X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko właśnie w tvn 24 podali że to biedne dzieciątko tej kobiety pijanej w sylwestra zmarło aż mnie ciarki przeszły i się popłakałam pijana w 9 miesiącu ciąży 2 promile i podobno sama się podłożyła pod koła samochodu zmarła dziecko wyciągnęli przez cc ale nie udało się go uratować

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest chore ! kobieta a taka nieodpowiedzialna ! i z jakiej racji dziecko musiało cierpić za głupią matke , alkohol w ciąży :o nienawidze tegooo !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam pojęcia co mają w głowach po prostu chyba sieczkę porzeczkę ! Sama mam dwie przyjaciółki w ciąży jedna 3 tyg przede mną druga 3 tyg za mną a winko popijają likierek też bo niby w niewielkich ilościach można :/ i nie da im się przetłumaczyć że nie ma bezpiecznej ilości alkoholu mój gin powiedział żebym nawet unikała cukierków z alkoholem a do nich jak grochem o ścianę! nie życzę im źle ale jeżeli coś będzie nie tak to same będą sobie winne tylko dzieciaczków szkoda ! zresztą nawet nie będąc w ciąży widziałam dziewczyny w ciąż popijające np piwko bo niby jedno małe to można a później dziwią się głupie baby że dziecko np nadpobudliwe i zganiają to na ADHD no ale cóż zrobić świata nie uleczę chociaż bym bardzo chciała ... może po prostu te ciąże im za łatwo przyszły i nie było komplikacji po drodze i dlatego się tak zachowują a ja jestem nadwrażliwa bo staraliśmy się równo 24 miesiące ciąża zakończona poronieniem zatrzymanym w 12 tyg kolejne 5 cykli i kolejna ciąża i ja w takim strachu po poprzednich przeżyciach że najchętniej na początku zamknęła bym się w sterylnym pokoju z aparatem usg sam fakt że do 19 tyg miałam 29 usg bo w kółko myślałam że historia się powtórzy i latałam do lekarza co 3-4 dni żeby sprawdzić czy wszystko ok

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    miriam ty jestes tak zorganizowana ze nie wierze my tu zaraz mamy rodzic i zadna nie jest tak przygotowana jak ty a tyle czasu masz jeszcze. ale to dobrze teraz masz najwiecej energii maly brzuszek no stosunkowo maly:-P zaluje ze nie wzielam sie za to wszystko wczesniej teraz nie mam sily boli krocze czasami jak cholera wiec ustac nie moge o chodzeniu to wogole nie mowie.

moj maz ma nocke dzisiaj i przyszla siostra zebym sama nie byla. biedna jest tak przerazona ze zaczne rodzic ze szok za duzo filmow sie naogladala wydaje jej sie ze jak sie zacznie to 5min i bedzie po sprawie;-) nie ma tak fajnie:-P

dziewczyny powoli zaczynamy serduszkowanie z mezem:-P tzn od 6zaczniemy jak skonczy nocki a wy kiedy zaczynacie?
    ja tam caly czas ;) hehe kiedy mamy ochote ;)

Miriam, Perełka, doris85 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

fajny taki nie duzy ;)brzuszek masz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 09:46

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi pozazdrościć :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia ;)

Miriam lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Blondi pozazdrościć :)
    he do konca roku troche sie balam ale po polnocy już mi przeszlo hehe ;) w sumie niedlugo zaczynam 37tyg wiec nic nie powinno sie stac

a.png
    a.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż się boi nie dość że rzadko to pod żadnym pozorem nie skończy tak jak to Bóg przykazał ;p;p;p może mysli że w trakcie zacznę rodzić hihhi

Miriam, Blondi22 lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie moge sluchac o kobitkach ktore pija w ciazy kompletna nieodpowiedzialnosc. nie karaja siebie tylko wlasne dzieci, potem wiadomo cos bedzie nie tak to malenstwo mozna oddac. glupota.

blondi ty zaraz konczysz 37tydzien to juz spokojnie mozesz rodzic. ale zazdroszcze tego serduszkowania cala ciaze tez bym chciala ale ja panikowalam jak doszlo.co do czego to niepozwolilam sobie na orgazm itp przyjemnosc przyjemnoscia ale tyle strachu potem ze szok.
    miriam zawsze cos z tymi snami:-P czasami musi wystarczyc

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jesteście same dziewczyny:) ja z mężem od początku ciazy się nie kochałam - wyposzczeni jesteśmy...jak do siebie dopadniemy to pewnie córeczka po 9 miesiącach się pojawi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 10:57

Miriam, Effcia28 lubią tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te sny to chyba każda ma na jakimś etapie.Ja też tak miałam. A teraz już przeszło pozostało tylko męża jakoś przekonać że nawet jak zacznę rodzić to przecież nic się nie stanie i tak już nie długo wyskoczy.A potem kilka tygodni postu i jemu się będzie chciało a ja nie będę mogła;p;

Miriam lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pewnie nie bedzię tak łatwo go przekonać chyba że jakąś niebieską tabletke podam mu w posiłku i złapie ciśnienia hihi ale to jeszcze jakieś 10 tyg muszę poczekać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pewnie nie bedzię tak łatwo go przekonać chyba że jakąś niebieską tabletke podam mu w posiłku i złapie ciśnienia hihi ale to jeszcze jakieś 10 tyg muszę poczekać :D

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Miriam każdy sposób dobry. Mój wcześniej się tak nie bał. A tu zamiast teraz wyluzować to on się stresuję chyba bardziej boi się porodu niż ja

relg3e5ejwatx9hx.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ja w tym tyg i dniu rodziłam jak Ty jesteś a już Mały m-c ma. Jak ten czas leci... :) tak myślę jak Maly się urodził z wagą 3200 to jakbym rodziła w 39/40 to by z 4 kg miał albo i wiecej :D

co do seksu to my od 26 tc do teraz... istny celibat :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 11:13

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni a prypomnij cos zapowiadalo ze urodzi sie maly? nagle w nocy Ci wody odeszly, czy skurcze mialas wczesniej?

Ja wczoraj pracowity dzien mialam, posprzatalm cale mieszkanie, dlugi spacer zaliczylam, kupilam sobie herbate z lisci malin i wiesiolka i od wczoraj biore, a weczorem udalo sie meza wykorzystac po kilkutygodniowej abstynencji. Ale jak widac prostaglandyny nie poskutkowaly :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz nie tyle ze boi sie ze zaczne rodzic bo nie moze sie malego doczekac ale boi sie ze jak jest tak nisko bo nisko jest od samego poczatku a teraz jeszcze nizej to bedzie go w glowe pukac:-P

jd7r1di.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i witam was dziewczyny :)

sla piekny brzuszek, ja juz mam jakies 22 kg na plusie! masakra. Mam nadzieje ze zrzuce wszystko

Miriam lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 9 kilo na plusie ale to jeszcze nie koniec a wszystko w pupie i nogach heh :) a co do serduszkowania.. to my z mężem zarówno w 1 ciąży jak i teraz w 2 nie żałujemy sobie ;) ale gin mi nie zabronił ani nic także mam zamiar korzystać do samego porodu :)tymbardziej że ochota jest cały czas .

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ