżysko z przodu i wiem,że jeszcze mogę trochę poczekaćagi88 lubi tę wiadomość
-
Ja zacznę 20 tydzień w piątek i też cisza.Również wydawało mi się,że czułam takie delikatne smyranie w okolicach świąt i sylwestra,a potem już nic.Dodatkowo od sylwestra nie mogę się doleczyć z przeziębienia,przejdzie mi katar,to gardło,skończy się gardło-już kaszel czeka,na koniec wywaliła opryszczka,ech.W środę idę sprawdzić,czy wszystko ok u małego,jednak wiem,że w tym czasie ruchów jeszcze może nie być lub mogą być bardzo nieregularne,np.pokazać się na dwa dni a wyciszyć na tydzień.
Kiedy masz teraz wizytę u lekarza? -
u mnie tez lozysko na przedniej scianie i z tych chudych chudych rozmiarow 0 to raczej nie jestem ;;--))), ale czuje juz elegancko od 3 tyg plus teraz co dzien po kilka razy wiec nei mam pojecia od czego wyczuwanie zalezy. super, super, przewspaniale uczucie
moja kolezanka ktora jest z kolei b. szczupla dopiero kolo 20 tyg poczula ruchy, wczesniej w 19 tyg to bylo takie przelewanie sie w brzuchu, bąbelkowanie
Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Ja myślałam, że nie czuję ruchów dziecka, a okazało się, że czuję, tylko nie wiedziałam, że to są ruchy!
Byłam dziś na badaniu połówkowym, widziałam na monitorze kiedy syn kopał i dokładnie w tym samym momencie czułam pukanie. Było to tak subtelne i delikatne, że do tej pory nie postrzegałam tego jako stuprocentowe ruchy, a jednak, synchron w czasie usg był . Dodatkowo bardziej wyczuwalne, bo głowica przyciskała brzuch. Uspokoiłam się teraz, a więc to subtelne bąbelkowanie do tej pory to faktycznie było moje dziecko .
A ktoś mi kiedyś powiedział - jak zaczniesz czuć ruchy, to nie będziesz miała żadnych wątpliwości, że to to - bzdura!magdalena, xAliceex, Nelly, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
jestem w 16 tyd ciazy i 5 dni , jak narazie nie czuje zadnych ruchow maluszka ale juz sie nie moge doczekac , jestem bardzo drobna i podobno takie dziewczyny szybciej odczuwają ruchy dzidziusia hmm ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 18:40
-
to i ja się wypowiem pierwsze smyranie poczułam w 17tc ale nie były częste może co kilka dni. wydaje mi się że takie bardzo wyraźne były od 20tc.
dziewczyny spokojnie każda z nas jest indywidualna:)
przyjdzie czas na każdą z Was w tym stanie uczymy się cierpliwości non stop nic nie da się przyspieszyć! -
nick nieaktualnyJa tez mam łożysko z przodu. Moja pierwsza ciąża. Czasami wydaje mi sie ze czuję jakieś ruchy, ale nie wiem czy to dzidzia w czwartek miałam usg i zapytałam o te ruchy i powiedziałam ze ja to jeszcze nic nie czuję, a lekarka powiedziała ze to nic niepokojącego, ze jeszcze jest na to czas