Twardnienie macicy (brzucha) . Która miała lub ma taki problem??
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny...tez chyba mam ten problem..od kilku dni mam takie wlasnie uczucie twardego brzucha..jestem chora wiec to moze przez kaszel i katar bo brzuch ciagle sie napina...sama nie wiem martwie sie...a do lekarza dopiero w pn...
Kreska a co do tego czopu to to poważne jest gdyby sie odkleił? z ok 2 dni temu mialam taka wydzielinę jak w dniu owulacji jak białko jaka kurzego sorki za te dokładność ale kazda z nas wie o czym mowa...no i zastanawiałam sie właśnie czy to to i czy to cos groźnego.. -
seneka też tak miałam w około 16 tyg i niedawno w styczniu byłam w klinice u mojego ginek bo myślałam,że już nie wytrzymam .. Więc mogę Ci powiedzieć ,że to są rozciągające się więzadła . Jeśli boli Cię między pachwiną a jajnikiem w tych okolicach . No spa mnie osobiście średnio pomogła może minimalnie .. Zaś w styczniu to był około 25 tydzień bardzo pomogło mi siedzenie na piłce
-
seneka tez mysle ze to wiezadla przynajmniej tak tlumaczyli mi w szpitalu jak mowilam ze tam boli wlasnie jakby jajniki...wytlumaczyli ze na pewno nie jajniki bo one maja wolne:) ale to takie uczucie i to sa wiezadla przez powiekszajaca sie macice...JA wlasnie zaczynam II trymestr wiec zaczynam tez 14tydzien...seneka idziemy rowno:) a na kiedy masz termin porodu?
-
No czyli jak potwierdzają to dwie osoby to musi coś być na rzeczy
Ja mam termin na 03.maj ale ze względu na to ,że Malutka jest trochę większa ( o tydzień około) myślę ,że może być już w kwietniu
Suwaczek jeśli chcesz żeby się sam wklejał : USTAWIENIA-SPOŁECZNOŚĆ- na dole jest " TWÓJ PODPIS NA FORUM" i tam wklejasz pierwszy link z suwaczka - ZAPISZ i koniecbelldandy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja ostatnio odczuwam takie jakby skurcze tam na dole, nie wiem jak dokładnie określić miejsce- pochwa, macica, dół brzucha- wydaje mi się, że we wszystkich tych miejscach. Czy to może być te twardnienie brzucha o którym piszecie? Wizytę u lekarza mam za 6 dni i na pewno go o to zapytam ale póki co nie chciałabym się tym stresować więc pytam Was doświadczone kobiety
Martynika a ten Twój kaszel to z powodu choroby czy stan przewlekły? Ja mam kaszel od dłuższego czasu ( przed ciążą też miałam) bo mam przewlekle chore zatoki ;-/ -
Camilia mi dziś gin na wizycie powiedziała, że rzeczywiście macica twardnieje i stawia się, że może się tak dziać ja dzidziuś w krótkim czasie dużo urośnie, a u nas tak jest bo od ostatnie wizyty nie mieści się na monitorze i gin powiedziała że już CRL nie zmierzy. Nie wiem tylko czy mm się czym martwić, czy to nie oznacza jakiś komplikacji, w sumie ze stresu już nie dopytałam, czy któraś z Was miała stawianie się macicy w 18 tyg?
-
Paula_29 wrote:U mnie też sprawdza szyjkę, ale ręcznie, nie mierzy przez USG, mam nadzieję że to wystarczy.
Ale wszystko w porządku z dzidzią po tym porodzie w 36 tyg?Martynika, NataliaK, Paula_29, mama_z_groszkiem, weronika86 lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:Tak wszystko było ok tylko traciła ciepło i była dobę w inkubatorku naświetlali ją. Zaliczona była do wcześniaka ale wszystko ok 10 punktów waga 2540 Teraz ma już 11 lat, wzrost 158 cm, biust miseczka B i okres już ma - wogóle nie wygląda jak wcześniak
Haha, to najważniejsze, że wszystko dobrze:)