ruchy maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Ja też od tygodnia czuje codziennie, takie pukanie, wczoraj nawet 3 razy w ciągu dnia się dzidzia ujawniała i jest już to na tyle wyraźne, że nie mam wątpliwości, że to właśnie to:)
Paula_29 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
hmmm tak się zastanawiam czy ja też czuję czy to imaginacja....
niby jak leżę na plecach lub tak jak teraz półleżę to coś tam się przelewa, coś pulsuje ale czy to mój maluszek? czy moje jelitka? hm?Domi IRL lubi tę wiadomość
-
nezumi wrote:hmmm tak się zastanawiam czy ja też czuję czy to imaginacja....
niby jak leżę na plecach lub tak jak teraz półleżę to coś tam się przelewa, coś pulsuje ale czy to mój maluszek? czy moje jelitka? hm?
Ja mam dokladnie tak samo Nezumi. Niby sie wydaje ze cos tam puka od srodka jak sie bardzo skupie i przycisne reke, ale tez ie jestem pewna czy to to:) -
Domi IRL wrote:Ja mam dokladnie tak samo Nezumi. Niby sie wydaje ze cos tam puka od srodka jak sie bardzo skupie i przycisne reke, ale tez ie jestem pewna czy to to:)
Ja tam na razie sobie mówie że to nie to. Ale kto wie...Domi IRL lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie poczułam dziś kopniaka pod pępkiem! Po 2 h słuchania Mozarta maluch się rozruszał i mnie puknął! Niesamowite uczucie... potem jeszcze kilka razy z lewej strony. Teraz jest spokój.
Kupiłam sobie dziś stetoskop (taki najprostrzy) i pięknie słychać bulgotanie i drapanie w brzuszku, tak sobie myśle że to maluszek się wiercinutka, Werix lubią tę wiadomość
-
Nezumi, to na pewno Twoja pociecha ! Ja od 17tc czuje swoja malutką codziennie Na poczatku byly to "smyrniecia", jakby sie wstydzila pokazac, ze jest pod serduszkiem mym, ale teraz to daje czadu ! Ale niestety nie chce sie jeszcze ujawnic mężowi hehe Ogolnie jak jej nie czuje kilka godzin to wpadam w popłoch !
-
Czesc, a ja jest przekonana ze w niedziele rano poczulam delikatnego kopniaczka od mojego malenstwa. Troszke jestem w szoku bo to byl dokladnie 13 tydzien. W pierwszej ciazy moj synio sie uaktywnil w 16 tygodniu.
-
Ja pierwsze dwa kopniaki poczulam wczoraj [16tyg0dni], jeden po drugim, i dzisiaj raz U mnie sprawdzilo sie to co pisze w ksiazkach i na internecie, ze sie odrozni ruch dziecka od chlupotania w brzuchu i ja wczoraj na sto procent wiedzialam, ze to TO Dla mnie jest to tak jakby chcialo sie zlapac dlonia rybke w akwarium i ona sie odepchnela i uciekla - tak to mezowy wytlumaczylam Cudowne uczucie!
-
Ja pierwsze ruchy poczułam w 19+3 i od razu był wraźne. Najczęściej po jedzeniu się układa i jak ja kładę się spać. Mój synek ostro kopie, aż na skórze widać lekkie wypukłości.CZytałam w poradniku, że jak chodzimy, ruszamy się to dziecko śpi, bo wprawiamy maleństwo w lekkie bujanie i spokojnie sobie lula.
Jeśli jednak ruchów nie czujecie, nie ma się co ma martwić, mój lekarz powiedział że nawet do 26 tc można ich nie rozpoznawać, zwłaszcza w pierwszej ciąży.
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa pierwsze ruchy poczulam w 16t6d to bylo jedno pukniecie a za dwie godzinki znow puknal jak bylam w banku nastepne pukniecie poczulam po dwoch dniach, kolejne po trzech a od nastepnego czuje codziennie teraz nawet takie mocne kopniaki daje ze jak mam reke przylozona do brzucha to czuje pod reka mezowi udalo sie uchwycic jednego kopniaka ale nie jest do konca przekonany ogolnie uwielbiam jak sie wierci i kopie w kilkh miejscach na zmiane