Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Twardnienie macicy (brzucha) . Która miała lub ma taki problem??
Odpowiedz

Twardnienie macicy (brzucha) . Która miała lub ma taki problem??

Oceń ten wątek:
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze braxtona hicksa mam od jakiś 2 miesięcy. Na początku 3-4 na dzień.
    Teraz doliczam się nawet do 20-stu od rana do późnego wieczora. Macica trenuje,mały się pręży.
    Brzuch twardnieje na parę sekund i puszcza. Nie raz skurcz obudził mnie w nocy.
    Moja gin kazała brać mi 3 razy no-spę i 2 razy po 3 tabletki MgB6

zrz69vvj69ave0jf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore magne b6 max 3x2, nospe 3x2, luteine 2x2 (luteine 50, dlatego 2x2).
    Mnie skurcze nie budza w nocy cale szczescie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ten Zdrovit skurcze w saszetkach, będę brała dwa razy dziennie, zobaczymy czy pomoże ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w nocy z poniedzialek na niedziele w nocy obudzily mnie mega skurcze brzucha, byly czeste, cala nic nie spalam do tego przeziebienie. Zadzwonilam do moje gin kazal sie zglosic na IP, po 3 dniowej obserwacji mam zalecone lezenie, 3x2 no spy, luteine 3x1 (100), magnez, i czopki rozkurczowe. Dzis w domu lezalam caly dzien, tylko do wc wstawalam, ale skurcze nadal mam. Martwi mnie to :-( to dopiero 18 tydz.

Czy przeziebienie moze zwiekszyc te skurcze? Bo np zauwazylam ze gdy wydmuchuje nosa lub kaszle to zaraz po tym mam te skurcze :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na lekach mam dalej skurcze, ale nie takie jak wczesniej, nie w takiej ilosci i co najwazniejsze - szyjka twarda, zamknieta. Skurcze beda - macica trenuje. Jesli dalej bedziesz miala takie uciazliwe, to zglos to swojemu ginowi - czasem na rozluznienie daja np relanium lub jakies w ogole silne leki fenoterol czy jakos tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam twardy brzuch od czasu do czasu wczoraj dośc silnie, wzielam jednorazowo nospe forte i przeszło. Dziś już sie nie stawia :) Na codzień biore lactomag B6 2x1 tabletke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dziś całą noc budziły mnie takie ukłucia w brzuchu, raz z jednej, raz z drugiej strony, w zależności, na którym boku leżałam. Teraz też mnie boli, już od rana podbrzusze, czuję takie napięcie i kłucie bez względu na to czy stoję, leżę, czy siedzę... czy to coś złego? Strasznie spanikowana jestem...

• aaaa09 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opisu to raczej jakieś kolki jelitowe Cię dopadły (czasem ciężko rozróżnić co naprawdę w brzuchu boli). Nie masz problemu z wzdęciami, zaparciami itp.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 18:55

16ud3e3k6t1o59cs.png
    pregnant-1420610400z5z1422770400z0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa09 wrote:
    Z opisu to raczej jakieś kolki jelitowe Cię dopadły (czasem ciężko rozróżnić co naprawdę w brzuchu boli). Nie masz problemu z wzdęciami, zaparciami itp.?

no właśnie nie, ale pojechałam na IP, bo mnie skurcze dopadły jeszcze do tego. Wszystko jest w porządku, szyjka długa, zamknięta, z dzieckiem ok. Mam problem z pęcherzem i macica się powiększa

• Gosia-WK Debiutantka

Wysłany: 23 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska ma rację, twardnienia są niebezpieczne bo to skurcze. Mi w ostatnim czasie zaczęły dokuczać i na przedwczorajszej wizycie wyszło że skróciła mi się znacząco szyjka. Teraz jest zamknięta na 30mm, jestem w 20tc. Doktor nie założyła jeszcze pessara ale kazała leżeć, brać nospa 3*2 i magnez. Luteina biorę od 4tc, 2*100. Martwie się i chyba pewniej czulabym się z tym krążkiem ale leze teraz 80% czasu więc wierze że będzie dobrze. Malutką rozwija się zdrowo.

• Caroline Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam twardnienia brzucha wykryte na ostatniej wizycie. Już wcześniej brałam luteine 2 x 100mg, a teraz dodatkowo biorę magne b6 2 x 1 i po tygodniu chyba odczuwam różnicę bo lepiej się czuje. Poprawiłam też trochę diete, staram się jeść produkty bogate w magnez ( orzechy ). Mam nadzieję że będzie dobrze.

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z doświadczenia- uważajcie na twardniejący brzuch. U mnie mimo brania magnezu oraz nospy skurcze i twardnienie długo męczyło. Dopiero gdy zrobiono mi cesarkę w 38tc po spadkach tętna na ktg okazało się, że mały miał za krótką pępowinę. Szarpał się przy każdym obrocie wywołując tym samym skurcze.

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w czwartek na wizycie dr powiedział, że skraca mi się szyjka do tego podejrzewa wielowodzie choć z tymi wodami to się tak nie przejmuje bo on to stwierdził bo badaniu ręcznym a dzień wcześniej miałam usg na dobrym sprzęcie i tamten dr powiedział,że wody są ok...natomiast ta szyjka mnie martwi dostałam luteinę 3x2 na 12 dni i mam iść wtedy na badanie i dr ma zadecydować czy zakładamy pessar...tylko czemu on tyle czeka skoro z szyjką się coś dzieje to mógłby od razu pessar założyć i po sprawie....strasznie się denerwuje bo twardnieje mi brzuch pomimo, że ciągle praktycznie leże i boję się, że te twardnienia skracają jeszcze tą szyjkę...ale też nie chce być mądrzejsza od lekarza chyba wie co robi...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia-WK jak u Ciebie sytuacja ??? Założyli Ci ten pessar ??

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • natic Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 31tc i tez mnie męczą skurcze od 26tc-brzuch trwadnieje /stawia sie nawet kilkanaście razy w ciagu dnia i juz dwa razy leżałam w szpitalu przez to :( mam założony pessar o biorę leki duphaston luteina magnez i nospe forte a pomimo tego skurcze sa i mam zagrożenie porodem przedwczesnym boje sie strasznie ;( leżę w domu ile sie da

km5smg7y9y9w2o3n.png
    34bws65grbp5kc9o.png

Po 3 poronieniach
    2021- 1 procedura IVF
    -30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
    -Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
    -zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
    - 01.06 kriotransfer❤️
    -11.06 beta 415
    -14.06 beta 1656
    -29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam 40tc i od kilku dni mam właśnie twardnienie brzucha, czasem bardzo bolesne i z dnia na dzień robi się częstsze i intensywniejsze.. nie wiem czy to już blisko poród, czy o co chodzi..

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zauważyłam stawianie się brzucha jak to określacie. Jestem na początku 20 tygodnia. Nie jest częste,czasami zastanawiam się, że może dzidzia się przesuwa, bo czuje już kopniaczki i wiem, że siedzi na dole pod pępkiem i kopie mnie w okolicach kości łonowej.
    Na ostatniej wizycie wszystko ok, szyjka wysoko. Za tydzień mam kolejną, zobaczymy czy się coś zmieniło. Słyszałam, że trzeba brać magnez, bo pomaga na skurcze, nawet te w nogach jak któraś ma.
    Magdalena, ja na Twoim miejscu byłabym już jedną nogą w szpitalu :) Dawaj znać :)

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też pomyślałam czy powoli się nie zbierać ale pewnie ktg i wyślą mnie do domu bo dzieje się to jeszcze zbyt nieregularnie:( a chciałabym żeby się już rozkręciło.. Po jutrze wizyta u lekarza to liczę na to że powie że coś się dzieje ;D

• natic Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie jestem w 31tc i drżę o każdy dzien ponieważ macica mi strasznie twardnieje stawia sie od 26tc :/ byłam juz kilka razy w szpitalu na podtrzymaniu dostałam kroplówkę magnez+fenoterol a w domu biorę duphaston,luteinę ,magnez i nospe forte jednak ten brzuch mi ciagle wariuje i lekarze mówią ze moze nastąpić poród przedwczesny i strasznie sie boje :(

km5smg7y9y9w2o3n.png
    34bws65grbp5kc9o.png

Po 3 poronieniach
    2021- 1 procedura IVF
    -30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
    -Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
    -zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
    - 01.06 kriotransfer❤️
    -11.06 beta 415
    -14.06 beta 1656
    -29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam, od ok 25tc i nic nie brałam na to, lekarz polecił luteinę w 33tc ale jakoś to przegapiłam i tak dotrwałam do 40 tc :) teraz to dopiero się zaczęło stawianie i chciałabym żeby to w końcu były skurcze porodowe :)

Chica Mala lubi tę wiadomość

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ