III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Co to są "wspomagacze na wypróżnienie", które może stosować ciężarna?
I tak z tego nie będę korzystać, póki nie upewnię się, że to wyrostek, ale dobrze wiedzieć na przyszłość. Masz na myśli jakieś naturalne śliwki, otręby, itd., czy farmaceutyczne specyfiki?
-
nick nieaktualnymegan8 wrote:dziękuje za gratulacje
wreszcie mam tą upragnioną córkę tyle lat na nią czekałam ...
28.12.13 3700 , 53dł , 17.30 ,ale to pewnie wiecie
czarne włoski
bóle miałam w domu i jeszcze przed szpitalem byłam z wami ,a mój mnie popędzał żebym się szykowała
w szpitalu było tylko wypisywanie tych dokumentów itp i na porodówkę
KTG ,odejście wód i parcia i mała Jagoda już pojawiła się na świecie"
nie nacinali ,ani nie pękłam - też byłam w szoku
nie dostałam tego antybiotyku na dodatni GBS ,bo nie było na to czasu,mam nadzieję że nic się nie stanie małejmegan8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja już po wizycie!
Na początku dobre informacje:
BPD 86,8 mm
FL 67,5 mm
AC 285 mm
Waga 2229 gramduży synuś!
Wody płodowe w normie, skurczy na KTG tez nie widać.
No i te złe informacje
Szyjka krótka - 2,3 mm ,rozwarcie na 1cm
Mam nakaz leżenia, tylko do kibelka i dalej na lewy boczek do łóżka.
3x1 tab. duphaston oraz 3x2 tab aspargin
Za 2 tyg mam kolejną wizyte i zlecone badania krwi oraz GBS.
;oniqa, inezz, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Matylda36 wrote:Dzięki dziewczyny.
Wiem, że to tylko majtki, ale muszę coś zamówić prze neta, nadal leżę, więc do apteki się nie wybioręa położna ze szpitala, w którym będę rodzić, powiedziała mi, żebym wzięła majtki jednorazowe, byle nie fizelinowe, bo takich nie pozwolą mi założyć.
Nie wiedziałam, że jest jakaś różnica w majtkach, które i tak idą do kosza, stąd moje pytanie.
w aptece są fajne majtki siateczkowe, które można prać. Ja ich używałam też przez tydzień po wyjściu ze szpitala ze względu na dużą ilośc krwi, szkoda mi było moich majciochówMatylda36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do nosideł... dziewczyny, już załatwiłam szóstce z was po cenie hurtowej nosidła ergonomiczne słynnej TULI (w sklpeach minimalna cena detaliczna to 420 zł) http://www.babytula.pl/collections/nosideka-ergonomiczne
Z racji tej, że parę dziewczyn się namyśłiło widząc zachwyt koleżanek, które dostały, idzie druga runda, ale tym razem juz nie mogę oferować ceny hurtowej, bo mam sklep a nie hurtownie. jednak mysle ze 375 zł to i tak atrakcyjan propozycja zważywaszy na fakt, że za tyle nowej nie ma szans dostać. Są już 3 dziewczyny pewniaki, być może jeszcze są 2... minimum musi być 5. Płatność na dniach, bo dziewzynom zależy na czasie.
Moją punktualność i rzetelnosc może potwierdzić, Lalita, Lilka, Kleopatra, Nienormalna i parę innych, któe dostały już swoje nosidła, bądź zamawiają teraz, lub widziały na Facebooku jak prowadziłam informowanie was na jakim etapie jest zamowienie i ze inne dostały potem nosidła szybko i sa achwycone, wrzucają foteczki na fbz maluszkiem na sobie.
Nosidło jest o tyle lepsze od chusty, że po prostu wkładasz do niego dziecko siup - i już. a TULe sa ergonomiczne i zachowuja prawidlowa postawe nozek dziecka prawidlowo rozkladajac ciezar i napiecia na kregoslupie i nie szkodza biodrom. Ponad to nic nie odgradza dziecka od naszego ciała jak na przykład w moim poprzednim nosidle fisher price'a ( czyli jak w chuscie- dziecko jest przytulone bezposrednio do naszeg oiała). No i mozna nosic na plecach jak i z prodzu.
POLECAM I ZAPRASZAM CHĘTNE ALBO DO MNIE ALBO DO LILKI, którą znajdzieie myślę już prędzej w PO NARODZINACH na głównej rozmowie. -
Witajcie dziewczyny jestem już po badaniach oto wyniki:
BPD: 9,36
HC: 33,41
AC: 31,68
FL: 7,44
Waga:3035 +/- 455g
Szyjka minimalnie skrócona, ale zamknięta termin wg usg na 2.02
a na KTG nie ma skórczy. Pozostaje tylko czekać na rozkręcenie siekaaasiaczek_, paula22, Lula_w, Ancia77, Marysia0312, Lalita2710, inezz, magdalena, haybeauti, Blondi22, Matylda36 lubią tę wiadomość
-
Martynika możesz kupić sobie syrop laktulozę albo czopki glicerynowe, Ja laktulozę piłam bardzo długo. Problemy zaczęły się jakoś ok 17 tygodnia i dopiero teraz odpuściło. Bez syropku to by była tragedia.Jak się go piję regularnie to jest spoko bo nie ma biegunki tylko normalne wypróżnianie więc ja polecam
-
nick nieaktualny
-
;oniqa wrote:9.02 tylko z tym że ja mam nieregularne cykle
nie wiem czy sie nakręcam ost czy chwilami raz na jakiś czas lekko mam uczucie w dole brzucha jak na miesiączke:| -
paula22 wrote:ja juz nie wiem, który termin jest najbardziej wiarygodny ale spytam o to w poniedziałek i środę na wizycie;)
nie wiem czy sie nakręcam ost czy chwilami raz na jakiś czas lekko mam uczucie w dole brzucha jak na miesiączke:|
kochana ja według usg mam na 21.01 a według miesiaczki na 2.02 zobaczymy który sie bardziej sprawdzi a apropo bóli jak na miesiaczkę to mam bóle dzien w dzien od ponad 2 tyg i one tylko przybieraja na sile a łagodne nie sa. modle sie zeby urodzic juz. ale synek teraz pewnie czeka na urodziny tatusia 24 wiec moze bedzie chciał zyczenia tatusiowi osobiscie złozycBlondi22 lubi tę wiadomość
-
magdziunia111123 wrote:kochana ja według usg mam na 21.01 a według miesiaczki na 2.02 zobaczymy który sie bardziej sprawdzi a apropo bóli jak na miesiaczkę to mam bóle dzien w dzien od ponad 2 tyg i one tylko przybieraja na sile a łagodne nie sa. modle sie zeby urodzic juz. ale synek teraz pewnie czeka na urodziny tatusia 24 wiec moze bedzie chciał zyczenia tatusiowi osobiscie złozyc
-
nick nieaktualnyNatalia wrote:Dziewczyny, czy zawsze pod koniec ciazy waga podawana z usg moze tak bardzo sie roznicbod realnej+-450gr? Czy to zalezy od sprzetu? To bardzo duze wahania. Czy raczej lekarze trafiaja z tymi szacunkami wagi?
więc prawdy dowiemy sie trzymając maleństwo na rękach
Natalia lubi tę wiadomość