X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ZUS i L4
Odpowiedz

ZUS i L4

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, nie jestem pewna, idę na L4 dopiero od poniedziałku i to moja pierwsza ciąża, ale z tego co się orientowałam do tej pory to wysokość podstawy do wypłaty świadczenia wylicza się na podstawie Twoich dochodów brutto. Być może na stronie też podana jest brutto, a przelew idzie oczywiście po odciągnięciu ich zbójeckiej daniny, tak samo jak na umowie o pracę masz np. ponad 2tys brutto, a to co na rękę dostajesz to inna bajka... Nie ma tam wspomniane czy to netto czy brutto?

Powiem Wam, że jak macie jakieś miłe kadrowe u siebie to najlepiej ich podpytać. A jak macie zołzy to zagadajcie po rodzinie czy nie mają milszych i niech wypytają w Waszym imieniu jak to jest. Ja mam spoko babkę, co prawda dużo pracuje z domu i jest u nas mało kiedy, ale ostatnio ją złapałam i mi dużo rzeczy rozjaśniła

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:
    Hej mamusie
    Mama pytanie odnośnie wypłat z ZUSU
    jestem zalogowana na pue zu gdzie mam dostep do wszystkich wypłat i za tygodniowe wyliczyli mi 1208,13 zł (kwota świadczenia) wiec tyle powinnam dostać a dziś przychodzi przelew i okazuje się że wypłacili 991,13 zł
    Nie wiecie skad taka róznica i gdzie się podziało te 200 zł ?? Nie wiem czy dzwonić do nich czy co ? Zna się któraś na tym ?

Potracili Ci 18 % podatku dochodowego, takie są przepisy, na Pue widać kwotę brutto.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • sanda Koleżanka

Wysłany: 3 listopada, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nadal dostaje się 100% na macierzyńskim? Na jakie cele można dostać takie pożyczki unijne w Małopolsce?
    https://wisemove.pl/pozyczki-unijne/pozyczki-unijne-malopolska/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 08:18

• Marcycha Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanda
    https://monikasmulewicz.pl/blog/100-urlop-macierzynski-i-rodzicielski-co-warto-na-ich-temat-wiedziec/

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ