III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie dziewczyny;)
mi już za duzo chyba tych świąt, chętnie powoli prała bym dalej ubranka dla małej i prasowała. jutro postaram się dostać do gin na nfz bo te bóle w dole nie są przyjemne... w nocy nie byłam w stanie wstać momentami i dziś przy wstawaniu nawet z krzesła mam te 'zakwasy' w dole brzucha.Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, A mój synek jest od rana spokojny, czuje tylko delikatne ruchy raz w dole raz w górze brzucha. Martwie się troche ;/
Nigdy nie był jakiś bardzo żywiołowy, czasem były dni że się mocno rozpychał. Zdecydowanie wole jak się rozpycha i kopie, nawet jak boli. Inaczej tak jak dziś się zamartwiam. -
Hej kochane;))
Bezsenność ciężka sprawa ,nie miałam problemów ze snem ,ale może ciepła kąpiel przed snem i jakaś muzyczka przed snem...ulubiona spróbujcie się wyciszyć.
Blondi ja byłam zdziwiona ,bo wszyscy mówili że trzeba siadać na jakimś kółku żeby bo boli itd. Ja nie wiem ja nic nie czułam siedziałam normalnie.
Za to teraz nie sypiam tzn dzisiejsza noc synuś dał popalić bidny dostał kolki i do 4 nie spaliśmy... myślałam że oszaleje cycki mnie już bolały... od dawania mu mleka... ale rano jak pospał człowiek znów inne podejście ma.Miriam, kotek27, Ancia77 lubią tę wiadomość
-
Ja na L4 od 13 tygodnia ciąży. U mnie na odwrót pięniążki większe jak jestem na zwolnieniu, bo średnia z 12mcy, premie były, później już nie. I pracując dłużej zaniżałam tylko sobie średnią. Ale nawet gdyby pieniądze były te same bądź mniejsze, też bym długo nie pracowała. Moja praca to użeranie się z ludźmi, stres, 12h przy kompie. Pracodawcy było na rękę że idę na zwolnienie...
Miriam, Dorjana lubią tę wiadomość
-
sla.s wrote:Miriam co do spania, ja jak mam problem z zaśnięciem pije szklankę ciepłego mleka. Choć nie lubie ciepłego..
ale zmuszam się, poleże i nie wiem w którym momencie zasypiam.
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorjana wrote:Hej mamuśki
Mam takie pytanko związane z pracą i olbrzymią prośbę o radę ...
KIEDY PLANUJECIE PÓJŚĆ NA L4??
A jeśli już jesteście - to od którego tygodnia ciąży ??
Ja obecnie jestem w 6 miesiącu ciązy i tak się zastanawiam ile jeszcze wytrzymam w pracy... Szef prosił mnie o rozmowę na ten temat i abym się do niej przygotowała... przeanalizowała ile jeszcze zamierzam pracować itp...
Nie wiem co mam mu odpowiedzieć
Chciałabym pracować jak najdłużej...
... ale czasami tak boli mnie brzuszek w pracy (charakter pracy - częściowo fizyczny w pośpiechu i stresie)
... i często mi się zdarza że nie mam czasu ani na śniadanko ani na WC...
... nie wiem czy to nie pociąga za sobą żadnych konsekwencji dla dzidzi - nie chciałabym jej zaszkodzić
Czy powinnam tak ryzykować ???
A Wy jak długo zamierzacie pracować ??
Pozdrawiam serdecznie i życzę Miłego Dnia !!!!
ja odrazu jak zrobilam test (nd) w pn lekarz i L4
praca w banku, z kasą, klientami, nawet sie nie zastanawiałam
Dorjana, MoniaT lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lalita2710 wrote:Hej kochane;))
Bezsenność ciężka sprawa ,nie miałam problemów ze snem ,ale może ciepła kąpiel przed snem i jakaś muzyczka przed snem...ulubiona spróbujcie się wyciszyć.
Blondi ja byłam zdziwiona ,bo wszyscy mówili że trzeba siadać na jakimś kółku żeby bo boli itd. Ja nie wiem ja nic nie czułam siedziałam normalnie.
Za to teraz nie sypiam tzn dzisiejsza noc synuś dał popalić bidny dostał kolki i do 4 nie spaliśmy... myślałam że oszaleje cycki mnie już bolały... od dawania mu mleka... ale rano jak pospał człowiek znów inne podejście ma.mam nadzije ze u mnie teraz tez nie natna
-
magdziunia111123 wrote:blondi u mnie tez duzo takiego sluzu i to naprawde hurtowe ilosci taki mleczny i bardziej gesty niz wczesniej bo wczesniej byla woda
-
;oniqa wrote:a ja dzisiaj postanowiłam troszke posiedzieć na piłce i porozciągałam nogi i zaraz wyciek z piersi aż musiałam ubrać stanik i wkładki, mała daje znów popalić wariuje w brzuszku
;oniqa lubi tę wiadomość
-
magdziunia111123 wrote:mam takie bole krzyza od paru godzin ze ku.wica mnie bierze. dziewczyny tez tak macie? jak sobie radzicie? ide sie myc wchodze do lozka i normalnie legalnie swiatecznie ogladac bede sobie kevina a co. jakie plany na wieczor?