X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to są "wspomagacze na wypróżnienie", które może stosować ciężarna? :) I tak z tego nie będę korzystać, póki nie upewnię się, że to wyrostek, ale dobrze wiedzieć na przyszłość. Masz na myśli jakieś naturalne śliwki, otręby, itd., czy farmaceutyczne specyfiki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    dziękuje za gratulacje
    wreszcie mam tą upragnioną córkę tyle lat na nią czekałam ...
    28.12.13 3700 , 53dł , 17.30 ,ale to pewnie wiecie
    czarne włoski
    bóle miałam w domu i jeszcze przed szpitalem byłam z wami ,a mój mnie popędzał żebym się szykowała
    w szpitalu było tylko wypisywanie tych dokumentów itp i na porodówkę
    KTG ,odejście wód i parcia i mała Jagoda już pojawiła się na świecie ;D"
    nie nacinali ,ani nie pękłam - też byłam w szoku
    nie dostałam tego antybiotyku na dodatni GBS ,bo nie było na to czasu,mam nadzieję że nic się nie stanie małej
    gratulacje:) tym wieksze że urodziła się w moje urodziny:*

megan8 lubi tę wiadomość

• Ancia77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy macie zamiar uzywac pasów poporodowych ? bo wlasnie sie zastanawiam czy uzywac czy nie, bo opinie sie rozne

iv092n0amkzp6vtf.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też właśnie się zastanawiam, podobno brzuch szubko wraca do normy

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie!

Na początku dobre informacje:

BPD 86,8 mm
    FL 67,5 mm
    AC 285 mm
    Waga 2229 gram :) duży synuś!
    Wody płodowe w normie, skurczy na KTG tez nie widać.

No i te złe informacje :(

Szyjka krótka - 2,3 mm ,rozwarcie na 1cm :/
    Mam nakaz leżenia, tylko do kibelka i dalej na lewy boczek do łóżka.
    3x1 tab. duphaston oraz 3x2 tab aspargin

Za 2 tyg mam kolejną wizyte i zlecone badania krwi oraz GBS.

;oniqa, inezz, Blondi22 lubią tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Dzięki dziewczyny.
    Wiem, że to tylko majtki, ale muszę coś zamówić prze neta, nadal leżę, więc do apteki się nie wybiorę :-( a położna ze szpitala, w którym będę rodzić, powiedziała mi, żebym wzięła majtki jednorazowe, byle nie fizelinowe, bo takich nie pozwolą mi założyć.
    Nie wiedziałam, że jest jakaś różnica w majtkach, które i tak idą do kosza, stąd moje pytanie.

w aptece są fajne majtki siateczkowe, które można prać. Ja ich używałam też przez tydzień po wyjściu ze szpitala ze względu na dużą ilośc krwi, szkoda mi było moich majciochów ;)

Matylda36 lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan kochana Gratulacje;)) Cudna córcia;))

megan8 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    a co do mojego rozwarcia myslalam ze na jeden palec o 1 cm hehe a to oznacza 2 cm ;) czyli jeszcze 8 zostalo he

a to jest rozwarcie rozwarcie? bo rozwarcie jest wtedy, kiedy szyjki już nie ma, jest całkowice zgładzona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nosideł... dziewczyny, już załatwiłam szóstce z was po cenie hurtowej nosidła ergonomiczne słynnej TULI (w sklpeach minimalna cena detaliczna to 420 zł) http://www.babytula.pl/collections/nosideka-ergonomiczne

Z racji tej, że parę dziewczyn się namyśłiło widząc zachwyt koleżanek, które dostały, idzie druga runda, ale tym razem juz nie mogę oferować ceny hurtowej, bo mam sklep a nie hurtownie. jednak mysle ze 375 zł to i tak atrakcyjan propozycja zważywaszy na fakt, że za tyle nowej nie ma szans dostać. Są już 3 dziewczyny pewniaki, być może jeszcze są 2... minimum musi być 5. Płatność na dniach, bo dziewzynom zależy na czasie.

Moją punktualność i rzetelnosc może potwierdzić, Lalita, Lilka, Kleopatra, Nienormalna i parę innych, któe dostały już swoje nosidła, bądź zamawiają teraz, lub widziały na Facebooku jak prowadziłam informowanie was na jakim etapie jest zamowienie i ze inne dostały potem nosidła szybko i sa achwycone, wrzucają foteczki na fbz maluszkiem na sobie.

Nosidło jest o tyle lepsze od chusty, że po prostu wkładasz do niego dziecko siup - i już. a TULe sa ergonomiczne i zachowuja prawidlowa postawe nozek dziecka prawidlowo rozkladajac ciezar i napiecia na kregoslupie i nie szkodza biodrom. Ponad to nic nie odgradza dziecka od naszego ciała jak na przykład w moim poprzednim nosidle fisher price'a ( czyli jak w chuscie- dziecko jest przytulone bezposrednio do naszeg oiała). No i mozna nosic na plecach jak i z prodzu.

POLECAM I ZAPRASZAM CHĘTNE ALBO DO MNIE ALBO DO LILKI, którą znajdzieie myślę już prędzej w PO NARODZINACH na głównej rozmowie.

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny jestem już po badaniach oto wyniki:
    BPD: 9,36
    HC: 33,41
    AC: 31,68
    FL: 7,44
    Waga:3035 +/- 455g

Szyjka minimalnie skrócona, ale zamknięta termin wg usg na 2.02
    a na KTG nie ma skórczy. Pozostaje tylko czekać na rozkręcenie sie :)

kaaasiaczek_, paula22, Lula_w, Ancia77, Marysia0312, Lalita2710, inezz, magdalena, haybeauti, Blondi22, Matylda36 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa to juz niedługo:)
    a wg miesiączki jaki termin miałas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 17:47

lprktv73nye615w2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9.02 tylko z tym że ja mam nieregularne cykle

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika możesz kupić sobie syrop laktulozę albo czopki glicerynowe, Ja laktulozę piłam bardzo długo. Problemy zaczęły się jakoś ok 17 tygodnia i dopiero teraz odpuściło. Bez syropku to by była tragedia.Jak się go piję regularnie to jest spoko bo nie ma biegunki tylko normalne wypróżnianie więc ja polecam

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również polecam laktuloze, sok z suszonych śliwek oraz czopki glicerynowe.

• paula22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    9.02 tylko z tym że ja mam nieregularne cykle
    ja juz nie wiem, który termin jest najbardziej wiarygodny ale spytam o to w poniedziałek i środę na wizycie;)

nie wiem czy sie nakręcam ost czy chwilami raz na jakiś czas lekko mam uczucie w dole brzucha jak na miesiączke:|

lprktv73nye615w2.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    ja juz nie wiem, który termin jest najbardziej wiarygodny ale spytam o to w poniedziałek i środę na wizycie;)

nie wiem czy sie nakręcam ost czy chwilami raz na jakiś czas lekko mam uczucie w dole brzucha jak na miesiączke:|

kochana ja według usg mam na 21.01 a według miesiaczki na 2.02 zobaczymy który sie bardziej sprawdzi a apropo bóli jak na miesiaczkę to mam bóle dzien w dzien od ponad 2 tyg i one tylko przybieraja na sile a łagodne nie sa. modle sie zeby urodzic juz. ale synek teraz pewnie czeka na urodziny tatusia 24 wiec moze bedzie chciał zyczenia tatusiowi osobiscie złozyc

Blondi22 lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zawsze pod koniec ciazy waga podawana z usg moze tak bardzo sie roznicbod realnej+-450gr? Czy to zalezy od sprzetu? To bardzo duze wahania. Czy raczej lekarze trafiaja z tymi szacunkami wagi?

relgh371zv6v421k.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    kochana ja według usg mam na 21.01 a według miesiaczki na 2.02 zobaczymy który sie bardziej sprawdzi a apropo bóli jak na miesiaczkę to mam bóle dzien w dzien od ponad 2 tyg i one tylko przybieraja na sile a łagodne nie sa. modle sie zeby urodzic juz. ale synek teraz pewnie czeka na urodziny tatusia 24 wiec moze bedzie chciał zyczenia tatusiowi osobiscie złozyc
    no to po niedzieli będę miec usg to sie dowiem ale wg jednego z usg termin wypadał na 24-25.02 a wg miesiączki 5.03.

lprktv73nye615w2.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/plemniczka-staraczka-i-tyska,47,4936.html

Wyszukałam :)

śliczne!

paula22 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Dziewczyny, czy zawsze pod koniec ciazy waga podawana z usg moze tak bardzo sie roznicbod realnej+-450gr? Czy to zalezy od sprzetu? To bardzo duze wahania. Czy raczej lekarze trafiaja z tymi szacunkami wagi?
    Moj lekarz twierdzi, że nie da się oszacować dokladnej wagi ze względu na fakt, że to są tylko matematyczne założenia a i do tego dochodzi rodzaj sprzętu bo np mój lekarz przyjmuje w prywatnej klinice i tam sa różne gabinety i na jednym sprzęcie usg jest +/- 269 g a na drugim +/- 369 :) więc prawdy dowiemy sie trzymając maleństwo na rękach :)

Natalia lubi tę wiadomość

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ