III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Miriam też jestem w szoku gin powiedział że nie dotrwam do mojego terminu bo mała jest długa i sie juz pcha do wyjścia
masakra jak sobie pomysle że za 2-3 tyg mała będzie z nami to aż mam ciarki, ale jeżeli chodzi o liste to nie ma sensu zmieniać mi terminu pozostaje ten 9 chociaz urodze wcześniej
-
nick nieaktualny
-
sla.s wrote:Dziewczyny w podobnym wieku ciąży do mnie +/- , jaki wymiar kości udowej (FL) mają wasze maleństwa? Ja się martwie, że mój Maluch ma na krótkie nóżki..
;oniqa Ty się nie musisz wypowiadać, bo Twoja dziadzia to istna modeleczka haha!
Moj synus wczoraj na wizycie mial mierzone wszystko i fl mial 7.05 ale tez od poczatku nozki wychodziły mu ponad norme ale to pewnie po tatusiu bo ma ponad 2 metryWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 21:29
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo chyba nie mam się o co martwić. Na wczorajszym badaniu w 35 tygodniu miał:
* BPD 89,9mm
* FOD 111,3mm
* HC 316,0mm
* AC 320,1mm
* FL 69,5mm
I nie bardzo wiem o co chodzi z tymi skrótami:
* BPD/FOD 0,81
* HC/AC 0,99
* BPD/FL 1,29
Te dwa ostatnie pomiary wychodzą poniżej przeciętnej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 20:33
-
http://tierras-de-colores.blogspot.com/ Chrupciolek
Zyczy udanego weekendu i trzyma kciuki za kolejne rozwiązania w niedziele będzie mieć już miesiąc:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 22:04
Kocur, Blondi22, ;oniqa, plemniczka, paula22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOśmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani
Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie
Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich
Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.
Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.
Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.
a tutaj kilka linków na temat Hani
http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz
http://wczesniak.pl/kontakt/50
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem
-
magdziunia111123 wrote:kurcze dziewczyny nie balam sie a teraz mam stracha. nie boje sie chyba porodu ale tego ze zaczne panikowac jak sie zacznie. dziewczyny jak sobie z tym poradzilyscie? albo jakie macie plany. ;oniqa ty panikujesz? to twoje pierwsze malenstwo?
Kochana nie bój się nie spanikujesz myśl że dasz sobie radę!! I belive with you:))) Myśl że mimo że może boleć uda ci się. -
;oniqa wrote:Witajcie kochane jestem po wizycie u gina:
mam równe +9 kg na plusie
KTG okropne moja misia tak sie denerwowała że 2 razy alarm sie włączył bo jej tętno ponad 200 masakra, jak teściowa wspomniała o położeniu mnie do szpitala na 2-3 dni to sie uspokoiła.
oto wymiary Natalki:
waga 2632 (+/-) 3900 gin powiedział że napewno ma 2500 i wg kg ciąża donoszona
HC: 32.27
AC: 30.15
FL: 7.16
termin wg USG na 2.02.2014 ale bardzo mi opadł brzuch i mała juz jest bardzo nisko Gin powiedział że bede rodzić między 15-20 stycznia Masakra tak szybko. Jeżeli chodzi o skurcze to jeszcze ich nie mam, szyjka ok, łóżysko ma II stopień.;oniqa lubi tę wiadomość
-
;oniqa wrote:Miriam też jestem w szoku gin powiedział że nie dotrwam do mojego terminu bo mała jest długa i sie juz pcha do wyjścia
masakra jak sobie pomysle że za 2-3 tyg mała będzie z nami to aż mam ciarki, ale jeżeli chodzi o liste to nie ma sensu zmieniać mi terminu pozostaje ten 9 chociaz urodze wcześniej
;oniqa lubi tę wiadomość
-
magdziunia111123 wrote:kurcze dziewczyny nie balam sie a teraz mam stracha. nie boje sie chyba porodu ale tego ze zaczne panikowac jak sie zacznie. dziewczyny jak sobie z tym poradzilyscie? albo jakie macie plany. ;oniqa ty panikujesz? to twoje pierwsze malenstwo?
Lalita2710, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
Damy wszystkie radę
no musimy przeciez dla naszych pociech
kurcze no ja to mam bebzolka a raczej bebzola , trochę dziwne bo lekarz powiedział ze 4 kilowego dziecka raczej nie urodzę , duzy brzuch mniejsze dzieciątko, w sumie okaze się 9.01 co i jak
pewnie mnie wywali jeszcze bardziej , to już będę słonica
oniqa to fajnie ze Twoja mała juz donoszona i bęrziesz mogła rodzićja też pamiętam , jak na staraczkach testowałaś , a już do porodu się szykujesz
Blondi tez pamiętam , czytałam na plemniczce jak się starałas ( no ale się nie udzielałam tam ) a tu już porody zaraz i przywitanie maluszkówBlondi22, ;oniqa lubią tę wiadomość