ruchy maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem w 18 tyg 1 dniu i wydaje mi sie że czuje nie byłam pewna czy to jelita czy dzidziuś ale o 4 rano wstałam na siusiu i tak mi bujało w brzuchu ze dopóki nie zjadłam a czekałam aż otworzą sklep (6 rano) to nie zasnełam a później do 11 spałam
Usieczka lubi tę wiadomość
Oczekiwanie ********** -
Julayla wrote:Ja jestem w 18 tyg 1 dniu i wydaje mi sie że czuje nie byłam pewna czy to jelita czy dzidziuś ale o 4 rano wstałam na siusiu i tak mi bujało w brzuchu ze dopóki nie zjadłam a czekałam aż otworzą sklep (6 rano) to nie zasnełam a później do 11 spałam
Ja też w 18 tc zaczęłam czuć moja Dzidzię, choć lekarze w szpitalu (akurat wtedy leżałam na podtrzymaniu tydzień) twierdzili, że w tym tygodniu to jeszcze za wcześnie i raczej mylę je z gazami. Jednak kobieta czuje - może szóstym zmysłem - że to nie gazy...
W tym momencie, gdy piszę te slowa, Mała daje mi kopniaki tak silne, że aż brzuszek podskakujePaula_29 lubi tę wiadomość
-
Moja mała na szczęście daje już takie kopniaki że od kilku dni budzi nie tylko mnie ale i mojego męża, jak on odwraca się plecami do mnie a ja się wtulam w jego plecy to mała kopie go po nerkach. Haha, niech wie jak to jest:) Ale jak na razie to tylko go to cieszy, mimo że on wstaje przed 7 do pracy a ja śpię do 10:)
Fiołek, amela lubią tę wiadomość
-
Mój mąż jak narazie nie miał jeszcze okazji poczuć kopniaków naszej Didźki ale mam nadzieję, że niedługo to nastąpi. Póki co kopniaki nie są jeszcze bardzo mocne i systematyczne ale codziennie dostanę jakiegoś w prezencie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 18:55
-
Paula_29 wrote:Moja mała na szczęście daje już takie kopniaki że od kilku dni budzi nie tylko mnie ale i mojego męża, jak on odwraca się plecami do mnie a ja się wtulam w jego plecy to mała kopie go po nerkach. Haha, niech wie jak to jest:) Ale jak na razie to tylko go to cieszy, mimo że on wstaje przed 7 do pracy a ja śpię do 10:)
Hehe, to jednak mąż też może poczuć Przynajmniej z zewnątrzPaula_29 lubi tę wiadomość
-
A ja już od paru tygodni czuję ruchy, ale jakoś od 2 tygodni dopiero tak dość wyraźnie. Mam łożysko na przedniej ścianie, więc to trochę przeszkadza w czuciu, ale jak się dzidzia rozochoci to nawet widzę, jak mi brzuch faluje. Mąż mój czuje już też jak przyłoży rękę w odpowiednim momencie i nawet nie musi już dociskać.
-
Ja czuje ruchy codziennie od dokladnie 16tego tygodnia. Moj maz tez szybko po mnie juz poczul, a teraz jestesmy w 21tyg i nawet dziadki mialy okazje poczuc kilka dni temu!
Pani na USG w 20tyg powiedziala, ze sie nie dziwi, ze tak czuje, bo bardzo aktywne dziecko.
Teraz to juz nie 'motylki', kopniaki juz bardzo wyrazne.
Piekne uczucie i zycze wszystkim dziewczyna szybkiego ich wyczucia!Karolina 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie na pierwszym usg w dodatku prenatalnym(12tyd) malenstwo bylo tak ruchliwe i tyle slalo kopniakow ze nie tylko bylo ciezko go zmierzyc to jeszcze gdy sobie pomyslalam co to bedzie jak podrosnie...no juz mam obawy przed nieprzespanymi nocami pelnymi ruchow.
Pierwsze tzw motylko mam juz za soba, tak sadze, pojawily sie na przelomie13/14tydz, kopniaka tez juz dostalam, moze nie byl jeszcze mocno odczuwalny ale bolesny....
Pzdr -
Bea_tina wrote:ja pierwsze motylkowanie poczulam ok 17 tc, a póżniej 3 tygodnie ciszy! Teraz maluszka coraz częściej czuję, ale tez bez jakiś szaleństw:)
Dzięki za to co napisałaś. Ja pierwszy raz poczułam w 15 tygodniu po tym jak od wymiotów gwałtownie schudłam. Teraz nic. Cisza Aż czasem się boję czy wszystko ok. -
Ja czuję od 16 tygodnia i 3 dnia, dokładnie 26 maja dostałam prezent w postaci serii kopniaków w nocy przy strasznej męczarni od całodziennego bólu głowy... dzidzia wiedziała, jak poprawić mamie humor
Wcześniej czułam takie delikatne puknięcia i wiedziałam, że to to ale to było prawie niewyczuwalne, może że 2 razy się zdarzyło po 2 muśnięcia, kilka dni przed kopniakami czułam, jakby żabka mi w brzuchu się przesuwała ale to też było bardzo delikatne.
Od tego Dnia Matki kopie bardzo, wczoraj i dzisiaj to już istne szaleństwo, szczególnie po słodkim tak kopie, że aż muszę zmienić pozycję by się dzidziuś uspokoił
To moja pierwsza ciąża, jestem dosyć szczupła - ok 64 cm w talii przed ciążą. -
Kończę 18 tydzień ciąży,i dzisiaj jak siedziałam przed tv poczułam takie pukanie w brzuch poniżej pępka lekko z boku,było ich kilka schodzących niżej,wyczułam je również pod ręką.kilka dni wcześniej jak siedziałam w poczekalni do lekarza również poczułam to samo.Czy to mogą być ruchy fasolki...? Jestem bardzo szczupła i czy możliwe żebym wyczuła je pod ręką...?Aga113