X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    cześć dziewczyny, ja mam pytanie od którego tygodnia lekarze kierują na ktg?
    ja bylam teraz we wtorek pierwszy raz to 2 tyg przed porodem ale róznie kieruja z tego co widzialam

a.png
    a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Tak chodziłam normalnie na wizyty do mojej gin, a na usg chodziłam prywatnie. A na ush chodziłam tak co miesiąc, ale to bardziej z obawy, bo jestem po jednym poronieniu i chciałam wiedzieć czy wszystko OK. Każde usg kosztowało mnie 100zł ale w tym badanie 3D i mierzenie, oglądane przepływy itd. Porządne badania :)
    dzięki za informację. 4 lutego mam wizytę u swojego lekarza spróbuje go poprosić czy mogłabym zobaczyć małego. Jak nie będzie chciał to zapiszę się gdzie indziej.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Blondi może to już :) Trzymam kciuki za ciebie
    raczej tak szybko to nie pojdzie ale coś czuje ze moze weekend bo jakos dziś mi strasznie duszno i podbrzusze ciagnie bardzo a tak mialam przy pierwszym porodzie

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    cześć dziewczyny, ja mam pytanie od którego tygodnia lekarze kierują na ktg?
    A ja nigdy nie miałam :D

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Witam was kochane:*
    Nie wiem czy pamiętacie w środę wieczorem pisałam że zaczęły się skurcze. Były bolesne częste nawet można powiedzieć regularne ale jakoś nie zwracałam na to uwagi bo spodziewałam się takiego wielkiego ,,O KUR.. TO JUŻ''........QUOTE]

Magdziunia współczuje Ci. Ale teraz w szpitalu może będziesz spokojniejsza wszystko lekarze mają pod kontrolą.Trzymaj się i dawaj nam znaka co i jak!

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    raczej tak szybko to nie pojdzie ale coś czuje ze moze weekend bo jakos dziś mi strasznie duszno i podbrzusze ciagnie bardzo a tak mialam przy pierwszym porodzie
    to czekamy z niecierpliwością. oby twoje przeczucia się sprawdziły.

Ja mam wprawdzie termin na 12 kwietnia ale jestem święcie przekonana, że poród będzie w piątek wieczorem :) nie wiem w jakim dniu ale to będzie na 100 piątek. U mnie jak coś się dzieje to zawsze w piątek wieczór. Ile razy byłam w szpitalu (a trochę mi się zdarzyło) to zawsze na IR lądowałam w piątek wieczorem

Blondi22 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, widzę, że my podobnie mamy z tymi lakarzami- ja na poczatku miałam częściej usg ( na każdej wizycie) ale tam były problemy ( wiek ciąży nie odpowiadał do rozmiarów fasolki). A później już tylko te obowiązkowe USG na NFZ. KTG tez miałam pierwszy raz półtora tygodnia temu i będę miec też 28 stycznia ( tak mam kolejną wizytę). Nie wiem jak z USG....i tutaj mam pewną wątpliwość- skąd oni będą wiedzieć, jak jest ułożone dziecko do porodu, skoro ostatnie usg miała w 32-33 tygodniu ciąży ( mogło się przecież jeszcze przekręcić)...? Lekarz to jakoś wyczuwa? A może ta główkę wyczuwa jakoś? MI narazie mówił, ze dziecko jest wysoko (...kurcze a może mówił, ze główka jest wysoko....nie pamiętam cholera...:P)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg tez nie miałam i lekarz nic nie wspominał ze będę miec

• paula22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ktg też jeszcze nigdy nie miałam

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Blondi, widzę, że my podobnie mamy z tymi lakarzami- ja na poczatku miałam częściej usg ( na każdej wizycie) ale tam były problemy ( wiek ciąży nie odpowiadał do rozmiarów fasolki). A później już tylko te obowiązkowe USG na NFZ. KTG tez miałam pierwszy raz półtora tygodnia temu i będę miec też 28 stycznia ( tak mam kolejną wizytę). Nie wiem jak z USG....i tutaj mam pewną wątpliwość- skąd oni będą wiedzieć, jak jest ułożone dziecko do porodu, skoro ostatnie usg miała w 32-33 tygodniu ciąży ( mogło się przecież jeszcze przekręcić)...? Lekarz to jakoś wyczuwa? A może ta główkę wyczuwa jakoś? MI narazie mówił, ze dziecko jest wysoko (...kurcze a może mówił, ze główka jest wysoko....nie pamiętam cholera...:P)
    mi ostatnio we wtorek gin mówiła ze glowka jest nisko bo przy badaniu na samolocie wyczuwała ja.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciazy tez ktg mialam dopiero kolo 38tyg

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli pewnie "namacalnie" to sprawdzają:P
    MI ostatnio zaczęło dość mocno boleć piersi....też tak macie? Czy to jakaś oznaka zbliżającego się porodu?:P Restauracja się przygotowuje na przyjeście wymagającego klienta:P

haybeauti, Marysia0312, Effcia28 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Czyli pewnie "namacalnie" to sprawdzają:P
    MI ostatnio zaczęło dość mocno boleć piersi....też tak macie? Czy to jakaś oznaka zbliżającego się porodu?:P Restauracja się przygotowuje na przyjeście wymagającego klienta:P
    oj moje tez okropnie bola a jak spie i przycisne przez przypadek to siara leci i to w sporych ilosciach .

i wogole jakies takie jeszcze bardziej pelne sie zrobily

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj P powiedzial ze u mnie tam na dole jakos luźniej sie zrobilo niz osttanio. pewnie do porodu wszytko coraz bardziej sie szykuje ;)

a.png
    a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka ale przeżycia współczuje.

ja jestem po KTG skurczy 0 a mała spała a wiec zapis idealny.

co do KTG ja mam robione 1 do 2 raz w tygodniu i to od 29 tyg ze względu na to że niby wyszła mi cukrzyca ciażowa a teraz te problemy z cisnnieniem

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super ze KTG ok ;)

;oniqa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj znów spokój na forum :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Madziulka ale przeżycia współczuje.

ja jestem po KTG skurczy 0 a mała spała a wiec zapis idealny.

co do KTG ja mam robione 1 do 2 raz w tygodniu i to od 29 tyg ze względu na to że niby wyszła mi cukrzyca ciażowa a teraz te problemy z cisnnieniem

ja właśnie też mam cukrzyce, ale widze że z tym ktg to różnie jest, zobacze czy lekarz powie coś na czwartkowej wizycie.
    a mierzysz cukier?

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tal lusia tylko że ja mam cukier w normie tylko przy glukozie mi wyszłą wysoka i panika w przychodni. mam mierzyć raz w tygodniu 4 na dzień 1.5h po posiłkach

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie miałam ktg. Własnie wrocilam z miasta nachodzilam sie strasznie. Wiecie co az mi glupio ale od 3 dni wkurza mnie wlasny maz niby chce dobrze ale co nie powie to dziala mi na nerwy .

iv092n0amkzp6vtf.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ