X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ruchy maluszka
Odpowiedz

ruchy maluszka

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny to moja 2 ciaza 16tydzien ruchy czuje od 14 tygodnia takie muskanie wypychanie i ze 3 razy czulam to "trzepotanie skrzydelkami" zastanawialam sie jak to mozna czuc a teraz wiem heh smieszne uczucie z 1 ciazy tego niepamietam. Uwielbiam te kopniaki wypychanki i motylki ;)))

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wczoraj wydawało jakbym poczuła coś takie uczucie jakby taka mała rybka w brzuchu przepłynęła pare centymetrów ;P nie wiem jeszcze czy to to ale jeśli się będzie przez najbliższy czas powtarzało to pewnie to to ;)

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie (pierwsza ciąża) w 18 tyg. czułam jakby przelewanie w jelitach ;p Tylko całkowicie bezbolesne i bardzo krótkie. Od 20tc mała tak potrafi się ruszać, że przez bluzkę widać jak brzuch mi skacze.

• nataliad Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 tc. Druga ciąża. Jeszcze regularnie nie czuję ruchów :( a czekam z niecierpliwością :) dwa razy poczułam pykniecie ;) ale sama nie wiem co to było

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Alicja 28 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, pisze bo mam problem. Jestem w 24 tc od kilku tygodni czuje ruchy. Proszę napiszcie mi czy jest to normalne że jednego dnia dzidziuś jest bardzo aktywny a kolejnego dnia ruchów jest dużo mniej???

Alicja
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 24 tc dziecko ma jeszcze dużo miejca do wariowania więc tak to jest normalne ;). Zapewne rusza się tak samo, ale w innej pozycji. Najważniejsze jest to że ruchy są wyczuwalne, ale wystarczy że maleństwo się obróci i kobiecie wydaje się że dziecko jest mniej aktywne.
    Dużo też zależy od temperamentu dziecka. Mój mały czasem szaleje, a czasem tylko delikatnie się przeciąga także nawet w 31 tc zdaża mi się, że jednego dnia ruchów jest mniej a drugiego wiecej. :)

Alicja 28, Rose16 lubią tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • dżoana90 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czuje ruchu od 18 tygodnia. Przez ostatni tydzień były one dość intensywne, a dzis 22tc poczułam z 3 razy przez cały dzień tylko. Czy powinnam się niepokoić? Jadlam czekoladę, lezalam na płasko i na lewym boku...

• Chrumek Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz 17 tydzien i czuje takie cos, o podobnych porach (tzn ok.18-19 i ogolnie wieczorem) jakby laskotanie od srodka, trzepotanie sie czegos, jakby ktos mi laskotal, smyral brzuch od srodka. Inne niz gazy. Myslimy z mezem, ze to moze byc to. Muskanie takie. Poki co tylko w tej porze. To moja pierwsza ciaza, BMI mialam wyjsciowe 22. Myslicie, ze to moze byc to? Najczesciej to jest w jednym miejscu ale ostatnio bylo jakby ciut wyzej. Moze to jakos tak odczuwam nieprecyzyjnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 20:38

• Ang3llica Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja 2 ciąża i ruchy czuję już od 15tc aktualnie 18+2 i jak ja świruje kiedy tego dzieciątka długo nie czuje 🫣 czytałam ze ruchy są regularne od 28tc także wydaje mi się że w 22tc dzieciątko jeszcze ma sporo miejsca poza tym może odpoczywać czy ruszać się kiedy my śpimy. Ale rozumiem strach, dzisiaj sama kupiłam detektor tętna płodu 🫣 i jeśli chcecie kupić to polecam, ale! Cierpliwości bo też na początku z mężem nie umieliśmy dopiero powiem wam moja mama przyjechała i znalazła bez problemu. 😂 tylko ja mam łożysko na przedniej ścianie a dzidziuś jeszcze malutki na tym etapie to mówi cierpliwość i bez paniki ps kupiłam dzisiaj detektor a dzidziuś dzisiaj kopał tyle razy że szok za to wczoraj 🤫🤫🤫

9/11/24 Maksymilian 31tc 👼💔

16.05.25 pozytywny test ciążowy 🌈
    04.06.25 mamy ❤️
    15.07.25 pierwsze prenatalne, wszystko dobrze 🫶
  • Klusek Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 18tc migotanie lekkie pulsowanie brzucha przy leżeniu.

Obecnie 21+6 tc czuję delikatne ruchy jak położę delikatnie dłoń na brzuchu po prawej stronie, lekarz mówił że to ok 🤗 Mąż też już czuł jak dotykał 🤍

Ruchy na tyle delikatne że jak chodzę czy siedzę to nie czuje.

Od 10 lat walka z endometriozą 💪
    Laparotomia, laparoskopia

Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍

3 nieudane procedury
    2 poronienia

Walka o kolejną ciążę ❤️
‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ