X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny;)
    mi już za duzo chyba tych świąt, chętnie powoli prała bym dalej ubranka dla małej i prasowała. jutro postaram się dostać do gin na nfz bo te bóle w dole nie są przyjemne... w nocy nie byłam w stanie wstać momentami i dziś przy wstawaniu nawet z krzesła mam te 'zakwasy' w dole brzucha.

Miriam lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriana zalezy jaka masz prace i jak sie czujesz! ja na l4 poszłam dopiero 3 tyg temu nie moglam jakos sie pozegnac z praca :)

Dorjana lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś mala tak sie wypycha ze czasami to wyprostowac sie nie moge

i od 2 dni zauwazylam ze mam duzo mlecznego sluzu

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam co do spania, ja jak mam problem z zaśnięciem pije szklankę ciepłego mleka. Choć nie lubie ciepłego.. :/ ale zmuszam się, poleże i nie wiem w którym momencie zasypiam. :)

Miriam lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, A mój synek jest od rana spokojny, czuje tylko delikatne ruchy raz w dole raz w górze brzucha. Martwie się troche ;/
    Nigdy nie był jakiś bardzo żywiołowy, czasem były dni że się mocno rozpychał. Zdecydowanie wole jak się rozpycha i kopie, nawet jak boli. Inaczej tak jak dziś się zamartwiam.

82dox1hp47sulw8a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane;))
    Bezsenność ciężka sprawa ,nie miałam problemów ze snem ,ale może ciepła kąpiel przed snem i jakaś muzyczka przed snem... :) ulubiona spróbujcie się wyciszyć.

Blondi ja byłam zdziwiona ,bo wszyscy mówili że trzeba siadać na jakimś kółku żeby bo boli itd. Ja nie wiem ja nic nie czułam siedziałam normalnie.

Za to teraz nie sypiam tzn dzisiejsza noc synuś dał popalić bidny dostał kolki i do 4 nie spaliśmy... myślałam że oszaleje cycki mnie już bolały... od dawania mu mleka... ale rano jak pospał człowiek znów inne podejście ma.

Miriam, kotek27, Ancia77 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na L4 od 13 tygodnia ciąży. U mnie na odwrót pięniążki większe jak jestem na zwolnieniu, bo średnia z 12mcy, premie były, później już nie. I pracując dłużej zaniżałam tylko sobie średnią. Ale nawet gdyby pieniądze były te same bądź mniejsze, też bym długo nie pracowała. Moja praca to użeranie się z ludźmi, stres, 12h przy kompie. Pracodawcy było na rękę że idę na zwolnienie... :)

Miriam, Dorjana lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi u mnie tez duzo takiego sluzu i to naprawde hurtowe ilosci taki mleczny i bardziej gesty niz wczesniej bo wczesniej byla woda

jd7r1di.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Miriam co do spania, ja jak mam problem z zaśnięciem pije szklankę ciepłego mleka. Choć nie lubie ciepłego.. :/ ale zmuszam się, poleże i nie wiem w którym momencie zasypiam. :)
    ja mam tak samo tylko pije zimne ale na zgage a nie na zaśnięcie :)

Miriam lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana u mnie czesciej wizyty od 30 tygodnia byly :) czesciej czyli co 3 tygodnie, a teraz mam co 2.

Dorjana lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Hej mamuśki :D
    Mam takie pytanko związane z pracą i olbrzymią prośbę o radę ...

KIEDY PLANUJECIE PÓJŚĆ NA L4??
    A jeśli już jesteście - to od którego tygodnia ciąży ??

Ja obecnie jestem w 6 miesiącu ciązy i tak się zastanawiam ile jeszcze wytrzymam w pracy... Szef prosił mnie o rozmowę na ten temat i abym się do niej przygotowała... przeanalizowała ile jeszcze zamierzam pracować itp...
    Nie wiem co mam mu odpowiedzieć :/
    Chciałabym pracować jak najdłużej...
    ... ale czasami tak boli mnie brzuszek w pracy (charakter pracy - częściowo fizyczny w pośpiechu i stresie)
    ... i często mi się zdarza że nie mam czasu ani na śniadanko ani na WC...
    ... nie wiem czy to nie pociąga za sobą żadnych konsekwencji dla dzidzi - nie chciałabym jej zaszkodzić :(
    Czy powinnam tak ryzykować ???
    A Wy jak długo zamierzacie pracować ??

Pozdrawiam serdecznie i życzę Miłego Dnia !!!!

ja odrazu jak zrobilam test (nd) w pn lekarz i L4 :)
    praca w banku, z kasą, klientami, nawet sie nie zastanawiałam :)

Dorjana, MoniaT lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj postanowiłam troszke posiedzieć na piłce i porozciągałam nogi i zaraz wyciek z piersi aż musiałam ubrać stanik i wkładki, mała daje znów popalić wariuje w brzuszku :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16kb7ki.png

AISAK, magdziunia111123, ;oniqa, Lalita2710, Dorjana, Blondi22, Perełka, Ancia77 lubią tę wiadomość

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam takie bole krzyza od paru godzin ze ku.wica mnie bierze. dziewczyny tez tak macie? jak sobie radzicie? ide sie myc wchodze do lozka i normalnie legalnie swiatecznie ogladac bede sobie kevina a co. jakie plany na wieczor?

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krzyże to u mnie codzienność ;/
    ja właśnie oglądam Kiepskich a zaraz Kevinaa :)

• Martusska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie bóle krzyża to też nA porządku dziennym..a jak w nocy wstaję do toalety to idę jak kaczka nawet wyprostować się nie mogę .. :(

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Hej kochane;))
    Bezsenność ciężka sprawa ,nie miałam problemów ze snem ,ale może ciepła kąpiel przed snem i jakaś muzyczka przed snem... :) ulubiona spróbujcie się wyciszyć.

Blondi ja byłam zdziwiona ,bo wszyscy mówili że trzeba siadać na jakimś kółku żeby bo boli itd. Ja nie wiem ja nic nie czułam siedziałam normalnie.

Za to teraz nie sypiam tzn dzisiejsza noc synuś dał popalić bidny dostał kolki i do 4 nie spaliśmy... myślałam że oszaleje cycki mnie już bolały... od dawania mu mleka... ale rano jak pospał człowiek znów inne podejście ma.
    no ja jak lezalam z dziewczynami na sali co byly naciete to nawet jak chodzily to takie schylone jak babcie he ;) mam nadzije ze u mnie teraz tez nie natna ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    blondi u mnie tez duzo takiego sluzu i to naprawde hurtowe ilosci taki mleczny i bardziej gesty niz wczesniej bo wczesniej byla woda
    no wlasnie tez ciekawe czy to oznacza zblizajacy sie porod he u mnie wczesniej prawie sucho bylo

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    a ja dzisiaj postanowiłam troszke posiedzieć na piłce i porozciągałam nogi i zaraz wyciek z piersi aż musiałam ubrać stanik i wkładki, mała daje znów popalić wariuje w brzuszku :)
    u mnie ostatnio caly czas siara wycieka i to w sporych ilosciach

;oniqa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    mam takie bole krzyza od paru godzin ze ku.wica mnie bierze. dziewczyny tez tak macie? jak sobie radzicie? ide sie myc wchodze do lozka i normalnie legalnie swiatecznie ogladac bede sobie kevina a co. jakie plany na wieczor?
    wiesz zalezy jaki ten bol jak po zmianie pozycji nie przechodzi to bardziej przedporodowe chyba takie przygotowujace ale jak po jakims czasie przechodzi lub inaczej usiadziesz to normalne

a.png
    a.png
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ