X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Z tą zgagą to nie zawsze się sprawdza ;) moja mama zgagi nie miała akurat a brat mój miał mnóstwo włosów na plecach nawet a przez czuprynę ochrzcili go w szpitalu Czupurkiem :D ja mam jak już pisałam i zobaczymy za 2 miesiace co z tego wyniknie ;)

Miriam ślicznie urządziłaś miejsce dla malucha :)

Marzycielko- poród marzenie też oczywiscie życzyłabym sobie podobnego przebiegu akcji :)

A co do wagi to trochę zaczęłam się martwić jednak czy na moim etapie 1700 gram to nie za mało? W 28 tyg było 1400 ale na innym sprzęcie u innego lekarza. Niby dr mówił, ze jest ok no i jest napisane 1700+/- 250 g ale jakoś już zaczęłam się martwić oczywiście :/

Ja ostatnio byłam u gin 13 grudnia. Był to 29tydzień+4dni. Waga synka była niewielka 1320gram. To dopiero powinnam się zamartwiać. Teraz brzuch mi wybiło, na pewno mały waży już z 2 kg.

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Miriam sliczny kącik i cudowny plakat gdzie Go kupiłaś i ile dałaś :) ja też chce taki :)
    LEROY MERLIN jakieś 130 zł coś takiego klej do tapet był już w środku ale my dokupiliśmy ale nie potrzebnie wiec tapeta plus pędzel i można kleić naprawde dużo fajnych wzorów mieli :)

http://www.leroymerlin.pl/szukaj-produkty,fw903,strona-3.html?q=fototapeta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 19:59

;oniqa lubi tę wiadomość

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocur ty sie nie martw napewno wszystko jest ok a jak mialas usg 2razy na innym sprzecie to sie tym nie sugeruj tymbardziej bo zawsze wychodzi innaczej na roznym sprzecie. Moj synek to ogromny w porownaniu do waszych w 33tyg mial juz minimum 2500 ale lekarka odjela juz ta roznice 250g wiec mozliwe ze mial juz ok 3 kg teraz we wtorek idziemy na gbs i na kontrole wiec zobaczymy.

blondi a czujesz parcie na pecherz czy na odbyt?

mi sie powoli zaczynaja takie delikatne skurcze wiec coraz blizej konca:-P

jd7r1di.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzunia to dobrze :) że skurcze są macica musi się przygotowywać:)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj miałam wizyte i mała waży 990 g myślicie że dobra waga jak na nie pełny 26 tyd.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Blondi możesz mieć takie wrażenie bo kości miednicze się rozchylają...:))

Nie dziewczynki w zgage nie ma co wierzyć:) Mój mąż miał takie same długie włosy jak córunia Marzycielki ,a teściowa zgagi nie miała. A urodził się jak gorylek... :D
    Więc nie martwcie się;P że będą łysolki czy coś;P
    dzieki ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Ja też spać nie mogę....noc to udręką. I mała też kopie i się rozpycha. Do tego dochodzi częste parcie na pęcherz, i pić do tego mi się bardzo chce.... Ehh, noce są ciężkie. Lepiej śpi mi się w dzień.
    mi osttanio nawet w dzien nie chce sie spac po nie przespanej nocy

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    kocur ty sie nie martw napewno wszystko jest ok a jak mialas usg 2razy na innym sprzecie to sie tym nie sugeruj tymbardziej bo zawsze wychodzi innaczej na roznym sprzecie. Moj synek to ogromny w porownaniu do waszych w 33tyg mial juz minimum 2500 ale lekarka odjela juz ta roznice 250g wiec mozliwe ze mial juz ok 3 kg teraz we wtorek idziemy na gbs i na kontrole wiec zobaczymy.

blondi a czujesz parcie na pecherz czy na odbyt?

mi sie powoli zaczynaja takie delikatne skurcze wiec coraz blizej konca:-P
    bardziej parcie na pecherz bo nawet jak sie wysiusiam to mam uczucie jak by znowu mi sie chcialo . malutka pewnie uciska albo jest juz nisko bardzo

mi od dwoch dni coraz czesciej zdarzaja sie skurcze taka jak by kos mnie sciskal i trzyma kilkanascie sekund i puszcza mam tak z 10 razy w ciagu dnia w nocy czasami tez czuje jak nie spie

a tez zdarza sie ze pobolewa mnie jak na @ z prawej strony podbrzusza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 20:23

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he w pierwszej ciazy pierwsze skurcze mialam kilka dni przed porodem dopiero a urodzilam dzien po terminie

a.png
    a.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia myślę, że okej :)

Zaczęłam się martwić że w 4 tygodnie tylko 300 g przybrał, tzn. jeszcze zostało nam jakieś 8 tyg. bo patrząc pod tym kątem to niewiele pond 2 kg po porodzie by ważył, ale mam nadzieję, że do tych 3 kg dobije to chyba taka optymalna waga :) Zastanawia mnie kiedy zaczyna się ten bum, ze maluchy zaczynają szybko przybierać, może wszystko przed nim :)

Niby staram się nie sugerować bo tu już tyle było 'grubasków' na Usg a rodziły się maluszki i odwrotnie, że ewidentnie widać, że nie ma co się sugerować, ale jednak coś mnie strach obleciał czy wszytsko okej na pewno :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wlasnie parcie na odbyt siusiam czesciej ale nie jest tak non stop i lapia mnie biegunki coraz czesciej od 2dnia swiat jakos. kuzynka mowi ze miala tak tydzien przed porodem a polozna mowi ze takie parcie na odbyt itp to max 2tyg i wyladuje na porodowce. moze ktoras z was cos na ten temat moze wiecej powiedziec? mialyscie tak?

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek w 30tyg ważył 1450gram zobaczymy ile bedzie wazył 15.01 -to bedzie 32tydz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 20:42

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Marzycielko piękny opis a jak synuś;)) wasz zareagował pewnie szczęśliwy braciszek dla Zuzi;) Mówiłam ci że to cisza przed burzą:))
    Ja też byłam dzień przed już wściekła że skurcze były a cały piątek nic... a nocy się zaczeły jak oszalałe.

Takie włosy jak twoja córcia miał mój mąż jak się urodził + męskie pejsy do dołu....:D więc ost raz widziałam takie włosy u niego;))
    Do tej pory ma welllaaa taką że szok...

Tak zgaga zwiastuję włosy:) ja miałam taką średnią więc mój średnio ;) ma włosy ,ale rosną mu co raz więcej:)) póki co

Lalita Miki był w siódmym niebie na drugi dzień po porodzie zaraz przyjechał ją zobaczyć dzwonił do mnie często co robi a najlepsze jest to ze chodzi koło niej głaszcze robi kółka po salonie wózkiem w ogóle powiem ci że jest bardzo szczęśliwy i mega kochany. Bardzo mi pomaga jak go o coś poproszę w sumie ma już 7 lat więc wszystko dobrze rozumie :).

szczessciara, Lalita2710 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    Marzycielko a Ty miałaś zgagę ? :)

Tak miałam zgagę w 8 miesiącu ciąży bo jechałam cały czas na słodkim i to przez to :).

szczessciara lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie dam rady nadrobić was ale napiszcie proszę jak poród Tinki i Kary co z nimi ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka z tego co wiem to nic się nie odzywały niestety

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zero kontaktu póki co...

NO to super ja też miałam 7 lat jak urodziła się moja siostra i też bardzo wszystko pamiętam:)) Dzieci są rozumne ;)) nawet mniejsze niż 7 lat dają radę hihi;)

Mój mąż 5 lat miał i siostrę przebierał:P małą

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    A co do wagi to trochę zaczęłam się martwić jednak czy na moim etapie 1700 gram to nie za mało? W 28 tyg było 1400 ale na innym sprzęcie u innego lekarza. Niby dr mówił, ze jest ok no i jest napisane 1700+/- 250 g ale jakoś już zaczęłam się martwić oczywiście :/

Kocur aż wstyd się przyznać ile podjadam, bo robie się z dnia na dzień coraz bardziej głodna. Mały w 31 tygodniu ważył 1,800 niecałe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 21:15

• Kocur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s mi apetyt też dopisuje, ale przez te zgagi to niestety dużo rzeczy mi odpada i nie pojadłam sobie jeszcze tak jakbym chciała ;)
    Zobaczymy jak będzie dalej ;)
    Ale przytyłam od początku ciąży już jakieś 17 kg cholerka no i postanowienie noworoczne - oczywiście że zaraz po połogu biorę się za siebie ostro i odzyskuję wagę sprzed ciąązy :D

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od wczoraj jakis głód dopadl ze wiecznie glodna jestem ale staram sie uwazac i nie jesc tyle. 16kg na plusie wystarczy. moze przed porodem robie zapasy dlatego taka glodna chodze

a.png
    a.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ