X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Z tą zgagą to nie zawsze się sprawdza ;) moja mama zgagi nie miała akurat a brat mój miał mnóstwo włosów na plecach nawet a przez czuprynę ochrzcili go w szpitalu Czupurkiem :D ja mam jak już pisałam i zobaczymy za 2 miesiace co z tego wyniknie ;)

Miriam ślicznie urządziłaś miejsce dla malucha :)

Marzycielko- poród marzenie też oczywiscie życzyłabym sobie podobnego przebiegu akcji :)

A co do wagi to trochę zaczęłam się martwić jednak czy na moim etapie 1700 gram to nie za mało? W 28 tyg było 1400 ale na innym sprzęcie u innego lekarza. Niby dr mówił, ze jest ok no i jest napisane 1700+/- 250 g ale jakoś już zaczęłam się martwić oczywiście :/

Ja ostatnio byłam u gin 13 grudnia. Był to 29tydzień+4dni. Waga synka była niewielka 1320gram. To dopiero powinnam się zamartwiać. Teraz brzuch mi wybiło, na pewno mały waży już z 2 kg.

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Miriam sliczny kącik i cudowny plakat gdzie Go kupiłaś i ile dałaś :) ja też chce taki :)
    LEROY MERLIN jakieś 130 zł coś takiego klej do tapet był już w środku ale my dokupiliśmy ale nie potrzebnie wiec tapeta plus pędzel i można kleić naprawde dużo fajnych wzorów mieli :)

http://www.leroymerlin.pl/szukaj-produkty,fw903,strona-3.html?q=fototapeta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 19:59

;oniqa lubi tę wiadomość

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocur ty sie nie martw napewno wszystko jest ok a jak mialas usg 2razy na innym sprzecie to sie tym nie sugeruj tymbardziej bo zawsze wychodzi innaczej na roznym sprzecie. Moj synek to ogromny w porownaniu do waszych w 33tyg mial juz minimum 2500 ale lekarka odjela juz ta roznice 250g wiec mozliwe ze mial juz ok 3 kg teraz we wtorek idziemy na gbs i na kontrole wiec zobaczymy.

blondi a czujesz parcie na pecherz czy na odbyt?

mi sie powoli zaczynaja takie delikatne skurcze wiec coraz blizej konca:-P

jd7r1di.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzunia to dobrze :) że skurcze są macica musi się przygotowywać:)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj miałam wizyte i mała waży 990 g myślicie że dobra waga jak na nie pełny 26 tyd.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Blondi możesz mieć takie wrażenie bo kości miednicze się rozchylają...:))

Nie dziewczynki w zgage nie ma co wierzyć:) Mój mąż miał takie same długie włosy jak córunia Marzycielki ,a teściowa zgagi nie miała. A urodził się jak gorylek... :D
    Więc nie martwcie się;P że będą łysolki czy coś;P
    dzieki ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Ja też spać nie mogę....noc to udręką. I mała też kopie i się rozpycha. Do tego dochodzi częste parcie na pęcherz, i pić do tego mi się bardzo chce.... Ehh, noce są ciężkie. Lepiej śpi mi się w dzień.
    mi osttanio nawet w dzien nie chce sie spac po nie przespanej nocy

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    kocur ty sie nie martw napewno wszystko jest ok a jak mialas usg 2razy na innym sprzecie to sie tym nie sugeruj tymbardziej bo zawsze wychodzi innaczej na roznym sprzecie. Moj synek to ogromny w porownaniu do waszych w 33tyg mial juz minimum 2500 ale lekarka odjela juz ta roznice 250g wiec mozliwe ze mial juz ok 3 kg teraz we wtorek idziemy na gbs i na kontrole wiec zobaczymy.

blondi a czujesz parcie na pecherz czy na odbyt?

mi sie powoli zaczynaja takie delikatne skurcze wiec coraz blizej konca:-P
    bardziej parcie na pecherz bo nawet jak sie wysiusiam to mam uczucie jak by znowu mi sie chcialo . malutka pewnie uciska albo jest juz nisko bardzo

mi od dwoch dni coraz czesciej zdarzaja sie skurcze taka jak by kos mnie sciskal i trzyma kilkanascie sekund i puszcza mam tak z 10 razy w ciagu dnia w nocy czasami tez czuje jak nie spie

a tez zdarza sie ze pobolewa mnie jak na @ z prawej strony podbrzusza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 20:23

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he w pierwszej ciazy pierwsze skurcze mialam kilka dni przed porodem dopiero a urodzilam dzien po terminie

a.png
    a.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia myślę, że okej :)

Zaczęłam się martwić że w 4 tygodnie tylko 300 g przybrał, tzn. jeszcze zostało nam jakieś 8 tyg. bo patrząc pod tym kątem to niewiele pond 2 kg po porodzie by ważył, ale mam nadzieję, że do tych 3 kg dobije to chyba taka optymalna waga :) Zastanawia mnie kiedy zaczyna się ten bum, ze maluchy zaczynają szybko przybierać, może wszystko przed nim :)

Niby staram się nie sugerować bo tu już tyle było 'grubasków' na Usg a rodziły się maluszki i odwrotnie, że ewidentnie widać, że nie ma co się sugerować, ale jednak coś mnie strach obleciał czy wszytsko okej na pewno :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wlasnie parcie na odbyt siusiam czesciej ale nie jest tak non stop i lapia mnie biegunki coraz czesciej od 2dnia swiat jakos. kuzynka mowi ze miala tak tydzien przed porodem a polozna mowi ze takie parcie na odbyt itp to max 2tyg i wyladuje na porodowce. moze ktoras z was cos na ten temat moze wiecej powiedziec? mialyscie tak?

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek w 30tyg ważył 1450gram zobaczymy ile bedzie wazył 15.01 -to bedzie 32tydz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 20:42

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Marzycielko piękny opis a jak synuś;)) wasz zareagował pewnie szczęśliwy braciszek dla Zuzi;) Mówiłam ci że to cisza przed burzą:))
    Ja też byłam dzień przed już wściekła że skurcze były a cały piątek nic... a nocy się zaczeły jak oszalałe.

Takie włosy jak twoja córcia miał mój mąż jak się urodził + męskie pejsy do dołu....:D więc ost raz widziałam takie włosy u niego;))
    Do tej pory ma welllaaa taką że szok...

Tak zgaga zwiastuję włosy:) ja miałam taką średnią więc mój średnio ;) ma włosy ,ale rosną mu co raz więcej:)) póki co

Lalita Miki był w siódmym niebie na drugi dzień po porodzie zaraz przyjechał ją zobaczyć dzwonił do mnie często co robi a najlepsze jest to ze chodzi koło niej głaszcze robi kółka po salonie wózkiem w ogóle powiem ci że jest bardzo szczęśliwy i mega kochany. Bardzo mi pomaga jak go o coś poproszę w sumie ma już 7 lat więc wszystko dobrze rozumie :).

szczessciara, Lalita2710 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    Marzycielko a Ty miałaś zgagę ? :)

Tak miałam zgagę w 8 miesiącu ciąży bo jechałam cały czas na słodkim i to przez to :).

szczessciara lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie dam rady nadrobić was ale napiszcie proszę jak poród Tinki i Kary co z nimi ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka z tego co wiem to nic się nie odzywały niestety

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zero kontaktu póki co...

NO to super ja też miałam 7 lat jak urodziła się moja siostra i też bardzo wszystko pamiętam:)) Dzieci są rozumne ;)) nawet mniejsze niż 7 lat dają radę hihi;)

Mój mąż 5 lat miał i siostrę przebierał:P małą

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    A co do wagi to trochę zaczęłam się martwić jednak czy na moim etapie 1700 gram to nie za mało? W 28 tyg było 1400 ale na innym sprzęcie u innego lekarza. Niby dr mówił, ze jest ok no i jest napisane 1700+/- 250 g ale jakoś już zaczęłam się martwić oczywiście :/

Kocur aż wstyd się przyznać ile podjadam, bo robie się z dnia na dzień coraz bardziej głodna. Mały w 31 tygodniu ważył 1,800 niecałe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 21:15

• Kocur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s mi apetyt też dopisuje, ale przez te zgagi to niestety dużo rzeczy mi odpada i nie pojadłam sobie jeszcze tak jakbym chciała ;)
    Zobaczymy jak będzie dalej ;)
    Ale przytyłam od początku ciąży już jakieś 17 kg cholerka no i postanowienie noworoczne - oczywiście że zaraz po połogu biorę się za siebie ostro i odzyskuję wagę sprzed ciąązy :D

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od wczoraj jakis głód dopadl ze wiecznie glodna jestem ale staram sie uwazac i nie jesc tyle. 16kg na plusie wystarczy. moze przed porodem robie zapasy dlatego taka glodna chodze

a.png
    a.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ