ruchy maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja uczucie przelewania i bąbelkowania miałam w 17 tygodniu ciąży, potem w 18 jednego wieczoru dostałam 3 kopniaki, potem przez kolejne dni znowu przelewanie itp... mam jednak przerwy dniowe w tych ruchach. Lekarka powiedziała, że ruchy stabilizują się do 24 tygodnia ciąży i po tym czasie można już obserwować fazy snu dziecka, więc mam jeszcze miesiąc oczekiwanie na potężne kopniaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 21:15
-
Ja też czuję takie niby łaskotanie, nie wiem czy to są ruchy mojego maleństwa, czy tylko gazy. A najbardziej czuję te muśnięcia jak się położę w wygodnej pozycji:) Już chciałabym żeby dzidzia dawała mocniejsze znaki:-) i za tydzień na połówkowym może uda nam się poznać płeć w końcu:-)rl[/u]
-
U mnie pierwsze delikatne ruchy pojawiły się w 16 tygodniu. A teraz to mnie maluch regularnie "terroryzuje" Nie daje mi zbyt długo posiedzieć przed komputerem, jak leżę to też łobuzuje Jedynie jak chodzę to zasypia
Oj ma sporo energii ten mój Dzidziolamela lubi tę wiadomość
-
evas wrote:U mnie pierwsze delikatne ruchy pojawiły się w 16 tygodniu. A teraz to mnie maluch regularnie "terroryzuje" Nie daje mi zbyt długo posiedzieć przed komputerem, jak leżę to też łobuzuje Jedynie jak chodzę to zasypia
Oj ma sporo energii ten mój Dzidziolevas lubi tę wiadomość
-
U nas prawdziwe wyczuwalne mocno kopniaki od 3 dni a wcześniej dwa tygodnie bardzo bardzoo delikatne uczucie "rybki" w brzuszku. Nawet M. poczuł ra zna dłoni a dzies 1 raz czułam w pracy 2 kopniaki. Śmieszne to było. Rozmawiam z klientem a tam puk puk )
evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja ruchy czuję od 17 tygodnia,najpierw był jeden kopniaczek i od tego czasu czuję codziennie, teraz jestem w 2o tygodniu najbardziej czuję kopanie i pukanie jak jestem zgięta np. przy komputerze, jak kładę się spać i przed wstaniem rano z łóżka gdy kładę dłoń na brzuchu też czuję ruchy, ale nie zawsze je złapię, raz mój mąż poczuł dwa kopniaczki mój Skarbuś jest bardzo aktywny przez cały dzień na pewno wszystkie się tego doczekacie trzymam kciuki :*
amela, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
13.02 poczułam przesuwanie, wypychanie, coś dziwnego, ale cudownego...
Maluszek daje o sobie znać wieczorem, dopiero kiedy się skupię, przyłożę rękę do brzucha leżąc na plecach i łaskawie poczekam na królewicza 15 minut
Zaczęłam 17 tydzień, a mały delikatnie pukaamela lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
W 19 / 20 tygodniu możecie nadal odczuwać ruchy co kilka dni. Wszystko zależy od ułożenia maluszka, który jest przecież jeszcze bardzo malutki. Lepiej wyczujesz ruchy w kolejnych tygodniach ciąży Czasem pewnie nawet nie wiecie, że czujesz ruchy są takie delikatne.
Z synkiem (obecnie dwulatkiem) ruchy czułam bardzo szybko - pierwsze od 14 tygodnia. Ale co kilka dni i było to raczej smyranie. Na początku 3 trymestru to już były kopnięcia, które zostawiły spore rozstępy w miejscu gdzie syn miał nóżki
W tej ciąży też pierwsze bąbelki czułam od 14 tygodnia. Teraz zaczęłam już 19 tydzień i nasz kolejny synuś codziennie się przeciąga. Głównie czuję jak wbija mi główkę pod żebra. Jest tak śmiesznie ułożony, że nóżki są do środka mojego brzucha a właśnie główka bardziej na zewnątrz. Przez to ułożenie ruchy czułam co kilka dni do tej pory. Od USG wiem jak jest młody jest ułożony i chyba mam większą świadomość co czuję
Generalnie z tego co pamiętam naprawdę regularne ruchy - kopniaki - będą po 27 tygodniu. Jeszcze dwa tygodnie cierpliwości. W 9 miesiącu będziesz marzyć, żeby już dziecko nie kopało bo się wyspać nie możeszWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 11:15
Aniulka, amela, kasjja, Lanusia93, Maggie_31 lubią tę wiadomość