III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Miriam Pociesz się, że nie masz starszego dziecka i nakazu leżenia.. Ja tak miałam w 16 tygodniu, że wypuścili mnie ze szpitala, ale miałam jeszcze leżeć przynajmniej tydzień do wizyty kontrolnej, to myślałam że mnie trafi, bo jak tu leżeć jak się jest samemu z dzieckiem?
Dasz radę!! -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny !!!
Ja w środku egzaminów, więc wpadam na chwilkę sprawdzić czy jakiś nowy dzidziuś nie zawitał
Miałam dziś badanie i położna mi powiedziała, ze zazwyczaj jest tak, ze jak mama nie spi w ciąży w nocy to dziecko tez potem nie chce spaćtakże kochaniutkie zmuszajcie się
Ja teżmam nie raz problemy ze snem, wiec wiem co to znaczy niestety
Badanie ginekologiczne było dość bolesneLekarz mówił, ze głowka już niziusieńko i się śmiał, ze mam 2 tygodnie wytrzymać, ale ja czuję że dotrwam bez większych problemów do terminu
szyjka na szczęście twarda. Niestety utrzymuje mi się nadżerka ciążowa, ale mam nadzieje, że po połogu zniknie.
Dziś mi sie śniło, że urodziłam, ale, że nie miałam praktycznie wód płodowych i wszyscy się dziwili na oddzialeGłupie sny
Dobrego dnia kochane !!!W końcu zawitała do nas zima
!!!
Ancia77, szczessciara lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane:)
A ja się zmagam z ta głupią zgagą zawsze łapie mnie około 18 i trzyma tak do 3-4 w nocy koszmar nic nie pomaga
Ja dzisiaj ide znów na KTG ale popołudniu a w środe znów mam wizyte kontrolną.
u mnie też śniegu nie ma pewnie sypnie jak będe chciała juz wychodzic z mała na spacery czyli pod koniec lutego masakra, mąz zawiedziony że teraz śniegu nie ma bo biedy chciał jeszcze na deske jechac przed urodzeniem sie małej a tu dupa, niby jest troche sniegu w górach ale sztuczny ale zdecydowanie lepiej sie jeździ na normalnym i chyba w tym roku odpuści sobie wypad na deske.
Co do ncek to tez sie troche męczyłam ból brzucha jak na okres i do tego te plecy tragedia ciekawa jestem jak be dze po porodzie czy tez tak będa boleć .Blondi22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój lekarz kazał przyjść za 3 tyg 4 lutego lecz wcześniej kazał pójść do medicoveru na usg żebym kasy u niego nie musiała płacić bo wie ze mam pakiet wiec w przyszłym tyg idę do medicoveru jak bedzie wszystko ok to 4 do niego jak cos nie tak to mam jechać do niego do szpitala i odrazu zapowiedział ze od 4 lutego będziemy sie widzieć co 2 tyg już w szpitalu zeby nie płacić po 150zl co wizytę a od 36 tyg co tydzień ale wydaje mi sie ze to przez ta szyjke bo jak było by wszystko ok to chyba nie tak często tylko normalnie co 3 tyg
-
Kocur To trzymam kciuki, żebyś wszystko ładnie zdała:)
Co do spania-to chciałabym żeby się sprawdziło, bo i w nocy dobrze mi się śpi i w dzień drzemkę lubię sobie zrobić. Czasem coś zaboli, ale nie narzekam. Tylko wierzyć mi się nie chce, zebym miała tyle szczęścia żeby mi się trafił drugi spokojny i lubiący spać egzemplarz;)
Kocur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ancia77 wrote:Oniga lekarz karze Ci tak czesto chodzic na wizyty? bo ja sie zaczynam martwic ze za malo chodze w czwartek za tydz mam wizyte czyli to bedzie co 3 tyg
-
tak ja mam co wizyte ze wzgędu na to że jak byłąm na III prenatalnym wyszło że moja myszka ma nogi i główke większe a brzuszek mniejszy i róznicy było niecałe 3 tyg. kazała monitorować to bo nie może przekraczać ponad 3 tyg bo to jest jakaś choroba ale nie pamiętam nazwy dlatego Gin robi mi za każdym razem USG teraz różnica wynosi około 2 ty i juz jest lepiej
-
kurcze zaczęłam się trochę martwić bo ja ostatnie usg miałam 4 grudnia a na wizycie sprawdza mi szyjkę, tętno dzidziusia takim jakby pilocikiem i ręcznie bada (tzn. dowcipnie i przy tym dotyka brzuszka - więc sprawdza maluszka przynajmniej tak mi się wydaje). Nie wiem czy to wystarczy? jak myślicie?