X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ruchy maluszka
Odpowiedz

ruchy maluszka

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny to moja 2 ciaza 16tydzien ruchy czuje od 14 tygodnia takie muskanie wypychanie i ze 3 razy czulam to "trzepotanie skrzydelkami" zastanawialam sie jak to mozna czuc a teraz wiem heh smieszne uczucie z 1 ciazy tego niepamietam. Uwielbiam te kopniaki wypychanki i motylki ;)))

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wczoraj wydawało jakbym poczuła coś takie uczucie jakby taka mała rybka w brzuchu przepłynęła pare centymetrów ;P nie wiem jeszcze czy to to ale jeśli się będzie przez najbliższy czas powtarzało to pewnie to to ;)

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie (pierwsza ciąża) w 18 tyg. czułam jakby przelewanie w jelitach ;p Tylko całkowicie bezbolesne i bardzo krótkie. Od 20tc mała tak potrafi się ruszać, że przez bluzkę widać jak brzuch mi skacze.

• nataliad Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 tc. Druga ciąża. Jeszcze regularnie nie czuję ruchów :( a czekam z niecierpliwością :) dwa razy poczułam pykniecie ;) ale sama nie wiem co to było

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Alicja 28 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, pisze bo mam problem. Jestem w 24 tc od kilku tygodni czuje ruchy. Proszę napiszcie mi czy jest to normalne że jednego dnia dzidziuś jest bardzo aktywny a kolejnego dnia ruchów jest dużo mniej???

Alicja
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 24 tc dziecko ma jeszcze dużo miejca do wariowania więc tak to jest normalne ;). Zapewne rusza się tak samo, ale w innej pozycji. Najważniejsze jest to że ruchy są wyczuwalne, ale wystarczy że maleństwo się obróci i kobiecie wydaje się że dziecko jest mniej aktywne.
    Dużo też zależy od temperamentu dziecka. Mój mały czasem szaleje, a czasem tylko delikatnie się przeciąga także nawet w 31 tc zdaża mi się, że jednego dnia ruchów jest mniej a drugiego wiecej. :)

Alicja 28, Rose16 lubią tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • dżoana90 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czuje ruchu od 18 tygodnia. Przez ostatni tydzień były one dość intensywne, a dzis 22tc poczułam z 3 razy przez cały dzień tylko. Czy powinnam się niepokoić? Jadlam czekoladę, lezalam na płasko i na lewym boku...

• Chrumek Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz 17 tydzien i czuje takie cos, o podobnych porach (tzn ok.18-19 i ogolnie wieczorem) jakby laskotanie od srodka, trzepotanie sie czegos, jakby ktos mi laskotal, smyral brzuch od srodka. Inne niz gazy. Myslimy z mezem, ze to moze byc to. Muskanie takie. Poki co tylko w tej porze. To moja pierwsza ciaza, BMI mialam wyjsciowe 22. Myslicie, ze to moze byc to? Najczesciej to jest w jednym miejscu ale ostatnio bylo jakby ciut wyzej. Moze to jakos tak odczuwam nieprecyzyjnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 20:38

• Ang3llica Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja 2 ciąża i ruchy czuję już od 15tc aktualnie 18+2 i jak ja świruje kiedy tego dzieciątka długo nie czuje 🫣 czytałam ze ruchy są regularne od 28tc także wydaje mi się że w 22tc dzieciątko jeszcze ma sporo miejsca poza tym może odpoczywać czy ruszać się kiedy my śpimy. Ale rozumiem strach, dzisiaj sama kupiłam detektor tętna płodu 🫣 i jeśli chcecie kupić to polecam, ale! Cierpliwości bo też na początku z mężem nie umieliśmy dopiero powiem wam moja mama przyjechała i znalazła bez problemu. 😂 tylko ja mam łożysko na przedniej ścianie a dzidziuś jeszcze malutki na tym etapie to mówi cierpliwość i bez paniki ps kupiłam dzisiaj detektor a dzidziuś dzisiaj kopał tyle razy że szok za to wczoraj 🤫🤫🤫

9/11/24 Maksymilian 31tc 👼💔

16.05.25 pozytywny test ciążowy 🌈
    04.06.25 mamy ❤️

preg.png
  • Klusek Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 18tc migotanie lekkie pulsowanie brzucha przy leżeniu.

Obecnie 21+6 tc czuję delikatne ruchy jak położę delikatnie dłoń na brzuchu po prawej stronie, lekarz mówił że to ok 🤗 Mąż też już czuł jak dotykał 🤍

Ruchy na tyle delikatne że jak chodzę czy siedzę to nie czuje.

Od 10 lat walka z endometriozą 💪
    Laparotomia, laparoskopia
    AMH= 0,1

Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍

3 nieudane procedury
    2 poronienia

Walka o kolejną ciążę ❤️
‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ