III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie;)
dopiero sie witam po małej drzemce;)
chciałam spytać czy na moim etapie ciąży takie bóle w dole brzucha są normalne?
to taki ból jakbym ćwiczyła i miała zakwasy. dzisiaj byłam na małych zakupach rano i chyba zawsze jak więcej pochodzę albo wstaję z łózka z pozycji na plecach to taki dyskomfort przy napinaniu mam własnie.
Miłego dzionka;)
-
nick nieaktualny
-
No ja już po ktg i po wizycie i wiecie co? Już zgłupiałam. Wczoraj miałam USG i martwiłam się, czy Rysio nie jest za mały, a dziś i położna i lekarz do mnie, że macica pod żebrami i że ucisk na wątrobę, że dziecko duże ... <?> no okej już nic nie rozumiem ;]
Szyjka twarda, zamknięta, ale cośtam wyszło na ktg, więc za 2 tygodnie mam znow iść , bo gin wspominał że teraz jest największe ryzyko przedwczesnego porodu, wiec powiedział, że trzeba dmuchac na zimne- w każdym razie ogólnie jest ok to najważniejsze
Sla.s fakt nie widać u Ciebie tych 21 kg ale u mnie też podobno nie widać nic poza biustem i brzuchem, więc na prawdę liczę na to, ze ładnie wszystko pójdzie w cholerę po ciąży
Co do seksu w czasie ciąży- to u mnie znacznie rzadziej niż przed niestetyJa źle się czuje przez większosć ciąży ;p mąż też ma delikatne obiekcje zwłaszcza, ze podczas zbliżeń mały nieraz nieźle kopał
i wyglądało to dość 'dziwnie' ale umilamy sobie czas w inny sposób ;> także aż tak źle nie jest. CO nie zmiania faktu, że chętnie ubrałabym już jakąś seksowną bieliznę i spędziła z mężusiem jakiś przemiły wieczór:)
Marysia0312, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
magdziunia111123 wrote:ja mialam zakaz od 29tyg calkowity! ale gin powiedziala ze jak zacznie sie 36tyd to mozna powolutku zaczac ale delikatnie a od skonczonego 36to juz wlasciwie nie ma zadnych przeciwwskazan:-P perelka wiec u ciebie to te juz zaraz;-) zobaczysz jeszcze zaczniemy razem. kiedy masz wizyte?
-
nick nieaktualnyWstałam w świetnym humorze aż do tej chwili
a od początku zaczynając to wczoraj Czarek wieczorem jeszcze zajechał do domu na noc po dyskusjach na temat wózka zdecydowaliśmy się na Quinny moodd wiec zaczęłam szukać w necie mojego wybranego koloru i co dupa obdzwoniłam chyba ze 20 sklepów w całej polsce nawet jak jest na stronie że jest dostępny to dzwonie a oni że przykro że nie ma ! nigdzie nie ma a w kolekcji która wchodzi nie ma różowego po prostu się wściekłam aż mi się płakać chce niby to tylko wózek chyba hormony robią swojemoże któraś z was ma jakiś namiar na sklep w którym on może być dostępny
-
oj dziewczyny mecze sie dzisiaj czuje malego tak nisko i tak napiera na krocze ze nie moge chodzic naprawde strasznie dzis to wyglada maz sie smieje ze moze juz wychodzi i zebym poszla do gin to sprawdzic. ale wizyte mam we wtorek to chyba nie ma co panikowac co o tym myslicie?
-
Perełka wrote:we wtorek idę do gina, to się okaże co tam się dzieje:) Ale masz rację, już na takim etapie jesteśmy, że nie musimy już na siłe starać się ciąże donosić, bo lada dzień będzie już donoszona, co powinnyśmy powoli myśleć, jak przyspieszyć akcję porodową;P Chociaż mi się wydaje, że jak odstawię luteinę i magnez, to długo to trwać nie będzie:P
-
Plemniczko 2 dni przed porodem strasznie bolał mi brzuch, pojechałam do szpitala jakies małe skurcze wyszły co 5 min. Dwa dni później miałam od rana bóle w krzyżu najpierw co 7 chyba minut później po 5. Dzwoniłam do męża do pracy, ze chyba znowu po południu pojedziemy do szpitala bo nie za bardzo się czuję. Do popołudnia nie wytzrymałam bo zaczęły sie bolesne skurcze. Żdnych wód, żadnych biegunek, żadnych typopwo porodowych objawów tylko bóle w krzyżu
Wody odeszły mi podczas porodu.
Tylko ja wcześniej brałam fenoterol i w niedziele wzięłam ostatnią tabletkę a w piątek urodziłam
A i dziewczyny nie bójcie się samego porodu- to nie boli i to uczucie ehh mogłbaym rodzić co tydzieńBolą jedynie skurcze przed
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 14:48
doris85, Lalita2710, Perełka, Matylda36 lubią tę wiadomość
-
magdziunia111123 wrote:ja nie moge sluchac o kobitkach ktore pija w ciazy kompletna nieodpowiedzialnosc. nie karaja siebie tylko wlasne dzieci, potem wiadomo cos bedzie nie tak to malenstwo mozna oddac. glupota.
blondi ty zaraz konczysz 37tydzien to juz spokojnie mozesz rodzic. ale zazdroszcze tego serduszkowania cala ciaze tez bym chciala ale ja panikowalam jak doszlo.co do czego to niepozwolilam sobie na orgazm itp przyjemnosc przyjemnoscia ale tyle strachu potem ze szok.
miriam zawsze cos z tymi snami:-P czasami musi wystarczyc -
moni_c wrote:Blondi ja w tym tyg i dniu rodziłam jak Ty jesteś a już Mały m-c ma. Jak ten czas leci...
tak myślę jak Maly się urodził z wagą 3200 to jakbym rodziła w 39/40 to by z 4 kg miał albo i wiecej
co do seksu to my od 26 tc do teraz... istny celibat -
paula22 wrote:Witajcie;)
dopiero sie witam po małej drzemce;)
chciałam spytać czy na moim etapie ciąży takie bóle w dole brzucha są normalne?
to taki ból jakbym ćwiczyła i miała zakwasy. dzisiaj byłam na małych zakupach rano i chyba zawsze jak więcej pochodzę albo wstaję z łózka z pozycji na plecach to taki dyskomfort przy napinaniu mam własnie.
Miłego dzionka;) -
magdziunia111123 wrote:oj dziewczyny mecze sie dzisiaj czuje malego tak nisko i tak napiera na krocze ze nie moge chodzic naprawde strasznie dzis to wyglada maz sie smieje ze moze juz wychodzi i zebym poszla do gin to sprawdzic. ale wizyte mam we wtorek to chyba nie ma co panikowac co o tym myslicie?
-
nick nieaktualnya ja właśnie zrobiłam zdjęcie apartamentu Lily i uważam że jest ogromny jak na ten tydzień ciekawe co będzie później
moni_c, Ancia77, paula22, Lalita2710, juicca, Blondi22, szczessciara, JEDRNA5, Lula_w, pillow, Matylda36, ;oniqa, Marysia0312, Iwo123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny