X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teraz najbardziej rośnie i widzisz i czujesz różnicę;);) później już tak nie będzie rósł ale za to zacznie zbierać się woda i zacznie się puchnięcie;):):) czego ci nie życzę

Miriam lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Mały nie może się zdecydować, czy być agresywnym czy pokojowym dzieckiem ;) hehe

629314de329ba829m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 16:18

Miriam, Ancia77, juicca, Blondi22, szczessciara, pillow, ;oniqa, Iwo123 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam śliczny brzuszek :) Moni_c malutki jest slicznusi :)

Miriam lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    a do kiedy masz brac luteine i magnez? ja w sumie bralam tylko magnez i przestalam jutro koncze 36tydzien to w sumie juz jest dobrze i sie nie boje wogole. mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj nie urodze:-P
    Kończę drugie opakowanie z trzech jakie mi niedawno przepisał i powiedział, że już więcej nie będę brać. Także albo jeszcze będę brała to jedno, albo we wtorek przy wizycie mi powie, że już nie. A magnez mi się kończy i nie będę dokupować.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam brzusio sliczny.
    ja jednak przyspieszylam wizyte. mialam na ktg delikatne skurcze szyjka bardzo krotka i gietka ale zamknieta. gin powiedziala ze dobrze ze to przyszlam sprawdzic bo niektore kobitki nie czuja skurczy tylko takie napieranie na krocze i okazuje sie ze rodza a czesto do szpitala trafia na same parcie albo juz z glowka na wyjsciu calkiem. gbs pobrany ktg zrobione i jestesmy spokojniejsi. nastepna wizyta 13.01 ale raczej niedotrwamy w dwupaku do tej wizyty. ale ten tydzien jeszcze najlepiej zeby posiedzial. cos sie u mnie kurcze faktycznie zaczyna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 17:59

Miriam lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    blondi nie ma wyjścia;);) ja to czekam tylko żeby do 13 dotrwać jakoś ;):)
    hehe no pierwszego porodu wogole sie nie balam a teraz jakos tak dziwnie jak pomysle ze w sumie w kazdej chwili moge zaczac rodzic ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    a ja właśnie zrobiłam zdjęcie apartamentu Lily i uważam że jest ogromny jak na ten tydzień ciekawe co będzie później

2qwlrgm.jpg

2h2gr3p.jpg
    hehe gdzie tam on ogromny ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Bo teraz najbardziej rośnie i widzisz i czujesz różnicę;);) później już tak nie będzie rósł ale za to zacznie zbierać się woda i zacznie się puchnięcie;):):) czego ci nie życzę
    tak jak u mnie juz z miesac nie ma roznicy w wielkosci bo caly czas taki sam ale codziennie czuje sie ciezsza chodziaz waga tez już nie rosnie.
    ja w obwodzie mam 113cm i 16kg na plusie

a.png
    a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam śliczny brzusio :) mi juz cięzko co kolwiek robić z tym brzuchem hehehe

Moni c śliczny maluszek ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    A mój Mały nie może się zdecydować, czy być agresywnym czy pokojowym dzieckiem ;) hehe

629314de329ba829m.jpg
    słodki ;)

a.png
    a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pasie mam juz 110 :D czuję jak rośnie ten mój brzuchacz :)

Blondi22, Miriam lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    miriam brzusio sliczny.
    ja jednak przyspieszylam wizyte. mialam na ktg delikatne skurcze szyjka bardzo krotka i gietka ale zamknieta. gin powiedziala ze dobrze ze to przyszlam sprawdzic bo niektore kobitki nie czuja skurczy tylko takie napieranie na krocze i okazuje sie ze rodza a czesto do szpitala trafia na same parcie albo juz z glowka na wyjsciu calkiem. gbs pobrany ktg zrobione i jestesmy spokojniejsi. nastepna wizyta 13.01 ale raczej niedotrwamy w dwupaku do tej wizyty. ale ten tydzien jeszcze najlepiej zeby posiedzial. cos sie u mnie kurcze faktycznie zaczyna
    oj to faktycznie dobrze ze poszlas dzis.

to moze i u mnie sie zaczyna bo jak chodze to tez czuje taki nacisk na krocze jak by na cewke moczowa i czasami jak leze. he niby drugi raz w ciazy a calkiem inaczej wszytko odczuwam. ja tam jeszcze z tydzien chce posiedziec w domku ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    o to jeszcze 3cm i dogonisz mnie ;)

juicca lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak czytam... ja od wczoraj mam wrazenie jak chodzę,ze ''coś'' mi sie wpycha w kroczę, muszę przystanąc, i dopiero moge ruszać dalej... Wizytę mam w sr za tydzień, Bebzolek od jakiegos czasu mi tak twardnieje... :( dziś jak wstałam prawa strona brzuszka byłą bardzo wysoko, a po lewej taka sflaczala skóra

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w podobnym wieku ciąży do mnie +/- , jaki wymiar kości udowej (FL) mają wasze maleństwa? Ja się martwie, że mój Maluch ma na krótkie nóżki.. :(
    ;oniqa Ty się nie musisz wypowiadać, bo Twoja dziadzia to istna modeleczka haha :) !

;oniqa lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mala nawet od kilku dni mniej juz kopie tylko bardzioej sie wypycha a czkawke to ma po kilka razy na dzien

a.png
    a.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    a ja właśnie zrobiłam zdjęcie apartamentu Lily i uważam że jest ogromny jak na ten tydzień ciekawe co będzie później

2qwlrgm.jpg

2h2gr3p.jpg

Piękny brzuchol :) ogromny wcale nie jest, ale mi też się wydaje że mój jest wieeeelki i ciężki a wcale do największych nie należy ;> Choć z każdym tygodniem coraz ciężej ale to chyba za sprawą tej wody o której wspominała blondi :) no i ucisk na narządy wewnętrzne też swoje robi :/

Juicca Ty to masz bebzonek dopiero :D chyba największy z nas wszystkich :D Ciekawe jak Cię wywali na finiszu :> U mnie też 110, ale jestem kilka tygodni do przodu, więc pewnie mnie przegonisz ;)

juicca lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewczyny w podobnym wieku ciąży do mnie +/- , jaki wymiar kości udowej (FL) mają wasze maleństwa? Ja się martwie, że mój Maluch ma na krótkie nóżki.. :(
    ;oniqa Ty się nie musisz wypowiadać, bo Twoja dziadzia to istna modeleczka haha :) !

Sla.s moj miał krótkie nóżki na usg i rzeczywiście z krótkimi nóżkami się urodził, w sumie miał 53cm. Teraz nóżki nadrabiają :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane jestem po wizycie u gina:
    mam równe +9 kg na plusie

KTG okropne moja misia tak sie denerwowała że 2 razy alarm sie włączył bo jej tętno ponad 200 masakra, jak teściowa wspomniała o położeniu mnie do szpitala na 2-3 dni to sie uspokoiła.

oto wymiary Natalki:
    waga 2632 (+/-) 3900 gin powiedział że napewno ma 2500 i wg kg ciąża donoszona
    HC: 32.27
    AC: 30.15
    FL: 7.16

termin wg USG na 2.02.2014 ale bardzo mi opadł brzuch i mała juz jest bardzo nisko Gin powiedział że bede rodzić między 15-20 stycznia Masakra tak szybko. Jeżeli chodzi o skurcze to jeszcze ich nie mam, szyjka ok, łóżysko ma II stopień.

Blondi22 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:

aż z ciekawości zmierzyłam swój tak na wysokości pępka 106 gonie Cię :D

Blondi22, juicca lubią tę wiadomość

‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ