X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała jest juz bardzo długa i powoli pcha sie do kanału rodnego gin powiedział że nie dotrzymam do 9 lutego że to najprawdopodobniej będzie między 15-20 stycznia zobaczymy ja się tak nastawiam na taki termin jak to mówią wszystko wyjdzie w praniu :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:39

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy Gin Wam mówił jaki macie stopień dojrzałości łożyska mi w piatek powiedział że mam 2 stopień

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa I dlatego boję się piątkowej wizyty. Mam nadzieję, że Mała nadal jest mała i jeszcze zechce posiedzieć w brzuszku:)

km5szbmhlbn8250p.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :).

• inezz Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w Też tak pomyślałam jak mieliśmy podejrzenie świerzbu jakieś 3 miesiące temu.. To była prawdziwa plaga i masakra. Na samo wspomnienie mam ciarki. Mąż mógł to złapać w hotelu, ale co ciekawe, specjaliści z kliniki dermatologicznej nie potwierdzili.. Mimo wszystko musieliśmy zastosować wszystkie środki ostrożności.

km5szbmhlbn8250p.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz będzie dobrze :)

niby od 35 tyg powinno sie chodzic co tydzień do gina na kontrole mi mój wypisał L4 na 3 tyg i powiedział że jakby coś sie działo to mam przyjśc wtedy kiedy on przyjmuje , pójde w piątek na kontrole :)

co do cisnienia ja przewaznie miałam 100/70 a dzisiaj mierzyłam to miałam 129/90 i troche się źle czułam jednak jak mam mniejsze to o wiele lepiej sie czuje

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa Być może na najbliższej wizycie powie mi jak łożysko.. Wiem, że Mała ma być ważona i mam mieć pobierany materiał na badanie paciorkowca.

km5szbmhlbn8250p.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 nie kracz, ja termin CC mam na 23 stycznia i chyba wolałabym doczekać niż męczyć się ze skurczami :( we wtorek wizyta więc może gin coś powie na moje dolegliwości i CC będzie jeszcze wcześniej, no zobaczymy :) Dzis poprasowałam pieluchy i ciuszki dla Małego. Torbe spakuje powoli jutro. Malutki nie musi się spieszyć, chociaż nie ukrywam, że jest coraz ciężej..

Lula to udana teściowa. Moja mama mówi, że Pączuś Malutki ma już 2,800 (3 dni temu miałam usg) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 22:38

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla a Ty w końcu zdecydowałaś się na wielorazówki ?

• inezz Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s U mnie pranie ciągnie się trzeci dzień.. I to prasowanie- to w ogóle masakra. Ale założyłam sobie plan poszykowania ciuszków do przodu (chociaż w części) żeby później się nie stresować, bo nie wiadomo jak długo zajmie mi dojście do ładu z dwójką.

km5szbmhlbn8250p.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz ja na badanie GBS ide w środę :)

Lula_w na usg w piątek moja mała miała 2632 ale z tolerancją +/- 3900 ale powiedział że te 2500 napewno ma :)

jednak sie przejde w ten piatek na kontrolę zobaczymy jak mała przybiera na wadze :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Moja teściowa prze udana, można by książkę napisać z jej dobrymi radami :) Jak w tamtym tygodniu ze skurczami do szpitala pojechałam to zaraz ona pojechała z teściem i pod drzwiami stała bo myslała ze bede rodzić. Jak się dowiedziałam to az mi się cisnienie podniosło. Nie ma to jak mieć męża jedynaka.

Kochana mój ma starszego brata który ma już dwójkę dzieciaków a mi zapowiedziała że na miesiąc do nas przyjedzie :/

Lula_w lubi tę wiadomość

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa ja sie oswoilam z mysla o porodzie. ostatnio chwile popanikowalam ale nie tyle ze sie przestraszylam porodu co tego ze jak sie zacznie to wtedy bede panikowac. ale maz ostatnia nocke ma dzisiaj wiec spokojnie potem bedzie ze mna:-P ciesze sie na ta chwile i czekam zniecierpliwiona. masaz tez probowalam ale ciezko bo musze sie napiac zeby dosiegnac i krzyz mi placze. ale spoko jutro meza przeszkole bedzie robic:-P przyjemne z pozytecznym. prostaglandyny uzyjemy po masazu:-P

jd7r1di.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja uciekam do łóżka bo mi się znów stawia brzuch i zaczynam mieć miega bóle wole sie połozyć buziaki i odpoczywajcie do usłyszenia jutro :* :*

Miriam, Lula_w lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam mam wziąć 5 pieluch do szpitala (tak mi powiedzieli :D) ale postanowiłam w domu używać pieluch (to lepsze dla pupci myślę) a do wyjścia czy na noc pampersy :) Chyba, że będę mieć za duże nerwy przy tych pieluchach :)

Lula to faktycznie.. Ja powiedziałam z góry, że nie życze sobie pielgrzymek do szpitala. I nawet jakby ktoś się miał boczyć o to, to im przejdzie, trudno. To mój wybór i nie zamierzam go zmieniać. Zobaczymy jak to wyjdzie w trakcie.

inezz ja poprałam wszystkie najmniejsze, takie 56. Nie sądzę żeby Mały był większy. Najwyżej poproszę mamę żeby poprała te na 62 jak będę w szpitalu. Bo nie było sensu prać teraz wszystkiego i później drugi raz jak podrośnie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie :D kiedy najlepiej zacząć masaż krocza tzn w którym tygodniu ? no i czym najlepiej czy tym olejem migdałowym czy coś innego polecacie ? ja mam straszną tendencje do uczuleń w miejscach intymnych wystarczy że kupie inny papier toaletowy niż z rossmana i już zadrapać się mogę to samo z płynami do higieny intymtej tylko laktacyd i AA Help nic innego nie wchodzi w gre :/

‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ