Twardnienie macicy (brzucha) . Która miała lub ma taki problem??
-
WIADOMOŚĆ
-
ja w 26tc miałam 36mm to troszkę więcej, ale dł. szyjki u każdej kobiety jest sprawą indywidualną. Ważne by była twarda i zamknięta. Mi początkowo właśnie też lekarz przepisał magnez (6 tabletek min. bo mniej nie ma sensu) i no spę. Później trafiłam do szpitala... Nie mierzy Ci szyjki? chodzisz prywatnie czy na NFZ? na każdej wizycie szyjka powinna być mierzona chyba od 16 tc... Ale dokładnie nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 20:13
-
u mnie niestety też sprawdza tylko ręcznie a chodzę prywatnie ja poza twardnieniem mam jeszcze w nocy bóle jak przed miesiączką raz mocniejsze raz słabsze i czekam teraz na zastrzyki specjalnie sprowadzanie z Austrii z progesteronu bo 4x2 luteina to chyba za mało ja dla mnie
-
Musicie powiedzieć lekarzowi, żeby zmierzył szyjkę na usg mi w badaniu szyjka wychodzi że długa i zamknięta.. ale zaczęła się skracać od strony dziecka co można było zobaczyć i zmierzyć dopiero na usg.. nawet lekarz który przyjmował mnie na oddział powiedział, że szyjka w badaniu wygląda całkiem dobrze i gdyby nie zdjęcie usg które dołączył mój lekarz to w badaniu by to nie wyszło
monalisa lubi tę wiadomość
-
Wydaje mi się, że od dzisiaj wiem co to są skurcze braxtona hicksa i lekkie twardnienie macicy. Czy oprócz witamin prenatalnych (Femibion Natal 2 Plus) mogę przyjmować jeszcze dodatkowo magnez z vit. B6. Jak sądzicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 17:17
-
mi w poprzedniej ciąży stawiał się brzuch około 20 tc zdecydowanie za często i boleśnie aż mi dech momentami zapierało, niestety skończyło się to tak że brałam fenoterol, cały czas pod kroplówą z magnezem i w 25 tc założony pessar bo się zrobiło rozwarcie na 1cm.Ciąża donoszona do 38tc ale leżałam plackiem w szpitalu od około 20tc do 36tc.;/teraz jest kolejna ciąża i zobaczymy jak się dalej potoczy,na razie jest ok.
-
nick nieaktualnyDziewczyny jeśli już bierzecie aspargin to tylko ten extra, bo ten zwykły to można brać garściami a i tak zaspokaja tylko niewielki procent zapotrzebowania na magnez. Ja sama biorę Magne b6, dobrze się wchłania, jest dojelitowy i przy 6 tabletkach zaspokaja zapotrzebowanie w ok 50%.