Usg połówkowe
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć, jestem w 16tc i własnie umówiłam sie na USG połówkowe na 20 tydzień. Zastanawiam się czy któraś z Was miała kiedyś pomysł, żeby wejść na USG nie tylko z mężem ale też siostrą? Czyli z grubsza z 2 osobami towarzyszącymi:) Wiem, że 1 osoba ma prawo z nami być podczas tych wspaniałych chwil ale zastanawiam się czy jest sens próbować siostrę tez przemycić. Siostra (kilka lat młodsza) bardzo przeżywa i wspiera i to byłoby dla niej fantastyczne przeżycie... Usg będzie w prywatnej klinice (Babka Medica w Wawie) Co myślicie?
-
GabiK wrote:Sluchajcie a test potrojny robilyscie przy okazji polowkowego? Zastanawia mnie dlaczego kliniki prywatne oferuja test za koszmarne pieniadze typu 400zl podczas gdy dopatrzylam sie,ze poszczegolne skladowe typu AFP to ok35zl,wiec o co kaman?
Ja za USG genetyczne + test PAPPA płaciłam 500 zł, ale przynajmniej śpię spokojnie.
PozdrawiamCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
GabiK wrote:Robiłam PAPPA i Bhcg w I trymestrze razem z usg prenatalnym, wyniki były prawidłowe i niby nie ma wskazań do potrójnego, bo i jego skuteczność to ok 60% teraz, ale nie chciałabym czegoś zaniechać.
pozdrawiam ciepłoCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Dziewczyny może któraś z Was mi podpowie
Umówiłam się na usg połówkowe na 22t3d tak mi zalecił lekarz u którego chcę je zrobić, robiłam u niego genetyczne
I moja gin to potwierdza
Wcześniejszy możliwy termin to 19t3d i oboje stwierdzili że to za wcześnie
A kolejne dwa tygodnie wypadają święta
Ale tak sie zastanawiam czy to aby nie za późno? -
gosia86 wrote:Dziewczyny może któraś z Was mi podpowie
Umówiłam się na usg połówkowe na 22t3d tak mi zalecił lekarz u którego chcę je zrobić, robiłam u niego genetyczne
I moja gin to potwierdza
Wcześniejszy możliwy termin to 19t3d i oboje stwierdzili że to za wcześnie
A kolejne dwa tygodnie wypadają święta
Ale tak sie zastanawiam czy to aby nie za późno?
Ja byłam na połówkowym 19tc i 5 dni o dobrze że nawet tak wcześnie bo się okazało że ciąża starsza o cały tydzień i wyliczono mi 20tc i 5 dni. -
Ja mam dwa połówkowe:
-w prywatnym gabinecie na super sprzęcie, podobnie jak 'agawera' 250 zł z nagraniem na CD w 20tyg6dni;
-drugie idę do LuxMedu bo mam za darmo z pracy w 21tyg5dzień.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
hej, ja mam niemiłe przejścia z lekarką w luxmedzie ;/ szukam sobie teraz innego lekarza w Krakowie, w okolicach podgórza nie miałam robionego usg genetycznego bo dziecko było już za duże lekarka nie poinformowała mnie, że to się robi w wyznaczonym czasie! a nie przyszło mi do głowy szukać takich info w necie... macie jakichś sprawdzonych lekarzy by prowadził ciążę? i miejsce gdzie zrobią dokładne badanie połówkowe??kajuttka
-
A propos tego co pisze Kajuttka, ja wydrukowałam sobie taki ogólny harmonogram badań ciążowych. Ufam swojemu lekarzowi, ale jak przychodzi odpowiedni tydzień to pytam czy będziemy robić to czy tamto, a on mi wtedy mówi czy tak czy nie i dlaczego nie. Wolę taką niby kontrolę mieć, bo myślę, że lekarz też człowiek i w rutynie dnia codziennego może coś przeoczyć, będzie mu się wydawało,że mi coś a wypadnie mu to w trakcie wizyty z głowy albo coś. Trochę to może wariackie