X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz wyszywam misiaczki i samochodziki dla mojego malego:-P moj maz sie smieje ze kacik dziecka jest za maly na ilosc bezsennych nocy mamusi:-) ale jak milo spojrzec na obrazeczki itp ktore sie samemu zrobilo

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zszywka.pl/p/mis-637912.html o czymś takim piszesz? muszę zakupić sobie coś do wyszywania bo to fajny pomysł :) póki co idę oglądac porodówke :D

;oniqa lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 stycznia 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja aktualnie bawie sie filcem tylko robie plaskie i wieszam na scianie nie wypycham wata tak troche na latwizne. ale powiem Ci ze tamto tez super wyglada i porobie troche misiaczkow takich:-P

Miriam lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie szukam filcu na allegro bo znalazłam faje zabawki ktore może moje ręce wykonają :)

magdziunia111123 lubi tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to witam miriam u mnie też bezsenne noce tylko przez mega katar będzie 2 dzień walki z nim mam nadzieje że przejdzie bo czuję że poród blisko a my z mężem zasmarkani

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ale miałam nadrabiania w czytaniu was :) widze kochane ze u was sie cos dzieje u mnie niestety nie, nie czuje nic brzuch sie stawia ale tak mam juz od 27 tyg

iv092n0amkzp6vtf.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :) ale was duzo dziewczyny w jednym terminie ok 35, 36 tygodnia, bedzie sie dzialo jak zaczniecie sie rozpakowywac :)

A ze mnie dzisiaj wyszedl taki sluz zabarwiony na brązowo z nitkami. Moze to czop?

Martynika lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka robi zwierzaczki z filcu :D
    https://www.facebook.com/pages/Moroszka-felting/126212757442333

;oniqa, Miriam, juicca lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta :)

ale mam jakiegos lenia dzisiaj :(
    ja nie moge narzekać na brak snu przesypiam całe noce jedynie wstaje do WC

plemniczko może cos się już dzieje u Ciebie dawaj nam znac na bierząco :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Blondi ja mimo nacięcia:P wszystko robiłam :D
    siadałam normalnie...
    o to dobrze wiedziec ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    hej ;oniqa u mnie tez pije i sikam a bol @trzyma caly czas:-\ nie ma juz tak kolorowo jak wczesniej
    dolaczam sie tez tak mam ostatnio. a wczoraj wieczorem kolo 22 zlapal mnie taki bol jak na @ i trzymalo 1min ale okropne bylo

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc :) ale was duzo dziewczyny w jednym terminie ok 35, 36 tygodnia, bedzie sie dzialo jak zaczniecie sie rozpakowywac :)

A ze mnie dzisiaj wyszedl taki sluz zabarwiony na brązowo z nitkami. Moze to czop?
    ja w pierwszej ciazy nie zauwazylam zadnego czopu to nie pomoge ale teraz jakos ze 2 tyg temu wyszlo u mnie cos w rodzaju galaretki takie ni to zolte ni to biale .

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja to jestem od początku na L4 ale to ze względu na charakter złobek przedszkole dzieci choroby dźwignię pracy i wcześniejsze poronienie gdy pracowałam bo chciałam wiecej zarobić bo umowę mam na najniższa krajowa a resztę tzw pod stołem dostawałalam a jak wiadomo jak L4 to pieniędzy pod stołem nie ma :( więc tak pracowałam az w 12 tyg okazało sie co sie okazało i teraz bez mrugniecia okiem wreczalam L4 i w nosie miałam te pieniądze bo są rzeczy i ludzie ważniejsze od pieniędzy :)

Ale to nie zmienia faktu ze przy moim bebzolku cieżko było by mi pracować i podziwiam Cie ze pracujesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 11:31

Dorjana lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na l4 bylam juz od 4,5mies przed ciaza z powodu ciezkich problemow zdrowotnych (tarczyca) i to uniemozliwilo mi prace jaka wykonywalam. w ciazy problem sie uspokoil i chcialam wrocic ale lekarz powiedzial mi ze chyba jestem glupia ciaza zagrozona przez nieszczesna tarczyce po poronieniu i kategoryczny zakaz pracy od poczatku. to zalezy od samopoczucia jak znosisz ciaze czy wszystko z nia w porzadku i tego jak pracujesz. czasami nie ma co ryzykowac maluszek najwazniejszy

Miriam, Dorjana lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też praktycznie na L4 od początku, bo zaszłam w ciąże po poronieniu i miałam dość długo plamienia a później dość wcześniej zaczęły się skurcze- są ważniejsze rzeczy od kasy...nasze dzieciaczki. I nie ma co się oglądać na nikogo- jak czujesz się już zmęczona i boisz się, że szkodzisz dzidzi, to idź na l4:)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez szybko poszlam na zwolnienie lekarskie, jeszcze w pierwszym trymestrze, ale mialam ciąze zagrozona, plamilam, lezalam w szpitalu. Poza tym po poronieniu bylam.

Zalezy jaką masz Doriana prace, jesli fizycznie tez pracujesz to ja bym szla jak najszybciej na zwolnienie. Moja kolezanka jest teraz w 26 tygodniu i za 2 tygodnie idzie na zwolnienie, ale ona pracuje w biurze przy kompie.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ogólnie rzecz biorąc dla pracodawcy to nie jest straszne obciążenie gdy kobieta idzie w ciąży na L4 tak twierdzi moja szefowa musi znaleźć tylko zastępstwo pewnie zresztą na umowę zlecenie Tobie ani wypłaty ani całego zusu nie musi płacić tylko składkę zdrowotną to chyba coś koło 400zł ale zaoszczędza to na umowie zastępstwa bo zusu nie płaci a Tobie wypłatę płaci ZUS zgodnie z tym co masz na umowie więc pewnie on dlatego chcę pogadać na ten temat może Twoje zwolnienie L4 jest mu na rękę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniało mi się że dziś święto i na zakupy dziś się wybrałam podjeżdżam do sklepu i co całuje klamkę! AAA pusto w lodówce Czarek wraca głowę mi urwie że nic do jedzenia nie ma :D będę się światłem odżywiać albo hod dogami z cpnu :D

Lula_w, Matylda36 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    zapomniało mi się że dziś święto i na zakupy dziś się wybrałam podjeżdżam do sklepu i co całuje klamkę! AAA pusto w lodówce Czarek wraca głowę mi urwie że nic do jedzenia nie ma :D będę się światłem odżywiać albo hod dogami z cpnu :D
    heh to ladnie ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest zostawić ciężarówkę na 4 dni sama w domu pamięć nie ta i przez to L4 zapominam sie jakie dni są i swieta bo jak bym pracowała to bym wiedziała :D

Blondi22 lubi tę wiadomość

‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ