Twardnienie macicy (brzucha) . Która miała lub ma taki problem??
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 wrote:Ja też tak miałam, od ok 25tc i nic nie brałam na to, lekarz polecił luteinę w 33tc ale jakoś to przegapiłam i tak dotrwałam do 40 tc teraz to dopiero się zaczęło stawianie i chciałabym żeby to w końcu były skurcze porodowe
A często ci sie stawiała ?bo podobno do 10razy to norma a mi sie nieraz stawia kilkanaście razy w ciagu dnia lub w ciagu godziny(wtedy ładowałem w szpitalu)zocha17.1983 lubi tę wiadomość
Po 3 poronieniach
2021- 1 procedura IVF
-30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
-Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
-zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
- 01.06 kriotransfer❤️
-11.06 beta 415
-14.06 beta 1656
-29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️ -
nick nieaktualny
-
Szotka wrote:Kochana, jak u Ciebie rozwinęła się sytuacja?
Nie podali Ci sterydów na szybsze rozwinięcie się płucek u dzidzi?
Tak dostałam sterydy juz w 26tc a teraz jestem w 33tc i tak z tygodnia na tydzień jak mija to sie cieszę obecnie sytuacja trochę sie uspokoiła ale brzuch mi dalej twardnieje ale nie tak często i żyje nadzieja i mój lekarz tez ze dotrwamy jak najdłużej sie da. Ty tez masz ten sam problem?
Po 3 poronieniach
2021- 1 procedura IVF
-30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
-Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
-zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
- 01.06 kriotransfer❤️
-11.06 beta 415
-14.06 beta 1656
-29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️ -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny:) jak tam Wasze twardniejące brzuszki? ja od kilki dni mam prawie cały czas twardy;/ (23 tc) przed świętami trafiłam do szpitala bo mi się macica spinała, obawiali się że szyjka się skraca ale było wszystko ok i po 3 dniach wyszłam do domu. Od tamtej pory biorę 3 razy dziennie nospę, magnez i duphaston. Od kilku dni przeważnie pod wieczór zaczął napinac mi się cały brzuch i trzyma to bardzo długo:( byłam u lekarza dzisiaj, stwierdził że szyjka OK a napinanie wynika z tego ze maluszek teraz szybko rosnie i niby macica nie nadąża za nim.... kazał zrezygnować z duphastonu i przepisał luteinę 100 2 razy dziennie dopochwowo i nospę rozkurczowo fortę. bardzo się boję co będzie dalej, czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Tydzień temu byłam na badaniu połówkowym i było wszystko ok... nic lekarz nie mówił, że z macica za wolno rośnie:([link=https://www.suwaczki.com/][/link]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny
Mi tez sie brzuch spinał ale lekarze to ignorowali id 17 tyg. Mieszkam w Norwegii i tu olewaja duzo rzeczy. Mówili ze to normalne dopóki nie boli i nie ma krwawień. W poniedziałek byłam na kontroli w szpitalu i okazało sie ze mam skrócona szyjkę i pol cm rozwarcia. Dali mi 1 x100 luteinę. Dodatkowo biorę 3 x magnez 200 mg i no sie jak sa kurcze. Jest poprawa szczególnie jak sie pilnuje i leżę choć tu mi kazali prowadzić oszczędny tryb ale nie leżeć. Na razie sie wszystko uspokoiło. Kolejna kontrola za 2 tyg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam, tez mam problem z brzuchem spina mi sie czasem. W środę mam wizytę to sie dowiem jak z mój szyjka aż sie boje .
Szotka ta baba bzdury gada!! Moja sąsiadka od 4 miesiąca leżała i w domu i w szpitalu, bo miała po 30 skurczy na dzień szyjka skrocona z pessarem i z rozwarciem!! Przytyla tylko 12 kg i poród miała super 2 godz i cora 3400 zdrowa .
Urodziła tydz przed terminem
A wiec nie słuchaj głupot!!!Szotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa po wizycie szyjka długa nie skraca sie !! Ale lekarka kazala mi brać :
Nospa forte 2x1,
Luteina dopoch 2x1
Magnez asmag forte 2x1 i magnokal 2x1
Witaminy Omega med optima forte
Magnezy i te witaminy są przeciw skurczą!!!
Brałam mangne b6 lekarka mowila ze szkoda brać nic mi nie pomoże na twardnienia .
Może zakup sobie te magnezu. Zobaczę czy u mnie sie cos poprawi pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzotka wrote:Super! Super, że dobre wiadomości :)a mówiła jaka długość szyjki?
Ja na swój magnez nie mogę narzekać, bo już mi nieraz pomógł (biorę dojelitowy magvit b6), ale poczytam o tych, które wymieniłaś, bo są mi zupełnie nieznane.
Ja mam wizytę w pn i już się zamartwiam, co się okaże...
Nie mówiła mi o długości, ale jak mówiła ze długa to chyba nie jest zle i mogę jej zaufać
Trzymam kciuki za Ciebie !!!! Tez napisz jak wizytaSzotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem w 26 TC a napisnanie brzucha mam juz od co najmniej 16tc.. tyle ze teraz coraz częściej i na dluzej. W ciągu dnia 10 do 20 razy. Lekarz powiedzial ze szyjka ok wiec te skurcze to ćwiczenia macicy niegrozne. Jednak mnie to caly czas stresuje np. Teraz.. środek nocy a mnie obudzily te skurcze- mam co chwila. Cala ciążę leze- wiec nie wiem co by byli jakbym normalnie chodzila.
Chyba najlepiej się do tego przyzwyczaić i być dobrej myśli.
Wczesniej musialam dotjnac brzucha żeby wiedzieć czy mam skurcz, a teraz czuje jak nadchodzi a brzuch jak kamień nie pozwala się odprostowac.
Biorę magnez 3x1 i luteine 2x2 .. a jak dużo mam skurczy to no- SPE dodatkowo.
Trzymajcie się dziewczyny, musimy to przetrwać. -
nick nieaktualny