X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Twardnienie macicy (brzucha) . Która miała lub ma taki problem??
Odpowiedz

Twardnienie macicy (brzucha) . Która miała lub ma taki problem??

Oceń ten wątek:
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Nie napisałaś więcej niż ja?
    Napisałaś zaniepokojonej dziewczynie w ciąży, że grozi jej poronienie. Takimi słowami mogłaś ją bardziej skrzywdzić niż pomóc.

A co miałam jej napisać ,że jest wszystko w porządku i ma nie się czym martwić??? Sorry pytała o radę to ją dostała, a że nie była tym co chciała usłyszeć to już nie moja wina.

Nie napisałam,że jej grozi poronienie tylko,że to jest objaw poronienia zagrażającego (a nie,że jest w trakcie poronienia)

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • fiska0 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita25 wrote:
    Jaką panikę ja sieję??? nie napisałam nic więcej niż ty. Napisałam jakie miałam zalecenia Ja a wy wszystko bierzecie do siebie. Trochę dystansu. A jak go nie macie to nie szukajcie porad na forum. I tyle.

Julita, dzieki oczywiscie za odpowiedź, ale napisalas to w taki sposob, ze naprawde sie przestraszylam.
    Wazne ze sprawdzilam i wszystko jest ok :)

• fiska0 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita25 wrote:
    Jaką panikę ja sieję??? nie napisałam nic więcej niż ty. Napisałam jakie miałam zalecenia Ja a wy wszystko bierzecie do siebie. Trochę dystansu. A jak go nie macie to nie szukajcie porad na forum. I tyle.

Julita, dzieki oczywiscie za odpowiedź, ale napisalas to w taki sposob, ze naprawde sie przestraszylam.
    Wazne ze sprawdzilam i wszystko jest ok :)

• fiska0 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita25 wrote:
    A co miałam jej napisać ,że jest wszystko w porządku i ma nie się czym martwić??? Sorry pytała o radę to ją dostała, a że nie była tym co chciała usłyszeć to już nie moja wina.

Nie napisałam,że jej grozi poronienie tylko,że to jest objaw poronienia zagrażającego (a nie,że jest w trakcie poronienia)

Wydaje mi sie sie ze troche ostro odpowiadasz a nie jest to kompletnie potrzebne. Mozna wyrazić zdanie w lagodniejszy sposób.

Dalsza dyskusja jest niepotrzebna. Sprawdzone i wszystko jest ok

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz mówi ze przy zmianach pozycji moze twardnieć brzuszek. Nie martwcie się tym. A jak kiedys badal mnie inny lekarz i powiedziałam o tym ze mi twardnieje to tez skierował mnie na patologię wpisując w kartę "poronienie zagrażające" teraz biorę luteine magnez i nospe ale skurcze mam bardzo często. Brzuch twardnieje nawet jak leżę w bezruchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 17:41

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam twardnienia od 20 t.c. i to częściej w pozycji leżącej niż podczas chodzenia i tak dotrwalam już do 36/37 tygodnia :) a mialam czasami kilkanaście razy dziennie i nie widziałam poprawy po luteinie ani nospie. Także te twardnienia nie są zazwyczaj groźne ale warto sprawdzić u lekarza ;) Mi żaden lekarz nie powiedzial, ze to jest fizjologia ale mimo wszystko już jestem na końcówce i pewnie jeszcze troche pochodzę ;)

magda94 lubi tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina gratuluję! Mi twardnieje od 16 a jestem w 30 wiec tez juz trochę za mną. Czasami mam 1-2 na godzinę a czasami ponad 10 na godzinę. Mimo to szyjka ciągle ma 4 cm i mam nadzieję że w najbliższym czasie to sie nie zmieni.

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo kobiet skarży się na twardnienia macicy w czasie ciazy i prawie wszystkie rodzą w terminie :) Także nie stresujcie się ale sprawdzajcie u lekarza jak się szyjka miewa i będzie dobrze ;)

Krakuska lubi tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • michalinka87 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się na zapas, ja mam twardnienia od 15 tygodnia dodatkowo lekkie skurcze i żeby było śmiesznie to ani nospa ani czopki nie pomagały, później w 18 tygodniu twardnienia bardzo bolesne po kilkanaście razy na godzinę. Ja się stresowałam wyobrażałam już sobie poród przedwczesny a szyjka ani drgnęła, caly czas ponad 4 cm. Teraz 25 tydzień bóle same ustały twardnienia sporadyczne niebolesne i widzę poród w terminie :)a ja się tylko niepotrzebnie nakręcałam...

• anusia13 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie twardnienie od około 15tyg szyjka ostatnio 4cm biore magB6 3X2 i nospe 3x1 oraz sanprobi ibs2x1 czasami nadal twardnieje jak zadługo siedze lub chodze 19tydz

• magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez czesto twardnieje, najczesciej gdy leze.

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie twardnieje jedynie jak sie zdenerwuje albo jak wchodzę po schodach do mieszkania na 4 piętro. Tez mnie to troche martwi.... Ale nie straszę sie sama porodem przedwczesnym ;)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Papla90 Nowa

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam bardzo podobny problem. Od 18 tc czuję ruchy (pierwsza ciaza), a od 19 stawia i twardnieje mi brzuch. w 20 tc lezałam 4 dni w szpitalu, ale stwierdzili, ze wszystko jest ok. W zeszlym tygodniu bylam na kontroli u mojej gin i caly czas ok, szyjka zamknieta, 30mm, nie skraca się. Od tygodnia mam takie skurcze, ze masakra, co chwilę. Mimo, ze od 3 tygodni leze, biore luteine, nospe i aspragin to nic nie pomaga. W piatek zaczynam 23 tc, ale sie mega martwie. Dzisiaj pojadę chyba do gin, zeby sprawdzial szyjke, bo wizyte mam dopiero za tydzien, ale nie wiem czy z tych nerwow wytrzymam, takich skurczy mocnych to jeszcze nie mialam. Dzisiaj już z 15 razy, a dopiero jest po 15 ;/

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam stawiania się macicy i co 10 minut ze utrudniało chodzenie nieraz od ok 30 tygodnia ciąży. Lekarz nadal szyjkę wszystko było dobrze mimo ze tez się tym martwiłam. Urodziłam w 39 tygodniu i córcia wcale nie chciala wcześniej wyjść. Zatem nie zawsze to oznacza cos groźnego. Tak samo jak z plamieniami we wczesnej ciąży. Sama miałam i panikowałam brałam duphaston i wszystko było ok. Au innych wiadomo jak nieraz to się kończy niestety...

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam twardnienie od 21tc. Najgorzej było przy wstawaniu albo oddawaniu moczu. Zaczęłam brać magnez i jak mocno się napinał to dopochwowo luteinę. Teraz mam o połowę rzadziej twardnienie i jest mniej bolesne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papla90 wrote:
    Dziewczyny, mam bardzo podobny problem. Od 18 tc czuję ruchy (pierwsza ciaza), a od 19 stawia i twardnieje mi brzuch. w 20 tc lezałam 4 dni w szpitalu, ale stwierdzili, ze wszystko jest ok. W zeszlym tygodniu bylam na kontroli u mojej gin i caly czas ok, szyjka zamknieta, 30mm, nie skraca się. Od tygodnia mam takie skurcze, ze masakra, co chwilę. Mimo, ze od 3 tygodni leze, biore luteine, nospe i aspragin to nic nie pomaga. W piatek zaczynam 23 tc, ale sie mega martwie. Dzisiaj pojadę chyba do gin, zeby sprawdzial szyjke, bo wizyte mam dopiero za tydzien, ale nie wiem czy z tych nerwow wytrzymam, takich skurczy mocnych to jeszcze nie mialam. Dzisiaj już z 15 razy, a dopiero jest po 15 ;/

Ja tak miałam np. ze stresu albo jak za dużo chodziłam lub jak mała mocniej mnie kopała. Tylko, że jak na razie mi po magnezie przeszło. Dużo więcej leżę i zero dźwigania.

• davanda Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 25tygodniu ciąży. Właśnie kilka dni temu zaczął mi twardnieć brzuch, wystraszyłam się... ale dziś już nic mi nie Dołęga, maluszek się rusza)

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez to mam ,moja lekarka nazwała to "stawianiem się macicy", kazała mi brać Asmag 3x dziennie po 2 tabletki i jest poprawa :)

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi twardnieje od ok 13tc i do tego odczuwam różne bóle. Z paniki odwiedziłam już 3 lekarzy w tym jeden prywatnie z myślą, że tamci olewają sprawę. Każdy lekarz stwierdził, że taka widocznie moja uroda plus stres. Wszystko wysoko zamknięte z dzidziusiem też okej wszystko.
    Mam brać Duphaston cały czas (biorę od początku ciąży), 3x dziennie Asmag, kompleks witamin i melise nawet 3 x dziennir by się i macice wyciszyć.

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
‹‹ 12 13 14 15 16
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ