Usg połówkowe
- 

WIADOMOŚĆ
- 
                        nick nieaktualny
- 

Cześć, jestem w 16tc i własnie umówiłam sie na USG połówkowe na 20 tydzień. Zastanawiam się czy któraś z Was miała kiedyś pomysł, żeby wejść na USG nie tylko z mężem ale też siostrą? Czyli z grubsza z 2 osobami towarzyszącymi:) Wiem, że 1 osoba ma prawo z nami być podczas tych wspaniałych chwil ale zastanawiam się czy jest sens próbować siostrę tez przemycić. Siostra (kilka lat młodsza) bardzo przeżywa i wspiera i to byłoby dla niej fantastyczne przeżycie... Usg będzie w prywatnej klinice (Babka Medica w Wawie) Co myślicie? Usg będzie w prywatnej klinice (Babka Medica w Wawie) Co myślicie?
- 

Jeśli nie robiłaś podwójnego testu PAPPA, to ja bym na Twoim miejscu zrobiła test potrójny dla wykluczenia wszelkich wad dzidziusia.GabiK wrote:Sluchajcie a test potrojny robilyscie przy okazji polowkowego? Zastanawia mnie dlaczego kliniki prywatne oferuja test za koszmarne pieniadze typu 400zl podczas gdy dopatrzylam sie,ze poszczegolne skladowe typu AFP to ok35zl,wiec o co kaman?
 Ja za USG genetyczne + test PAPPA płaciłam 500 zł, ale przynajmniej śpię spokojnie.
 PozdrawiamCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
 Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
  [/url] [/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
- 

Ja już nie będę robiła testu potrójnego,ale to oczywiście kwestia indywidualna, wszystko zależy od Ciebie i Twojego komfortu psychicznegoGabiK wrote:Robiłam PAPPA i Bhcg w I trymestrze razem z usg prenatalnym, wyniki były prawidłowe i niby nie ma wskazań do potrójnego, bo i jego skuteczność to ok 60% teraz, ale nie chciałabym czegoś zaniechać. 
 pozdrawiam ciepłoCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
  [/url] [/url]

- 

Dziewczyny może któraś z Was mi podpowie
 Umówiłam się na usg połówkowe na 22t3d tak mi zalecił lekarz u którego chcę je zrobić, robiłam u niego genetyczne
 I moja gin to potwierdza
 Wcześniejszy możliwy termin to 19t3d i oboje stwierdzili że to za wcześnie
 A kolejne dwa tygodnie wypadają święta
 Ale tak sie zastanawiam czy to aby nie za późno?
- 

gosia86 wrote:Dziewczyny może któraś z Was mi podpowie
 Umówiłam się na usg połówkowe na 22t3d tak mi zalecił lekarz u którego chcę je zrobić, robiłam u niego genetyczne
 I moja gin to potwierdza
 Wcześniejszy możliwy termin to 19t3d i oboje stwierdzili że to za wcześnie
 A kolejne dwa tygodnie wypadają święta
 Ale tak sie zastanawiam czy to aby nie za późno?
 Ja byłam na połówkowym 19tc i 5 dni o dobrze że nawet tak wcześnie bo się okazało że ciąża starsza o cały tydzień i wyliczono mi 20tc i 5 dni.
- 

Ja mam dwa połówkowe:

-w prywatnym gabinecie na super sprzęcie, podobnie jak 'agawera' 250 zł z nagraniem na CD w 20tyg6dni;

-drugie idę do LuxMedu bo mam za darmo z pracy w 21tyg5dzień.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
  [/url] [/url]

- 

hej, ja mam niemiłe przejścia z lekarką w luxmedzie ;/ szukam sobie teraz innego lekarza w Krakowie, w okolicach podgórza nie miałam robionego usg genetycznego bo dziecko było już za duże nie miałam robionego usg genetycznego bo dziecko było już za duże lekarka nie poinformowała mnie, że to się robi w wyznaczonym czasie! a nie przyszło mi do głowy szukać takich info w necie... macie jakichś sprawdzonych lekarzy by prowadził ciążę? i miejsce gdzie zrobią dokładne badanie połówkowe?? 
                                kajuttka lekarka nie poinformowała mnie, że to się robi w wyznaczonym czasie! a nie przyszło mi do głowy szukać takich info w necie... macie jakichś sprawdzonych lekarzy by prowadził ciążę? i miejsce gdzie zrobią dokładne badanie połówkowe?? 
                                kajuttka
- 

A propos tego co pisze Kajuttka, ja wydrukowałam sobie taki ogólny harmonogram badań ciążowych. Ufam swojemu lekarzowi, ale jak przychodzi odpowiedni tydzień to pytam czy będziemy robić to czy tamto, a on mi wtedy mówi czy tak czy nie i dlaczego nie. Wolę taką niby kontrolę mieć, bo myślę, że lekarz też człowiek i w rutynie dnia codziennego może coś przeoczyć, będzie mu się wydawało,że mi coś a wypadnie mu to w trakcie wizyty z głowy albo coś. Trochę to może wariackie