X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ruchy maluszka
Odpowiedz

ruchy maluszka

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny to moja 2 ciaza 16tydzien ruchy czuje od 14 tygodnia takie muskanie wypychanie i ze 3 razy czulam to "trzepotanie skrzydelkami" zastanawialam sie jak to mozna czuc a teraz wiem heh smieszne uczucie z 1 ciazy tego niepamietam. Uwielbiam te kopniaki wypychanki i motylki ;)))

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wczoraj wydawało jakbym poczuła coś takie uczucie jakby taka mała rybka w brzuchu przepłynęła pare centymetrów ;P nie wiem jeszcze czy to to ale jeśli się będzie przez najbliższy czas powtarzało to pewnie to to ;)

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie (pierwsza ciąża) w 18 tyg. czułam jakby przelewanie w jelitach ;p Tylko całkowicie bezbolesne i bardzo krótkie. Od 20tc mała tak potrafi się ruszać, że przez bluzkę widać jak brzuch mi skacze.

• nataliad Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 tc. Druga ciąża. Jeszcze regularnie nie czuję ruchów :( a czekam z niecierpliwością :) dwa razy poczułam pykniecie ;) ale sama nie wiem co to było

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Alicja 28 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, pisze bo mam problem. Jestem w 24 tc od kilku tygodni czuje ruchy. Proszę napiszcie mi czy jest to normalne że jednego dnia dzidziuś jest bardzo aktywny a kolejnego dnia ruchów jest dużo mniej???

Alicja
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 24 tc dziecko ma jeszcze dużo miejca do wariowania więc tak to jest normalne ;). Zapewne rusza się tak samo, ale w innej pozycji. Najważniejsze jest to że ruchy są wyczuwalne, ale wystarczy że maleństwo się obróci i kobiecie wydaje się że dziecko jest mniej aktywne.
    Dużo też zależy od temperamentu dziecka. Mój mały czasem szaleje, a czasem tylko delikatnie się przeciąga także nawet w 31 tc zdaża mi się, że jednego dnia ruchów jest mniej a drugiego wiecej. :)

Alicja 28, Rose16 lubią tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • dżoana90 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czuje ruchu od 18 tygodnia. Przez ostatni tydzień były one dość intensywne, a dzis 22tc poczułam z 3 razy przez cały dzień tylko. Czy powinnam się niepokoić? Jadlam czekoladę, lezalam na płasko i na lewym boku...

‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ