ruchy maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny to moja 2 ciaza 16tydzien ruchy czuje od 14 tygodnia takie muskanie wypychanie i ze 3 razy czulam to "trzepotanie skrzydelkami" zastanawialam sie jak to mozna czuc a teraz wiem heh smieszne uczucie z 1 ciazy tego niepamietam. Uwielbiam te kopniaki wypychanki i motylki
))
-
nick nieaktualny
-
W 24 tc dziecko ma jeszcze dużo miejca do wariowania więc tak to jest normalne
. Zapewne rusza się tak samo, ale w innej pozycji. Najważniejsze jest to że ruchy są wyczuwalne, ale wystarczy że maleństwo się obróci i kobiecie wydaje się że dziecko jest mniej aktywne.
Dużo też zależy od temperamentu dziecka. Mój mały czasem szaleje, a czasem tylko delikatnie się przeciąga także nawet w 31 tc zdaża mi się, że jednego dnia ruchów jest mniej a drugiego wiecej.Alicja 28, Rose16 lubią tę wiadomość
-
Ja mam teraz 17 tydzien i czuje takie cos, o podobnych porach (tzn ok.18-19 i ogolnie wieczorem) jakby laskotanie od srodka, trzepotanie sie czegos, jakby ktos mi laskotal, smyral brzuch od srodka. Inne niz gazy. Myslimy z mezem, ze to moze byc to. Muskanie takie. Poki co tylko w tej porze. To moja pierwsza ciaza, BMI mialam wyjsciowe 22. Myslicie, ze to moze byc to? Najczesciej to jest w jednym miejscu ale ostatnio bylo jakby ciut wyzej. Moze to jakos tak odczuwam nieprecyzyjnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 20:38
-
To moja 2 ciąża i ruchy czuję już od 15tc aktualnie 18+2 i jak ja świruje kiedy tego dzieciątka długo nie czuje 🫣 czytałam ze ruchy są regularne od 28tc także wydaje mi się że w 22tc dzieciątko jeszcze ma sporo miejsca poza tym może odpoczywać czy ruszać się kiedy my śpimy. Ale rozumiem strach, dzisiaj sama kupiłam detektor tętna płodu 🫣 i jeśli chcecie kupić to polecam, ale! Cierpliwości bo też na początku z mężem nie umieliśmy dopiero powiem wam moja mama przyjechała i znalazła bez problemu. 😂 tylko ja mam łożysko na przedniej ścianie a dzidziuś jeszcze malutki na tym etapie to mówi cierpliwość i bez paniki ps kupiłam dzisiaj detektor a dzidziuś dzisiaj kopał tyle razy że szok za to wczoraj 🤫🤫🤫9/11/24 Maksymilian 31tc 👼💔
16.05.25 pozytywny test ciążowy 🌈
04.06.25 mamy ❤️
15.07.25 pierwsze prenatalne, wszystko dobrze 🫶 -
Od 18tc migotanie lekkie pulsowanie brzucha przy leżeniu.
Obecnie 21+6 tc czuję delikatne ruchy jak położę delikatnie dłoń na brzuchu po prawej stronie, lekarz mówił że to ok 🤗 Mąż też już czuł jak dotykał 🤍
Ruchy na tyle delikatne że jak chodzę czy siedzę to nie czuje.Od 10 lat walka z endometriozą 💪
Laparotomia, laparoskopia
Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍
3 nieudane procedury
2 poronienia
Walka o kolejną ciążę ❤️ -