X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;)
    dopiero sie witam po małej drzemce;)
    chciałam spytać czy na moim etapie ciąży takie bóle w dole brzucha są normalne?
    to taki ból jakbym ćwiczyła i miała zakwasy. dzisiaj byłam na małych zakupach rano i chyba zawsze jak więcej pochodzę albo wstaję z łózka z pozycji na plecach to taki dyskomfort przy napinaniu mam własnie.

Miłego dzionka;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie uczucie miałam jakoś na poczatku ciazy jak brzuszek zaczynał się wybijac - teraz raczej ciagniecia w pachwinach czuje czasami i kłucia w pochwie.

• Kocur Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już po ktg i po wizycie i wiecie co? Już zgłupiałam. Wczoraj miałam USG i martwiłam się, czy Rysio nie jest za mały, a dziś i położna i lekarz do mnie, że macica pod żebrami i że ucisk na wątrobę, że dziecko duże ... <?> no okej już nic nie rozumiem ;]
    Szyjka twarda, zamknięta, ale cośtam wyszło na ktg, więc za 2 tygodnie mam znow iść , bo gin wspominał że teraz jest największe ryzyko przedwczesnego porodu, wiec powiedział, że trzeba dmuchac na zimne- w każdym razie ogólnie jest ok to najważniejsze :)

Sla.s fakt nie widać u Ciebie tych 21 kg ale u mnie też podobno nie widać nic poza biustem i brzuchem, więc na prawdę liczę na to, ze ładnie wszystko pójdzie w cholerę po ciąży :)

Co do seksu w czasie ciąży- to u mnie znacznie rzadziej niż przed niestety :( Ja źle się czuje przez większosć ciąży ;p mąż też ma delikatne obiekcje zwłaszcza, ze podczas zbliżeń mały nieraz nieźle kopał :D i wyglądało to dość 'dziwnie' ale umilamy sobie czas w inny sposób ;> także aż tak źle nie jest. CO nie zmiania faktu, że chętnie ubrałabym już jakąś seksowną bieliznę i spędziła z mężusiem jakiś przemiły wieczór:)

Marysia0312, Blondi22 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego też czuję czasami pod żebrami:) zwłaszcza jak nóżki wyprostuje - wczoraj wieczorem tak fikał az nie mogłam uwierzyć że taki długi już jest:) a waży 1500gram.

• Perełka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    ja mialam zakaz od 29tyg calkowity! ale gin powiedziala ze jak zacznie sie 36tyd to mozna powolutku zaczac ale delikatnie a od skonczonego 36to juz wlasciwie nie ma zadnych przeciwwskazan:-P perelka wiec u ciebie to te juz zaraz;-) zobaczysz jeszcze zaczniemy razem. kiedy masz wizyte?
    we wtorek idę do gina, to się okaże co tam się dzieje:) Ale masz rację, już na takim etapie jesteśmy, że nie musimy już na siłe starać się ciąże donosić, bo lada dzień będzie już donoszona, co powinnyśmy powoli myśleć, jak przyspieszyć akcję porodową;P Chociaż mi się wydaje, że jak odstawię luteinę i magnez, to długo to trwać nie będzie:P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam w świetnym humorze aż do tej chwili
    a od początku zaczynając to wczoraj Czarek wieczorem jeszcze zajechał do domu na noc po dyskusjach na temat wózka zdecydowaliśmy się na Quinny moodd wiec zaczęłam szukać w necie mojego wybranego koloru i co dupa obdzwoniłam chyba ze 20 sklepów w całej polsce nawet jak jest na stronie że jest dostępny to dzwonie a oni że przykro że nie ma ! nigdzie nie ma a w kolekcji która wchodzi nie ma różowego po prostu się wściekłam aż mi się płakać chce niby to tylko wózek chyba hormony robią swoje :( może któraś z was ma jakiś namiar na sklep w którym on może być dostępny

• juicca Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) sla.s masz na prawdę śliczny zgrabny brzuszek ;)

Miriam na pewno gdzies znajdzie się wózek obrany kolor jakiego potrzebujesz ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny mecze sie dzisiaj czuje malego tak nisko i tak napiera na krocze ze nie moge chodzic naprawde strasznie dzis to wyglada maz sie smieje ze moze juz wychodzi i zebym poszla do gin to sprawdzic. ale wizyte mam we wtorek to chyba nie ma co panikowac co o tym myslicie?

jd7r1di.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    we wtorek idę do gina, to się okaże co tam się dzieje:) Ale masz rację, już na takim etapie jesteśmy, że nie musimy już na siłe starać się ciąże donosić, bo lada dzień będzie już donoszona, co powinnyśmy powoli myśleć, jak przyspieszyć akcję porodową;P Chociaż mi się wydaje, że jak odstawię luteinę i magnez, to długo to trwać nie będzie:P
    a do kiedy masz brac luteine i magnez? ja w sumie bralam tylko magnez i przestalam jutro koncze 36tydzien to w sumie juz jest dobrze i sie nie boje wogole. mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj nie urodze:-P

jd7r1di.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko 2 dni przed porodem strasznie bolał mi brzuch, pojechałam do szpitala jakies małe skurcze wyszły co 5 min. Dwa dni później miałam od rana bóle w krzyżu najpierw co 7 chyba minut później po 5. Dzwoniłam do męża do pracy, ze chyba znowu po południu pojedziemy do szpitala bo nie za bardzo się czuję. Do popołudnia nie wytzrymałam bo zaczęły sie bolesne skurcze. Żdnych wód, żadnych biegunek, żadnych typopwo porodowych objawów tylko bóle w krzyżu :) Wody odeszły mi podczas porodu.
    Tylko ja wcześniej brałam fenoterol i w niedziele wzięłam ostatnią tabletkę a w piątek urodziłam :)

A i dziewczyny nie bójcie się samego porodu- to nie boli i to uczucie ehh mogłbaym rodzić co tydzień ;) :) Bolą jedynie skurcze przed :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 14:48

doris85, Lalita2710, Perełka, Matylda36 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja dzis mam mega lenia nic mi sie nie chce oczy mi sie same zamykaja ale nie chce spac bo pozniej w nocy jest masakra. Dzis w nocy bylam 5 razy siusiu :) tez biore luteine i magnez bo bez tego mega twardnienia

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    ja nie moge sluchac o kobitkach ktore pija w ciazy kompletna nieodpowiedzialnosc. nie karaja siebie tylko wlasne dzieci, potem wiadomo cos bedzie nie tak to malenstwo mozna oddac. glupota.

blondi ty zaraz konczysz 37tydzien to juz spokojnie mozesz rodzic. ale zazdroszcze tego serduszkowania cala ciaze tez bym chciala ale ja panikowalam jak doszlo.co do czego to niepozwolilam sobie na orgazm itp przyjemnosc przyjemnoscia ale tyle strachu potem ze szok.
    miriam zawsze cos z tymi snami:-P czasami musi wystarczyc
    no jeszcze 2 dni i 37 tyg ale moge tak kolo 38 urodzil zawsze dzidzia dluzej w brzuszku i wieksza bedzie ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Blondi ja w tym tyg i dniu rodziłam jak Ty jesteś a już Mały m-c ma. Jak ten czas leci... :) tak myślę jak Maly się urodził z wagą 3200 to jakbym rodziła w 39/40 to by z 4 kg miał albo i wiecej :D

co do seksu to my od 26 tc do teraz... istny celibat :/
    ja wlasnie nie znam wagi malutkiej ale sadzac bo wielkosci brzucha mojego to malutka nie bedzie wiem ze na pewno ma dlugie nogi

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Witajcie;)
    dopiero sie witam po małej drzemce;)
    chciałam spytać czy na moim etapie ciąży takie bóle w dole brzucha są normalne?
    to taki ból jakbym ćwiczyła i miała zakwasy. dzisiaj byłam na małych zakupach rano i chyba zawsze jak więcej pochodzę albo wstaję z łózka z pozycji na plecach to taki dyskomfort przy napinaniu mam własnie.

Miłego dzionka;)
    ja jakos tez od tego tyg co ty jestes tak mialam a teraz już czesciej potafia sie zdarzyc ale po magnezie przchodzilo

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    oj dziewczyny mecze sie dzisiaj czuje malego tak nisko i tak napiera na krocze ze nie moge chodzic naprawde strasznie dzis to wyglada maz sie smieje ze moze juz wychodzi i zebym poszla do gin to sprawdzic. ale wizyte mam we wtorek to chyba nie ma co panikowac co o tym myslicie?
    mam tak od kilku dni ale ja to juz nie ide do gin raczej to normalne a wizyte mam 14 stycznia moze dotrwam he

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam miec stracha przed porodem i tym czy P poradzi sobie z synkiem w domu sam he ;)

a.png
    a.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi nie ma wyjścia;);) ja to czekam tylko żeby do 13 dotrwać jakoś ;):)

Blondi22 lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zrobiłam zdjęcie apartamentu Lily i uważam że jest ogromny jak na ten tydzień ciekawe co będzie później

2qwlrgm.jpg

2h2gr3p.jpg

moni_c, Ancia77, paula22, Lalita2710, juicca, Blondi22, szczessciara, JEDRNA5, Lula_w, pillow, Matylda36, ;oniqa, Marysia0312, Iwo123 lubią tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty chyba ogromnego brzucholka nie widziałaś!!!! bardzo ładny

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak na ten tydzień to wydaje mi się prze ogromny :D

‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ