X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja to zwariowałam chyba już nawet do szpitala się spakowałam ale to chyba dlatego że to pierwsze dziecko :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż się smieje że to wszystko jeszcze po 4 razy będe prać i prasować

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam ty jestes tak zorganizowana ze nie wierze my tu zaraz mamy rodzic i zadna nie jest tak przygotowana jak ty a tyle czasu masz jeszcze. ale to dobrze teraz masz najwiecej energii maly brzuszek no stosunkowo maly:-P zaluje ze nie wzielam sie za to wszystko wczesniej teraz nie mam sily boli krocze czasami jak cholera wiec ustac nie moge o chodzeniu to wogole nie mowie.

moj maz ma nocke dzisiaj i przyszla siostra zebym sama nie byla. biedna jest tak przerazona ze zaczne rodzic ze szok za duzo filmow sie naogladala wydaje jej sie ze jak sie zacznie to 5min i bedzie po sprawie;-) nie ma tak fajnie:-P

dziewczyny powoli zaczynamy serduszkowanie z mezem:-P tzn od 6zaczniemy jak skonczy nocki a wy kiedy zaczynacie?

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mnie zaczyta już to irytować że wszystko mam tak zorganizowane jeszcze tylko drobne zakupy no i wózek i mogę czuć się jak na wakacjach albo przekładać rzeczy z miejsca na miejsce :D

Magdziunia tylko nie rób siostrze fałszywych alarmów :D
    co do serduszkowania narazie o tym nie myśle za wcześnie hehe chociaż już może powinnam zacząć planować :D

• inezz Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia My- jak dobrze pójdzie, to wrócimy do tematu po połogu..
    Póki co mam zakaz, bo łożysko jest nisko i na przedniej ścianie, plus niekończące się infekcje.. :( Ale ochota jaka.. Zazdroszczę.

km5szbmhlbn8250p.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Jeśli jeszcze nie zapisałaś dziecka do żłobka lub przedszkola, to nie jest z tobą tak źle;)

magdziunia111123 lubi tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz wrote:
    Miriam Jeśli jeszcze nie zapisałaś dziecka do żłobka lub przedszkola, to nie jest z tobą tak źle;)

Hm pracuje w żłobku co prawda jestem na L4 ale jak będę wracać do pracy to właśnie już z córcią :D czyli wychodzi na to że chyba już ze mną źle bo ma miejsce odgórnie zaklepane haha
    ale mam zamiar iść na rok macierzyńskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 23:04

• inezz Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trafiłam hahaha

Ja niestety mam umowę do dnia porodu:(
    Nie wiem, co będzie potem. Ale to się zacznę martwić w swoim czasie.
    Póki co mam jakieś tam nieśmiałe plany zarobkowe na wakacje, ale co z tego wyjdzie-to czas pokaże

Miriam lubi tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png

Wysłany: 2 stycznia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz my juz 3miesiace prawie celibatu od 29tyg to wogole nic ani dotknac a ochota jak cholera:-P chcialabym urodzic juz zaraz maluszek taki duzy to moge rodzic:-P chociaz w sylwestra dotarlo do mnie E to juz zaraz i sie na chwile przestraszylam bo zycie sie zmieni calkowicie i nie ma odwrotu taka chwila zwatpienia ale juz jest dobrze i czekamy.

miriam konkretna data i godzina do zapisania w kalendarzu?"serduszkujemy":-P siostrze nie zrobie bo to nie ladnie jak uslyszala ze mam male skurcze to malo na zawal nie zeszla:-P

Miriam lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam umowę do dnia porodu ale mam gdzie wracać szefowa nie przedłuża mi umowy na macierzyński bo po co ma płacić zus ale jak się skończy to mam wrócić z córcią ona będzie brała dotacje z urzędu na dziecko uczęszczające do żłobka ja będe miała prace i żłobek za freee :) wiec mi to na ręke :)

tak tak zaraz wyjmę mój notatnik i zapisze <3 a i pozycje do tego czas serduszkowania :D :D oj nie strasz siostry bo ona w szpitalu wyląduje :D zamiast ty na porodówkę ona na kardiologie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 23:11

Wysłany: 2 stycznia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no nie ma co straszyc.
    miriam z czystej ciekawosci zapytam z jakiegos konkretnego powodu nie serduszkujecie czy poprostu profilaktycznie?

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam uraz po poronieniu mimo że w poprzedniej ciąży też nie serduszkowaliśmy jakoś się boje spróbowaliśmy dwa czy trzy razy ok 15 tyg i zamiast przyjemności był tylko strach o maleństwo i uznaliśmy zgodnie oboje że to nie mam sensu bo wiecej strachu niż przyjemności

Wysłany: 2 stycznia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas podobnie w 1trymestrze to wogole nie bylo mowy potem z obawa delikatnie pare razy ale strach lekarka nas zapewniala ze spokojnie mozemy nie zagraza w zaden sposob teraz to taka panika ze cos jednak bedzie nie tak. az mi zal meza bo to glownie ja jestem taka panikara ale on jest wyrozumialy i czeka. nawet w noc poslubna niezaszalelismy zabardzo. ale teraz odpuszcze sobie calkowicie i co bedzie mozliwe to zrobie:-P

jd7r1di.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja też bym chciała zacząć serduszkowac-bardzo stesknilam się za tym. Od początku ciąży nie mogłam, bo plamilam, potem dostałam pozwolenie,ale przy kolejnej wizycie gin zabronił, bo skurcze. I teraz też mam zakaz...Ale mam nadzieję, że przed porodem powoli ;-)

3jvzzbmhcbd62wxk.png

Wysłany: 2 stycznia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam zakaz od 29tyg calkowity! ale gin powiedziala ze jak zacznie sie 36tyd to mozna powolutku zaczac ale delikatnie a od skonczonego 36to juz wlasciwie nie ma zadnych przeciwwskazan:-P perelka wiec u ciebie to te juz zaraz;-) zobaczysz jeszcze zaczniemy razem. kiedy masz wizyte?

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    out.php?i=686973_img-20131230-143128.jpg

A proszę bardzo to mój brzuchol w 36tygodniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 00:10

magdziunia111123, Dorjana, Miriam, Marysia0312, Blondi22, pillow, JEDRNA5, paula22, Perełka, marzycielka29, juicca lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 stycznia 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super brzuszek i malutki. Ty masz 21kg na plusie? nie wierze wogole nie widac tych kg.

ja dzis bezsenna nocka siedze i tylko zagladam czy ktos cos pisze:-P

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia no właśnie dużo osób mówi, że nie wiadomo gdzie te kg. Ale ja wiem! W tyłku i udach! haha :)
    Ale ja przed ciążą ważyłam może z 43 kg i miałam lekką niedowagę więc może dlatego tak skoczyło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    u nas podobnie w 1trymestrze to wogole nie bylo mowy potem z obawa delikatnie pare razy ale strach lekarka nas zapewniala ze spokojnie mozemy nie zagraza w zaden sposob teraz to taka panika ze cos jednak bedzie nie tak. az mi zal meza bo to glownie ja jestem taka panikara ale on jest wyrozumialy i czeka. nawet w noc poslubna niezaszalelismy zabardzo. ale teraz odpuszcze sobie calkowicie i co bedzie mozliwe to zrobie:-P

a u mnie to chyba mój Czarek jest większym panikarzem niż ja chociaż ja też tak się naczytałam o tych serduszkacg wczoraj że sny erotyczne miałam haha!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla śliczny brzuszek :) nie widać tych 21 kg :) pozazdrościć :)

‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ