Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ZUS i L4
Odpowiedz

ZUS i L4

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, nie jestem pewna, idę na L4 dopiero od poniedziałku i to moja pierwsza ciąża, ale z tego co się orientowałam do tej pory to wysokość podstawy do wypłaty świadczenia wylicza się na podstawie Twoich dochodów brutto. Być może na stronie też podana jest brutto, a przelew idzie oczywiście po odciągnięciu ich zbójeckiej daniny, tak samo jak na umowie o pracę masz np. ponad 2tys brutto, a to co na rękę dostajesz to inna bajka... Nie ma tam wspomniane czy to netto czy brutto?

Powiem Wam, że jak macie jakieś miłe kadrowe u siebie to najlepiej ich podpytać. A jak macie zołzy to zagadajcie po rodzinie czy nie mają milszych i niech wypytają w Waszym imieniu jak to jest. Ja mam spoko babkę, co prawda dużo pracuje z domu i jest u nas mało kiedy, ale ostatnio ją złapałam i mi dużo rzeczy rozjaśniła

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:
    Hej mamusie
    Mama pytanie odnośnie wypłat z ZUSU
    jestem zalogowana na pue zu gdzie mam dostep do wszystkich wypłat i za tygodniowe wyliczyli mi 1208,13 zł (kwota świadczenia) wiec tyle powinnam dostać a dziś przychodzi przelew i okazuje się że wypłacili 991,13 zł
    Nie wiecie skad taka róznica i gdzie się podziało te 200 zł ?? Nie wiem czy dzwonić do nich czy co ? Zna się któraś na tym ?

Potracili Ci 18 % podatku dochodowego, takie są przepisy, na Pue widać kwotę brutto.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • sanda Koleżanka

Wysłany: 3 listopada, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nadal dostaje się 100% na macierzyńskim? Na jakie cele można dostać takie pożyczki unijne w Małopolsce?
    https://wisemove.pl/pozyczki-unijne/pozyczki-unijne-malopolska/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 08:18

• Marcycha Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanda
    https://monikasmulewicz.pl/blog/100-urlop-macierzynski-i-rodzicielski-co-warto-na-ich-temat-wiedziec/

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶

preg.png
‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ