X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam trzymam kciuki oby 4 wszystko wróciło do normy. co my nie robimy dla tych naszych ukochanych maluchów :)

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Czy tylko ja tutaj cierpię na bezsenność? :(
    Idę się dalej pomęczyć..

Ja dzis tez miałam ciezka noc tez spac nie moglam . Czesc dziewczyny
    u nas zero sniegu cieplo i sloneczko swieci .

iv092n0amkzp6vtf.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Pociesz się, że nie masz starszego dziecka i nakazu leżenia.. Ja tak miałam w 16 tygodniu, że wypuścili mnie ze szpitala, ale miałam jeszcze leżeć przynajmniej tydzień do wizyty kontrolnej, to myślałam że mnie trafi, bo jak tu leżeć jak się jest samemu z dzieckiem?
    Dasz radę!!

km5szbmhlbn8250p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam radę nie ma wyjścia :) powinnam sie cieszyć ze mogę odpocząć a nie marudzic :)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !!!
    Ja w środku egzaminów, więc wpadam na chwilkę sprawdzić czy jakiś nowy dzidziuś nie zawitał :D
    Miałam dziś badanie i położna mi powiedziała, ze zazwyczaj jest tak, ze jak mama nie spi w ciąży w nocy to dziecko tez potem nie chce spać :D także kochaniutkie zmuszajcie się :D Ja teżmam nie raz problemy ze snem, wiec wiem co to znaczy niestety :/

Badanie ginekologiczne było dość bolesne :( Lekarz mówił, ze głowka już niziusieńko i się śmiał, ze mam 2 tygodnie wytrzymać, ale ja czuję że dotrwam bez większych problemów do terminu :) szyjka na szczęście twarda. Niestety utrzymuje mi się nadżerka ciążowa, ale mam nadzieje, że po połogu zniknie.

Dziś mi sie śniło, że urodziłam, ale, że nie miałam praktycznie wód płodowych i wszyscy się dziwili na oddziale :D Głupie sny :D

Dobrego dnia kochane !!! :) W końcu zawitała do nas zima :D !!!

Ancia77, szczessciara lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:)

A ja się zmagam z ta głupią zgagą zawsze łapie mnie około 18 i trzyma tak do 3-4 w nocy koszmar nic nie pomaga :)
    Ja dzisiaj ide znów na KTG ale popołudniu a w środe znów mam wizyte kontrolną.

u mnie też śniegu nie ma pewnie sypnie jak będe chciała juz wychodzic z mała na spacery czyli pod koniec lutego masakra, mąz zawiedziony że teraz śniegu nie ma bo biedy chciał jeszcze na deske jechac przed urodzeniem sie małej a tu dupa, niby jest troche sniegu w górach ale sztuczny ale zdecydowanie lepiej sie jeździ na normalnym i chyba w tym roku odpuści sobie wypad na deske.

Co do ncek to tez sie troche męczyłam ból brzucha jak na okres i do tego te plecy tragedia ciekawa jestem jak be dze po porodzie czy tez tak będa boleć .

Blondi22 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniga lekarz karze Ci tak czesto chodzic na wizyty? bo ja sie zaczynam martwic ze za malo chodze w czwartek za tydz mam wizyte czyli to bedzie co 3 tyg

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz kazał przyjść za 3 tyg 4 lutego lecz wcześniej kazał pójść do medicoveru na usg żebym kasy u niego nie musiała płacić bo wie ze mam pakiet wiec w przyszłym tyg idę do medicoveru jak bedzie wszystko ok to 4 do niego jak cos nie tak to mam jechać do niego do szpitala i odrazu zapowiedział ze od 4 lutego będziemy sie widzieć co 2 tyg już w szpitalu zeby nie płacić po 150zl co wizytę a od 36 tyg co tydzień ale wydaje mi sie ze to przez ta szyjke bo jak było by wszystko ok to chyba nie tak często tylko normalnie co 3 tyg

• Ancia77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze wlasnie nie wiem jak to jest po 30 tyg powinny sie wizyty odbywac chyba czesciej a ja zawsze mialam co 3 tyg nawet teraz pod koniec niby nic sie nie dzieje ale jak czytam to dziewczyny maja bardzo czesto wizyty

iv092n0amkzp6vtf.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur To trzymam kciuki, żebyś wszystko ładnie zdała:)
    Co do spania-to chciałabym żeby się sprawdziło, bo i w nocy dobrze mi się śpi i w dzień drzemkę lubię sobie zrobić. Czasem coś zaboli, ale nie narzekam. Tylko wierzyć mi się nie chce, zebym miała tyle szczęścia żeby mi się trafił drugi spokojny i lubiący spać egzemplarz;)

Kocur lubi tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia Ja miałam od 30 tyg wizyty co 3 tyg i dopiero jak byłam tydzień temu to kazał mi przyjść za 2 tyg

km5szbmhlbn8250p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia hm szczerze to nie wiem jak to powinno być może lekarz nie chce cię naciągnąć i dlatego każe przychodzić co 3 tyg

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:47

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    Oniga lekarz karze Ci tak czesto chodzic na wizyty? bo ja sie zaczynam martwic ze za malo chodze w czwartek za tydz mam wizyte czyli to bedzie co 3 tyg
    Kochana moja teściowa jest połozna i pracuje z ginem a więc moge chodzić jak często chce a teraz ide bo mi się L4 kończy :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak poruszyłyście temat wizyt to na każdej wizycie macie usg?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:47

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja mam co wizyte ze wzgędu na to że jak byłąm na III prenatalnym wyszło że moja myszka ma nogi i główke większe a brzuszek mniejszy i róznicy było niecałe 3 tyg. kazała monitorować to bo nie może przekraczać ponad 3 tyg bo to jest jakaś choroba ale nie pamiętam nazwy dlatego Gin robi mi za każdym razem USG teraz różnica wynosi około 2 ty i juz jest lepiej

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze zaczęłam się trochę martwić bo ja ostatnie usg miałam 4 grudnia a na wizycie sprawdza mi szyjkę, tętno dzidziusia takim jakby pilocikiem i ręcznie bada (tzn. dowcipnie i przy tym dotyka brzuszka - więc sprawdza maluszka przynajmniej tak mi się wydaje). Nie wiem czy to wystarczy? jak myślicie?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z Wami i ja;)
    u mnie śniegu brak, pada deszcz i taka chlapa jest;/
    noc ciężka jesli chodzi o poruszanie sie na boki niestety no i coraz częściej bezsenność mnie dotyka w nocy a rano bym spała i spała...

Miłego dnia dziewczyny;)

lprktv73nye615w2.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pocieszyłyscie mnie z tymi wizytami :) to sie nie martwie . Ja tez co wizyte mam usg i robione wszystkie pomiary. Mnie dzis w nocy zgaga meczyla i meczy do teraz 2 dni spokoju bylo i znowu wraca .

iv092n0amkzp6vtf.png
‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ