X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teraz najbardziej rośnie i widzisz i czujesz różnicę;);) później już tak nie będzie rósł ale za to zacznie zbierać się woda i zacznie się puchnięcie;):):) czego ci nie życzę

Miriam lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Mały nie może się zdecydować, czy być agresywnym czy pokojowym dzieckiem ;) hehe

629314de329ba829m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 16:18

Miriam, Ancia77, juicca, Blondi22, szczessciara, pillow, ;oniqa, Iwo123 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam śliczny brzuszek :) Moni_c malutki jest slicznusi :)

Miriam lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    a do kiedy masz brac luteine i magnez? ja w sumie bralam tylko magnez i przestalam jutro koncze 36tydzien to w sumie juz jest dobrze i sie nie boje wogole. mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj nie urodze:-P
    Kończę drugie opakowanie z trzech jakie mi niedawno przepisał i powiedział, że już więcej nie będę brać. Także albo jeszcze będę brała to jedno, albo we wtorek przy wizycie mi powie, że już nie. A magnez mi się kończy i nie będę dokupować.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam brzusio sliczny.
    ja jednak przyspieszylam wizyte. mialam na ktg delikatne skurcze szyjka bardzo krotka i gietka ale zamknieta. gin powiedziala ze dobrze ze to przyszlam sprawdzic bo niektore kobitki nie czuja skurczy tylko takie napieranie na krocze i okazuje sie ze rodza a czesto do szpitala trafia na same parcie albo juz z glowka na wyjsciu calkiem. gbs pobrany ktg zrobione i jestesmy spokojniejsi. nastepna wizyta 13.01 ale raczej niedotrwamy w dwupaku do tej wizyty. ale ten tydzien jeszcze najlepiej zeby posiedzial. cos sie u mnie kurcze faktycznie zaczyna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 17:59

Miriam lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    blondi nie ma wyjścia;);) ja to czekam tylko żeby do 13 dotrwać jakoś ;):)
    hehe no pierwszego porodu wogole sie nie balam a teraz jakos tak dziwnie jak pomysle ze w sumie w kazdej chwili moge zaczac rodzic ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    a ja właśnie zrobiłam zdjęcie apartamentu Lily i uważam że jest ogromny jak na ten tydzień ciekawe co będzie później

2qwlrgm.jpg

2h2gr3p.jpg
    hehe gdzie tam on ogromny ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Bo teraz najbardziej rośnie i widzisz i czujesz różnicę;);) później już tak nie będzie rósł ale za to zacznie zbierać się woda i zacznie się puchnięcie;):):) czego ci nie życzę
    tak jak u mnie juz z miesac nie ma roznicy w wielkosci bo caly czas taki sam ale codziennie czuje sie ciezsza chodziaz waga tez już nie rosnie.
    ja w obwodzie mam 113cm i 16kg na plusie

a.png
    a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam śliczny brzusio :) mi juz cięzko co kolwiek robić z tym brzuchem hehehe

Moni c śliczny maluszek ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    A mój Mały nie może się zdecydować, czy być agresywnym czy pokojowym dzieckiem ;) hehe

629314de329ba829m.jpg
    słodki ;)

a.png
    a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pasie mam juz 110 :D czuję jak rośnie ten mój brzuchacz :)

Blondi22, Miriam lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    miriam brzusio sliczny.
    ja jednak przyspieszylam wizyte. mialam na ktg delikatne skurcze szyjka bardzo krotka i gietka ale zamknieta. gin powiedziala ze dobrze ze to przyszlam sprawdzic bo niektore kobitki nie czuja skurczy tylko takie napieranie na krocze i okazuje sie ze rodza a czesto do szpitala trafia na same parcie albo juz z glowka na wyjsciu calkiem. gbs pobrany ktg zrobione i jestesmy spokojniejsi. nastepna wizyta 13.01 ale raczej niedotrwamy w dwupaku do tej wizyty. ale ten tydzien jeszcze najlepiej zeby posiedzial. cos sie u mnie kurcze faktycznie zaczyna
    oj to faktycznie dobrze ze poszlas dzis.

to moze i u mnie sie zaczyna bo jak chodze to tez czuje taki nacisk na krocze jak by na cewke moczowa i czasami jak leze. he niby drugi raz w ciazy a calkiem inaczej wszytko odczuwam. ja tam jeszcze z tydzien chce posiedziec w domku ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    o to jeszcze 3cm i dogonisz mnie ;)

juicca lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak czytam... ja od wczoraj mam wrazenie jak chodzę,ze ''coś'' mi sie wpycha w kroczę, muszę przystanąc, i dopiero moge ruszać dalej... Wizytę mam w sr za tydzień, Bebzolek od jakiegos czasu mi tak twardnieje... :( dziś jak wstałam prawa strona brzuszka byłą bardzo wysoko, a po lewej taka sflaczala skóra

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w podobnym wieku ciąży do mnie +/- , jaki wymiar kości udowej (FL) mają wasze maleństwa? Ja się martwie, że mój Maluch ma na krótkie nóżki.. :(
    ;oniqa Ty się nie musisz wypowiadać, bo Twoja dziadzia to istna modeleczka haha :) !

;oniqa lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mala nawet od kilku dni mniej juz kopie tylko bardzioej sie wypycha a czkawke to ma po kilka razy na dzien

a.png
    a.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    a ja właśnie zrobiłam zdjęcie apartamentu Lily i uważam że jest ogromny jak na ten tydzień ciekawe co będzie później

2qwlrgm.jpg

2h2gr3p.jpg

Piękny brzuchol :) ogromny wcale nie jest, ale mi też się wydaje że mój jest wieeeelki i ciężki a wcale do największych nie należy ;> Choć z każdym tygodniem coraz ciężej ale to chyba za sprawą tej wody o której wspominała blondi :) no i ucisk na narządy wewnętrzne też swoje robi :/

Juicca Ty to masz bebzonek dopiero :D chyba największy z nas wszystkich :D Ciekawe jak Cię wywali na finiszu :> U mnie też 110, ale jestem kilka tygodni do przodu, więc pewnie mnie przegonisz ;)

juicca lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewczyny w podobnym wieku ciąży do mnie +/- , jaki wymiar kości udowej (FL) mają wasze maleństwa? Ja się martwie, że mój Maluch ma na krótkie nóżki.. :(
    ;oniqa Ty się nie musisz wypowiadać, bo Twoja dziadzia to istna modeleczka haha :) !

Sla.s moj miał krótkie nóżki na usg i rzeczywiście z krótkimi nóżkami się urodził, w sumie miał 53cm. Teraz nóżki nadrabiają :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane jestem po wizycie u gina:
    mam równe +9 kg na plusie

KTG okropne moja misia tak sie denerwowała że 2 razy alarm sie włączył bo jej tętno ponad 200 masakra, jak teściowa wspomniała o położeniu mnie do szpitala na 2-3 dni to sie uspokoiła.

oto wymiary Natalki:
    waga 2632 (+/-) 3900 gin powiedział że napewno ma 2500 i wg kg ciąża donoszona
    HC: 32.27
    AC: 30.15
    FL: 7.16

termin wg USG na 2.02.2014 ale bardzo mi opadł brzuch i mała juz jest bardzo nisko Gin powiedział że bede rodzić między 15-20 stycznia Masakra tak szybko. Jeżeli chodzi o skurcze to jeszcze ich nie mam, szyjka ok, łóżysko ma II stopień.

Blondi22 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:

aż z ciekawości zmierzyłam swój tak na wysokości pępka 106 gonie Cię :D

Blondi22, juicca lubią tę wiadomość

‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ